ÉLETMÓD

Anikó 25 évig nem mozdult ki a lakásból, Laci az alkoholba menekült – mit kezdett a mesés lottónyereménnyel a nehéz sorsú házaspár?

Anikó 25 évig nem mozdult ki a lakásból, Laci az alkoholba menekült – mit kezdett a mesés lottónyereménnyel a nehéz sorsú házaspár?

Életmód„Nagyon heteroszexuális, nagyon heteronormatív és nagyon fehér” – megmutatják az eltartott barátnők, hogyan telik egy napjuk
2023. január 30. 15:04

„Nagyon heteroszexuális, nagyon heteronormatív és nagyon fehér” – megmutatják az eltartott barátnők, hogyan telik egy napjuk

Bár úgy tűnhet, hogy a felső kategóriás életvitel egy karnyújtásnyira van, ez nem igaz. Ahogyan azt sem tudhatjuk, hogy ezek a luxust, nyugalmat és rendezettséget közvetítő nők tényleg elégedettek, boldogok és szabadok-e. Ezerszámra születnek videók az otthonmaradó barátnőkről, a kritikusok szerint túlhaladott, rossz sztereotípiákat közvetítenek.
2:14
HíradóÓriási siker: bronzérmes lett a magyar séfcsapat a Bocuse d’Oron
2023. január 25. 19:00

Óriási siker: bronzérmes lett a magyar séfcsapat a Bocuse d’Oron

Már itthon van a bronzérmes magyar séfcsapat. Szenzációs sikert értek el a világ legrangosabb szakácsversenyén: harmadikok lettek a Bocuse d'Oron. Lyon-ban, Franciaországban kétévente rendezik meg a nívós főzőversenyt 1987 óta, amelyet a világhírű, Paul Bocuse mesterszakácsról neveztek el. Idén ördöghal, kagylók, sütőtök és tojás voltak a kötelező hozzávalók.
Életmód„Ha egyedül vagyok otthon, Borisz az enyém!” – Felnőttek, akik ragaszkodnak nyunyókájukhoz
2023. január 22. 16:00

„Ha egyedül vagyok otthon, Borisz az enyém!” – Felnőttek, akik ragaszkodnak nyunyókájukhoz

A legtöbben fel tudják idézni, milyen volt az a plüssállat, alvóka, rongyi, amiről gyerekkorunkban le sem tudtak szakadni, de mi van akkor, ha valaki felnőtt korában is kifejezetten ragaszkodik régi kedvencéhez, sőt a mai napig vele vagy más játékkal alszik? Egy felmérés szerint a briteknek például a harmada még idősebb korában is régi plüssével alszik, de Magyarországon is sokan vannak, akik nem tudnak meglenni kedvenc alvóállatkájuk nélkül. Kell aggódni az ilyesmi miatt? És mi köze ennek az egészhez az evolúciónak?
11:47
FókuszShane Tusup és Szabó Zsófi szakítása még mindig címlapon van Londonban
2023. január 22. 8:09

Shane Tusup és Szabó Zsófi szakítása még mindig címlapon van Londonban

Imádják a Londonban élő magyarok az ottani magyar élelmiszerboltokat, Hujber Feri is oda jár Túró Rudiért. A brexit után alaposan megcsappant az Egyesült Királyságban élő honfitársaink száma, de hogyan boldogulnak most azok, akik nem jöttek haza? A Fókusz Plusz olyan vállalkozó magyarokat látogatott meg, akik az Európai Unióból való kilépés, a koronavírus-járvány és az energiaválság ellenére is kitartanak, és felvirágoztatják vállalkozásaikat.
2:20
PortréZacher Gábor: Egy snájdig miniszterelnök mellett ott van a nagyon kövér magyar miniszterelnökünk, ahelyett, hogy példát mutatna
2023. január 21. 11:31

Zacher Gábor: Egy snájdig miniszterelnök mellett ott van a nagyon kövér magyar miniszterelnökünk, ahelyett, hogy példát mutatna

Ha az ország egyik vezető személyisége keményen elhízva kiállna az emberek elé, és azt mondaná: emberek, fogyjunk le 25 kilót egy év alatt, annak lenne népegészségügyi haszna – mondja a toxikológus. A szakember a Portréban arról is beszélt, hogy szerinte a fegyelmezetten dolgozó „marháknak” köszönhető, hogy nem omlott össze az egészségügy a járvány idején.
5:14
FókuszŐrült sportágnak tűnik, de Magyarország lassan nagyhatalom a kutyás tereprollerezésben
2023. január 16. 20:58

Őrült sportágnak tűnik, de Magyarország lassan nagyhatalom a kutyás tereprollerezésben

A kutyás tereprollerezésbe Eszter és párja, Krisztián együtt szeretett bele hét évvel ezelőtt. Régóta kerestek egy olyan sportot, amelyben négylábú kedvenceikkel együtt mérethetik meg magukat. A kutyás tereprollerezés komoly sportággá fejlődött az elmúlt években, a magyar csapatok egyre több nemzetközi versenyen szerepelnek. Itt a kutyák gyorsaságán túl a hajtók ügyessége is sokat számít abban, hogy ki tudja a legrövidebb idő alatt teljesíteni az adott pályát. Krisztián és Malvin kutya nemrég második helyezést értek el az Európa-bajnokságon.
3:13
FókuszJó lehet még az egy éve lefagyasztott hús? Tippek arról, hogyan kell helyesen lefagyasztani az élelmiszereket
2023. január 16. 20:20

