KERESÉS search-close

rtl

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "rtl"

Szinetárék a XXI. Században!

Az egyik beugrott a nagybőgőbe. A másikat betyárok mentették meg. A harmadik buli után takarított. A negyedik pedig azt mondja, ő a szegény ember Nagy Ervinje. A Szinetár család fotóalbuma és elképesztő történetei - Veress Krisztina filmjében - a XXI. században.

Szulejmán 6. évad 40. rész


szerző:
2019.04.25. 21:50

Szulejmán 6. évad 39. rész


szerző:
2019.04.25. 20:40

Új időpontban jelentkezünk!


szerző:
2019.04.25. 15:41
Új időpontban jelentkezünk!

XXI. Század, ahol történelem tükröt mutat a jelennek. Jövő héttől, új időpontban, hétfő esténként az RTL Klubon!

HALÁLOS: Kigyulladt egy családi ház Novajon

Kigyulladt egy családi ház alsó szintje csütörtök hajnalban a Heves megyei Novajon. A tűzoltók egy 40 év körüli férfit hoztak ki az épületből, de a mentők már nem tudtak rajta segíteni. A ház másik lakója menekülés közben súlyosan megsérült. A lángok egy melléképületre, és az épület előtt álló két autóra is átterjedtek.

IDEGŐRLŐ: Bottal szúrta meg a szemét a kisfiú, 21 órát vártak az ellátásra

21 óra telt el a balesettől a műtétig. A család éppen kirándult, amikor a kétéves Benő elesett és a kezében lévő bottal megszúrta a szemét. Az anyuka elmondta, rögtön mentőt hívtak, azonban a kórházak nem akarták fogadni őket arra hivatkozva, hogy nincsenek a kisfiú ellátására megfelelő eszközeik. Az anyuka elkeserítőnek tartja, hogy itt tart az egészségügyi ellátás, hogy nincs elég orvos, nincs elég műszer és nincs átgondolva a sürgősségi ellátás.

Saját fészkében pusztult el a gólya, valószínűleg egy másik gólya végezhetett vele

A saját fészkében elpusztult fehér gólyához riasztották a Madárkórház Alapítványt a mikepércsi rendőrök, húsvét vasárnap. A fészekben maradt öt tojást emelőkosaras jármű segítségével mentették ki a Madárkórház és az áramszolgáltató munkatársai.

Szulejmán 6. évad 38. rész


szerző:
2019.04.24. 21:50

Szulejmán 6. évad 37. rész


szerző:
2019.04.24. 20:40

Kiöntött a Balaton Keszthelynél


szerző:
2019.04.24. 18:31
Kiöntött a Balaton Keszthelynél

A tegnapi erős szél hatására víz alá került a kikötő körüli terület és a strand egy része. A parton több helyen a padok is vízben állnak. A belvíz eddig nem okozott károkat, és ha lecsendesedik a szél, akkor valószínűleg néhány napon belül visszahúzódik a Balatonba. Magas vízállás esetén nem ritka a hasonló jelenség. Videó forrás: Légi Fotó &Videó

BRUTÁLIS: Biztonsági kamera rögzítette a támadást

Egy csapással leütötték, majd kirabolták a hajléktalant tavaly júliusban, Tatabányán. Világos ruhában a 67 éves hajléktalan, szemben vele támadója, akinek hirtelen lendül a keze, és ököllel arcon vágja ittas áldozatát. A férfi eszméletlenül zuhan a kőre. A tatabányai irodaépület biztonsági kamerájának tavaly júliusi felvételét az ügyészség most hozta nyilvánosságra. A támadó nem volt egyedül, 28 éves élettársával és egy 37 éves férfival együtt rontottak rá a hajléktalanra.

A Balaton is kilépett a medréből

Bár ma már országszerte süt a nap, tegnap még meglehetősen barátságtalan időjárás volt. A szeles, esős idő miatt Keszthelynél még a Balaton is kilépett a medréből.

 

 

KÁLVÁRIA: Órákig nem tudta a család, hogy hova vitték a nagyapát

A Pest megyei szigetcsépi idősek otthona helyett, a 160 km-re lévő, Bács-Kiskun megyei Hajósra szállított tévedésből egy betegszállító egy idős, demens beteget a budapesti Merényi Kórházból. Miután rájött a tévedésre, már lejárt a munkaideje így a bajai kórházba vitte. A beteg unokája azt mondta az RTL híradónak, órákig nem tudták hol van a nagyapja. Naum Mirella Judit azt mondta, az bosszantja a legjobban, hogy ez egyáltalán megtörténhetett.

Szulejmán 6. évad 36. rész


szerző:
2019.04.23. 21:50

Szulejmán 6. évad 35. rész


szerző:
2019.04.23. 20:40
Kiss Ramónával töltöttük fia születése utáni első munkanapját!

Átértékelte a fáradtság és a fájdalom fogalmát is, Kiss Ramóna kisfia születése óta először tért vissza munkahelyére. Rami nyugodtan hagyta apukájára gyermeküket, szerinte Mátéval pontosan olyan biztonságban és szeretetben van Noé, mintha vele lenne.

