KERESÉS search-close

rtl

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "rtl"

Túlóratörvény: változhat még?

Úgy látszik, ezt a 400 órás évi túlórát és ennek három évig nyújtható kifizetését a kormány a szokásosnál sokkal nehezebben nyomja le a társdalom torkán: kellett hozzá egy jogfosztottsága miatt tiltakozó ellenzék egy botrányos parlamenti ülésen, majd azóta Magyarországon nagyon ritka folyamatos tüntetések. Kétségtelenül nem százezrek vonulnak az utcára, de a tiltakozás folyamatos, már január első napjaira is tüntetéseket hirdetnek és ugyancsak szokatlanul figyelemreméltóan sok fiatal van a tiltakozók között. Hogyan tovább?

Havonta meg kell néznie a Bambit


szerző:
2018.12.18. 21:16
Havonta meg kell néznie a Bambit

Meghökkentő mellékbüntetést szabott ki egy bíró egy orvvadászra Amerikában.

CARRERAS: Szerdán lép fel Budapesten

A világhírű, spanyol operaénekes José Carreras tavaly jelentette be, hogy abbahagyja a turnézást. Világszerte milliók előtt énekelt, sok különleges helyszínen: az 1992-es barcelonai olimpia hivatalos dalára is szívesen emlékszik vissza.  A világhírű operaénekes most már csak néhány különleges fellépést vállal el. Ilyen lesz a szerdai, amikor karácsonyi gálakoncertet ad Budapesten. 

Újra van magyar Oscar-esélyes!

Újra van Oscar-esélyes magyar film! Bekerült Tóth Barnabás Susotázs című rövidfilmje az Amerikai Filmakadémia tízes, szűkített listájára a legjobb élőszereplős rövidfilmek kategóriájában. Az, hogy tényleg Oscar-jelölt lesz-e a tolmácsokról szóló kisfilm, január 22-én derül ki. Nemes Jeles László Napszállta című alkotása viszont már biztos, hogy nem kap aranyszobrot jövő februárban.

Visszavonult, de velünk kivételt tesz José Carreras

Már elbúcsúzott a turnézástól, Magyarországgal azonban kivételt tesz José Carreras. A spanyol operaénekes szerdán lép fel Budapesten egy karácsonyi gálakoncerten. Többször járt már Magyarországon, még a hetvenes években volt nálunk először. A világhírű tenor csak az RTL Híradónak adott interjút, ebben elmondta: sikerült teljesen legyőznie leukémiáját.

 

Nem láthatja haldokló gyermekét a jemeni anya

Szeretne elbúcsúzni egy jemeni asszony haldokló gyerekétől, aki egy kaliforniai kórházban fekszik, kómában. De nem teheti meg, mivel az Egyesült Államok kormánya korábban megtiltotta a beutazást hét ország, köztük Jemen állampolgárainak. Az apa amerikai állampolgár, azt állítja, hogy elvinné a kisfiút külföldre, a feleségéhez, de a gyerek állapota miatt ez lehetetlen.

Ősi mechanizmust használnának a szuperbaktériumok ellen

Szegedi tudósok rájöttek: az emberi szervezet saját antibiotikumai lehetnek majd minták olyan új szerek fejlesztésében, amik felveszik a harcot az ellenálló szuperbaktériumokkal. A tudományos akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpont munkatársainak eredményét a legrangosabb mikrobiológiai folyóirat is közölte. Világszerte probléma, hogy egyre kevésbé hatnak az antibiotikumok, mert a kórokozók egyre ellenállóbbak.

Több hajléktalan ment szállóra

1300-al többen mentek a hajléktalanszállásokra az elmúlt két hónapban, mint előtte. A szociális államtitkát szerint ez is bizonyítja, hogy jól működik az október közepén elfogadott törvény, amely kitiltotta az közterületekről az ott élő hajléktalanokat. Szerinte van elég hely a szállásokon, csak 84%-os a kihasználtság. Az Oltalom Karitatív Egyesület szerint viszont valójában, kétszer annyi hajléktalan van, mint hely.

Nyolc hónap magánzárka után házi őrizetben Czeglédy Csaba

Csak hétközben és naponta két órára hagyhatja el a lakását Czeglédy Csaba, akit szombaton engedett ki a börtönből a bíróság, azóta házi őrizetben van. Nyilatkozott híradónknak, és azt mondja, az utóbbi nyolc hónapot magánzárkában töltötte. Az MSZP volt szombathelyi elnökét és önkormányzati képviselőjét először csalással gyanúsították, amit utóbb felbujtásra módosítottak. A teljes interjút elérheti: ITT.

Országos sztrájkot szerveznek, ha Áder János aláírja a törvényt

Országos sztrájkot szerveznek a szakszervezetek, ha Áder János aláírja az általuk rabszolgatörvénynek nevezett törvényt – ezt jelentették be a tegnap esti tüntetésen. Az államfő szintén tegnap kapta meg a törvényt, öt napja van eldönteni, hogy mit kezd vele. Az ellenzéki pártok bejelentették, hogy támogatják a szakszervezetek további tiltakozásait és januárban is folytatják az akciókat.

Vidéken is demonstrálnának

Az éjjel is folytatódott a tüntetéssorozat, a demonstrálók több kormányközeli médium épületénél felolvasták követeléseiket. A tüntetés még kora este kezdődött az MTVA székházánál, azt Hadházy Ákos hívta össze, az ellenzéki pártok képviselői is részt vettek rajta. A tüntetők egy része a hivatalos rész után indult el a szerintük kormánypropagandát folytató médiumokhoz. A tömeg tegnap békésebb volt, mint a korábbi napokon.

Hogyan kerüljük el a stresszt karácsonykor?

