Vállalati hírek

Stratégiai megállapodást kötött a 4iG Csoport és az RTL Magyarország

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 13. 13:09

A távközlési szolgáltatók közül kizárólag a 4iG televíziós platformjáról lesz elérhető az RTL+ streamingszolgáltatása, így az UEFA Bajnokok Ligája közvetítések is.

Stratégiai partneri megállapodást kötött a 4iG Csoport és az RTL Magyarország, amely kiterjed az RTL Magyarország televíziós csatornáinak, illetve az RTL+ streamingszolgáltatás terjesztésére, valamint műsorgyártási területeken történő együttműködésre.

A partnerség részeként a felek megállapodtak

  •  az RTL Magyarország lineáris csatornáinak terjesztéséről, továbbá arról, hogy az RTL továbbra is elérhető marad a szabadon fogható mindigTV szolgáltatásban;
  • 2025. januártól az RTL Magyarország mellett kizárólag a 4iG Csoport értékesítheti, illetve terjesztheti az RTL+ streamingszolgáltatását a hazai távközlési szolgáltatók közül. Ennek köszönhetően a Vodafone Magyarország és DIGI ügyfelei akár televíziós csomagjuk részeként is elérhetik majd az RTL+ teljes kínálatát, köztük az UEFA Bajnokok Ligája mérkőzéseket;
  • a következő években a 4iG csoport műsorgyártási üzletága támogatja az RTL Magyarországot az UEFA Bajnokok Ligája-mérkőzéseinek közvetítésében.

A televíziós előfizetési csomagok részleteiről és az RTL+ streamingszolgáltatásnak eléréséről a 4iG Csoport a ONE márka bemutatkozásával egy időben ad majd részletes tájékoztatást.

2025. január 1-től a 4iG egyúttal telekommunikációs leányvállalatai exkluzivitással, a magyar piacon egyedüli telekommunikációs szolgáltatóként értékesítheti az RTL Magyarország streamingszolgáltatását, az RTL+-t. Ennek értelmében a 4iG Csoport – így a Vodafone Magyarország és a DIGI – ügyfelei akár előfizetésük részeként, egyetlen televíziós platformról érhetik el és élvezhetik az RTL+ teljes kínálatát, beleértve az UEFA Bajnokok Ligájának 192 magyar kommentárral közvetített mérkőzését, továbbá az RTL-es saját gyártású sorozatok és realityk legújabb és korábbi évadait, valamint nemzetközi sikerfilmek és sorozatok magyar szinkronos változatát.

A két vállalat megállapodott továbbá az RTL Magyarország 12 csatornás portfóliójának terjesztésére is, köztük a médiavállalat 2023 decemberében indult 4 új, második generációs csatornájára.  Ezáltal a 4iG csoport minden ügyfele számára elérhetők lesznek a RTL, RTL KETTŐ, RTL HÁROM, RTL GOLD, RTL OTTHON, Film+, Sorozat+, Cool TV, Muzsika TV, Kölyökklub, Moziklub, Sorozatklub televíziós csatornák a választott előfizetési csomagtól függően. Ennek megfelelően az RTL továbbra is elérhető marad a szabadon fogható mindigTV szolgáltatásban.

„Ez az együttműködés stratégiai jelentőséggel bír az RTL+ szempontjából, egyúttal fontos állomás az RTL Magyarország transzformációjában is, ahol a partnerségek kulcsfontosságúak a hosszú távú üzleti fenntarthatóság megteremtésében. Nagy öröm számunkra, hogy a megállapodás révén az RTL Magyarország hozzájárulhat a 4iG Csoport értékajánlatának gazdagításához. Két vezető piaci szereplő megállapodása ez, aminek legfőbb nyertesei nézőink lesznek” – mondta a megállapodásról Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója.

„Fontos mérföldkő a 4iG Csoport életében a most bejelentett megállapodás, hiszen vállalatcsoportunk az egyedüli hazai távközlési szolgáltató, amely jövő év januárjától az RTL Magyarország teljes portfólióját biztosíthatja ügyfeleinek, legyen szó lineáris televízióról, streamingszolgáltatásról vagy szabadon fogható csatornáról. A partnerség nem csupán a nézőkért és előfizetőkért zajló versenyben jelent fontos állomást, hanem támogatja a hazai televíziózási szokások megújulását, valamint a háttérben végzett fejlesztéseinknek köszönhetően magasabb szintre emelhetjük a digitális televíziózást, illetve a streamingszolgáltatásokat Magyarországon” – mondta el Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója.

A 4iG Csoport a jövőben, már az új ONE márkanév alatt további, az RTL streamingszolgáltatását érintő és a hazai piacon egyedülálló TV előfizetési csomagokkal készül. Ezek részleteiről, és az RTL+ szolgáltatásainak eléréséről a 4iG csoport a ONE márka bemutatkozásával egy időben ad majd részletes tájékoztatást.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

 

#Vállalati hírek#4iG#megállapodás#vállalati#rtl#UEFA#bajnokok ligája#RTL+#rtl plusz#ma

Címlapról ajánljuk