Öt életmű díjat osztottak ki az 5. Magyar Filmhéten

Bánsági Ildikó, Venczel Vera, Bodrogi Gyula, Andorai Péter és Koncz Gábor. Ők kaptak életműdíjat első alkalommal a Magyar Filmakadémiától tegnap este. A gálával kezdődött az ötödik Magyar Filmhét, amelyen 203 filmből válogathatnak a nézők szombatig a Corvin moziban. Sőt szavazhatnak is a tavalyi év általuk legjobbnak tartott magyar filmjére.

Belebukott a rasszista a versbe

Hatalmas botrányt okozott Ausztriában Hitler szülővárosának, Braunaunak az alpolgármestere, akinek épp a náci vezér születésnapjának 130. évfordulóján sikerült egy rasszista költeményt megjelentetnie a helyi pártlapban. A szabadságpárti politikus egy patkányokról szóló verses tanmesében próbálta felhívni a figyelmet a bevándorlás veszélyeire.

A vasfüggöny lebontásának igaz története a XXI. Században!

Különleges adással készül a ma esti XXI század: a vasfüggöny lebontásának igaz történetét dolgozta fel a műsor, aminek interjút adott a visszavonultan élő Németh Miklós volt miniszterelnök is. A hivatalos nevén elektromos jelzőrendszer lebontásáról kevesen tudtak a kormányfőn és a Határőrség vezérkarán kívül, még az akkori külügyminiszter, Horn Gyula sem volt tisztában azzal, hogy átjárható a határ.

 

Több magyar születik Németországban, mint néhány itthoni megyében

Már több magyar születik Németországban, mint néhány magyarországi megyében - a Portfólió friss összesítése alapján. 212 ezerre nőtt az oda vándorolt magyarok száma és rekordszámú, 1860 magyar gyermek jött világra ott tavaly. A pénzügyminiszter fél éve azt mondta, egyre többen térnek haza Nyugat-Európából a magyarországi béremelések hatására. A DK szerint azonnal be kell vezetni az egységes minimálbért az Európai Unióban.

Vita az új mobiljegy rendszerről

Egy már bukott, könnyen kijátszható mobiljegyes rendszert vezetne be a főváros a Közlekedő Tömeg Egyesület szerint. A mobiltelefonok képernyőjén egy úgynevezett QR-kód jelenne meg, ami az egyesület szerint könnyen hamisítható. Ráadásul a sofőrök csak ránézéssel ellenőriznék az érvényességet. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet szerint ez tovább növeli a sofőrökre nehezedő terhet. A főpolgármester bízik az új rendszerben.

Európai Parlamenti listavezetők vitája: az ellenzéki pártok a saját programjukat mutatják be

Adásunk alatt zajlik az Európai Parlamenti listavezetők vitája, ahol a pártok bemutatják a választási programjaikat. A helyszínen van tudósítónk Kéri Barna.

Uniós pénzből fejlesztenek a magyar kórházakban

Jelenleg hatvan magyar kórházban hajtanak végre fejlesztéseket brüsszeli forrásból. Erről az uniós fejlesztéspolitikai államtitkár beszélt a Magyar Nemzetnek. Vitályos Eszter szerint a pénzből épületeket újítanak fel és orvosi eszközöket szereznek be. Egy kutatás szerint az előző költségvetési ciklusban több mint, 500 milliárd forint uniós pénzből fejlesztették a magyar kórházakat.

Ma 4 óráig kellett leadni a pártoknak a 20 ezer aláírást

Lejárt a határidő. A pártoknak ma délután négyig kellett leadniuk 20 ezer aláírást, ha el akarnak indulni az európai parlamenti választáson. Hét szervezet már biztosan rajta lesz a szavazólapon. Négy párt ma adta le az aláírásokat, az ő ajánlásaikat a héten hitelesíti a választási iroda és a Nemzeti Választási Bizottság.

Tiltakoznak a jet-skik ellen a Balatonnál

Féltik a nyugalmat és a természetes környezetet – civilek és polgármesterek is tiltakoznak a jet-skik megjelenése ellen a Balatonnál. Egy magyar cég fejlesztette ki azt az elektromos kishajót, amiről a gyártó azt mondja, minden szempontból biztonságos. Ellenzői viszont veszélyesnek tartják és úgy gondolják, hogy nem kívánatos irányba vinné a turizmus fejlődését, ráadásul szerintük csak egy joghézagnak köszönhető, hogy egyáltalán lehet használni.

Két földrengés egymás után a Fülöp-szigeteken

Hatalmas pánik tört ki ma Manilában, miután a hétfői, legalább 16 halottal járó földrengést ma egy még erősebb követte a Fülöp-szigeteken. A mentőcsapatok épp csak elkezdték a kutatást a romok között a túlélők után, amikor újra megmozdult a föld. Az utórengés azonban nem tartott sokáig, újabb áldozatokról egyelőre nem lehet tudni.

Halálos gázolás Dombóváron: a buszsofőr hibázott

Egy év tíz hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság azt a sofőrt, aki buszával felhajtott a járdára és halálra gázolt egy nőt két éve szeptemberben Dombóváron. A bíróság szerint a férfi vezetéstechnikai hibája okozta a balesetet. A sofőr viszont azt állítja, műszaki hiba történt, ezért felmentésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Hód a győri belvárosban!


szerző:
2019.04.23. 18:20
Hód a győri belvárosban!

Videóra vették a győri hódot! A Kisalföld egyik olvasója készített videót a békésen úszkáló rágcsálóról. A hódok egyre gyakrabban tűnnek fel lakott területeken is, főleg ott ahol már annyira elszaporodtak, hogy természetes élőhelyet nem találnak. 