Meglesz-e mindenkinek az ajándék, örülni fognak-e a meglepetésnek, sikerül-e a karácsonyi menü. Ezen stresszelnek, leginkább a Híradónk által megkérdezett emberek. Ma az egyik legnagyobb budapesti plázában jártunk, hétköznap ellenére rengetegen voltak az üzletekben. A híradónk által megkérdezett pszichológus szerint tudatosan kell örömet okozni saját magunknak is az ünnepi hajtásban, hogy bírjuk a stresszt.

Orális szex „gyógymódként”

Letartóztattak Braziliában egy varázslatos hatásúnak tartott gyógyítót, mert feljelentői szerint orális szexszel kezelte betegeit. Miután az egyik brazil tévében egy korábbi páciense szexuális erőszakkal vádolta meg, több száz nő jelentkezett, hogy velük is ezt tette a csodadoktorból egyszeriben bűnözővé változott 76 éves férfi.

Keresik, aki látta a balesetet

Két héttel a balesete után is szédül, és rosszullétekkel is küzd az a férfi, aki megsérült Budapesten. Már hazafelé tartott, amikor megállt a piros lámpánál Újpesten. Ekkor azonban – állítása szerint – hátulról nekihajtott egy nagy sebességgel érkező autós. Kocsijának hátulja teljesen összetört, ő pedig agyrázkódást szenvedett. Napokig kórházban volt. Soltész Richárd azt állítja: a vétkes sofőr nem segített neki, elhajtott a helyszínről. A rendőrök azóta is keresik az autóst.

Ismerősét rabolta ki a két tini

Ismerősüket rabolta ki egy 15 és egy 16 éves fiú Budapesten, még a nyáron. Most emeltek vádat ellenük. Az ügyészség szerint a két fiatal egy társasággal italozott az Erzsébet téren, ott szemelték ki áldozatukat. A 22 éves fiatalt követni kezdték, majd egy késsel megfenyegették és elvették tőle telefonját, amit néhány ezer forintért eladtak. Ha elítélik őket, akár öt évet is kaphatnak

Életfogytiglani börtönt kaphat a társát halálra kínzó hajléktalan

Életfogytiglant is kaphat - vádat emelt az ügyészség a hajléktalan ellen, aki még januárban halálra kínozhatta egy társát Debrecenben. A vádiratból most kiderült, hogy korábban többször volt már büntetve. Információink szerint lopás, rablás és súlyos testi sértés miatt is ült már börtönben. Ezúttal különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják.

Enyhébb ítélet a férjgyilkosnak

Jogerősen 13 év fegyházra ítélte a bíróság azt a nagykanizsai nőt, aki tavaly augusztusban leszúrta alvó férjét a hétvégi házuk teraszán a Zala megyei Bagolán. A házaspár sokszor italozott és veszekedett egymással, az egyik vita hevében a férj egy késsel fenyegette meg feleségét, majd elaludt. A nő ekkor szúrta mellkason, majd rágyújtott, és végignézte a férfi haláltusáját. Ma sírva fakadt az ítéletet hallva.

Utolsó pillanatban menekült ki az égő házból a mozgássérült nő

Háztűz Orgoványon! Az utolsó pillanatban menekült ki a lángoló épületből egy idős mozgássérült nő még vasárnap este a Bács-Kiskun megyei Orgoványon. A lángok a melléképületből indultak, és átterjedtek az asszony otthonára. Testvére azt mondta a Híradónak, nővére megérezte a bajt, ezért menekülhetett meg. A ház lakhatatlan, az idős nő a fiához költözött

Ökörapáti lakói 2019 január elsejétől beköltöznek a nézők otthonaiba!

A Drága Örökösök című új napi sorozat fotózásán járt a Fókusz stábja. A szereplők nem véletlenül vannak láncra verve – egy hirtelen jött örökség fenekestől felfordítja egy család életét. A történet szerint egy falusi nagypapa, halála után óriási vagyont hagy a Budapesten élő három gyermekére és két unokájára. Azonban mindehhez egy feltételt is szab.

A tüntetők a köztévé székházához vonultak, hogy követeléseiket beolvassák

Országszerte tüntettek a rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály és a különbíróságok ellen. 

A tüntetők a köztévé székházához vonulnak

A demonstrálók az állami média Kunigunda úti székházához mentek, azt szeretnék elérni, hogy beolvassák a követeléseiket az állami tévében.

Ismét itthon telel Matyi, a gólya

A csirkenyak az egyik kedvence, de nem különösebben válogatós. Az emberek közelében még mindig óvatos, de fiókáit azért néha beviszi egy-egy potya ebédre a házak közé. Családját elengedi, ő azonban úgy tűnik, nem szeret annyit repülni, mert télire itt marad. Ő Matyi, az ásotthalmi tanyavilág kedvenc gólyája.

75 éves lett az ország legendás színész és rendezője, Koltai Róbert

Ma 75 éves a Sose halunk meg, az Indul a bakterház és a Csapd le csacsi sztárja, Koltai Róbert. Az ország egyik legismertebb színésze és rendezője azt mondta, ma is az a legnagyobb boldogság számára, ha örömöt adhat másoknak. Egyedül az viseli meg a jubileumon, hogy sok pályatársa már nem ünnepelhet vele.

Vlagyimir Putyin az orosz rap mozgalom élére állna

Vlagyimir Putyin rendet tenne az orosz rapzenében, ugyanis ez a fiatalok között egyre népszerűbb, ami pedig egyre nagyobb problémát jelent a hatalom számára. A szókimondó és rendszerkritikus előadók fellépéseit rendre megakadályozzák a helyi szervek, volt, akit le is tartóztattak. Az orosz elnök viszont tiltás helyett inkább az élére állna a zenei mozgalomnak.

Tüntetéshullám Európában

Európai méretű tüntetéshullámot indított el a sárgamellényes mozgalom sikere Franciaországban. Párizs után Bécsben, Rómában, Belgrádban és Brüsszelben is tízezrek vonultak utcára a polgári engedetlenség szimbólumává vált láthatósági mellényt viselve. Mindenütt a növekvő társadalmi egyenlőtlenségek és a szabadságjogok megnyirbálása ellen tiltakoztak.

