Szinte semmibe sem kerül, mégis csodát tesz: lenmagpuding minden reggelre

rtl.hurtl.hu

2025. július 12. 6:53

A lenmag sokáig csak szendvicsek dísze volt, de most új formában tarol: krémes pudingként. Ez az egyszerűen elkészíthető reggeli nemcsak finom, hanem tele van rosttal és energiával. Mutatjuk, miért érdemes minden nap ezzel indítani a napot!

 

Miért épp lenmagpuding?

A lenmag hazai szuperélelmiszer – olcsóbb és környezetbarátabb alternatívája a trendi chia magnak. Gazdag omega-3 zsírsavakban, rostokban, antioxidánsokban, amelyek támogatják az immunrendszert és a bélműködést

Ráadásul telít, így garantáltan nem éhezel meg tíz perccel reggeli után.

A puding állagát a lenmag természetes „zselésítő” hatása adja – amikor folyadékba áztatod, magába szívja azt, és sűrű, lágy krémet képez. Egy éjszaka a hűtőben, és reggel már kanalazhatod is!

Szinte semmibe sem kerül, mégis csodát tesz: lenmagpuding minden reggelre

Alaprecept 2 főre:

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál lenmagőrlemény (lehetőleg frissen őrölt)
  • 400 ml tej (növényi vagy állati eredetű)
  • 2 evőkanál juharszirup vagy méz
  • Egy csipet fahéj
  • 1 érett mangó, kockára vágva
  • 1 kis banán, karikázva
  • 2 teáskanál lenmagolaj
  • 2 evőkanál pirított mandulapehely
  • 2 teáskanál egész lenmag 

Így készítsd:

  1. Előző este: Keverd össze a lenmagőrleményt, a tejet, a juharszirupot és a fahéjat egy tálban vagy üvegben. Fedd le, és tedd hűtőbe egész éjszakára.
  2. Reggel: Keverd bele a lenmagolajat a krémes állagú pudingba, és adagold két tálkába. Tegyél rá a bogyós gyümölcsöket, banánt, majd szórd meg mandulapehellyel és egész lenmaggal.

Miért szeretjük még?

  • Gyors: 5 perc esti előkészítés, reggel csak díszíteni kell.
  • Variálható: Bármilyen gyümölccsel, magvakkal, fűszerrel kombinálhatod.
  • Hordozható: Ha üvegbe készíted, máris van egy egészséges reggelid útközbenre.

Tipp: Ha még nem fogyasztasz rendszeresen rostban gazdag ételeket, fokozatosan vezesd be a lenmagot az étrendedbe. 

És ha igazán friss és aromás ízre vágysz, mindig frissen őröld meg a lenmagot – így nem avasodik meg, és a tápanyagok is jobban érvényesülnek.

Egészségesen, finoman, hazai alapanyaggal

A lenmagpuding a bizonyíték arra, hogy nem kell egzotikus csodamagokra vadászni ahhoz, hogy egészségesen étkezz. Egy kis lenmaggal, némi tejjel és egy csipet kreativitással minden napod energikusan indulhat!

Fotók: Getty Images