Meggyilkolta két nevelt fiát – beszámítható volt

Beszámítható volt a gyilkosságkor – ezt állapította meg az elmeszakértő arról a 31 éves férfiról, aki a gyanú szerint tavaly novemberben meggyilkolta két nevelt fiát Ózdon. Erről a Blikk írt először. A férfi a gyanú szerint a fiúk anyjára is rátámadt, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ezek után önmagával is végezni akart. A gyilkossággal gyanúsított férfi ügyvédje szerint sajnálja, amit tett.

Az ablakon át mentette lányait az égő házból

Ablakon át mentette lányait az égő házból! Tegnap délután gyulladt ki egy családi ház melléképülete Szegeden, a lángok pillanatok alatt elérték a főépületet. A nyolcfős családból csak hárman voltak otthon, az apa az ablakon át mentette két lányát. Az anya ma azt mondta híradónknak, a tüzet 9 éves gyereke okozhatta, a melléképületben meggyújtotta a papírokat.

140-nel száguldozott a Ferihegyi gyorsforgalmi úton

Videón az életveszélyes száguldás! Csaknem 140-nel előzgette a kocsikat egy sofőr a Ferihegyi gyorsforgalmi úton. A manőverezést ráadásul élőben közvetítette a Facebookon, a kezében tartott telefonjával. Kilométereken át száguldott, cikázott a sávok között, közben pedig hangosan káromkodott. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint óriási szerencse, hogy nem történt tömegbaleset. A rendőrök eljárást indítottak a sofőr ellen. 

Kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

Szeptember elsejétől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás Magyarországon. Két részletben, 13 és 16 hónapos kortól kapják majd meg a gyerekek. Erre több mint 1 milliárd forintot költ a kormány. A bárányhimlőt évente akár 50 ezer gyerek is megkaphatja, az esetek egy százalékában a betegség szövődményekkel is jár. Legsúlyosabb esetben idegrendszeri károsodást, légzészavart, agyvérzést vagy izomsorvadást is okozhat.

Online élőben nézhető az EP listavezetők vitája

Április 23-án 18 órától az rtl.hu élőben közvetíti az Európai Parlamenti listavezetők vitáját.

Szulejmán 6. évad 34. rész


szerző:
2019.04.22. 21:50

Szulejmán 6. évad 33. rész


szerző:
2019.04.22. 20:40
New York-ba kísértük el a Budapesti Fesztiválzenekart és Sebestyén Mártát

A Budapesti Fesztiválzenekar két hete dupla teltházas koncertet adott a klasszikus zene templomában, a Carnegie Hall-ban, ahol ismét bebizonyosodott, hogy az amerikai közönség egyszerűen nem tudja megunni a magyar komolyzenét. A riportból az is kiderül, hogy hogyan szervezik meg magánéletüket, azok a zenészek, akik szülők is, akik szinte állandóan úton vannak!

Véget ért az Isten veled, Magyarország első évada

Az Isten veled, Magyarország első évadában 9 héten keresztül 17 országba kalauzoltuk el a nézőket 27 kiköltöző, vagy külföldön élő magyar család történetét mutattuk be. A magyarok kalandjai hamarosan folytatódnak: az új évadban elmegyünk többek között Máltára, New Yorkba, Párizsba, Amszterdamba, és Hongkongba is!

Eltűnhetnek a fecskék Magyarországról

A hazai fecske állomány több mint 50%-a továbbra is hiányzik. Ez azért nagy probléma, mert a fecskék a legtöbb rovar és kártevő természetes főellenségei. Egy néhány hete indult kezdeményezés, amihez már több ezren csatlakoztak, köztük ismert hazai celebek, a fecskék védelmére hívja fel a figyelmet.

USNK az Éjjel-Nappal Budapestben!

A X-Faktor győztes csapata, a USNK hamarosan az Éjjel-Nappal Budapest című sorozatban bukkan fel. A fiúk önmagukat alakítják, koncertet adnak és még a sorozat egyik szereplőjével közösen is előadnak valamit. Hollywoodban is bevett szokás, hogy egy sportoló vagy zenész sztár önmagaként jelenik meg egy filmben.

Szent helyek és csodatévő szobrok: hiszünk bennük?

Könnyező szobrok, csodatévő képek, gyógyító erejű kutak és egészen váratlan helyeken felbukkanó Jézus jelenések. Rejtélyes és misztikus vallási helyek nyomába eredt a Fókusz Plusz stábja, ahol hátrahagyott mankók, leesett bilincsek és hálatáblák százai árulkodnak az ereklyék csodás mivoltjáról.

Fókusz Plusz 2019-04-20


szerző:
2019.04.20. 18:55

Szulejmán 6. évad 32. rész


szerző:
2019.04.19. 21:50

Szulejmán 6. évad 31. rész


szerző:
2019.04.19. 20:40
CUKISÁG: A fél éves indiai orrszarvú a legnépszerűbb

Egymás után születnek a kölykök a Nyíregyházi Állatparkban. Kenguruk, gyűrűsfarkú makik, tevék. A legnépszerűbb azonban még mindig az indiai orrszarvú kölyök, aki már fél évesen is 200 kilót nyom és imád a kifutóra tévedő szárnyasokkal játszani.

Megmutatjuk milyen volt a varázsvilág Harry Potter születése előtt 70 évvel!

