Belföld

VV Anett látta a sátánt, málnát viszont, ha így folytatjuk, nem fog, az iskolákban meg elég lesz a 20 fok – a hét videói

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 20. 15:59

VV Anett közel két hónappal a teaszánsza után megrázó interjút adott a Fókusznak, ahol arról mesélt, látta a sátánt. Mindeközben nem csitul a botrány Molnár Gusztáv körül, aki új életet akar kezdeni. A mezőgazdaságban dolgozók életét a hőség keseríti meg, az pedagógusokét meg majd lehet, hogy a hideg. Felcsúton viszont hattyúhíd, kilátó és üvegfalú étterem is épül. A hét videói. 

Nem látott kígyókat és anyaszült meztelen sem volt, viszont pokoli kínokat élt át az ayhuasca szertartás után – Béres Anett a Fókusznak mondta el, mi történt vele valójában a teaszeánsz után. Azt mondta, látta a sátánt. Az egykori valóságshow-szereplőt csaknem két hónappal ezelőtt eszméletlen állapotban, törött csontokkal találták meg. A teljes interjú itt nézhető meg. 


Az elmúlt hetekben Molnár Gusztáv alkoholproblémáitól volt hangos a sajtó. Dancsecs Ildikó egy évvel ezelőtt azzal vádolta meg a színészt, hogy közös gyermeküket ittas állapotban egy autóban bántalmazta. Gusztáv eleinte tagadta a vádakat, majd hetekkel később azt mondta, nevelési célzattal egy pofont tényleg adott a kisfiának. Ildikó most a Fókusznak adott interjújában azt mondta, szerint ettől sokkal többről volt szó.


Babicsek Bernát szülei továbbra sem tudják feldolgozni fiuk elvesztését. A 41 éves énekes-zenész az év utolsó napján hunyt el, a saját házában. Rövidzárlat keletkezett, a színész pedig füstmérgezést kapott. Bernát édesanyja megrendülten beszélt fia halálának éjszakájáról, amelyet azóta is rémálomként él át újra és újra.


A Való Világból ismert Kutai Kinga kisfia hallásvesztéssel született, de egy műtétnek hála, már sokat javult az állapota. Kinga a Reggeliben mesélte el, hogyan változott meg az életük a beavatkozás óta, és miért hatódott meg, amikor megmutatta a tengert a kicsi Beninek.


Mindeközben a pedagógusok és az őket támogató diákok is igyekeznek megvívni saját harcukat. „Nálunk sincs kolbászból a kerítés, de van támogató környezet” – ilyen és ehhez hasonló szövegekkel keresnek tanárokat a Facebookon iskolák és tanárok. Egyre kétségbeesettebben, már nem csak a hivatalos oldalakon hirdetnek állásokat. Közben a Diákok a tanárokért csoport közölte, támogatják a pedagógusokat, ha sztrájkolnak a tanév elején. Tüntetést is szerveznek szeptember másodikára.  


Az oktatásban dolgozók helyzetét tovább nehezíti, hogy a köznevelési helyettes államtitkár szerint nem nem szükséges további fűtést biztosítani az iskolákban, ha a tantermek hőmérséklete eléri a 20 Celsius-fokot. Az RTL Híradó megkeresésére a Belügyminisztérium már azt közölte, hogy „semmiféle parancs vagy utasítás nem született az iskolák fűtésével kapcsolatban”. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint 20 fokos termekben nem lehet hosszú távon tanítani. A kormányhoz köthető sajtóban és a fideszes influenszerek közösségi felületein hónapok óta gúnyolódnak azon, hogy Nyugat-Európában lejjebb tekernék a termosztátokat – és keményen támadják azokat, aki idehaza is hasonló spórolásra buzdítanak. A témában született cikkünket elolvashatja itt.


A Waldorf-iskolák és -óvodák problémája azonban a termosztát letekerésével sem lenne megoldható. A rezsicsökkentés részleges eltörlése miatt 300 millió helyett 2,3 milliárd forint lehet ezeknek az intézményeknek a rezsiköltsége. Azt mondják, ezt nem tudják kigazdálkodni, ezért állami segítséget várnak, valamint támogatókat is keresnek. Egy óbudai gimnáziumban is tízszeresére nőhet a rezsiszámla, ők levelet írtak a szülőknek, hogy közülük kik tudnának 100 ezer forinttal támogatni az iskolát. Máshol tandíjemelésen gondolkodnak. 


Justin Biebernek azonban szinte biztos, hogy nem okoz gondot kifizetni a rezsit. Szigeten adott koncertje után Tiborcz István luxusszállodájában bulizott. Bieber az Instagramjára posztolt képeken Pókember-jelmezben énekel a turai kastélyban. Hogy a privát előadást a feleségén és barátain kívül ki hallotta, nem kaptunk választ, de úgy tudjuk, a partin nem voltak külsős vendégek. Hogy miért éppen Tiborcz István kastélyában bulizott a sztár, nem derült ki.


Turától alig másfél órányi autóútra található Tiborcz István apósának, Orbán Viktor miniszterelnöknek a háza Felcsúton, ahol úgy tűnik, szintén nem a spórolásé a főszerep. Bár 1150 milliárd forintnyi beruházást takarékossági okokból felfüggesztett a kormány, a felcsúti mesterséges szigetre vezető hattyúhíd és az üvegfalú étterem tovább épül. Hadházy Ákos szerint az eltékozolt uniós és költségvetési pénzek jelképe lesz a látványosság. A hivatalos indoklás szerint a híd Felcsút turisztikai fejlesztését szolgálja majd.  


Hogy a felcsúti tavon is megjelennek-e, azt még nem tudni, mindenesetre egyre veszélyesebb szúnyogok bukkannak fel Magyarországon. Ma már találkozhatunk koreai-, ázsiai bozót-, vagy tigrisszúnyogokkal is. Ennek oka pedig nem más, mint a klímaváltozás. 


Az éghajlatváltozás a mezőgazdaságot sem kíméli. Magyar málnából még az előző évhez képest is kevesebb termett, emiatt az ára is nőtt. A Világgazdaság számításai szerint 15 százalékkal magasabb, akár 3000 forint is lehet kilója. A termelők szerint a rendkívüli szárazság és az idénymunkások hiánya miatt hagytak fel sokan a málnatermesztéssel. Éveken belül szinte már csak kis kertészetekben lehet majd beszerezni magyar termést.


Az extrém forró nyár miatt teljesen kiszáradt a Debrecen melletti Vekeri-tó. A borzalmas pusztulásról, és az így előbukkanó, évtizedek alatt felhalmozódott szemétről kollégánk készített fotóriport.

Az AP amerikai hírügynökség pedig szomorú videós összeállításban számolt be a történelmi magyar aszályról. Egy birkapásztor arról beszélt, a nagy melegben annyira fölhevült a föld, hogy a forró talaj szinte égeti az állatok lábát.

#Belföld#oktatás#pedagógusok#hiány#rezsi#iskolák#felcsút#beruházás#vv anett#molnár gusztáv#justin bieber#kutai kinga#babicsek bernát#szúnyog#klímaváltozás#málna#ma

Címlapról ajánljuk