KERESÉS search-close

rtl

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "rtl"

Egyslágeres előadók a Toplsitában!

A Toplista első adásában olyan popzenei előadókról lesz szó, akiknek slágerét kívülről fújjuk – az egykori sztárok azonban az elmúlt két évtizedben eltűntek a szemünk elől. Van, akiből afrikai nagykövet lett, van, aki magyar éttermet üzemeltet Tokióban, de akad olyan is, aki csatornabúvárként dolgozott Angliában. Tíz jól ismert dal és tíz elképesztő életút – a végén pedig kiderül, kié a legnagyobb egyslágeres sztori a magyar popzene történetében.

Szulejmán 3. évad 21. rész


szerző:
2019.02.15. 21:50

Szulejmán 3. évad 20. rész


szerző:
2019.02.15. 20:40

Szulejmán 3. évad 19. rész


szerző:
2019.02.14. 21:50

Szulejmán 3. évad 18. rész


szerző:
2019.02.14. 20:40
BALATON: Már most elkezdődött a munkaerő toborzása

Már toborozzák a balatoni munkaerőt nyárra. Annyira kevés az alkalmazott, hogy a szállodák és éttermek már a szezon előtt négy hónappal igyekeznek feltölteni a létszámot. A Balaton Job ügyvezetője szerint azonban még korai a toborzás.

Raktárban, raklapok között kellett sztájkolniuk

Egy raktárhelyiségben, raklapok között kellett elkezdeniük a sztrájkot a miskolci autóalkatrész-gyártó üzem dolgozóinak. A kínai tulajdonban lévő Sega Hungary Kft.-nél szerda estétől tart a munkabeszüntetés.

Szulejmán 3. évad 17. rész


szerző:
2019.02.13. 21:50

Szulejmán 3. évad 16. rész


szerző:
2019.02.13. 20:40
XXI. század - Gyűjtők és bélyegeik (2019-02-12)

Sokan arra számítottak, gyűjteményük az unokáikat teszi gazdaggá. De a több százezer gyűjtőnek futószalagon gyártották a bélyegeket, amelyek elvesztették értéküket. Mégis milyen bélyegek érnek kincseket és miért pont azok? Kiderül a XXI. században.

Szulejmán 3. évad 15. rész


szerző:
2019.02.12. 21:50

Szulejmán 3. évad 14. rész


szerző:
2019.02.12. 20:40
RTLII: Szijjártóval is egyeztetett Mike Pompeo

A civil szervezetekkel való találkozó után Szijjártó Péter külügyminiszterrel egyeztetett Mike Pompeo. A védelmi együttműködés megújításáról tárgyaltak, a megállapodás hamarosan az Országgyűlés elé kerül. Magyarország amerikai fegyvereket is vásárol. Az amerikai diplomácia vezetője úgy fogalmazott: nem szabad megengedni, hogy az orosz elnök éket verjen barátok közé a NATO-ban.

Szulejmán 3. évad 13. rész


szerző:
2019.02.11. 21:50

Szulejmán 3. évad 12. rész


szerző:
2019.02.11. 20:40

A műsorról


szerző:
2019.02.11. 19:42
A műsorról

A Toplista az RTL Klub hetente jelentkező, szórakoztató és kellemesen üdítő visszaszámláló show-műsora.

Szabó Zsófi már most imádja a Toplisát!

Szabó Zsófi még csak az első adás felvételén van túl, de máris úgy érzi, hogy ezzel a műsorral megtalálta a helyét.
 

Vívódó Macbeth a Szkénében

A lélek vívódása jelenik meg William Shakespeare egyik legismertebb tragédiában, a Macbethben. A királygyilkosságról szóló darabot most a budapesti Szkéné Színházban mutatták be különleges feldolgozásban. A színészeknek nemcsak a szövegükkel kellett megbirkózni, hanem a díszletek mozgatását is pontosan meg kellett tanulniuk.

MSZMP: 1956 nem ellenforradalom

Az RTL Híradó történelmi visszatekintő sorozatot indít, amelyben hónapról hónapra felidézzük az 1989-es év legfontosabb eseményeit. 30 éve, ezen a napon a Magyar Szocialista Munkáspárt vezető testülete úgy döntött, 1956 nem ellenforradalom, hanem népfelkelés volt, és hogy az addigi egypártrendszer helyett lehetséges a többpártrendszer bevezetése. 

 

Magyarországon tárgyal az amerikai külügyminiszter

Az amerikai kormánynak fontosak a jogállamiság olyan alapintézményei, mint a bíróságok, a szabad sajtó és a civil társadalom - ezt mondta Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Budapesten jogvédő szervezetek képviselőinek. Mike Pompeo európai körútja első állomásaként érkezett hétfőn Budapestre.

Alapítványi fenntartásba kerül a Corvinus Egyetem

Alapítványi fenntartásba kerül a Budapesti Corvinus Egyetem, ezt ma jelentette be az innovációs és technológiai miniszer. Az átalakítás júliustól megtörténhet, de az új szabályok 2020-tól lépnének életbe. Például állami helyett úgynevezett corvinus ösztöndíjra lehet majd jelentkezni. A kancellár szerint továbbra is lesznek olyan diákok, akiknek nem kell fizetniük a képzésért.