Harry Potter születése előtti időkbe kalauzoljuk el Önöket, a Legendás állatok és megfigyelésük című filmmel. A történet 70 évvel Potter születése előtt játszódik, ahol megismerhetik a varázsvilág múltját, miközben számtalan kalandban lehet részük. A főszereplő Eddie Redmayne Oscar-díjas brit színész 2015-ben nyerte el a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat a Stephen Hawking alakításáért.

Kutyát találtak a tengerben, 220 kilóméterre a szárazföldtől

Nem mindennapi látvány! A szárazföldtől 220 kilométerre, a Thai-öböl közepén egy olajfúró torony lábába kapaszkodva találtak egy barna kutyát. Hogy hogyan kerülhetett oda, senki nem tudja. Szerencsére tengeri kalandja szerencsésen végződött, a torony munkásai, azonnal a kutya segítségére siettek.

Doctor Strange pénteken az RTL Klubon!

Elképesztően izgalmas kalandok főszereplőjévé vált Benedict Cumberbatch angol színész, aki nem csak a mozivásznon lett világhírű. Péntek este az RTL Klub-on a Doctor Strange című film főszereplőjeként egy világhírű sebész bőrébe bújik majd, aki egy szörnyű baleset miatt nem tudja használni a kezeit.

Valóban jó öltet húsvétkor nyuszit adni ajándékba?

Valószínűleg minden szülő találkozott már húsvét környékén a kéréssel: hadd kapjak nyuszit húsvétra! De biztosan jó döntés háziállatot venni a gyereknek? A megunt nyuszik sokszor az utcára, az ismerősökhöz, vagy éppen a levesbe kerülnek. Ez lenne a felelős állattartás?

Egymás után születnek a kölykök a nyíregyházi állatkertben

Érezni a tavaszt a Nyíregyházi Állatparkban, egymás után születnek a kölykök. Az elmúlt napokban két teve, több kenguru és 4 gyűrűsfarkú maki is született. A légnépszerűbb mégis a már fél éves indiai orrszarvú, anyjával együtt már a külső kifutóban tölti a napokat.

Immunrendszeri betegségben szenvedő gyereket gyógyítottak meg a HIV-vírussal

Az AIDS betegséget okozó HIV vírust alkalmazták gyógyításra az Egyesült Államokban. Nyolc, eddig gyógyíthatatlannak hitt immunrendszeri betegségben szenvedő gyereket gyógyítottak meg a segítségével - derült ki egy tudományos folyóirat mai cikkéből. A kutatók szerint az átalakított HIV-vírus rendkívül hatékony a génterápiában, mert különleges képességgel rendelkezik.

Családban élő gyerekek állnak ki a fóti gyermekváros lakóiért

Családban élő gyerekek állnak ki a bezárásra ítélt fóti gyermekváros lakóiért. A Hang nevű civil szervezet készített kampányfilmet, hogy tolmácsolják a fóti gyerekek kívánságait, vagyis hogy együtt maradhassanak. Az otthon egyik lakója a közösségi oldalon kért segítséget. Közben a Magyar Hírlap arról írt, hogy miskolci gyermekvárost is bezárják. A minisztérium szerint az intézményt csak felújítják.

Figyelmeztető levél az MNB-től

130 ezer család kap figyelmeztető levelet bankjától, hogy fix törlesztőkre cserélje változó kamatozású lakáshitelét - jelentette be a jegybank. Megállapodtak a kereskedelmi bankokkal, azok kapnak ajánlatot nyártól, akiknél még legalább 10 év van hátra a futamidőből. A havi részlet drágulhat az új, kiszámítható konstrukcióval, de maga a váltás minimális egyszeri költséggel jár majd a Nemzeti Bank szerint.

A helyiek etetik a kimerült jegesmedvét

Egy kimerült jegesmedve vonszolta magát a jeges partra az oroszországi Kamcsatka-félsziget egyik településén.A medve feltehetően több száz kilométeres távolságból érkezett vékonyodó jégtáblákon sodródva.

Mégsem lesz egyéni számla?

Nincs értelme a korábbi magánnyugdíjpénztári megtakarítások feltüntetésének az egyéni számlákon, erről írt Rétvári Bence államtitkár válaszul Mesterházy Attila szocialista képviselő kérdésére. A kormány még 2010-ben államosította a magánnyugdíj-pénztári vagyont, akkor azt mondták, a korábbi megtakarítások megjelennek az egyéni számlákon. A híradónak nyilatkozó szakértő szerint a magyar nyugdíjrendszer miatt ilyet nem lehetett ígérni.

DK: Mennyibe kerülnek Orbán útjai?

Írásbeli kérdést nyújtott be a DK a Miniszterelnökséghez, hogy kiderüljön, mennyit költenek Orbán Viktor repülős utazásaira. Az Átlátszó korábbi összesítése alapján az OTP egyik cégének luxusgépe legalább 12 alkalommal landolt olyan városban, ahol a miniszterelnöknek épp programja volt. Orbán Viktor sajtófőnöke szerint a külföldi utaknál mindig a legolcsóbb és leghatékonyabb megoldást választják.

