ÉLETMÓD

Japánban bezzeg lemond a közlekedési miniszter, ha egy percet késik a vonat? – Évtizedes tévhitet oszlatunk el

Japánban bezzeg lemond a közlekedési miniszter, ha egy percet késik a vonat? – Évtizedes tévhitet oszlatunk el

6:03
ReggeliSzabó Zsófit is meglepte, mennyire elterjedt és veszélyes szokás a rohamivás
2022. október 4. 10:38

Szabó Zsófit is meglepte, mennyire elterjedt és veszélyes szokás a rohamivás

Egyre nagyobb probléma a társadalomban a rohamivás, vagyis a gyors lerészegedés. Dudits Dénes addiktológus volt a Reggeli vendége, aki arra hívta fel a figyelmet, ha két óra leforgása alatt egy férfi öt, illetve egy nő négy egységnél több alkoholt visz be a szervezetébe, az már rohamivásnak számít, és káros az egészségre. Az adatok hallatán még Szabó Zsófi is elképedt.
7:00
FókuszTízmillió egyetlen tojásért, 500 millió egy liter olaj – nemzedékek óta vezeti Éva néni a család kiadásait
2022. szeptember 25. 9:16

Tízmillió egyetlen tojásért, 500 millió egy liter olaj – nemzedékek óta vezeti Éva néni a család kiadásait

Éva néni több mint hetven éve vezeti családja költségvetését. A bevételek és kiadások naplózását annak idején anyósa kezdte el, neki pedig nem volt ellenvetése, hogy folytassa a hagyományt. A füzetkéknek köszönhetően 1936. február elsejéig visszamenőleg megnézhetjük, milyen volt a gazdasági helyzet Magyarországon.
ÉletmódKocsis Máté 35 éve tart halakat – de milyen állatai vannak a többi politikusnak?
2022. szeptember 24. 8:13

Kocsis Máté 35 éve tart halakat – de milyen állatai vannak a többi politikusnak?

A magyar politikusok magánéletéről sokszor jóval többet tudnak a szavazók, mint szeretnének, de a csütörtöki aranyhalügy apropóján elgondolkodtunk azon, hogy a miniszterek és képviselők közül vajon ki az, aki nemcsak otthon állatbarát, hanem a kedvencét, kedvenceit a közösségi médiaoldalak felületein is megmutatja. Meglepően sokan vannak, most közülük válogatunk.
ÉletmódA Patagonia-sztori: minden idők legnagyobb zöldre mosása vagy világmegváltó próbálkozás?
2022. szeptember 23. 14:41

A Patagonia-sztori: minden idők legnagyobb zöldre mosása vagy világmegváltó próbálkozás?

Az elmúlt évtizedekben a nagy cégek számára nagyon jövedelmező lett fenntarthatónak látszani, de a Föld a hirtelen jött zöld fordulatoktól nem vált sokkal jobb hellyé. Vajon csak monumentális marketingfogás, vagy valódi változást hozhat a Patagonia tulajdonosának nagy döntése, miszerint évi 100 millió dollárt termelő vállalkozását ingyen odaadja egy erre a célra létrehozott és a Föld megmentéséért küzdő nonprofit szervezetnek?
7:12
ReggeliKétezer emberre háromezer jegesmedve jut a Spitzbergákon – hogyan él ott egy magyar fiatal?!
2022. szeptember 21. 9:48

Kétezer emberre háromezer jegesmedve jut a Spitzbergákon – hogyan él ott egy magyar fiatal?!

A kétezer fős Spitzbergákon tilos meghalni, mivel annyira hideg van, hogy nem bomlana le a holttest. Ha ez még nem lenne elég, szülni sem lehet, mivel nincs hol, ráadásul a kisváros még sötét is, mivel télen négy hónapon át nem süt ki a nap. Mégis mit keres a Föld legészakibb településén egy fiatal magyar orosztanár? – erről kérdezték a Reggeliben Kovács Ádámot, aki Skype-on jelentkezett be az Északi sarkvidékről.
7:21
ReggeliA cicák is szerethetik az extrém kihívásokat, így érdemes belevágni egy ilyen kalandba
2022. szeptember 19. 7:37

A cicák is szerethetik az extrém kihívásokat, így érdemes belevágni egy ilyen kalandba

