KERESÉS search-close

rezsi

32 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "rezsi"

Országosan egységes vízdíjat vezetne be a kormány

Erről a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter beszélt csütörtökön egy konferencián. Azt mondta, hogy ehhez először centralizálni kell a különböző víziközmű cégeket. Jelenleg 40 ilyen szolgáltató van, és mindegyik más áron biztosítja az ivóvizet. Két és félszeres különbségek is vannak az országban. Aki a Balatonnál él, sokkal többet fizet, mint aki Szegeden.

 

Milliárdos nyereséget termeltek tavaly az állami közműcégek

Éves beszámolója alapján az állami áramszolgáltató megháromszorozta a nyereségét, a lakossági gázszolgáltató profitja pedig a 7 milliárd forintot is meghaladta. Ez annak köszönhető, hogy az áramot és a gázt is olcsóbban veszik, mint amennyiért a fogyasztóknak adják. Az MSZP szerint a nyereségből a gázszámlákat kellene csökkenteni.

Havi 83 ezer az átlagos költés

Majdnem 83 ezer forintot költött havonta átlagosan fogyasztásra egy magyar 2017-ben - a statisztikai hivatal friss összesítése szerint. Több mint 5 százalékkal többet reálértéken, mint egy évvel korábban. Főleg élelmiszerekre és rezsire ment el a pénz, de tizedével többet fordítottak üdülésre is a magyarok.

Ház, ahol nincsen rezsiköltség

Energetikai Oscar-díjat kapott egy pécsi lakóház, amelyik több energiát termel, mint amennyit felhasznál. Az Energy Globe fődíját megnyerő 150 négyzetméteres házat teljesen felújították. Hőszívattyú, napkollektor, fényfolyosó került bele és ökoszigetelést kapott. A ráköltött pénz a számítások szerint tíz év alatt térül meg.

 

Lázár: Senki nem marad ki a támogatásból

Megfontolja a kormány, hogy milyen támogatást kaphat az a 300 kistelepülés, amely eddig kimaradt a 12 ezer forintos egyszeri rezsitámogatásból, mert nincs bevezetve a gáz és távfűtés sincs. Ezt Lázár János mondta a Kormányinfón. Azoknak viszont egyelőre semmit sem tudott ígérni, akik olyan társasházban laknak ahol házközponti fűtés van, ők ugyanis házaként maximum 120 ezer forintot kaphatnak, amely nagyobb társasházakban lakásonként akár egy-két ezer forintos támogatást jelenthet csak.

Duplán jár a 12 ezer forint?

Duplán kaphatják meg a rezsicsökkentést azok a családok, amelyek földgázt és távhőt is használnak. Több nézőnk is jelezte, hogy mindkét szolgáltatótól értesítést kaptak arról, hogy 12 ezer forintot fognak jóváírni a számláin. A Fejlesztési Minisztérium kérdésünkre annyit közölt, a téli rezsicsökkentés minden gázfogyasztónak és a távfűtéses háztartásoknak jár.

RTLII Híradó 2018-01-16


szerző:
2018.01.16. 21:30
Energiatakarékosság: miből?

Ha ön a szerencsésebbek közé tartozik, akkor most gázzal fűt otthon. Ha kevésbé szerencsés, akkor fával, vagy azzal, amit éppen talál. Akárhogyan is, a felhasznált energia egy részét alighanem ki-ki elpazarolja, mert valószínűleg korszerűtlen, szigetelés nélküli, energiahasználat szempontjából felújítandó házban, vagy lakásban él. Az államnak létezik stratégiája arra, hogy ezen változtasson. Igaz, a célok nem túlságosan acélosak.

 

Nincs megállapodás a gádorosi iskoláról

Nem tudni, ki fizeti szeptember elsejétől az iskola rezsijét és a gyerekek étkeztetését a Békés megyei Gádororoson, mivel az iskolafenntartó nem kötött időben szerződést a településsel – ezt állítja az RTL Híradónak Maronka Lajos polgármester. Öt éve a Szeged-Csanádi Egyházmegye kezeli az iskolát, a szerződésük augusztus 31-én járt le. Az iskola most kinyitott, de a polgármester szerint több kérdés is tisztázatlan.

Kilakoltatás: az adósok érdeke?

Aki tartósan és nagyobb összeggel tartozik – rezsivel, lakbérrel vagy hitellel, annak tartania kell attól, hogy előbb-utóbb elveszíti az otthonát. De előtte hosszasan küzdenie kell hatóságokkal, közműcégekkel, bankkal, végrehajtóval. Decembertől márciusig tilos a kilakoltatás, de a fennmaradó 9 hónapban…ki tudja, hány embert lakoltatnak ki Magyarországon? Ha jól értjük, pontosan senki.

Albérlet Budapesten: kevés a kínálat, és sok a buktató

Riporterünk rejtett kamerával egyetemistáknak ajánlott budapesti albérleteket és eladó lakásokat járt végig. Talált is szobát száztízezerért, meg kis lakást kétszázért. A hirdetésekben szereplő ingatlanokkal több baj is lehet, ezért mindenkinek ajánljuk, hogy a saját szemével nézze meg, mérjen le mindent, mert előfordulhat, hogy nem ott, és nem olyan állapotban vannak, és nem akkorák, mint ahogy hirdetik őket.