HVG: A MAHIR nyílt cenzúrát alkalmaz

A Rogán Antal miniszter feleségét ábrázoló címlappal tiltakoztak Budapesten a HVG munkatársai. A flashmobot azután szervezték, hogy a MAHIR felmondta a szerződésüket, így az újság legfrissebb kiadásának reklámja már nem jelenhetett meg a hirdetőoszlopokon. A cég helyhiányra hivatkozva mondta fel a szerződést, a lap főszerkesztője azt mondta, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MAHIR nyílt cenzúrát alkalmaz.

Autók között ugrált a szarvas

Megtermett szarvas ugrott át az úton, az arra közlekedők megúszták - nem mindennapi felvételt juttatott el egy sofőr a vezess.hu-nak. Fedélzeti kamera rögzítette, hogy a 3-as úton keresztül ugrat egy szarvas. A forgalom nagy volt, de nem történt baleset. Az állat is épségben átjutott a túloldalra. Az autós oktató szerint a megoldás az lehet, ha mindig tudatosan vezetünk.

Világszerte a Notre-Damért szóltak a harangok

Az egész világon a Notre-Damért szóltak a harangok. A katolikus egyház így akarta kifejezni együttérzését a párizsiakkal. Van aki, azt mondta voltak baljós előjelek a tűzvészt megelőzően, más viszont bemutatta, milyen tűzjelző berendezés segíthetett volna.

29 halott a madeirai buszbalesetben

29-en meghaltak, amikor egy német turistákat szállító busz lesodródott egy útról majd felborult a Portugáliához tartozó Atlanti-óceáni szigeten, Madeirán. A szerencsétlenségben 27-en sérültek meg. Az áldozatok többsége német, de köztük van a portugál sofőr és az idegenvezető is. A busz egy hegyoldalon állt meg, egy házat is megrongált.

Fodor Zsókával az unokázós csalók ellen

A Barátok közt egykori Magdi anyusával hívja fel a figyelmet a rendőrség az unokázós csalásokra. A Fodor Zsóka színésznő szereplésével készült kisfilmben próbálják elmagyarázni az időseknek, hogyan lehet elkerülni, hogy bedőljenek az ilyen trükköknek. Volt olyan eset, hogy a csalók több mint 10 millió forintot szereztek gyanútlan áldozatuktól.

Felejtsd el a szingliséget és találd meg a szerelmet a Love Islandben!

Legyen idős, fiatal, férfi vagy nő, legbelül minden ember vágyik a szerelemre. A tökéletes társ megtalálása azonban nem mindig egyszerű. Az RTL legújabb társkereső műsorában, a Love Islandben minden lehetőség adott lesz ahhoz, hogy a jelentkezők rátaláljanak életük párjára. Ha Önök is megelégelték a szingliséget, kattintsanak IDE!

 

Beismerte az apa, hogy megverte az 5 hónapos csecsemőt

Idegesítette, hogy sír, ezért verte meg az 5 hónapos csecsemőt az apja Ötvöskónyiban. A rendőrség szerint hónapok óta tartott a bántalmazás, a férfi mindent beismert, bár a nyomozóknak azt vallotta, április elején csak megszorította a kisfiú karját, ami azonban eltört. Ezt a családsegítő vette észre, ezután került kórházba a gyerek. Ha az apát elítélik, akár 8 év börtönt is kaphat.

Nem vette be a gyógyszereit a pszichés beteg fiú, többször hasba szúrta magát

Életveszélyben volt a pszichés beteg, mert nem vette be a gyógyszereit. A fiú többször hasba szúrta magát, majd az erdőbe futott tegnap délután Bakonyszentlászlón. Rendőrök, polgárőrök, mentők és a honvédség légi kutató-mentő csapata is részt vett a keresésében. Alig egy órán belül megtalálták, sérülései miatt mentőhelikopter vitte a veszprémi kórházba.

Buli után lopta el a csuklós buszt a három részeg lány Sándorfalván

Buli után buszt loptak - részegen kötött el egy csuklósbuszt három lány a sándorfalvi állomásról két hete. Az esetről először a Délmagyarország számolt be. A lap információja szerint a busszal bejárták a környező tanyavilágot és Szegedre is elmentek, hogy ott cigit vegyenek. A buszozás közben videót is készítettek. Időközben a rendőrök is tudomást szereztek a lopásról, és elfogták a lányokat.

A Budapesti Fesztiválzenekar ismét meghódította Amerikát!

Két hete dupla teltházas koncertet adott a Budapesti Fesztiválzenekar a klasszikus zene templomában, a New York-i Carnegie Hall-ban. A helyszínen riporterünk egy magyar származású, Amerikában élő házaspárral találkozott, akik rajonganak a zenekarért. Annyira, hogy támogatásukra 12 évvel ezelőtt egy baráti kört is létrehoztak.

Sokan költöztek Nagytarcsára, azóta mindennapi gond a vízhiány

Van, aki már három napja nem tudott mosakodni, mert nincs elég víz Nagytarcsán. A település egyes részein a helyiek szerint estére elfogy. Mindennapi gond a mosás, a főzés, vagy a wc-k öblítése. Az önkormányzat szerint mindig probléma volt vízhiánnyal a településen, de az elmúlt években az igény is nőtt, mert sokan költöztek oda. A vízmű új szivattyúkkal és kutakkal próbál enyhíteni a problémán.

