Híradó

Bezárt Makó egyik patinás étterme, a Korona, mert nem tudják kigazdálkodni a rezsit

Borsodi ZoltánBorsodi Zoltán

2023. március 17. 17:57

A Szállodaszövetség szerint az éttermek egy része nem tudta igénybe venni az állami rezsitámogatást, ezért kerültek nehéz helyzetbe. Közben a kormány bejelentette, hogy 1200 állami, önkormányzati és egyházi intézménynek fixálják az áram árát év végéig.

Az étterem közösségi oldalán jelentették be, hogy bezárnak, mert nem tudják kigazdálkodni a megemelkedett rezsiköltségeket. A tulajdonos az RTL-nek nem akart nyilatkozni. A Délmagyarnak azt mondta, hogy a költségeket nem terhelhették a fogyasztókra, mert az ár „jóval meghaladná a lélektani határt.” Úgy tervezik, hogy ha tudnak, májusban újra kinyitnak.

Tatabányán nemrég egy ismert hamburgerező kényszerült bezárni, szintén az elszálló energiaárak miatt. Ott hatalmas tömeg gyűlt össze az utolsó napon, hogy még egyszer egyenek a népszerű hamburgerből.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége azt mondja, a szállodáknak segített az év első három hónapjára meghirdetett állami energiatámogatási program. Bár ez az éttermekre is vonatkozott, jórészük mégsem tudta igénybe venni.

Közben az Energiaügyi Minisztérium bejelentette, hogy 1200 állami, önkormányzati és egyházi intézmény számára fixálják az áram árát áprilistól év végéig. Hogy pontosan milyen szinten, az április elején derül majd ki. 

#Híradó#Videó#belfölf#Gazdaság#makó#rezsi#étterem#bezárt

Címlapról ajánljuk