Kamatmentes lesz a hitel, de nem mindenkinek

Kamatmentesen kapnak legfeljebb 10 milliós hitelt a 40 év alatti nők, ha házasok júliustól. A családügyi államtitkár ismertette a részleteket az Orbán Viktor által tegnap bejelentett intézkedéscsomagról. Szintén nyár közepétől ugyanannyi CSOK-hitel jár majd használt ingatlan vásárlásához, mint az újakhoz.  Az intézkedés legfontosabb pontjait megnézhetik ITT.

Újabb álorvos bukott le Romániában

A korábban kőművesként dolgozó férfi fogorvosként praktizált, pedig erre semmilyen engedélye nem volt. A feleségétől leshette el a mesterséget, aki tényleg fogorvos volt, de már nem dolgozik. Múlt héten egy ál plasztikai sebész bukott le Romániában.

Kiszöktek a csimpánzok a kifutójukból a belfasti Állatkertben

Furfangos módon jutottak ki kifutójukból a csimpánzok Belfastban. Észrevették, hogy a viharban meggyengült egy faág, amit letörtek. Ezt aztán a betonfalnak támasztották, hogy felmászhassanak rajta a kifutó tetejére. A legtöbb csimpánz ennyivel beérte, de volt olyan, aki kimerészkedett a látogatók közé is. Az egyik gondozó azzal nyugtatta az embereket, hogy a majmok tudják, hogy nem jöhetnek ki, és majd visszamennek. Ez egyébként később pontosan így történt.

Miniatűr hókotró takarítja a járdát Csehországban

A mini hókotró teljesen olyan, mint az eredeti, csak annak egy ötöde. De ez nem azt jelenti, hogy bármi is az útjába állhat. Egy 35 köbcentis motor hajtja a kis gépet, ami összkerék meghajtású, hogy könnyen haladhasson a csúszós járdán is. Egy baj van vele. Hogy a jópofa játékszer meglehetősen sokba kerül. Csaknem kétmillió forintnak megfelelő cseh koronát kérnek el érte.

Sárga pöttyök a járdán, gyengénlátóknak

Sárga pöttyökkel festették végig civilek a budapesti Corvin negyed metrómegállótól a Szemészeti Klinikáig vezető utat. Az akcióval a gyengénlátók tájékozódásában akarnak segíteni, a speciális sárga graffity festéket szürkületben is látni. A Segítség Közvetítő nevű csoport 30 önkéntese, 15 perc alatt festette végig a 300 méteres útszakaszt. 

Kamasz rabolt ki idős embereket Miskolcon

21 bűncselekmény 14 évesen, 3 hét alatt. Hamarosan vádat emelhetnek egy kamaszfiú ellen, aki a gyanú szerint idős embereket rabolt ki tavaly nyáron, Miskolcon. Többször azt használta ki, hogy nem mindenki zárja az ajtót, így több lakásba besurrant, másokat a bejárat előtt fosztott ki. Három hét alatt összesen legalább egymillió forintot zsákmányolt.

Nem engedte az autós, hogy megelőzzék

Videón a veszélyes viaskodás! Szándékosan tartotta fel a mögötte érkezőt egy autós az M1-es, M7-es autópálya kivezetőjén, a belső sávban. Fékezett, majd amikor a mögötte haladó ki akarta kerülni, ő is sávot váltott. A nagy forgalomban cikázó autókat egy másik sofőr vette fel.

Megpróbált ellopni egy buszt, a bíróság hazaengedte

Soha többé nem akar buszra szállni, ezt mondta stábunknak az a férfi, aki szombat hajnalban megpróbált ellopni egy buszt Kecskeméten. Több járművet is feltört, egyet be is indított, de a kézifék kifogott rajta. Az ügyészség kérte, hogy tartóztassák le, de a bíróság hazaengedte. Annak ellenére, hogy férfi büntetett előéletű és csak feltételesen van szabadlábon.

Feladta magát a villamoson verekedő férfi

Feladta magát a rendőrségen a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy szombat délután megütött egy utast az 1-es villamoson, Budapesten. Társát, aki a gyanú szerint egy sörösüveggel betörte a szerelvény egyik ablakát, még keresik. A villamosban 300 ezer forintos kár keletkezett.

Nem vették észre, hogy cellatársai bántalmazták

Nem vették észre a bántalmazást, ezt állították börtönőrök a brutálisan megkínzott, majd meggyilkolt rab ügyében zajló tárgyaláson. A férfit a vád szerint cellatársai heteken át kínozták, végül 2017 májusában belehalt a bántalmazásba a szombathelyi börtönben. Három rabot vádolnak a gyilkossággal, a mai tárgyaláson a börtön alkalmazottai és az aznap riasztott mentők is felidézték, mire emlékeznek.

Lakástüzek országszerte, három ember életét vesztette

Hárman is meghaltak lakástüzekben az országban. A Fejér megyei Sárosdon egy asszonyt a szomszédai még a tűzoltók érkezése előtt kihoztak az épületből. De hiába vitték orvoshoz és érkezett mentőhelikopter, már nem lehetett megmenteni az életét. A Pest megyei Gyömrőn is egy családi ház lángolt. Az ott élő asszonyt a tűzoltók hozták ki, de ő sem élte túl. 