KÖNNYEZŐ SZŰZ MÁRIA: „Az ikon az egy picit olyan, mint a számítógépes használatban egy ikon, amire rákattintunk”

Máriapócs Magyarország egyik leglátogatottabb zarándokhelye, egy könnyező Szűz Mária kegyképet őriznek itt. Orosz István, a kegyhely igazgatója mesélt a csodákról, amik szerinte a mai napig folyamatosan történnek Máriapócson.  

NEM MINDENNAPI: Hatalmas szarvas ugrott át az autó előtt

Elképesztő felvételt vett videóra egy autós még márciusban, a 3-as úton. A kocsi fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy egy jól megtermett szarvas átugrott az autó előtt. Az egész 2 másodperc alatt zajlott le, az állat szerencsésen átért a túloldalra. Kész csoda, hogy nem történt baleset. Videó forrása: vezess.hu

 MÁRIAPÓCS: Megmutatjuk az ország egyik leglátogatottabb zarándokhelyét

A Szabolcs megyei aprócska Máriapócson alig több, mint 2000-ren laknak, mégis ez Magyarország egyik leglátogatottabb zarándokhelye. Itt őriznek egy Szűz Mária képet, ami utoljára 1905-ben könnyezett. Ennek emlékét egy zsebkendő őrzi, mellyel a könnycseppeket felitatták.

MEGELŐZÉS:

Fodor Zsókával forgatott kisfilmmel hívja fel a rendőrség az idősek figyelmét az unokázós csalókra. A módszer lényege, hogy a bűnözők magukat az idős ember hozzátartozójának adják ki, majd azt hazudják, hogy bajba kerültek, ezért sürgősen pénzre van szükségük. A módszer olyan gyakran előfordul, hogy a BRFK-n már külön nyomozócsoport alakult az ügyek kivizsgálására.

NYÚLBOX: Egymást püfölő nyuszik miatt zárták le az utat

Vicces jelenetnek voltak szemtanúi a nagyatádi mentősök tegnap. Éppen állomáshelyükre tartottak, amikor észrevették, hogy két nyúl egymást püföli az úton. Feltehetőleg két hím viaskodott egymással, a párzási időszakban ez gyakran előfordul. Ilyenkor „lemegy a redőny” a nyusziknál, még a kocsikra sem figyelnek, emiatt sokat ütnek el a tavaszi hónapokban közülük. Az OMSZ Facebook oldalán azt írták: A meccs végül nem hozott eredményt, így mind a két résztvevő megkezdte a felkészülést az ünnepre.

FÉKTELEN: Bulizó lányok loptak el egy menetrend szerinti buszt

Bulizó lányok loptak el egy menetrend szerinti buszt Sándorfalván. A két hete történt eset most derült ki. A három fiatal egy állomáshoz közeli szórakozóhelyről tartott hazafelé, amikor kitalálták, hogy beülnek az ott parkoló buszba. Nem volt nehéz dolguk, mert a járműben benne volt az indítókulcs. Több órán át buszoztak, jártak Szegeden is. Egyikük a telefonjával fel is vette az önfeledt szórakozást.

HÚSVÉT: A Passió című film alapján rendezett színdarabbal készülnek az ünnepekre Máriapócson

Az alig több, mint 2000 lelket számláló Szabolcs megyei Máriapócson nagy lelkesedéssel készülnek a húsvéti ünnepekre. A kisváros és a környék lakói látványos passiójátékkal kedveskednek, amiből a nézőket sem zárják majd ki.  

Magyarországról is érkeznek a felajánlások a Notre-Dame újjáépítéséhez

Orbán Viktor levélben fejezte ki együttérzését Emanuel Macron francia elnöknek és párizsi egyházi egyházi vezetőknek. A kormányfő azt írta: a Notre-Dame szimbólum minden keresztény ember számára.

Bodrogi Gyula 85 éves lett


szerző:
2019.04.16. 18:58
Bodrogi Gyula 85 éves lett

85 éves Bodrogi Gyula! Magyarország egyik legnépszerűbb színészét barátok, kollégák és pályatársai köszöntötték fel hétfőn este a Nemzeti Színházban. Bodrogi Gyula számtalan film és színházi darab főszerepét játszotta el. Ő volt legbarátságosabb Sárkány, Süsü hangja is, amiről tegnap este is megemlékeztek.

Kiállítás a Fortepan képeiből, ahol megelevenedik a történelem

110 ezer fotó gyűjteménye, amihez bárki hozzátehet és amiből bárki felhasználhat fényképeket, ez a Fortepan. Egy internetes oldal, amin megelevenedik a XX. század történelme. A 10 éve működő internetes oldal egy ingyenesen használható fotóarchívum, aminek gyűjteményéből a Nemzeti Galériában nyílt most kiállítás.

Összeesett a biciklis, egy órán keresztül próbálták újraéleszteni

Csaknem egy órán keresztül próbáltak újraéleszteni egy 60 év körüli biciklist Szombathelyen, aki az utcán lett rosszul. Több autós azonnal megállt, és megpróbált segíteni a férfin, de az életét már nem tudták megmenteni, hiába érkeztek meg néhány perc alatt a mentők. Az egyik autós, aki elsők között ért a helyszínre, azt mondta, nem volt választása, segítenie kellett.

Hullik a vakolat egy pécsi iskoláról

Csak a szerencsén múlt, hogy nem sérült meg senki a lehulló vakolattól Pécsen. A belvárosi zeneiskola épületének homlokzatáról az eső miatt több nagyobb darab is leesett a hétvégén, a maradékot a tűzoltók verték le. Fél év alatt ez a második eset a városban: tavaly nyáron a főtéren egy másfélkilós vakolatdarab zuhant a járdára, alig egy karnyújtásnyira egy járókelőtől.