Már a határon túlról is szavazhatnak az EP választásokon

Jövő májusban már azok a határon túli magyarok is szavazhatnak az Európai Parlamenti választáson, akik nem uniós tagországban élnek. Az Országgyűlés kormánypárti többségének döntése azt jelenti, hogy a Kárpátalján, vagy a Vajdaságban élők is voksolhatnak.

Ismét beteg gyerekeknek gyűjtött a miskolci színész

Több mint kétmillió forint gyűlt össze, hogy ajándékokat vegyenek a miskolci kórház gyermek-egészségügyi központjának és az ott ápolt gyerekeknek. A gyűjtést Osváth Tibor színész indította, már tavaly is volt egy hasonló kezdeményezése. A tavalyi akcióról készült riportot megnézhetik ITT.

Hiába kérdeztük az emberi erőforrások miniszterét

Gyakorlatilag levegőnek nézte kollégánkat az emberi erőforrások minisztere, akit egy nyilvános eseményen próbáltunk kérdezni, hiába. A választások óta hiába kér interjút az RTL Híradó Kásler Miklóstól. A Magyar Újságírók Szövetségénél azt mondják, azok a miniszterek kerülik a kérdéseket, akiknek a tárcájánál a nyilvánosság előtt nehezen védhető ügyek vannak.

Hivatalosan már véget ért a tüntetés

Hivatlatosan 6 óráig tartott a tüntetés, a demonstrálók egy része azonban még mindig a Kossuth téren van.

Ismét tüntető tömeg vonult Budapesten

Újra tüntetnek Budapesten. Ismét a túlóratörvény és a közigazgatási bíróságok felállítása miatt vonultak utcára. Ez már a negyedik demonstráció ezen a héten. A szakszervezeti szövetség alelnöke arról beszélt, olyanok döntenek az emberek sorsáról, akiknek sosem volt szabott munkaideje és túlórája.

Dedikált mezekkel jótékonykodnak

Balesetben megsérült sportolójuknak segít egy pécsi sportklub. Három dedikált mezért 300 ezer forintot fizetett egy férfi. A 13 éves sportoló éppen fociedzésre tartott, amikor egy autó elütötte még szeptemberben. A fiú azóta is kómában van.

4400 éves sírkamrát tártak fel Egyitomban

Páratlan szépségű sírkamrát tártak fel a régészek Egyiptomban. A 4400 éves temetkezési hely még érintetlen volt, amikor rábukkantak. A kutatás eddigi eredményét most mutatták be. A sír azonban még rejthet meglepetéseket.

Miért mondott le a bűnügyi igazgató?

Egy női holttest miatt mondhatott le a Szabolcs megyei bűnügyi igazgató. A rendőrség elfogadta a lemondását. Állítólag napokig állt a rendőrség udvarán egy autó, anélkül, hogy bárki észrevette volna, hogy egy holttest van a csomagtartójában. Erről korábban már beszámoltunk, amit megnézhetnek ITT.

Pénzügyőrnek öltözve rabolták ki egy kamion sofőrjét

Pénzügyőrnek öltözött támadók rabolták ki egy teherautó sofőrjét Törökbálinton. Ez még a nyáron történt, de a három férfit most kamera fevételek alapján keresi a rendőség. Több mint három milliót zsákmányoltak. Úgy tettek mintha ellenőriznék áldozatukat, de fegyvert fogtak rá, és megfenyegették.

Rekordszámú baleset a havas utakon

Rekordszámú baleset történt az utakon az első havazás miatt. Vasárnap délután majdnem 200 riasztást kaptak a tűzoltók. Mivel a havas utakon a sofőrök többsége óvatosan vezet ezekben a karambolokban szerencsére nem voltak súlyos sérültek.

Sok a vásárló, de kevés az eladó az üzletekben

Rengeteg a vásárló - kevés az eladó. Ezüstvasárnap is tömeg volt az üzletekben, a kiszolgálás azonban nem csak emiatt lassabb. A Statisztikai Hivatal adatai szerint majdnem 88 ezer betöltetlen álláshely van Magyarországon, ez 20 százalékkal több, mint egy éve. Emiatt ahogy sok más területen a kereskedelemben is sokan túlóráznak.

Negyedszerre tüntetnek a héten

Már a negyedik tüntetést tartják a héten a szerdán elfogadott túlóratörvény ellen. A budapesti Kossuth téren jelenleg is tart a tiltakozás. Most is hatalmas a rendőri készültség. A demonstráció a Hősök terén kezdődött, onnan vonult a tömeg a parlament elé. Nem csak az évi 400 túlúra hanem a közigazgatási bíróságok felállítása ellen is demonstrálnak.
A tüntetésen elhangzott beszédeket ide kattintva hallgathatja meg: Székely TamásKomáromy GergelySzepesházi Péter.

Törzsutasukra emlékeznek a 74-es troli sofőrjei

Törzsutasukra emlékeznek a budapesti 74-es troli sofőrjei. Az egyik végállomáson levelet helyeztek el, és mécseseket gyújtanak a nemrég elhunyt Eta néni tiszteletére. A trolivezetők azt mondják, hiányzik nekik a nosztalgiázás, hiszen éveken át volt, hogy a néni két-három kört is megtett velük és kérdezett, beszélgetett.

Fókusz Plusz 2018-12-15


szerző:
2018.12.15. 18:55
RTL II: Ma is tüntetnek a kormány ellen

Ma este is tüntenek Budapesten az új túlóraszabályok és a kormány ellen. A mai tüntetés is a Kossuth téren kezdődött, ahol az összes ellenzéki párt képviselője felszólalt. Ezután a tömeg elindult a városban. Egyelőre nincs hír a korábbiakhoz hasonló összecsapásokról a rendőrökkel, a tömeg békésen vonul, úgy tudjuk a Kossuth térre tartanak.