Ígért már a kormány bölcsődéket

Már korábban is ígért teljes bölcsődei ellátást a kormány, de 2500 településen egyáltalán nem működik ilyen intézmény Magyarországon. A miniszterelnök tegnap bejelentette, hogy 21 ezer új férőhelyet létesítenek, de közben a 2018. végére ígért hatvanezer sem valósult meg. Novák Katalin államtitkár az RTL Híradó kérdésére ma azt mondta: mindig betarják, amit ígérnek. A szakszervezet szerint ez a bölcsődék esetében biztosan nem igaz.

GRAMMY: Idén is különleges ruhakölteményekben pózoltak a sztárok

Lady Gaga három Aranygramofont kapott a Grammy-gálán, ám ruhájával ezúttal nem ő, hanem Cardi B döbbentette meg a nézőket.

Idén is különleges ruhakölteményeket láthattunk a Grammy-gálán

Négy Grammyt nyert This is America című dalával, mégsem ment el a díjátadóra Donald Glover. A Childish Gambino néven is ismert művész a hip-hop zenészek mellőzése miatt bojkottálja a legrangosabb zenei díjkiosztót. Idén viszont ott volt a gálát eddig mindig kihagyó Drake. Lady Gaga három Aranygramofont kapott, ám ruhájával ezúttal nem ő, hanem Cardi B döbbentette meg a nézőket.

FOTÓK: Exkluzív beszámoló a 20. Story Gáláról hétfőn, a Fókuszban!

20. alkalommal adták át a Story Ötcsillag-és Érték díjakat. A kuratórium által öt kategóriában odaítélt, valamint a Story magazin olvasói által szintén öt kategóriában megszavazott elismerések közül az RTL Klub műsorvezetője és két sikersorozata lett díjazott.

Hat cukrász dolgozott az ehető Nagytemplomon

Több mázsát nyom és minden darabja ehető - csokoládéból és grillázslapokból készült óriásmakett a debreceni Nagytemplomról. Ehhez 350 kiló grillázst és 100 kiló belga étcsokoládét használtak fel. Hat cukrász dolgozott rajta napokon keresztül. Ma törtek kóstolót belőle a készítők.

Jegesmedve-invázió Oroszországban

Jegesmedve-invázió miatt hirdettek szükségállapotot az Oroszországhoz tartozó egyik szigetcsoporton. A sarkvidéki tartományban annyira elszaporodtak az állatok, hogy a lakók már alig mernek kimenni házaikból. Egyelőre viszont nem tudják, mit tegyenek, mert védett fajként tilos a kilövésük.

Középiskolai felvételi: leginkább a matekkal gyűlt meg a baja a diákoknak

A matematikával gyűlt meg a bajuk leginkább a diákoknak a központi középiskolai felvételin – közzétette a hivatalos eredményeket az Oktatási Hivatal. Ebből kiderül, hogy rosszabbul teljesítettek idén a diákok, mint tavaly. Az egyik pedagógus érdekképviselet elnöke szerint sok volt a feladat és gyorsan kellett dönteniük a diákoknak. Az Oktatási Hivatal szerint nem érkezett panasz a feladatsorokra.

Korrupcióról is tárgyalna az amerikai külügyminiszter

A korrupció mértékéről és Orbán Viktor orosz elnökhöz fűződő viszonyáról is tárgyalni szeretne a Mike Pompeo amerikai külügyminiszter vezette delegáció hétfőn Budapesten. Ezt az Index írta meg, egy olyan háttérbeszélgetésre hivatkozva, amelyen a Trump-kormány két magasrangú tisztségviselője foglalta össze a látogatás céljait. A kormány szerint az amerikai külügyminiszter látogatása azt bizonyítja, hogy Magyarország megbízható NATO-szövetséges.

Szakszervezeti titkárrá választották, másnap kirúgták

Csütörtökön szakszervezeti titkárrá választották, másnap délelőtt kirúgták. A Vasas Szakszervezetek Szövetsége szerint azért szűnt meg a munkaviszonya a kétgyermekes, középvezetői beosztásban dolgozó férfinak, mert tisztséget vállalt a frissen alakult érdekvédelmi szervezetben. A Suzuki viszont azzal indokolta neki az elbocsátást, hogy szerintük rosszul dolgozott. Kerestük a céget, de nem válaszoltak a kérdéseinkre.

Reggel óta több helyszínen tüntettek Budapesten

Reggel óta Budapest több pontján voltak tüntetések. A Lánchidat reggel óta zárva tartják a tiltakozók. Orbán Viktor évértékelője után pedig a Várban kezdődött tüntetés, amit az ellenzék közösen szervezett.

Új családi támogatásokat jelentett be évértékelőjén Orbán Viktor

Négy gyerek után SZJA mentesség, bővülő CSOK, autóvásárlási támogatás a nagycsaládosoknak. Mindez része az új családtámogatási csomagnak, amit Orbán Viktor jelentett be. A miniszterelnök évértékelő beszédében azt mondta: a tavalyi nemzeti konzultációból egyértelmű, hogy emberek azt akarják: a kormány folytassa a megkezdett családpolitikát. Az évértékelő helyszíne, a Várkert Bazár körül már reggel fekete kordonokat állítottak fel.