Bővítenék a lovasterápiás központot

Bővítené Lovasterápiás és Oktató Központját Fóton a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. Ehhez azonban nem akarnak az egykori Fóti Gyermekváros területén terjeszkedni. Erről is beszélt a szervezet elnöksége, miután bemutatták, hányféle lovasterápiás program van a területen. Gyógypedagógusaik látássérült, mozgásukban korlátozott és magatartásproblémás gyerekeknek is segítenek.

Megakadályozta a bíróság a miskolci választókörzetek átszabását

Miskolc jegyzőjének döntése alapján a lakosságszám csökkenése miatt egy olyan helyi választókörzetet szüntettek meg a városban, ahol 25 éve ugyanaz az MSZP-s politikus nyert minden önkormányzati választáson. Az önkormányzat szerint a bíróság most csak részletesebb indoklást kért. A szocialista politikus azt mondja, teljesen új szabályozás kell.

Tarlós István: érdemes bevezetni a dugódíjat

Érdemes bevezetni a dugódíjat, amint teljesülnek az előfeltételek- ezt Tarlós István mondta az RTL Híradónak. A főpolgármester szerint ez uniós kötelezettség, így tulajdonképpen nincs választása a fővárosnak, és a tervek évek óta készen vannak, már csak az infrastrukturális és a törvényi akadályokat kellene elhárítani. Jellenleg ugyanis törvény tiltja a dugódíj bevezetését. A Momentum szerint önmagában dugódíj nem megoldás a főváros problémáira.

Van olyan kormányhivatal, ahol mindenki felmondott

Egész osztályok mondtak fel kormányhivatalokban március óta, közben további 2500 álláshely szűnt meg a közigazgatásban. Az index értesülése szerint volt, ahol már válságértekezletet is tartottak, mert annyian mentek el, hogy leállt az ügyintézés. A DK szerint működésképtelenné válhatnak a hivatalok. A cél, hogy kevesebb köztisztviselő legyen - közölte a kormány. Arra a kérdésünkre azonban nem válaszoltak: valóban van-e fennakadás a kormányhivatalok munkájában, és ha igen, akkor hol?

Egy nap alatt is halált okozhat a járványos agyhártyagyulladás

Akár egy nap alatt is halált okozhat a járványos agyhártyagyulladás az orvosok szerint. A betegséget Magyarországon a baktérium két típusa okozza, a B típus elleni vakcináért azonban fizetni kell, nagyjából 90 ezer forintot. Az utóbbi években ez okozta megbetegedések több mint felét. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint sok szülő nem tud ekkora összeget kifizetni. Az Emberi Erőforrások Minisztériumától azt írták, a járványügyi helyzet alapján döntenek az ingyenes oltásokról.

Együtt ölte meg a család a babát

Csaknem fél évszázadra fegyházba kerülnek a boldvai szülők. Az apa, felesége tudtával 10 éven át fajtalankodott lányával, aki kétszer teherbe is esett. Először 15 évesen. Akkor titokban tudta tartani, hogy saját apja gyermekének adott életet, de később újra várandós lett. Azt a csecsemőt anyja segítségével otthon szülte meg, majd a család közös elhatározással hagyta meghalni.

850 év alatt minden válságot túlélt a Notre-Dame

Több mint 850 év. Ennyi idős a Notre-Dame, a gótikus művészet csodája, világ egyik leglátogatottabb keresztény temploma. Az évszázadok folyamán sokszor volt nehéz helyzetben, nem egyszer csaknem el is pusztult a rombolások, fosztogatások miatt. De túlélte a válságokat. Most is ez történik majd, ahogy a Notre-Dame szerelmesei magabiztosan állítják.

Tudósítónk Párizsból jelentkezik

Éppen 24 óra telt el azóta, hogy felcsaptak a lángok a felújítás alatt álló Notre-Dame tetejére épített állványzaton. A helyszínen ott van tudósítónk, Kecsmár Alexandra.

Magyar szemtanúk Párizsban


szerző:
2019.04.16. 18:05
Magyar szemtanúk Párizsban

Egy magyar rockegyüttes épp a Notre-Dame közelében próbált esti koncertjére, amikor kigyulladt a katedrális. Az Ivan and the Parazol zenésze Híradónknak azt mesélte 100 méterről is érezni lehetett a lángok forróságát, ő maga is végignézte, ahogy ledől az épület kistornya. Egy másik magyar férfi pedig azt is látta, ahogy a tűzoltók szinte közvetlen életveszélyben oltják a tüzet az épület tetején.

IJEDTSÉG: Menet közben repült be a szélvédőn a 3 kilós kődarab

A bébiszitterként dolgozó Horváth Hanna három kisgyerekkel tartott hazafelé, amikor Budakeszinél egy szemből érkező teherautó ráhajtott az úttesten heverő hatalmas kőre, ami ettől berepült a szélvédőn, és mellkason találta a lányt. A lánynak hatalmas lélekjelenléte volt, nem rántotta félre a kormányt, hanem a legközelebbi buszmegállóban húzódott félre. Azt mondja, csak később fogta fel, hogy milyen óriási szerencséje volt.