Sokaknak kikerekedik a szeme, ha egy cicát pórázon lát, hát még, ha az a hegyekben túrázik vagy épp motorcsónakázik. Él Coloradoban egy cica, aki imádja a természetet és az extrém kihívásokat. Dr. Sotónyi Kata szerint a macska kölyökkora óta szoktatva van arra, hogy fizikailag bírja ezeket a kalandokat. A Reggeli stúdiójába az állatorvos saját szfinx macskájával érkezett, akin ruha és póráz volt, így arról is szó esett, hogy mikor és hogyan érdemes öltöztetni és sétáltatni a cicákat.
1:42
HíradóKülönös barátság alakult ki a csimpánzok és a vidrák között egy illinois-i állatkertben
2022. szeptember 14. 19:07

Különös barátság alakult ki a csimpánzok és a vidrák között egy illinois-i állatkertben

Jószomszédi viszonyból nem mindennapi fajok közötti szövetség alakult ki a vidrák és a csimpánzok között egy illionis-i állatkertben. Eredetileg puszta véletlenségből került egymás mellé a ketrecük, gondozóikat meg is lepte, amikor azt látták, hogy rendszeresen átjárnak egymáshoz. Egyelőre nincs rá magyarázat, mi válthatta ki az azonnali és ellenállhatatlan rokonszenvet a két faj közt, ezért jobb híján a kíváncsiságnak tudják be a különös barátkozás kezdetét.
2:16
HíradóMinden negyedik gyerek számít túlsúlyosnak Magyarországon
2022. szeptember 12. 18:39

Minden negyedik gyerek számít túlsúlyosnak Magyarországon

A Központi Statisztikai Hivatal frissített adatai alapján továbbra is gyakoriak a gyerekek között az elhízás szövődményei, mint a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás. A gyermekek körében a vezető krónikus betegség az asztma. Szakemberek szerint nem csak a szűrővizsgálatoknak van komoly szerepe a megelőzésben, de annak is, hogy a szülő tudjon beszélgetni ezekről a gyermekekkel.
6:17
FókuszTetőzik a legrettegettebb gyomnövény, a parlagfű pollenszórása
2022. szeptember 1. 20:26

Tetőzik a legrettegettebb gyomnövény, a parlagfű pollenszórása

A pollenallergia egy ideje népbetegségnek számít, és hogy mikor lesz ennek vége, az bizony fogas kérdés még a szakemberek számára is. Magyarország a világelsők között van, a környező országokban sehol sem nő annyi parlagfű, mint nálunk. A Fókusznak sztárok is meséltek a szenvedésükről, Csonka András például immunterápiára járt, de Balázs Pali és Keresztes Ildikó is éveken át szenvedett a tünetektől.
3:54
Fókusz„Reggel pityogtam, annyira megható, hogy már két iskolás gyerekem van” – így élték meg a sztáranyukák a tanévkezdést
2022. szeptember 1. 20:00

„Reggel pityogtam, annyira megható, hogy már két iskolás gyerekem van” – így élték meg a sztáranyukák a tanévkezdést

A Czutor családnál három gyerekből már kettő kezdi el ősszel az iskolát, és ez meglehetősen meghatotta Zsanit. Könnyes pillanatokról számolt be Konkoly Ági is, két kislányából a nagyobbik életében jött el a nagy nap. Széphalmi Juliskáék pedig úgy döntöttek, hogy bár már iskolaérett a kisfiuk, egy évet még marad az óvodában.
5:57
FókuszBakfitty, Hero és Bóbita, a hisztibetyár – önkéntesként gondozza az őzgidákat Zoltán
2022. szeptember 1. 19:42

Bakfitty, Hero és Bóbita, a hisztibetyár – önkéntesként gondozza az őzgidákat Zoltán

Tóth Zoltán tavaly vágott bele az önkénteskedésbe, akkor még csak egy őzre vigyázott. Amikor Bambi felnőtt, visszavadította, és kiengedte a szabadba, amit eleinte mindketten nehezen viseltek. Most már több őzgidára vigyáz, és bár alig néhány hónaposak, már most érdeklődve néznek a nagyvilágra. Habár külsőleg nagyon hasonlóak, mindegyik őznek más személyisége van, tulajdonságukról kapták a neveiket is.