Vállalati hírek

Meghosszabbították a jelentkezési határidőt a Hégető Honorka-díjra

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 27. 12:07

2024-ben is megnyílt a pályázati lehetőség a szerkesztőségek és újságírók számára, akik olyan fontos társadalmi témákat hoznak napvilágra, amelyekre érdemes a nagyközönség figyelmét is ráirányítani. A Hégető Honorka-díjra idén egy új kategóriában is lehet nevezni, a legjobb első pályázót is díjazza a zsűri. A meghosszabbított határidő szeptember 22-e.

Az elmúlt néhány évben számtalan, az egész társadalmat jelentősen érintő kihívással kellett szembenézni. 2020-ban és 2021-ben a koronavírus és annak hatásai, 2022-ben elsősorban a szomszédunkban zajló, 2023-ban pedig az izraeli háború határozta meg emberek millióinak mindennapjait. A kiszolgáltatottak helyzete, a súlyos környezeti problémák, az infláció, az egészségügy, az oktatás vagy a gyermekvédelem helyzete pedig továbbra is meghatározó témái a hazai és nemzetközi közéletnek.

A 2024-es Hégető Honorka-díjra a 2023. szeptember 1. és 2024. szeptember 22. között publikált, online vagy televízióban bemutatott alkotásokkal (videó, fotó vagy fotósorozat – maximum 10 kép) lehet pályázni.

A pályázatok meghosszabbított benyújtási határideje: 2024. szeptember 22.

A pályázat idei zsűrielnöke Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes művész. A zsűri további tagjai Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi ügyvezető igazgatója, valamint Weyer Balázs újságíró. A fénykép formátumban beérkezett pályaműveket Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus bírálja el.

Idén egy új kategória szerint is ítél díjat a zsűri: a legjobb első pályázó díját olyan alkotó kapja, aki korábban még nem nevezett Hégető-díjra.

A Yettel hosszú évek óta támogatója a Hégető Honorka Alapítványnak, így a Hégető Honorka-díj intézményének, és idén is különdíjat ajánl fel egy alkotásnak. A mobilszolgáltató a nyertes riportfilm alkotójának elismerése mellett a pályamű által felszínre hozott ügyet is támogatja, ezzel is felhívva a figyelmet az újságírok pótolhatatlan munkájának támogatására.

A Hégető-díjat 2003-ban, az RTL fiatalon, autóbalesetben elhunyt riportere, Hégető Honorka munkásságának emlékére alapították. Honorka elsősorban a hátrányos helyzetű emberek sorsával foglalkozó riportokat készített, amiért 1999-ben Toleranciadíjat kapott.

A pályázati kiírás részletei itt elérhetők.

Pályázati feltételek

Az anyag formátuma: mozgókép vagy fotó, illetve fotósorozat

Az anyag terjedelme:

  • videó esetén: minimum 5, maximum 30 perc,
  • fotó esetén: minimum 1, maximum 10 darab fotó.

Publikálás dátuma: 2023. szeptember 1. - 2024. szeptember 22.

A pályázati anyag tartalmazza:

  • a pályázó nevét, elérhetőségeit (telefonszám, e-mail cím),
  • a pályamű címét és szinopszisát,
  • a megjelenés helyét és időpontját.

A pályázatokat ezen az oldalon lehet feltölteni.

A filmek formátuma: YouTube- vagy Vimeo-link

A pályázattal kapcsolatos kérdésekkel Ignatovics Máriát lehet keresni az alábbi email címen: ignatovics@gmail.com.

A díj támogatói: RTL Magyarország, Hégető család, Yettel Magyarország Zrt.

 

 

#Vállalati hírek#vállalati#Hégető Honorka-díj#határidő#újságírás#média#Belföld#Hégető Honorka

Címlapról ajánljuk