Az előző közműcégnél kell rendezni a számlát

Mától a Főgáz szolgáltat a gázpiacról kivonuló Magyar Telekom ügyfeleinek. Mindenkit átvesznek, azt is, akinek tartozása van. Az adósságokat viszont a piacról távozó cég hajthatja be.

Fűtés fel, vagy le?

A magas fűtésszámlákat készhez kapva, lakástulajdonosok ezrei latolgatják folyamatosan, hogy a fűtés megszakításával, illetve a hőmérséklet levételével, avagy annak szinten tartásával tudnak-e többet spórolni, főleg ha ilyen napokat élünk, mint most, amikor nappal meleg van, éjszaka pedig mínusz fokok. A gazdaságosabb megoldásról beszélgettünk.

Ráfizetéses a népszerűsítés


szerző:
2015.02.21. 18:15
Ráfizetéses a népszerűsítés

Ráfizetnek a rezsicsökkentés eredményének népszerűsítésére a társasházak. A közös képviselőknek minden hónapban kötelező tájékoztatniuk a tulajdonosokat arról, hogy mennyit spórolt a ház. Ennek költségeit viszont nekik kell előteremteniük, a törvény szerint azt nem háríthatják át a lakókra.

Alig fizetnek rezsit a passzív házban élők

2500 Ft a havi fűtési díj és 2000 forint a meleg víz havi díja. Átadták Közép-Európa legnagyobb passzív házát. A 100 lakás fűtését és meleg vizét hőszivattyúkkal biztosítják, a rezsi töredéke egy átlagos otthonhoz képest.

Három gyerekkel lakoltatták ki


szerző:
2014.11.24. 18:32
Három gyerekkel lakoltatták ki

Élőlánccal védték a házat, a négyfős családnak mégis mennie kellett. Egy héttel a kilakoltatási moratórium előtt tették az utcára a fiatal nőt, fiát és két árván maradt testvérét, mert elmaradtak a lakbérrel és a rezsivel.

Házon kívül 14-02-19


szerző:
2014.02.19. 23:45
Házon kívül 14-02-19

Házon kívül: Még a tükrét is letörte, amikor ott jártunk. Az ember, aki mindig csak menekül. Simon Gábor 240 milliója nyomában. Ez aztán az igazi rezsicsökkentés. Még a vendégek is fűtik a lakást. A passzív házak titkai. Megérné-e több ilyet építeni?

Hogyan lehet egyetemistaként spórolni?

Már nem gyerekek, de még nem teljesen felnőttek: egyetemisták. Magyarországon 380 ezren vannak. Egy felmérés szerint egy ötödüknek havi 20 ezer forintból kell megélnie.

Házon kívül 13-01-30


szerző:
2013.01.30. 23:05
Házon kívül 13-01-30

Házon kívül: Hogy is működik a rezsicsökkentés? Amikor a diák veszi a papírt, hogy tanulhasson. A minimálbér-emelés visszásságai.

Mit nyerünk a 10 százalékos rezsicsökkentéssel?

Tényleg egytizedével alacsonyabb lesz a számla? Amit ezen nyerünk, máshol vissza is fizethetjük?

Házon kívül 12-12-19


szerző:
2012.12.19. 23:10
Házon kívül 12-12-19

Házon kívül: Rezsicsökkentés - Meglesz-e a beígért 10 százalék januártól? Dühös diákok - Szembementek a kormánnyal és nem akarnak megállni. Az adomány útja - Hogy jut el a csomagunk a rászorulókhoz?

Apró kütyük, és tízezrekkel csökkenhet a rezsi

A rezsin való spórolásra nem az az egyetlen mód, hogy lecsavarjuk a fűtést, és jobban felöltözünk otthon. Apró eszközökkel, trükkökkel és egy kis odafigyeléssel akár több tízezret is megspórolhatunk.

Házon kívül 12-10-24


szerző:
2012.10.24. 23:10
Házon kívül 12-10-24

Házon kívül: Apró kütyük, és tízezrekkel csökkenhet a rezsi. Mennyi marad 2013-ban a pénztárcában?

Házon kívül 12-03-07


szerző:
2012.03.07. 23:20
Házon kívül 12-03-07

Házon kívül: Egyedül kell felnőttként boldogulnia a 17-18 éves testvérpárnak, akik közül az idősebb még az iskolát is abbahagyta, hogy fizetni tudják a hitelt és a rezsit. - A gyerekek nemrég még kesztyű és meleg ruha nélkül fagyoskodtak, riportunk óta viszont elárasztották az adományok Szemerét. - Sokan kaptak mostanában 540 ezer forintról szóló csekket az egyik gázszolgáltatótól, mert állítólag lopták a gázt. De mi van, ha a szolgáltató téved?

Takarékosság szerint minősítik az eladó lakásokat

2012-től már csak energetikai tanúsítvánnyal lehet majd lakást eladni.

Visszatér az állam az energiapiacra?

A fogyasztók érdekében szállna be az állam újra a hazai energiaszolgáltatásba.

Ideiglenesen befagyasztják a rezsiköltségeket

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára az RTL Híradónak jelentette be: elkészült az ezt lehetővé tevő jogszabály-tervezet.

Befagyasztaná a rezsiköltségeket a kormány

A víz és a távhőárakat érintheti a kormánynak az a terve, hogy befagyasztja a rezsiköltségeket.

Összességében nem emelkedik a rezsi

A gázért kevesebbet, az áramért és a vízért azonban többet kell fizetni januártól.

Drágul a rezsi a fővárosban


szerző:
2009.11.24. 12:05
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való