Tartalmak

vállalati hírekMájus a Konyhafőnök hónapja volt
2022. június 17. 16:10

Május a Konyhafőnök hónapja volt

Május 2-án kezdetét vette a már méltán híres Konyhafőnök legújabb civil évada, mely egész hónapban nagyon szép eredményeket hozott az RTL Klubon: havi átlagban 18,8%-os lineáris közönségaránnyal futott a gasztro reality 9. évada. A hírműsorok versenyét az RTL Híradó nyerte a fő célcsoportban havi átlag 18,7%-os lineáris közönségaránnyal, de remekül teljesített a Fókusz is, a hétköznap esténként élőben jelentkező infotainment magazin havi átlagban 17,3%-os lineáris SHR-t ért el a legfontosabb kereskedelmi korcsoportban. Májusban további sikereket hozott A mi kis falunk, mely átlag 21,2%-os lineáris közönségaránnyal futott, valamint véget ért A séf meg a többiek című nagysikerű sorozat is, mely évad szinten átlag 16,6%-os eredményt könyvelhetett el.*
vállalati hírekÁprilisban A mi kis falunk és a Film+ voltak a sztárok
2022. május 26. 17:22

Áprilisban A mi kis falunk és a Film+ voltak a sztárok

Az RTL Klub műsorai közül az áprilisi hónap sztárja A mi kis falunk lett: a havi nézettségi toplista első helyét az április 2-án sugárzott A mi kis falunk vezeti 21,4%-os lineáris SHR-rel, emellett a sorozat havi átlagban 20,2%-kal futott. A hírműsorok versenyét az RTL Híradó nyerte a fő célcsoportban havi átlag 19,7%-os lineáris közönségaránnyal, de remekül teljesített a Fókusz is, a hétköznap esténként élőben jelentkező infotainment magazin havi átlagban 18,4%-os lineáris SHR-t ért el a legfontosabb kereskedelmi korcsoportban. Áprilisban két saját gyártású sorozat is véget ért, a Keresztanyu 3. évada átlagban 17,3%-ot hozott, míg a Hotel Margaret is szép eredménnyel zárt.*
vállalati hírekNézettségi rekordok dőltek meg az RTL Magyarországnál
2022. május 18. 15:17

Nézettségi rekordok dőltek meg az RTL Magyarországnál

Az elmúlt héten az idei év legmagasabb közönségarányával nyert főműsoridőben az RTL Klub!  A különbség a két vezető csatorna között 3,8 százalékpont lett (a kiemelt kereskedelmi célcsoportban, RTL Klub 15,6 lineáris SHR% vs TV2 11,8 lineáris SHR%), ezzel az RTL Klub az idei év legmagasabb közönségarányával nyert főműsoridőben. Az RTL Magyarország főműsoridőben csoportszinten is vezet fő riválisával szemben (RTL Magyarország 30,1 lineáris SHR% vs TV2 Csoport 28,2 lineáris SHR%, 18-49-ben). 
vállalati hírekTartalmi dömping februárban és márciusban is digitálisan
2022. április 27. 12:51

Tartalmi dömping februárban és márciusban is digitálisan

Az év második hónapjában nagy újdonság volt a History Play elindulása, mely a régióban elsőként Magyarországon, az RTL Most+ felületén valósult meg. Így a felhasználók a megszokott színes tartalmi kínálat mellett már több száz órányi egyedi, ismeretterjesztő műsorból is válogathatnak. Emellett, a közönségkedvenc tartalmak között szerepeltek az elmúlt két hónapban az UEFA Európa Liga és Konferencia Liga mérkőzései, valamint frissült a Kölyök Klub kínálata is. Exkluzív tartalomként pedig A mi kis falunk legújabb, 6. évad folytatásának epizódjait is preview formában tekinthetik meg az előfizetők az RTL Most+ felületén, valamint egészen április 30-ig elérhető az Apatigris mind a két évadának epizódjai.
vállalati hírekAz RTL Magyarország támogatja a háborús segélyszervezetek adománygyűjtését
2022. március 7. 9:57

Az RTL Magyarország támogatja a háborús segélyszervezetek adománygyűjtését

Az RTL Magyarország március 7-től társadalmi célú reklámok sugárzásával szeretné támogatni az ukrán háború miatt bajbajutottak megsegítését. A médiavállalat várja azon segélyszervezetek jelentkezését, amelyek társadalmi célú reklámszpotjuk segítségével szeretnék felhívni az adakozni vágyó nézők figyelmét adománygyűjtő kampányukra és a támogatási lehetőségekre.
vállalati hírek2022 első hónapja szép eredményeket hozott digitálisan
2022. február 24. 12:21