Tegnap téglát dobtak rá, ma festékkel öntötték le a szegedi Fidesz irodát

Fehér falfestékkel öntötték le a szegedi Fidesz irodájának ablakait. Az épület falára pedig narancssárgával azt írták: ennyi.

 

Jövőre is száz százalékon akarnak teljesíteni a gyorskorcsolyázók

Jövőre is megpróbálja a legszebb érmeket elhozni a versenyekről - ezt mondta híradónknak a vasárnap világkupát nyert Liu Shaoang. A magyar rövidpályás gyorskorcsolyások sporttörténelmet írtak idén. Az 5 ezer méteres férfi váltó a magyar sport első téli olimpiai érmét szerezte. A 19 éves Jászapáti Petra pedig az első nő itthon, aki világkupa aranyat szerzett.

Jacket sorsára hagyták, most rendőrkutya lett belőle

Karriertörténet kutyamódra. Jacket fiatalon kikötötték egy fához a jeges télben, és sorsára hagyták a németországi Flensburgban. Egy rendőr mentette meg, majd szerető gondoskodása révén szuper nyomozókutyává nevelte Jacket. 

Díszkivilágítás 40 ezer égővel

Több mint 40 ezer égő díszíti az egyik helesfai házat. A Baranya megyei településen különleges látványosság a rendkívüli karácsonyi díszkivilágítás, ami évről évre bővül. Idén igazi ritkaságnak számító díszekkel lett gazdagabb a színpompás gyűjtemény.

Civil kezdeményezés: kilenc kórházba 80 ágyat vittek

Országszerte 9 kórházba, összesen csaknem 80 összecsukható ágyat vittek önkéntesek a gyerekosztályokra, hogy a szülőknek ne kelljen a földön aludniuk beteg gyerekeik mellett. A kezdeményezést még november végén indította egy sárbogárdi apa. Akkor szembesült azzal, hogy sok szülő széken görnyedve, matracokon vagy a földön alszik, amikor saját kislánya került kórházba. Végül két alapítvány segítségével több, mint 3 és fél millió forintot gyűjtött össze, amiből nagyjából 300 ágyat vett.

Vadászati kiállítás: 7 milliárd csak az előkészületekre

Hétmilliárd forintot különített el a kormány a 2021-es Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás előkészítési feladataira. A rendezvény összköltsége a hvg szerint akár az ötvenmilliárd forintot is meghaladhatja. A lap arról írt, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes februárban még azzal viccelt, hogy nem meri megmutatni a rendezvény költségvetését a pénzügyminiszternek. Kerestük Semjén Zsoltot, hogy azóta közölte-e számokat, de megkeresésünkre nem válaszolt.

Leállíthatják a Párbeszéd és a Momentum állami támogatását

Felfüggeszthetik két ellenzéki párt, a Párbeszéd és a Momentum állami támogatását - ezt javasolja ugyanis az Állami Számvevőszék abban a nem nyilvános dokumentumban, amit az Index szerzett meg. Az ÁSZ arra hivatkozik, hogy a két pártot nem találta a székhelyükön, ezért nem tudták időben ellenőrizni a kampányköltéseiket. A pártok szerint az ÁSZ a székhelyváltozásukat felhasználva, politikai okokból akarja lehetetlenné tenni őket.

Hogyan számolják el a túlórákat?

Részigazság, amit a Fidesz terjeszt, hogy ezután is havonta ki kell fizetni a túlórát - ezt az egyik legnagyobb szakszervezeti tömörülés, a Liga elnöke mondta Híradónknak. Az eredeti beosztástól eltérő, rendkívüli munkát valóban a következő fizetéssel kell rendeznie a munkáltatónak, de a hónapokkal előre tervezett túlórák elszámolására mostantól akár 3 évük lehet a törvény szerint. A munkaadók érdekképviseleténél azt mondják, nem mindenki akar több pénzt, inkább pihenőnapot akar a többletmunkájáért.

Kövér László szigorúbban büntetné a képviselőket

Szigorúbban büntetné az országgyűlési képviselőket Kövér László házelnök. Erről a szerdai parlamenti tiltakozás kapcsán beszélt az InfoRádióban. Szerinte ugyanis a mostani tiszteletdíj-megvonás nem tartja eléggé vissza a politikusokat. Az MSZP szerint elfogadhatatlan, hogy Kövér László a házszabályt használja az ellenzéki képviselők megfélemlítésére.

A Momentum alelnökét is előállították

Tizenhat tüntetőt, köztük a Momentum alelnökét állította elő a rendőrség a tegnap esti demonstráción. Donáth Annát ma reggel engedték el a kőbányai rendőrkapitányságról. A Társaság a Szabadságjogokért nevű civil jogvédő szervezettől eddig több tucatnyian kértek jogi segítséget. A rendőrség kérdéseinkre ma azt közölte: az esti összecsapásokban 5 rendőr megsérült és 8 rendőrautó megrongálódott.

Csütörtöki tüntetés: füstgránátok és könnygáz

Több száz készenléti rendőr védte tegnap a Parlament épületét a Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet által szervezett demonstráció után. A tüntetők egy csoportja egy időre lezárta a Margit-hidat, megbénította a budai rakpart, a Lánchíd, az Andrássy út és a nagykörút forgalmát is. Az általuk rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály ellen demonstrálók üvegekkel dobálták a rendőröket, és megpróbálták áttörni a kordont is, ezért a rendőrség könnygázt és paprikasprayt vetett be. A DK szerint rendőri túlkapás történt, míg a Fidesz azt állítja: Soros György hálózata szervezi a tüntetéseket. A tüntetésről még több képet ITT talál.

