Vállalati hírek

A Fókusz nézői 2 millió 674 ezer forintot adományoztak az SOS Gyermekfalvaknak

rtl.hurtl.hu

2024. október 22. 13:30

Nagy sikerrel zárult az RTL Magyarország adománygyűjtő akciója, amellyel a vállalat az SOS Gyermekfalvak idei kampányát támogatta. Az állami gondoskodásban élő gyermekek napja alkalmából október 7-11. között minden hétköznap a Fókuszban a szervezetnél nevelkedett fiatalok útkereséséről és a nevelőszülői hivatás szépségeiről, kihívásairól láthattak riportokat a nézők

Az SOS Gyermekfalvak 2021-ben indítványozta, hogy október 7-e az állami gondoskodásban élő gyermekek napja legyen. Az alapítvány immár negyedik éve szervez megmozdulásokat ebből az alkalomból, és ahogy az előző években, az RTL Magyarország idén is támogatta kezdeményezésüket.

Október 7–11. között minden hétköznap a Fókuszban a szervezet szakembereinek áldozatos munkájáról, a gondozott gyermekek mindennapjairól és a nevelőszülőség jelentőségéről láthattak szívhez szóló riportokat a nézők.  

A Fókusz-riportok hatására a nézők összesen 2.674.000 forintot adományoztak az SOS-nek.

Október 7-én utcai jelenléttel hívta fel a figyelmet a kórházban ragadt csecsemők ügyére és az országos nevelőszülő hiányra az SOS Gyermekfalvak. Jelenleg 300 kisbaba vár arra, hogy valaki felemelje, ringassa, befogadja a családjába, és legalább 2000 nevelőszülő hiányzik ahhoz, hogy ez megvalósulhasson.

 

#Vállalati hírek#vállalat#Fókusz#sos gyermekfalu#vállalati

Címlapról ajánljuk