 

Állandó fájdalommal él a fiatal putnoki nő

Állandó fájdalom, izomgörcsök és láz – ilyen panaszokkal él már 5 éve egy fiatal putnoki nő. Először Lyme-kórt diagnosztizáltak nála, egy későbbi zárójelentése szerint viszont egy ritka idegsérüléses betegségben szenved. Egyetlen reménye a gyógyulásra egy speciális, infúziós kezelés maradt, de azt eddig nem kapta meg. A zárójelentésben azt írták azért, mert a készítmény belátható időn belül nem érkezik meg. Ha szeretné támogatni Helga kezelését, ide utalhat: Somodi Helga: 55400163-16950595 IBAN: HU65 5540 0163 1695 0595 0000 0000 BIC: TAKBHUHB  Korona Takarék.

 

Két órán át tartott a nagy hógolyó-csata

Ádáz hócsatát vívott többszáz ember az amerikai Tacomában. Egy helyi fiatal hirdette meg az eseményt az interneten mindössze egy nappal korábban, és rengetegen jelentkeztek rá.

Elfogyott a marhahúsos batyu, szétverte a kirakatot

Elfogyott a marhahúsos batyu, ezért szétverte egy vendéglő kirakatát egy nő az Egyesült Államokban. Mindezt pedig rögzítették a biztonsági kamerák. A baseball ütős támadó elmenekült, még nem találták meg a rendőrök.

8 ezer táska gyűlt össze a nélkülöző nőknek

8 ezer telepakolt táska gyűlt össze a "nemluxustáska" kampányban. Az ötletgazdák olyan nélkülöző nőknek gyűjtöttek, akiknek luxus a mindennapi tisztálkodási szerek beszerzése. Az adományok egy részét ma osztották ki a rászorulók között, a többit szeretetszolgálatokban, anyaotthonokban elő nőknek adják.

Nem ismerte a kéziféket a busztolvaj

Buszt próbált meg ellopni egy 24 éves férfi Kecskeméten. Csak azért nem tudott elindulni a busszal, mert meggyűlt a baja a kézifékkel. Egy biztonsági őrtől kért segítséget, aki gyorsan rájött, hogy nem valódi buszsofőr. Rendőrt hívott, a férfit elfogták.

Létrán másztak fel a rendőrök a tolvajért

Tűzoltólétrán másztak be a rendőrök egy tatabányai lakásba, így fogták el a tolvajt. Több, mint egy hete keresték, mert elemelt egy mobilt egy lakásból. Csengetésre, kopogásra nem nyitott ajtót a gyanúsított, de a nyomozók látták, hogy nyitva van a lakás ablaka. Ezért hívták a tűzoltókat, akik a létrával kisegítették őket.

Hatmillió forintot csaltak ki egy idős asszonytól az unokázós csalók

Hatmillió forintot csalt ki egy idős asszonytól egy társaság Budapesten. Azzal a mesével hívták fel, hogy lánya balesetet okozott, ezért pénzre van szüksége. Egyikük rendőrnek, egy ismeretlen nő pedig az asszony lányának adta ki magát. Társaikat küldték el a pénzért, de miután átvették, a nyomozók elfogták őket. A hatmillió forintot visszakapta az idős asszony.

A vétlen sofőr halt meg a frontális karambolban

A vétlen sofőr halt meg egy frontális karambolban reggel, Szombathely belvárosában. A Híradó információi szerint egy nyári gumikkal közlekedő autó csúszott meg a jeges úton.  A kocsi 24 éves vezetője már nem tudott korrigálni, nekiütközött a szemből érkezőnek.

Halálos baleset az M1-esen: kirepültek az utasok az autóból

Kirepültek az autóból, ketten meghaltak az M1-es autópályán, Győr közelében. Egy kisteherautó és egy kocsi ütközött össze, majd mindkét autó a szalagkorlátnak csapódott. Az autóban ülő két utas valószínűleg nem használta a biztonsági övet, az úttestre zuhantak, és a helyszínen meghaltak. A sofőrök könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet.

Tüntetnek a TEVA dolgozói


szerző:
2019.02.10. 17:47
Tüntetnek a TEVA dolgozói

Tüntetnek holnap a debreceni TEVA gyógyszergyár dolgozói - tudta meg az Index a Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségétől.

CSOKICSODA: 350 kiló grillázsból és 100 kiló belga csokiból készült el az óriásmakett

Több mázsát nyom és minden darabja ehető - csokoládéból és grillázslapokból készült óriásmakett a debreceni Nagytemplomról. Hat cukrász dolgozott rajta napokon keresztül. Ma törtek kóstolót belőle a készítők.

HALÁLOS: Nem voltak bekötve, kirepültek a kocsiból

Az Audi tetejét levágták, bal oldala teljesen összeroncsolódott. A légzsákok is kinyíltak, az autó belseje több helyen is véres. Az egyik kereke kiszakadt, méterekkel odébb hever a szalagkorlátnál. Egy kisteherautóba rohant bele hátulról, ami az ütközés miatt az oldalára borult. A felvételek reggel készültek az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győrtől nem messze.