Bölcsőde szakmát tanuló, fiatal anyukák gyerekeinek

Bölcsőde az iskolában. Szakmát tanuló, fiatalon lett anyukák gyerekeinek nyitottak csoportszobát a Szegedi Szakképzési Centrumban. Azok a gyerekek járhatnak oda, akiknek az anyukája az iskolában tanul. Amíg a szülők órán vannak, vagy éppen vizsgára készülnek, szakképzett gondozó vigyáz a kicsikre.

Elveszítheti otthonát a négy gyermekét egyedül nevelő anya

Elveszítheti otthonát az a négy gyermekét egyedül nevelő nő, akinek a férje néhány hónapja autóbalesetben meghalt a Borsod megyei Berzéken. Az asszony bérli a házat, ami banki tartozás miatt végrehajtás alatt áll. Megvenné a tulajdonostól, de 900 ezer forintba kerülne. Ennyi pénzt pedig ő egyedül nem tud előteremteni. Ha segíteni szeretne a családnak megteheti ITT, vagy utalhat az édesanyának is: 54500136-17778978, Korona Takarékszövetkezet, Beri Julianna.

Lelőtték a starsbourgi merénylőt

Agyonlőtték a strasbourgi lövöldözőt. A hajtóvadászatot indító rendőrök a nyílt utcán találtak rá csütörtök este a férfira, aki azonnal tüzet nyitott rájuk. A rövid lövöldözésben a rendőrök közül senki nem sérült meg. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet saját harcosának nevezte a merénylőt, egyelőre azonban nincs arra utaló jel, hogy bármi közük lett volna egymáshoz.

Füstölő házból mentették meg, a rendőröknek köszönheti az életét

Rendőrök mentettek életet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Abaújszántón. A 112-höz érkezett bejelentés, hogy egy ház erősen füstöl. A közelben szolgáló rendőrök egy eszméletlen férfit találtak ott. A két rendőr azonnal a házba rohant és a levegőre húzták az idős férfit, aki nem sokkal később magához tért. A mentők füstmérgezéssel szállították kórházba.

Brutális rablás: hallotta fia sikítását az apa

Hallotta fia sikítását, miközben késsel szurkálták az ujját: ezt mondta ma az apa a bíróságon, akinek otthonába még tavaly márciusban törtek be Tatán. A vád szerint öten rontottak rá a családra: mind a négyüket megkötözték, köztük az apa 8 és 11 éves gyerekeit. A családfőt többször megütötték, kisfiát pedig megkínozták. Csak az egyik feltételezett támadót sikerült elkapni, ő azonban mindent tagad. A brutális rablók csaknem 8 millió forintot zsákmányoltak.

Letartóztatták a kislány apját


szerző:
2018.12.14. 18:10
Letartóztatták a kislány apját

Letartóztatták az apját annak a négyéves kislánynak, akit a gyanú szerint októberben erőszakoltak meg Cegléden. A férfit a héten vették őrizetbe. Az anya a tárgyalás előtt nyilatkozott híradónknak. Ő úgy tudja: a DNS teszt nem mutatta ki, hogy az apa erőszakoskodott a lánnyal, de a gyerek az apja ellen beszélt a pszichológusnak. A nő hisz férje ártatlanságában.

Tragédia az 1-es főúton, esélyük sem volt a túlélésre

Egymást érték a halálos balesetek az országban. Kora reggel az 1-es főúton, Bicskén történt tragédia. Két autó frontálisan rohant egymásba. Mindkét kocsi sofőrje meghalt, esélyük sem volt a túlélésre. Az RTL Híradó úgy tudja: egy szabálytalan manőver okozhatta a tragédiát. Az egyik jármű vezetője a záróvonal ellenére próbált előzni, eközben ütközött neki a szemből érkező autónak.

Hogyan látták a mentorok a 2018-as X-Faktort?

Volt mikrofondobálás, rengeteg sértődés és sírás, öröm, kiborulások, egymással hadakozó mentorok és hétről hétre egyre kevesebb szék az X-Faktor élő showműsorainak színpadán. Szombat este végett ér a 2018-as évad, a Fókusz pedig leült a mentorokkal, hogy kiértékeljék az elmúlt három hónapot.

Szlávik János: polihisztor akart lenni, fehér angyal lett

Dr. Szlávik János, infektológus 31 éve dolgozik trópusi fertőzéses és AIDS osztályon, de a világ bármely részén, akár a legveszélyesebb területeken is gyógyítja az embereket. Szlávik doktor börtönorvosként is funkcionál, és egy kicsit pszichológus is. Tabutémát feszegetünk a vasárnapi Portréban, hiszen a kezdetekben nemcsak az emberek, hanem az orvosok is nagyon féltek az AIDS-től, ma pedig hiába a legkorszerűbb felszerelések és gyógyszerek, a társadalom számára továbbra is félelmetes és misztikus betegségről van szó. A Portréban azt is megtudhatjuk, hogy Szlávik János félelmei valósak-e egy újabb világjárványtól, és, hogy Freddie Mercury tényleg még ma is köztünk élhetne?

Győzött Szelim: Mihrimah örökre elhagyja a palotát

A szultána úgy dönt, nincs tovább maradása, így szomorú búcsút vesz Szümbültől, és örökre elhagyja a palotát.

Megható búcsú: Szümbül végleg bezárja a hárem kapuját

Az aga egy életen keresztül szolgálta a palotát, de legfőképp Hürrem szultánát. A csodálatos korszak lezárult, és Szümbül becsukja a hárem kapuját.

Nurbanu végre szembesül halandóságával

A szultána nagyravágyása már az eget ostromolja, amikor végre valaki megmondja a szemébe, hogy egyszer őt is utoléri a végzet.

Szulejmán utolsó útjára indul!

Az uralkodó jól érezte, már soha többé nem fog visszatérni a palotába. A csatatéren éri utol őt a halál: a lelke megható búcsút vesz a földi léttől.