Jó lehet még az egy éve lefagyasztott hús? Tippek arról, hogyan kell helyesen lefagyasztani az élelmiszereket

Rengeteg olyan élelmiszer van, ami vígan elpihen addig, amíg fel nem használjuk, és nemcsak a húsról vagy a fagyis dobozban tárolt pörköltről van szó. Hűvösre tehetjük például a reszelt sajtot és a karácsonyi zserbót is. Hogy hogyan lehet ezt jól csinálni, és melyik fagyasztott élelmiszer meddig fogyasztható, az a Fókusz riportjából kiderül. 
ÉletmódA pokolban is muszáj enni – így változott a hadtáp a rómaiak óta
2023. január 15. 19:02

A pokolban is muszáj enni – így változott a hadtáp a rómaiak óta

A háborúk nagyjából egyidősek az emberiség történetével, a katonák étkeztetése pedig már az első nagyobb konfliktusok óta kihívás elé állítja a hadvezéreket, katonai vezetőket. A fronton szolgálatot teljesítők étkeztetését ma már sokszor előre csomagolt ellátmányokkal biztosítják. Megnéztük, hogyan változtak ezek az élelmiszercsomagok, és kiderül az is, mit esznek a katonák az orosz-ukrán fronton.
7:18
ReggeliEzek a jelek utalhatnak rá, hogy gyermekünk sajátos nevelési igényű
2023. január 12. 8:54

Ezek a jelek utalhatnak rá, hogy gyermekünk sajátos nevelési igényű

Az SNI rövidítés azokat a különleges bánásmódot igénylő gyermekeket jelöli, akiknek állandó vagy átmeneti jelleggel fizikai, biológiai, pszichikai, intellektuális, családi vagy szociokulturális okok miatt egyéni, a többségtől eltérő nevelési-oktatási szükségleteik vannak. A Reggeli vendége Biró Rita Zsófia, gyógypedagógus, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgató helyettese volt.
5:19
FókuszRozika néni kétségbeesett videójával felrobbantotta a Tik-tokot, most ő segít másokon
2023. január 11. 20:00

Rozika néni kétségbeesett videójával felrobbantotta a Tik-tokot, most ő segít másokon

„Ledolgoztam az életem javarészét, de erre még álmomba se gondoltam volna, hogy 71 évesen azt kell megélni, hogy éhen kell halni? Fűtetlen lakásba kell megfagyni” – mondta kétségbeesetten Rozika néni Tik-tok videójában, ami azóta felrobbantotta az internetet. Az internetes sztárrá vált nyugdíjas visszavonultan él, de úgy érezte, eljött az idő, hogy leküzdje szerénységét és hallassa a szavát.
6:55
Fókusz„Ne azt a diétát akarják csinálni, ami másnak bevált, mindenki ismerje meg a saját testét” – Németh Dorottya egészségügyi szűrést ajánl az újévre minden fogyni vágyónak
2023. január 10. 20:04

„Ne azt a diétát akarják csinálni, ami másnak bevált, mindenki ismerje meg a saját testét” – Németh Dorottya egészségügyi szűrést ajánl az újévre minden fogyni vágyónak

A nyári forma télen készül – tartja a mondás. De a legtöbben hiába fogadják meg az újévre, hogy változtatnak az életmódjukon, a lelkesedésük nem tart sokáig. A fitneszvilág állócsillagai, Kiss Virág, Németh Dorottya és Oczella Eszter bebizonyította már, hogy az izmos, egészséges álomalak elérhető, de egyikük sem hisz a diétában.
8:59
Reggeli„Anya azt mondta, addig nem költözhetek külön, amíg nem lesz normális barátnőm” – Múcska Gergő még nem hagyta el a mamahotelt
2023. január 10. 9:09

„Anya azt mondta, addig nem költözhetek külön, amíg nem lesz normális barátnőm” – Múcska Gergő még nem hagyta el a mamahotelt

Két csoportba sorolhatók azok, akik a mamahotelben laknak: egy részük kényszerből lakik még mindig a szüleivel, mert nincs pénzük albérletre, egy másik részük viszont ezt választja. Ilyen Múcska Gergő is, aki nem azért él a családjával, mert nem lenne kerete saját lakásra. Gergő gazda azt mondja, édesanyja nem szorgalmazza, hogy egyedül éljen addig, amíg nem lesz normális barátnője. Hogy hogyan oszlanak meg Gergőéknél a feladatok, és mit tanácsol a pszichológus a szülőknek arra, hogy időben elengedjék a gyerekeket, arról a Reggeliben beszélgettek.
Életmód„Művészlélek”, „furcsa” és „olyan kis elvarázsolt” – lányok és asszonyok, akiknél évtizedekig nem ismerik fel az ADHD-t
2023. január 9. 13:27

„Művészlélek”, „furcsa” és „olyan kis elvarázsolt” – lányok és asszonyok, akiknél évtizedekig nem ismerik fel az ADHD-t

Közel ugyanannyi lány és nő szenved a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavartól, mint fiú vagy férfi, mégsem tudunk róluk – a nőknél ugyanis másként jelennek meg ugyanazok a tünetek, és kompenzálni is hajlamosabbak. Ha ön feledékeny, szórja a pénzt, és egyre csak halogat, előfordulhat, hogy ADHD van a háttérben.