Fókusz Plusz 2019-02-09


szerző:
2019.02.09. 18:55
Nem engedik be Venezuelába a segélyszállítmányokat

Pattanásig feszült a helyzet Venezuelában, miután megérkezett az első amerikai segélyszállítmány a szomszédos Kolumbia határára. Nicolas Maduro kormánya ugyanis nem hajlandó beengedni az élelmiszert és a gyógyszereket a nélkülöző országba - a határon gyülekező venezuelaiakat viszont nem tudja visszatartani attól, hogy tömegével menjenek át a határon.

Sztrájkra készülnek a fogorvosok

Sztrájkra készülnek az állami ellátást végző fogorvosok. Azt mondják, hiába kaptak plusztámogatást, ez továbbra is annyira kevés, hogy nem tudják fenntartani a rendelőket. Az Alapellátó Orvosok Szövetsége szerint több olyan kezelés van, aminél már ráfizetnek a fogorvosok, ha elvégzik. A minisztérium azt írta, intézkedési tervet dolgoznak ki, amelyben felülvizsgálják a fogorvosok finanszírozását is.

Több milliót érő festmények Hoppál Péter irodájában

Többmilliós festmények díszítik Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő pécsi irodáját. Ezek biztosítási értéke pedig több mint 40 millió forint. Ez a 24.hu közérdekű adatigényléséből derült ki. A műtárgyakat a Janus Pannonius Múzeum adta oda letétbe, azt írták, ez bevett gyakorlat. Az MSZP szerint a képviselőnek az emberek gondjaival kellene foglalkoznia, nem az irodájának díszítésével.

A kutatóintézeteket is elveszik az MTA-tól?

Nem csak az állami támogatást, hanem az összes kutatóintézetet is elveheti a kormány a Tudományos Akadémiától. Ez derül ki egy miniszteri telefonbeszélgetés leiratából, ami az Index birtokába jutott. Palkovics László az egyik kutatóintézet vezetőjét tájékoztatta. Ezzel szemben Gulyás Gergely miniszter tegnap tagadta, hogy az intézményekhez is hozzányúlna a kabinet. Az RTL Híradónak nyilatkozó akadémikus szerint a kormány erővel elnyomja az akadémia független kutatóit.

Európában nálunk a legdrágább a bankolás

A magyaroknak a legdrágább a bankolás Európában - a Nemzeti Bank friss, jövedelemarányos kimutatása szerint. Nálunk egy minimálbéres is ezer forintnál többet fizet havonta, vagyis a keresetének több mint 1 százalékát költi számladíjakra. A románok az ötödéből, a lengyelek a negyedéből, a franciák pedig a feléből megússzák ugyanezt. A Nemzeti Bank átalánydíj bevezetését és a tranzakciós illeték további csökkentését javasolja.

Radioaktív szonda veszett el

Radioaktív anyagot tartalmazó szonda zuhant a mélybe egy kutatófúrás során, Pécsen. Mindez még január végén történt, a mérőeszközt pedig szerdán tudták kiemelni az 1800 méter mély kútból. Kiderült, hogy a szerkezet borítása nem sérült meg, így a radioaktív anyag sem jutott ki a belsejéből. Az ügyben az Országos Atomenergia Hivatal is vizsgálatot indított.

Az álmennyezeten át akart megszökni, nem jutott messzire

Az álmennyezeten keresztül akart megszökni egy rab az egyik amerikai börtönből. Csak pár méterre jutott, az őröknek sikerült megállítani és ártalmatlanítani. A botcsinálta szökevény akcióját a biztonsági kamerák is felvették.

A zárt sorompót kikerülve hajtott a sínekre a kisbusz

Videón egy szabálytalankodó kisbusz. A zárt sorompót kikerülve hajtott át a síneken Győr-Moson-Sopron megyében. A videót egy közösségi csoportban tették közzé, a készítője szerint a fényjelző nem működött, egy tehervonat azonban dudálással jelezte, hogy jön. Sopronban tegnap a piros jelzés ellenére akart átmenni egy autós a síneken, neki nem volt szerencséje összeütközött a személyvonattal.

25 millió forintot csalhattak ki az ál-webáruházzal

Sokak karácsonyát tönkretették, most elfogták a csaló párost. A rendőrség gyanúja szerint ál-webáruházzal csalt ki pénzt a vásárlóktól egy esztergomi nő és egy dorogi férfi. A páros az ünnepek előtt nagy akciókkal hirdetett a weboldalon műszaki cikkeket. A megrendelt, kifizetett árukat viszont sosem küldték el. Több mint 150 embertől összesen 25 millió forintot csaltak ki.

Kevesellte a pénzt, vascsővel verte meg az idős férfit a rabló

Késsel és vascsővel rabolt ki egy 76 éves férfit egy nagyecsedi fiatal. A gyanú szerint két napja sötétedés után jutott be az idős ember házába. A pénzét akarta. Az idős, egyedül élő férfi minden fillérét odaadta a rablónak, aki kevesellte a pénzt, ezért egy vascsővel többször fejbe ütötte. A 24 éves támadót őrizetbe vették.