Szulejmán 2018-12-12


szerző:
2018.12.12. 22:55

Szulejmán 2018-12-12


szerző:
2018.12.12. 22:55
Szulejmán 2018-12-12

Az uralkodó minden tiltakozás és orvosi tanács ellenére elindul a hadjáratra. Szelim és Nurbanu felkészülnek a trón elfoglalására. Mihrimah elkeseredésében elköltözik a palotából, biztos benne, hogy apja már nem tér vissza élve a hadjáratból. A török sereg nem tud megbirkózni Szigetvárral, és úgy tűnik, hogy nem teljesül az uralkodó leghőbb vágya. Szigetvár a rögeszméjévé válik a szultánnak, aki végül elfogadja az ópiumot a fájdalmára.

Elegáns vacsorát rendeznek négy Budapesti hajléktalanszállón

Elegáns vacsora négy Budapesti hajléktalanszállón. Egy pesti étteremtulajdonos három éve minden decemberben rendhagyó vacsorákat ad otthontalanoknak. Nem csak ételt visznek a hajléktalanszállókba, de szép, karácsonyi terítékkel is kedveskednek az ott lakóknak, a vacsorát pedig önkéntesek szolgálják fel.

Bizalmatlansági indítvány Theresa May ellen, megbukhat a brit kormány

Saját pártja is Theresa May brit miniszterelnök ellen fordult. A kormányfővel elégedetlen konzervatív képviselők bizalmatlansági indítványt kezdeményeztek ellene, mivel szerintük előnytelen megállapodást kötött Brüsszellel a Brexitről. A titkos szavazást szerda este kilenc óráig meg is tartják - ha a frakció többsége ellene szavaz, távoznia kell pártelnöki és kormányfői tisztségéből is.

10 millió büntetést kell fizetnie a miskolci önkormányzatnak

Tízmillió forint büntetést szabott ki a bíróság a miskolci önkormányzatra, mert szerintük a város megsértette a miskolci romák egyenlő bánásmódhoz való jogát. Két jogvédő szervezet indított pert 2016 tavaszán a miskolci önkormányzattal szemben, mert szerintük a városvezetés sorozatosan szegény- és cigányellenes intézkedéseket hozott.

Másolhatta a pályázatát a szigetszentmiklósi iskola egyik igazgatójelöltje

Plagizálhatott a szigetszentmiklósi iskola egyik igazgatójelöltje, mégis őt támogatta a helyi oktatási bizottság fideszes többsége. A férfi évekkel ezelőtti pályázatokból másolt, még a bevezetést is egy 2016-os írásból emelte át. Az RTL híradónak nyilatkozó helyi független képviselő azt mondta, a mai testületi ülésen a polgármester bejelentette, mindkét pályázó visszalépett a poszttól. 

A kormány szerint könnyű új munkahelyet találni

Kósa Lajos és Szathmáry Kristóf túlórákat is érintő javaslata évi 400 óra túlmunkára ad lehetőséget, ám csak akkor, ha abban a munkaadó és a munkavállaló írásban megegyezik. A dolgozók szerint sokan nem tehetik meg, hogy egy ilyen felkérésre nemet mondjanak a főnöküknek, a kormány viszont arra bíztat, hogy aki nem tud megegyezni a főnökével, az mondjon fel, mert most könnyű új állást találni.

Az utcán is tiltakoznak a túlóratörvény miatt

A túlmunkát szabályozó törvény ellen a főváros több pontján is tiltakoztak. A Jobbik reggel elfoglalta a Pénzügyminisztérium bejáratát, majd a szavazás után egy időre a Lánchidat is lezárták miattuk. Néhány száz ember ugyanis a Sándor palota elé vonult, hogy felszólítsák az államfőt, ne írja alá a törvényt. A Momentum pedig késő délutánra tüntetést hívott össze a Parlament elé. 

Az ellenzék szerint jogszerűtlenül szavazták meg a túlóratörvényt

Ellenzéki képviselők azt állítják, az összes mai szavazás szabálytalan volt, így a vitatott törvényeket szerintük valójában nem fogadta el az Országgyűlés. Példaként említik, hogy a szavazógépek úgy is működtek, hogy a képviselők nem tették be a saját kártyájukat. A Fidesz szerint minden szavazás törvényesen zajlott, az ellenzéki képviselők akciója pedig - így írták - nem maradhat következmények nélkül.

Lökdösődés, kiabálás, sípszó, így fogadták el a

Lökdösődés, ordibálás, sípszó - botrányos jelenetek között fogadta el a Parlament fideszes többsége a túlóráról szóló törvénymódosítást. Ennek értelmében a munkaadók évente 400 túlórát rendelhetnek el, és ezzel csak három év alatt kell elszámolniuk. Az ellenzék változatos módszerekkel próbálta megakadályozni a szavazást. Elfoglalták a levezető elnök pulpitusát is. Orbán Viktor végig állva szavazott.

Rágalmazásért tettek feljelentést Kósz és Petőváry ügyvédjei

Rágalmazás miatt feljelentést tettek Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt ügyvédjei. Azt szeretnék megtudni, ki értesítette a nyilvánosságot arról, hogy az egykori vízilabdázókat egy most 13 éves lány pedofíliával vádolja. Híradónk is beszámolt arról még szeptemberben, hogy egy kislány azt állította, 11 éves korában rendszeresen szexuális kapcsolata volt a két sportolóval. Ezt mindketten tagadták. A rendőrség nem ad tájékoztatását arról, hogy áll a nyomozás.

 Nyolc halálos áldozata van a mexikói tűzijáték-robbanásnak

Tragédia egy mexikói ünnepen. Felrobbant egy tűzijáték lerakat. A detonációkban legalább nyolcan meghaltak, ötvenen pedig megsérültek. A halálos áldozatok között négy gyermek is van.

