Belföld

Százezres támogatást kérne a szülőktől egy óbudai gimnázium a gázszámlára

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 16. 17:14

El akarják kerülni, hogy digitális oktatásra kelljen átállni télen.

Százezer forintos támogatást kérne a szülőktől az óbudai Kőrösi Csoma Sándor Baptista Gimnázium a megnövekedett rezsiköltségek miatt – írja a Telex. Az iskola igazgatója kérdőívet küldött a szülőknek, hogy felmérjék, kik tudnának hozzájárulni a villany- és fűtésszámlához a következő tanévben.

Az intézmény vezetője szerint a szülői adományokkal megtarthatnák a hagyományos, tantermi oktatást – szeretnék elkerülni, hogy digitális oktatásra kelljen átállni. Berczelédi Zsolt elárulta: 

tavaly gázra 5,5 millió forintot, áramra 3,5 millió forintot fizettek, a jelenlegi díjszabás mellett ez az összeg 58 millió, illetve 6,8 millió forintra nő, amit nem tudnak kigazdálkodni.

Az igazgató azt is mondta, hogy nem jelent hátrányt, ha valaki nem tudja kifizetni a százezres hozzájárulást, már jelentkezett olyan szülő, aki többek helyett is át tudná vállalni a költségeket.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének választmányi tagja, Nagy Erzsébet biztosra veszi, hogy több oktatási intézmény is online oktatásra állhat át télen, ha a kormány az iskolák, óvodák fűtésén akar spórolni.

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

#Belföld#oktatás#rezsi#rezsiemelés#gimnázium#iskola#fűtés

Címlapról ajánljuk