Irodaházban árulták a drogot

Fél kiló kokaint találtak a rendőrök egy budapesti irodaházban. Hasisgyanta is előkerült, mindez több mint 10 millió forintot érhet. Négy férfit vettek őrizetbe, két magyart és két szír állampolgárt. A rendőrök szerint az egyik magyar volt a banda irányítója. Az ő irodájában lehetett kokaint venni. A kommandósok szerdán csaptak le a bandára, de az akcióról készült felvételeket csak ma hozták nyilvánosságra.

Gyerekkel menekült az égő házból, mindene odalett a családnak

Mindenét elvesztette egy háromgyermekes család, miután leégett a házuk pénteken a Vas megyei Ostffyasszonyfán. A lángokat az anya vette észre, aki a három hónapos kisfiával volt otthon, még időben ki tudtak menekülni. Az épület teljesen lakhatatlanná vált, most egy ideig a falu üres orvosi szolgálati lakásában rendezkedhet be a család. A tüzet feltehetően elektromos hiba okozta. A házon nem volt biztosítás. Aki segíteni szeretne a családon, erre a számlaszámra utalhat: Tóth Márk 10403947-86766648-48511006.

Autó nélkül maradhat a mozgássérült lányát egyedül nevelő nyugdíjas asszony

Bozó Pálné történetét először a Hírös.hu írta meg. Az asszony devizahitel miatt vesztette el a kocsiját, és bár pályázott a kormányhivatalnál autótámogatásra, de az ott kapott pénzzel nem tud mit kezdeni. A 600 ezer forint ugyanis a vételár legfeljebb 60 százaléka lehet, és a kocsi 5 évnél nem lehet idősebb. Ilyen feltételekkel nem talál eladó autót. Kocsi nélkül viszont nem tudja ellátni a lányát. Aki szeretne adománnyal hozzájárulni a Bozó család kocsi vásárlásához, az megteheti a következő számlaszámon: Bozó Pálné: 11773322-01088900.

Cukiság: Felismerte kölykét a vidramama

Néhány napos vidrakölyköt mentettek meg Kaliforniában.  A kisállatra halászok találtak rá, akik rögtön értesítették az állatmentőket. Ők rögzítették az anyja után síró kölyök hangját, majd a vidrák lakhelye közelébe hajóztak, ahol ezt felhangosítva lejátszották.

Brexit helyett pokol


szerző:
2019.02.07. 18:55
Brexit helyett pokol

Valóságos lavinát indított el Donald Tusk, aki képletesen pokolba küldte a szerinte felelőtlen Brexit-párti politikusokat. Szavai nyomán londoni és uniós politikusok sora osztotta meg elképzelését a túlvilági helyről, és hogy ki kerül majd oda. Azt azonban továbbra sem tudja senki, hogy a Brexittel mi lesz - vagy hogy lesz-e egyáltalán. 

Közös program menekültügyben

Visszautasította Orbán Viktor, hogy fejlesztési pénzeket vonhassanak el Magyarországtól a következő uniós költségvetésben. A miniszterelnök erről Pozsonyban beszélt, a német kancellár és a visegrádi országok kormányfőinek találkozóján. Korábban több uniós tagország is felvetette, hogy a jogállamiságot megsértő kormányok kevesebb támogatást kapjanak. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az Európai Uniót érintő nagy döntésekkel meg kell várni az európai parlamenti választást. Pozsonyból Losonczi Gergely tudósít.

Az InterCityk késtek a legtöbbet

Összesen 3,8 évet késtek a vonatok tavaly Magyarországon – írta meg az mfor. A MÁV szerint ez az érték nem rossz, mert adataik alapján hasonlóak az eredményei az angol és a belga vasútnak. A legpontatlanabbul például az InterCity járatok közlekedtek, de az elővárosi vonatok sem tudták maradéktalanul tartani a menetrendet. Az RTL Híradónak nyilatkozó utasok egy része elégedett a pontossággal, de akad, aki inkább korábbi vonattal utazik, hogy biztosan időre célba érjen.

Éjfélkor elhallgat a Music FM


szerző:
2019.02.07. 18:51
Éjfélkor elhallgat a Music FM

Örökre elhallgat ma éjfélkor a Music Fm, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nem hosszabbította meg a műsorszolgáltatási szerződésüket.

 

Drágulnak a folyószámlahitelek

20 % fölé emelkedett a folyószámlahitelek átlagos kamata - az énpénzem.hu számítása szerint. A bankok egy része lejárati időt vezetett be, emiatt nem halogathatja többé a visszafizetést, aki mínuszba megy. Több pénzintézet pedig azoktól is pénzt kér, akik hozzá sem nyúlnak számlájuk hitelkeretéhez - rendelkezésre tartási díj címén. A Híradónknak nyilatkozó elemzők körültekintésre figyelmeztetnek a változások miatt.

Egy leopárdfóka ürülékében talált pendrive tulajdonosát keresik

Szokatlan felhívás: egy leopárdfóka ürülékében talált pendrive tulajdonosát keresi az új-zélandi Víz- és Légkörkutató Intézet.