29 éves férfi lövöldözött egy strasbourgi karácsonyi vásárban

Terrortámadásként kezelik a franciák a keddi strasbourgi lövöldözést. Erről a francia főügyész beszélt újságírók előtt, aki azt mondta, szemtanúk szerint a támadó „Allah akbar” kiáltással kezdett lövöldözni. Az ámokfutó három embert megölt, tizenkettőt megsebesített egy karácsonyi vásár közelében. 

17 évet kapott az édesanyját meggyilkoló férfi

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 17 év fegyházbüntetésre ítélte a másodfokú bíróság azt a férfit, aki saját anyját ölte meg a Somogy megyei Mernyén, tavaly tavasszal. A végzetes napon kettejük veszekedése elfajult, a férfi nyakon szúrta, majd ütötte és rugdosta az idős asszonyt, aki belehalt sérüléseibe.

Nincs felelőse a halálos kutyatámadásnak

Megszüntette a nyomozást a rendőrség a nyúli kutyatámadás ügyében. Még márciusban saját kutyájuk mart halálra egy másfél éves kislányt, akire az udvaron a dédpapája vigyázott. Több generáció élt együtt a családi házban, a kislány szülei a történtek után rögtön elköltöztek. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomozott, de szerintük sem a gazda, sem más nem felelős a történtekért.

 

11 éves kisfiúval erőszakoskodhatott a békési tanár

Egy másik ügyben is elítélték azt a békési tanárt, aki Londonba akart szökni 11 éves tanítványával tavaly. A Blikk számolt be róla, hogy 9 év fegyházbüntetést kapott szexuális erőszakért és gyermekpornográfiáért első fokon. A bíróság részleteket nem árult el, de úgy tudjuk, hogy most is egy kisfiú az érintett. Bár korábban a gyermekszöktetés kísérlete miatt is bűnösnek találta a bíróság, büntetését akkor felfüggesztették.

Szén-monoxid érzékelő riasztott egy budapesti óvodában

A polgármester szerint a szél miatt lehetett szén-monoxid az egyik budapesti óvodában. A szén-monoxid riasztó jelzett, negyvenkét óvódást kellett kikísérni az épületből. A gyerekek egy melegedőbuszban várták meg szüleiket. Mindenkit megvizsgáltak, senkit sem kellett kórházba vinni. A polgármester szerint a szél fújt bele valamit a kéménybe.

Zebrán gázoltak halálra egy budapesti asszonyt

Zebrán gázoltak halálra egy nőt kedd este Budapesten. Az asszony a Szabadföldi úton akart átmenni a gyalogátkelő helyen, de egy autós későn vette észre és szinte fékezés nélkül elgázolta. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A rendőrök a gázoló ellen eljárást indítottak és még az éjjel kihallgatták, szabadlábon védekezhet.

Katona lehetett a vadászpuskával lövöldöző férfi

Katonaként szolgálhatott Afganisztánban az a férfi, akit hétfőn vett őrizetbe a rendőrség miután rálőtt két emberre Kemecse közelében. Egy tartozást akarhattak behajtani rajta, de nem fizetett, fegyvert fogott rájuk. Előbb megfenyegette őket, majd kétszer lőtt, mindkettőjüket lábon találta.

Bőnyi rendőrgyilkosság: Hangfelvétel a segélyhívásról

Győrkös István felesége is hallható a 2016-os bőnyi rendőrgyilkosság után indított segélyhívás felvételén. A férjem vérzik, meg a fiatalember, akit lelőtt – ezt mondta az asszony az udvarukon várakozó rendőröknek. 2016 októberében a Nemzeti Nyomozóiroda tartott házkutatást a szélsőjobboldali Győrkösnél, de az intézkedés lövöldözésbe torkollt. A férfit azzal vádolják, hogy fejbe lőtte az előszobába elsőként belépő rendőrt.

Öt évig készült Pálfi György új filmje, Az Úr hangja

Több mint öt évig tartott a forgatás és az utómunka, de most már készen van Pálfi György legújabb filmje, az Úr hangja. A Taxidermia és a Szabadesés rendezője a híres lengyel sci-fi-író, Stanislaw Lem egyik regényét dolgozta fel. A tokiói világpremier után hétfőn Budapesten is bemutatták.

Elképesztő: 100 évesen ugrott először, ma már világrekorder!

102 évesen lett a világ legidősebb ejtőernyőse egy néni. Az ausztrál dédi 100 évesen ugrott először, most 4000 méterről vetette ki magát,ezzel lett  Guiness-rekorder. A dédnagymama az első világháború alatt, 1916-ban született. A zuhanástól, egyáltalán nem félt. A nem mindennapi mutatvánnyal ritka betegségekre szerette volna felhívni a figyelmet.

Emberijogok ihlette koncertet adott Bródy János

Bródy János újra koncertezett. Ezúttal a Budapest Kongresszusi Központban lépett fel. A régi és új dalok mellett megidézte az Illés zenekar 1971-ben megjelent Human Rights című albumát is, amelyen több dalt is az emberijogi nyilatkozat pontjai ihlettek, amelyet 70 éve fogadott el az ENSZ közgyűlése.
Bródy János ide kattinta elmondja, szerinte melyik emberi alapjog sérül itthon a leginkább.

Elhagyta a naprendszert az 1977-ben útnak indított űrszonda

Elhagyta a Naprendszert és csillagközi térben hajózik az 1977-ben útnak indított Voyager-2. Az amerikai űrszonda ikerpárja, a Voyager-1 mellett a másik ember alkotta eszköz, amely távozott csillagrendszerünkből. Mindkét Voyager egy különleges CD-t visz magával az emberiség üzenetével idegen civilizációk számára.

Meghátrált Macron a sárgamellényesek tüntetései elől

Emmanuel Macron látványosan meghátrált a sárgamellényesek hetek óta tartó tömegtüntetései elől. A francia elnök hétfői rendkívüli televíziós beszédében jogosnak nevezte a tiltakozók dühét, amelyet azonnali jóléti intézkedésekkel csillapítana - például a minimálbér 100 eurós megemelésével. Sok tüntetőnek azonban ez már nem elég, és folytatják a megmozdulásokat.

