Ezzel mindenkit lenyűgözöl: csokis–kivis tiramisu pohárban!

rtl.hurtl.hu

2025. november 2. 12:30

Ez a vendégváró csokis–kivis tiramisu pohárban nemcsak látványos, de villámgyorsan az asztal sztárja lesz. Tökéletes vasárnapi desszert, ha szeretnéd lenyűgözni a családot vagy a barátaidat – egy falat, és máris olasz kávézóban érzed magad!

Csokis–kivis tiramisu

Hozzávalók:

A csokis piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek víz
  • 6 ek finomliszt
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1 ek kávélikőr vagy rum (elhagyható)
A krémhez:
  • 30 dkg mascarpone
  • 2 ek kivilé
  • 2 ek méz vagy porcukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2 ek kivilikőr vagy fehér rum (opcionális)
  • 3 db érett kivi, felkockázva
A locsoláshoz:
  • 0,5 dl kivilé
  • 1 ek likőr (vagy kávé, ha alkoholmentesen készíted)
A díszítéshez:
  • friss kivi szeletek
  • reszelt étcsokoládé vagy csokiforgács

Elkészítése:

  1. Válaszd szét a tojásokat. A sárgákat keverd habosra a cukorral, majd apránként add hozzá a vizet. A fehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá, majd forgasd bele óvatosan a sárgájás masszát.
  2. Szitáld hozzá a lisztet és a kakaóport, majd óvatos mozdulatokkal dolgozd össze. Öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 175 °C-on 12–15 percig. Hűtsd ki, majd vágj belőle a poharakba illő korongokat.
  3. A mascarponét keverd össze a kivilével, vaníliával, mézzel (vagy cukorral), és ha szereted, adj hozzá egy kis likőrt is. A krém legyen könnyű, friss és illatos – a kivi gyümölcsössége gyönyörűen kiegészíti a csokoládé mélységét.
  4. A pohár aljára tegyél egy piskótakarikát, locsold meg a kivilé–likőr keverékével, majd kanalazz rá mascarponekrémet és néhány kocka friss kivit. Ismételd a rétegezést, amíg a pohár meg nem telik. A tetejét simítsd el, és díszítsd friss kivi szeletekkel és csokiforgáccsal.
  5. Tálalás előtt hűtsd legalább 2 órát, így a piskóta finoman átveszi a krém ízeit, és a textúrák tökéletesen összeérnek.

Ezzel mindenkit lenyűgözöl: csokis–kivis tiramisu pohárban!

Tipp: Ha extra habosra vágysz, keverj a mascarponekrémbe egy kevés felvert tejszínt.

Alkoholmentesen is mennyei– a likőrt helyettesítsd kivilével vagy enyhén édesített zöld teával.

Fotók: Pexels

Ez is érdekelhet