2,6 milliárddal tartoznak, eddig 8 ezret hajtottak be rajtuk

Nyolcezer forintot sikerült eddig az államnak behajtania a kamupártokon – közölte az adóhatóság. Pedig a 17 darab kevesebb, mint 1 százalékot szerzett párt összesen több mint 2,6 milliárd forint állami támogatással tartozik. Az MSZP szerint a kormány tudatosan vegzálja a valódi ellenzéki pártokat és hagyja futni a kamupártokat. A kormány szerint ez nem az ő hatáskörük és nem foglalkoznak a kérdéssel.

Óra közben omlott le a vakolat a gödi iskolában

Leomlott a vakolat óra közben az egyik gödi iskolában - erről az index írt először. A szerencse az volt, hogy a diákok az első padokban ültek, a vakolat pedig a hátsó részen esett le, így senki nem sérült meg. Az iskola igazgatója az RTL híradónak azt mondta: sikerült gyorsan kijavítani a hibát. Az egyik önkormányzati képviselő azonnali vizsgálatot kért a KLIK-től. Azt írták Híradónknak, az iskolát rossz állapotban vették át az önkormányzattól, de sokat költöttek már rá, és semmi előjele nem volt a bajnak.

Magát buktatta le az olasz álorvos

Egyre több részlet derül ki az olasz álorvosról, akit szerda hajnalban fogtak el a magyar-román határon. A férfi, akinek érettségije sincs, Bukarestben hamis papírokkal szerzett orvosi pecsétet, és plasztikai sebészként praktizált a román főváros több magánklinikáján. Kollégáinak azonban szemet szúrt, hogy nem tartotta be a higiénés előírásokat.

Továbbra is terjed az influenza

Továbbra is emelkedik az influenzás betegek száma az országban, múlt héten már csaknem 78 ezren fordultak orvoshoz a betegség tüneteivel. Többségük gyerek és fiatal felnőtt. A híradónknak nyilatkozó háziorvos szerint fontos, hogyan aki beteg, ne menjen közösségbe, munkahelyre vagy iskolába, mert ilyenkor könnyebben alakulnak ki szövődmények, például tüdőgyulladás, ráadásul másokat is megfertőz.

Újabb lángoló kukák Pécsen

Két nap alatt két kuka gyulladt ki Pécsen, ahol évek óta sorozatosan gyújtogatják a szemeteseket. Tavaly kétszer annyi kapott lángra és semmisült meg, mint egy évvel korábban. Volt, hogy a tűz a közelben parkoló autókra, vagy épületekre is átterjedt. 

Bárddal és késsel mentek trafikot rabolni

Bárddal és késsel próbált részegen trafikot rabolni, de elzavarta az eladó. Két szerb férfi próbált meg kirabolni egy trafikot Szegeden tegnap kora este. Egyikük az ajtó előtt figyelt, a másik pedig egy 27 centis késsel és egy ugyanakkora bárddal követelte a bevételt. Híradónk információi szerint a páros kora délután egy másik trafikból is próbált lopni, sikertelenül.

Brutálisan ölte meg csecsemőjét, most hazaengedték

Szomszédja szerint felháborító, hogy hazaengedték azt az asszonyt, aki megszülte majd megölte és megcsonkította egészséges gyermekét tavaly újévkor Pásztón. Az ügyészség most emelt vádat ellene. Korábban letartóztatták, de aztán hazaengedték, bűnügyi őrizetben van. Akár életfogytiglani büntetést is kaphat.

Két embert megölt, most betegségre hivatkozik

Azért ölt, mert nem vette be a gyógyszereit - erre hivatkozott az a férfi, aki a vád szerint meggyilkolta élettársát és annak nővérét a Borsod megyei Kenézlőn tavaly februárban. Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést kért a férfira az előkészítő tárgyaláson, Miskolcon. A gyilkosság vádlottja új vallomást tett, amiben azt hangsúlyozta, pszichés betegsége miatt nem volt beszámítható, amikor bottal agyonverte a két asszonyt.

Életveszélyes manőver a ferihegyi gyorsforgalmin

Újabb életveszélyes manővert rögzített egy autós fedélzeti kamerája, ezúttal a ferihegyi gyorsforgalmi úton. Egy kocsi vezetője szabálytalanul, gyorsítva, jobbról előzött meg egy másik autót – úgy, hogy áttért a kanyarodósávba. Az utolsó pillanatban tudta befejezni az előzést, így éppen elkerülte, hogy a szalagkorlátnak csapódjon.

Szabálytalan előzésből frontális balest

Két autó karambolozott tegnap a 82-es főúton Nyúlnál. A balesetet okozó sofőr több kocsit próbált megelőzni, de valószínűleg nem jól mérte fel a szemből jövő távolságát és összeütköztek. Ő és a másik autó sofőrje is súlyosan megsérült.

Összefogott a falu a családért, akinek mindene odaveszett

Egy élet munkáját kell újraépítenie annak az öt fős szarvaskői családnak, amelyiknek háza tegnap porig égett. Mindenük odaveszett, csak néhány tányér és pohár maradt meg épségben, ma ezeket hozták ki a házból. A családnak a falubeliek próbálnak segíteni, ez azonban valószínűleg kevés lesz ahhoz, hogy talpra álljanak. A szülők három fiút nevelnek, egyikük súlyosan fogyatékos. A polgármester gyűjtést hirdetett, mindenkit arra kér, első sorban anyagiakkal vagy építési anyaggal segítsen a családnak, hogy újra legyen tető a fejük felett.  Ha segíteni szeretne a családnak, ide utalhat: Bíró Miklós, 10404247-90402860-01600000.