 

Elfogadták az ENSZ migrációs csomagját

Elfogadták az ENSZ globális migrációs csomagját - erről 192 tagállam szavazott hétfőn a marokkói Marrakesben, így a dokumentum a világszervezet közgyűlése elé kerül a jövő héten. A csomagot megszavazók szerint az a céljuk, hogy csakis ellenőrzött módon és jogszerű eljárással lehessen a bevándorlóknak más tagállamokba belépniük, aki pedig nem szorul védelemre, azt gyorsabban kitoloncolhassák. Magyarország és több uniós tagállam azonban otthagyta a tárgyalásokat, mert szerintük valójában az illegális bevándorlást akarják legalizálni.

Miért olyan fontos a Honvédkórház koraszülött osztálya?

Ha nincs a honvédkórház koraszülött osztálya, nem nagyon lett volna esélye se a babának, se az anyának - ezt nyilatkozta a Házon kívül stábjának egy apuka, akinek a kisfia 26 hétre, alig egy kilóval született. A műsorban koraszülött babák szülei mesélik el, milyen segítséget kaptak koraszülött osztályok orvosaitól és nővéreitől. A budapesti honvéd koraszülött osztálya december közepén - az ígéret szerint - két hétre leáll, mert kevés az orvos.

3,5 millió gyűlt össze a hajléktalanok segítésére szervezett koncerten

Több mint 3 és fél millió forint gyűlt össze azon a hétfő esti jótékonysági koncerten, amelyet az Amnesty International szervezett hajléktalanok megsegítésére. Az Utcazene az utcán élőkért című koncertsorozaton 36 fellépő zenélt a budapesti Széll Kálmán téren. Az ingyenes koncertre jelképes jegyeket lehetett venni, az ezekből összegyűlt pénzt két hajléktalanokkal foglalkozó civil szervezet kapja.

Vizes világbajnokság: A jegybevétel tizenháromszorosa volt a reklám

Majdnem 13-szor annyit költöttek a vizes világbajnokság reklámozására tavaly, mint amennyi bevétel a jegyeladásból származott. Ez a rendezvényt lebonyolító cég éves beszámolójából derült ki, amiről az mfor.hu írt először. A szervezőket és a kormány hiába kerestük. A Jobbik szerint nem normális, hogy csaknem másfél évvel a vizes vb után még mindig nincs részletes elszámolás a költségekről.

Újabb repülőgépeket vásárol a honvédség

Újabb repülőket vesz a honvédség, a meglévő kettő mellé tervben van még egy Airbus és még három másik, teherszállító repülőgép beszerzése. Erről a honvédelmi miniszter beszélt a Híradónknak adott exkluzív interjújában. Benkő Tibor azt is elismerte, hogy a honvédség legutóbb vásárolt, Falcon 7X típusú repülőgépe polgári lajstromjelet kapott, de a miniszter szerint csak átmenetileg. A Demokratikus Koalíció továbbra is magyarázatot követel, mert szerintük nem katonai gépeket vásároltak, hanem kormánytagok kényelmét szolgáló luxusrepülőket.

Trágárul beszélt Kövér László?

Nem vonja vissza a kormány a túlórák emelését lehetővé tevő törvényt, mert az a munkásokat védi - ezt mondta Orbán Viktor. Szerinte a tervezetet támadó szakszervezetek tévednek, a kabinet pedig a munkavállalók oldalán áll. Közben nem csillapodnak a kedélyek az Országgyűlésben sem. A DK szerint Kövér László hétfőn, a jogszabályról szóló vitában trágár kifejezéssel illette az egyik ellenzéki képviselőt, ezért a Házelnöknek meg kellene büntetnie saját magát. Kövér Lászlót hiába kerestük, nem reagált.

Gyűjtést indítottak a szívelégtelenségben szenvedő anya családjának

Napról napra romlik az állapota annak a budapesti anyának, aki évek óta végstádiumú szívelégtelenségben szenved. Barna Hajnalka már pár lépéstől is kifárad. Egyetlen esélye a szívátültetés lenne, de eddig nem találtak neki megfelelő donort. A veseproblémákkal is küzdő nőt egy éve kórházban kezelik; férje és két kisgyereke várja haza. A műtét után egy steril szobára lenne szüksége a felépüléshez, ebben egy alapítvány segíti őket: gyűjtést indítottak az anyagi gondokkal küzdő családnak. Az édesanyával készült hosszabb interjút megnézhetik ITT.
A Tündérfátyol Alapítvány most gyűjtést indított a családnak. Aki segítene, ezen az e-mail címen érdeklődhet: tunderfatyolalapitvany@gmail.com

 

Szökni próbált a dubaji hercegnő, most senki sem tudja, mi lehet vele

Egy hercegnő végső segélykiáltása. A 32 éves Latifa Dubaj sejkének egyik lánya, aki az Egyesült Arab Emírségek leggazdagabb és legismertebb tagjának, Dubajnak az uralkodója 2006 óta. A lány azt mondta születése óta házi őrizetben élt, minden lépését megfigyelték, ezért elképesztő tervet eszelt ki, hogy megszökjön zsarnok apja birodalmából. A terv azonban nem egészen úgy sikerült, ahogyan eltervezte, elkapták és azóta teljesen eltüntette a családja.

„Hőemelkedéssel és náthával nem kell azonnal szakorvoshoz rohanni”

Hőemelkedéssel és náthával nem kell azonnal szakorvoshoz rohanni, ezt javasolja a Magyar Gyerekorvosok Társasága. A gyermek fül-orr-gégész szerint első körben érdemes a háziorvoshoz elmenni, és csak utána a kórházba, ha a gyerek tünetei nem csillapodnak. Az ambulanciák így is rendkívül leterheltek, így előfordulhat, hogy a komoly betegekre nem jut elég idő.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!