2022 első hónapja szép eredményeket hozott digitálisan

A prémium tartalmakat kínáló RTL Most+ platformon januárban átlagosan napi másfél órát töltöttek felhasználók. A közönségkedvenc tartalmak között szerepelt a Sisi, azaz Erzsébet, legendás magyar királyné szenvedélyes, rendkívüli életét feldolgozó történet, mely a felhasználók egyik kedvence volt az év első hónapjában. Ezen kívül, januárban az Igazi Krimi és a Hazai Extra mappák sorozatai, valamint az exkluzív élményt nyújtó az Éjjel-Nappal Budapest és a késő esti Híradó preview elérhetősége is színesítette az prémium platform repertoárját.
vállalati hírekJanuárban az RTL Klub műsorai közül a Cápák között, a kábelcsatornák versenyében pedig a Cool érte el a legszebb eredményeket
2022. február 24. 12:17

Januárban az RTL Klub műsorai közül a Cápák között, a kábelcsatornák versenyében pedig a Cool érte el a legszebb eredményeket

Az RTL Klub műsorai közül a januári hónap sztárja a 18-49 évesek körében egyértelműen a Cápák között volt: az üzleti showműsor új évadának mind az öt januári adása szerepel a TOP10-ben (közöttük listavezetőként az eddigi legnézettebb, január 23-i rész 21,6 %-os lineáris SHR-rel). A hírműsorok versenyét az RTL Híradó nyerte a fő célcsoportban havi átlag 19,3%-os lineáris közönségaránnyal, de remekül teljesített a Fókusz is, a hétköznap esténként élőben jelentkező infotainment magazin havi átlagban 17,8%-os lineáris SHR-t ért el a legfontosabb kereskedelmi csoportban. A Keresztanyu havi átlagban szintén 17,8%-ot hozott, míg A Tanár januárban vetített epizódjai átlagosan 13,8%-os lineáris közönségarányt értek el 18-49-ben.*
vállalati hírekÚjabb élő közvetítés az RTL+ csatornánk és továbbra is elérhető UEFA Európa Liga és Európa Konferencia Liga tartalmak az RTL Most+-on.
2022. február 11. 10:26

Újabb élő közvetítés az RTL+ csatornánk és továbbra is elérhető UEFA Európa Liga és Európa Konferencia Liga tartalmak az RTL Most+-on.

Újabb izgalmas mérkőzések kerülnek megrendezére február 17-én.Az RTL+ csatornán két Európa Liga meccs is látható lesz élőben, így a késő délutáni idősávban a Borussia Dortmund és a Rangers FC, míg este az RB Leipzig és a Real Sociedad ütközik meg a továbbjutásért. A digitális platformokon pedig további izgalmas Európa Liga és Európa Konferencia Liga meccsek közül válogathatnak az RTL Most+ felhasználói mind a késő délutáni, mind az esti órákban. 
vállalati hírek2021 digitálisan is remek év volt
2022. január 28. 14:12

2021 digitálisan is remek év volt

2021-ben tovább erősödtek az RTL Magyarország digitális eredményei. A www.rtl.hu megújulása újabb lendületet adott a felületnek. Az itt megtalálható shortform videókat összesen közel 77 milliószor indították el az rtl24 applikációt is beleértve. A hír- és infotainment műsorok shortfom videói kiemelkedő eredményt értek el az RTL.hu felületén, több, mint 17 millió videóindítással szerepeltek.
vállalati hírek2021 éves átlagban a legnézettebb televíziócsatorna volt az RTL Klub főműsoridőben, a 18-49 éves korcsoportban
2022. január 28. 14:02

2021 éves átlagban a legnézettebb televíziócsatorna volt az RTL Klub főműsoridőben, a 18-49 éves korcsoportban

Az RTL Klub decemberben is megőrizte piacvezető szerepét főműsoridőben a 18-49-es korcsoportban, sőt a teljes 2021-es évet nézve is a legnézettebb televíziócsatorna lett a hazai tévés piacon havi átlag 13,9%-os eredményével. A csatorna a megnyert esték számának tekintetében is maga mögé utasította a hazai tévés mezőnyt 266 nyert estével.
vállalati hírekElképesztő eredményeket hoztak a digitális platformok novemberben
2021. december 17. 11:37

Elképesztő eredményeket hoztak a digitális platformok novemberben

A szeptember végén elstartolt jubileumi X-Faktor népszerűsége megkérdőjelezhetetlen az online térben is: a műsor longform videóit az RTL Most-on és az RTL Most+-on novemberben összesen 926 ezer alkalommal indították el a felhasználók, míg a rövid videós tartalmak több mint 2.7 millió videóindítást generáltak. A showműsor kísérőműsora, az X-Stage is nagy sikernek örvend a rajongók körében: az egyik legnépszerűbb tiktokker, Lady Szomjas vezette műsor epizódjait 35 ezer alkalommal indították el az érdeklődők.