Nem akarta megzavarni a gyógytornán lévő autista fiát, rabosították

Órákig tartották fogva, nem mehetett mosdóba, és nem hívhatott ügyvédet egy budapesti rádiós műsorvezető, akit azért rabosítottak a rendőrök, mert azt feltételezték, hogy visszaélt az autista fiának járó mozgáskorlátozott parkolási igazolvánnyal.
A Híradó riportját ide kattintva nézheti meg.

HALÁLOS: forgalommal szemben hajtott fel az M5-ös autópályára

Tolatott az autópályán, halálos baleset lett belőle. A 80 év körüli sofőr a forgalommal szemben hajtott fel az autópálya Szeged felé vezető oldalára. Amikor ezt észlelte, tolatni kezdett. A balesetben egy idős nő életét vesztette, további három embert kórházba szállítottak.

FRISSÍTÉS: Meghalt Repülős Gizi

Az asszony élete utolsó heteit a budapesti Nyírő Gyula Kórházban töltötte. Arról volt ismert, hogy házakba besurranva kisebb lopásokat követett el. Először 1953-ban állt bíróság előtt, azóta több mint 200 bűncselekményt írtak a számlájára, és összesen 17 évet ült börtönben. Legutóbb 2017 augusztusában, Tatabányán fogták el.

Nem sok jóra számíthat, aki az állami nyugdíjból szeretne megélni

Sokan lehetnek úgy, hogy ha néha eszükbe jut, inkább elhessegetik maguktól a gondolatot is. Hogy mennyiből fognak élni, ha nyugdíjasok lesznek, és nincs megtakarításuk vagy magánszámlán gyarapodó pénzük. Sok jóra senki se számítson. Ahogy nem számítanak semmi jóra azok a riportalanyaink sem, akik még bőven dolgoznak, és, ahogy egyikük mondta, fogalmuk sincs arról, hogy 20 vagy 100 ezer forintból kell majd megélniük.

Homoszexualitásával zsarolták meg

Névtelen levélben fenyegették meg, hogy nyilvánosságra hozzák homoszexualitását, ezért Facebook videón jelentette be másságát a bajai jótékonykodó lángossütő. Szabó Richárd azt mondja, azért fenyegették meg, mert indulni akar az őszi polgármester választáson.

Újra megindult a hegy Bolíviában

Újabb földcsuszamlás történt Bolíviában ott, ahol szombaton 11-en haltak meg egy másik sárlavinában. A második természeti katasztrófáról egy amatőr videós készített drámai felvételt, amit teljes hosszában megnézhetnek ITT

Bosszúból gyújthatta fel a párizsi lakóházat

Tízen haltak meg, köztük egy kisbaba Párizs egyik elegáns negyedében, ahol kigyulladt egy nyolcemeletes lakóház. A rendőrség gyújtogatás miatt nyomoz, és a tűzzel kapcsolatban őrizetbe vettek egy 40 éves nőt, aki korábban már állt pszichiátriai kezelés alatt. Az oltásról készült felvételeket megnézhetik ITT

Kátyúban dagonyázott egy vaddisznó Debrecenben

Vasárnap, fényes nappal vették videóra, ahogy az úttesten szaladgált, majd egy méretes, vízzel teli kátyúba feküdt. Néhány másodpercig hempergett a méretes lyukban, majd tovább állt. A teljes felvételt megnézhetik ITT

Szilánkosra tört a keze, alig tud dolgozni

Erős fájdalmakkal küzd, és egy pohár vizet is alig tud megemelni az a nő, akinek a virágüzletébe csapódott egy kukás kocsi, tavaly, Budapesten. Másodperceken múlt az élete. A sofőr infarktust kapott, ezért rohant neki az üzletsornak.

Társa is volt az óbudai ékszerrablónak

Újabb részletek derültek az egy évvel ezelőtti óbudai ékszerboltrablásról. A fegyveres rablónak társa is volt, aki az autóban várta, így menekültek el. A rendőrség már befejezte a nyomozást. A páros ellen hamarosan vádat emelhetnek.

Kínai lányok és ügyfelek budapesti bordélyházakban

Kínai prostituáltak kínai vendégeket fogadtak budapesti bordélyházakban, az örömlányok munkáját pedig egy kínai férfi szervezte. A rendőrök 2016 nyarán csaptak le rájuk. Az ügyben ma volt az első tárgyalás.

Túl enyhének tartják az vörösiszapperben hozott ítéletet

Kaptak házat, de az nem az otthonuk - több mint 8 évvel a vörösiszap-katasztrófa után is sírva mesélt stábunknak az átélt borzalmakról egy devecseri édesanya. Kolontár polgármestere arra emlékszik, ahogy a szeme láttára, az autójával együtt ragadta el az ár az egyik helybélit. Az átélt borzalmakról hosszabban meséltek a helyiek, amit megnézhetnek ITT

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való