Vállalati hírek

2023 a bevételek növekedése mellett a hosszú távú befektetésekről szólt az RTL-nél

rtl.hurtl.hu

2024. május 30. 10:05

Az RTL Magyarország 125 millió eurós árbevétellel zárta a 2023-as pénzügyi évet.

Az RTL Magyarország* teljes konszolidált árbevétele a 2023-as pénzügyi évben 125 millió euró volt a TV hirdetési, terjesztési és streaming-bevételek sikeres bővítésének köszönhetően. A vállalatcsoport kamatok és adózás előtti eredménye (EBITA) 6 millió euró volt, a fejlesztésekbe történő jelentős beruházások és a megnövekedett gyártási költségek mellett. A médiavállalat az RTL Group hosszútávú üzleti stratégiája mentén 2023-ban jelentős befektetéseket eszközölt mind lineáris, mind digitális területeken: 2023 nyarán megszerezte az UEFA Bajnokok Ligája közvetítési jogait a következő három szezonra, tavaly év végén elindított 4 új második generációs csatornát, 2024 nyarán pedig új irodaépületbe költözik a médiavállalat nagy része.

A 2023-as pénzügyi évben az RTL Magyarország részét képező Magyar RTL Televízió Zrt. (M-RTL Zrt.) 53,9 milliárd forintos nettó árbevételt könyvelhetett el, ami jelentős növekedés a 2022-es 47,2 milliárdos árbevételhez képest. Az M-RTL Zrt. adózás utáni eredménye, összhangban az előzetes tervekkel, közel 325 milliós veszteséget mutat.

„Az előttünk álló két-három évben olyan platformok kiépítésébe fektetünk be jelentős mértékben, amelyek jövőállóbbak, mint a régi, hagyományos, szabadon fogható műsorszolgáltatói modell. Világos számunkra, hogy ez a folyamat érinteni fogja az RTL Magyarország pénzügyi eredményeit. Az RTL Groupnak hosszútávú befektetési stratégiája van, és ezért vagyunk nagyon magabiztosak, hogy az RTL Magyarországgal közösen képesek leszünk a nem lineáris jövőbe is együtt továbblépni” – mondta Elmar Heggen, az RTL Group COO-ja és vezérigazgató-helyettese.

„Az RTL Magyarország ma az egyetlen olyan médiavállalat a magyar piacon, amely ennyire komplex portfólióval és szolgáltatással rendelkezik, ilyen sok felületen kínál tartalmat a fogyasztóknak és amelyik ilyen volumenű beruházásokra képes. Ez az építkezés a kulcsa a hosszútávú versenyképességünknek” – mondta Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója.

* Az RTL Magyarország (RTL Hungary) megnevezés a tulajdonosi jogkört gyakorló RTL Group által használt gyűjtőnév, nem jogi entitás. Az elnevezés alatt minden, Európa vezető médiavállalat-csoportjához, az RTL Grouphoz tartozó, Magyarországra, magyar nyelven műsorszolgáltatást végző cég értendő, beleértve az M-RTL Zrt.-t és a CLT-UFA S.A. Hungarian Broadcasting Division-t.

 

#Vállalati hírek#vállalati#RTL Magyarország#rtl#Gazdaság

Címlapról ajánljuk