Háromkilós szikladarab repült be a bébiszitter kocsijába

Feljelentést tett a rendőrségen az a 19 éves lány, akinek autójába menet közben csapódott be egy 3 kilós szikladarab Budakeszinél. A bébiszitterként dolgozó lány három kisgyerekkel tartott hazafelé, amikor egy szemből érkező teherautó ráhajtott az úttesten heverő hatalmas kőre, ami ettől berepült a szélvédőn, és mellkason találta a lányt. Nem sérültek meg, de nagyon megijedtek. A Híradónknak nyilatkozó jogász szerint a balesetnek nincs felelőse, mert nem történt sérülés.

Lángokban áll a Notre-Dame!


szerző:
2019.04.15. 20:42
Lángokban áll a Notre-Dame!

A világ egyik leghíresebb katedrálisa adásunk előtt nemsokkal gyulladt ki. Óriási a füst a környéken, a párizsi tűzoltóság megerősítette, hogy lángra kapott az épület teteje. Amely fel van állványozva, ugyanis éppen felújítják. A tűz okát hivatalosan még nem lehet tudni, de feltehető, hogy a munkálatok közben gyulladhatott ki valami. Áldozatokról és sérültekről egyelőre nincs hír.

Egy

Murinai Angélát már láthatták az Isten veled, Magyarország korábbi adásában. Az asszony elveszítette a gyermekét majd a férjét, mégis ezek után hatalmas lelkierőről tett tanúbizonyságot, amikor úgy döntött, megvalósítja régi álmát és a fiaival külföldre költözik. Most elutaztunk Máltára, hogy megnézzük, hol tűnt el 2016 nyarán a tengerben Angéla fia. Gozo szigetére kellett átmenni komppal, hogy megtaláljuk a helyszínt.

Ismerd meg jobban a Love Island műsorvezetőjét, Lalit!

Volt már ringszpíker és a lakodalmas zene királyainak trónjáig is feljutott. Megnyerte a Szenzációs Négyest és tény, hogy az Éjjel-Nappal Budapest legviccesebb és leghitetlenebb jelenetei is hozzákötődnek. Lali most új feladatot kap. Műsorába máris jelentkezhetnek, akik párt keresnének és készek egy egzotikus, romantikus kalandra. 

A futókkal együtt teljesítette a sivatagi ultramaratont a kóbor kutya

Lefutotta a szaharai ultramaratont, sőt még egy futót útba is igazított. Cactus, a marokkói kóbor kutya teljesen véletlen cseppent bele a sivatagi futás résztvevői közé. Az eb négy napon keresztül követte a versenyzőket és összesen 194 kilométert tett meg, mit sem törődve a homokviharral és a hőséggel.

Az elmúlt héten kétszer is balesetezett Szabó Győző!

Az elmúlt napokban kétszer ütötték el motorjával Pajkaszeg körzeti megbízott rendőrét, a Stokit alakító Szabó Győzőt. A színész tizennégy éves korában pattant először nyeregbe és azóta is töretlenül hasítja az aszfaltcsíkot. De bármennyire is tapasztalt motorosnak számít, az életveszélyes helyzeteket neki is nagyon nehéz elkerülnie.

Jöhet a visszavágó: Sárközi Ákos már nagyon készül a trónfosztásra!

A Konyhafőnök VIP trófeáját karácsony előtt néhány nappal Király Peti emelhette a magasba. Az Éjjel Nappal Budapest szereplője tízmillió forintot is nyert. Győzelme Rácz Jenő Michelin-csillagos séf győzelmét is jelentette. Két hét múlva kezdődik a visszavágó. Sárközi Ákos szintén Michelin-csillagos séf most civilekkel készül a trónfosztásra.

Az évadzáró adás előtt végigvesszük a Cápák között eddigi legjobb és legdrámaibb pillanatait!

A cápák eddig 16 vállalkozásban láttak fantáziát, öten összesen 271 milliót fektettek be. A legtöbb pénzt András invesztálta, 100 millió forintot adott ki a keze közül a nyolc adás alatt. Most lássuk a Cápák között eddigi legviccesebb, legizgalmasabb és legdrágább jeleneteit!

A sikereik csúcsán hagyták abba, most újra összeáll a Jazz+Az!

Három szexi, fiatal lány, a még gyerekképű Geszti Péter és a bongyori hajú zeneszerző-szaxofonos, Dés László. Ez volt a 90-es évek végén a Jazz+Az nevű zenekar, amelytől 4-5 olyan sláger született, amelyet még ma is játszanak a rádiók. Bár rendkívül népszerűek voltak és rengeteget szerepeltek a sajtóban, a csapat mindössze két évig koncertezett és 2000-ben feloszlottak. Most úgy döntöttek, hogy a Fókuszban tesznek egy fontos bejelentést.

Nem csak a brutális kettősgyilkosság írható a számlájára

Újabb bűncselekménnyel gyanúsította meg a rendőrség a szikszói Sz. Sándort – tudta meg a Blikk. A nyomozók még 2011-ben egy idős házaspár meggyilkolásával hozták összefüggésbe az akkor a településen polgárőrként szolgáló férfit. A szikszói rémként hírhedté vált férfi 7 évvel az emberölés után bukott le, de most úgy tűnik, nem csak a kettősgyilkosság írható a számlájára. A gyanú szerint a kegyetlen emberölések után nem sokkal újra lecsaphatott.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való