KERESÉS search-close

daganat

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "daganat"

A gyermekkori rák a felnőtteket sújtja le jobban

Néhány napja mutattuk be a 6 éves Zoét, aki nagyon ritka daganatos betegségben, úgynevezett oszteoszarkómában szenved. A szakember szerint bár az első felismerés sokként hat a családra, a gyermekdaganatos betegségek egy része nagyon jól kezelhető, mert a fiatal szervezet hamar regenerálódik.

ZOÉ APUKÁJA: Mindenki próbál segíteni, amiben csak tud

A 6 éves Zoét vasárnap mutattuk be, pár hete egy csomót vettek észre a lábán, kiderült, ritka csontdaganatos betegségben szenved, a tüdejében pedig áttét van. Azóta nagyon sokan segítettek a családnak, máris majdnem kétmillió forint gyűlt össze.

Ha Ön is segítene a családnak:
Gondoskodás Alapítvány számlaszám
1174405820070098 OTP BANK; közleménybe: Papp Zoé
Ha külföldről utalna
IBAN: HU80-10100716-33827000-01005001; BIC/SWIFT: BUDAHUHB, Papp Zsuzsanna

 

Ritka betegsége miatt már 5 naposan kemoterápiát kapott az életvidám pécsi kisfiú

Ladányi Lilla másfél éve édesanya. Várandósága alatt minden a lehető legnagyobb rendben ment: a magzat egészségesen fejlődött, és semmi nem utalt arra, hogy bármilyen probléma lenne a kicsivel. A tökéletes, gondtalan jövőről szőtt álma Marci születésének napján tört össze. A kisfiú neurogliális tumorral született, ilyen típusú tumort újszülöttnél még sohasem regisztráltak. Mivel a kemoterápiás kezelések miatt Marci immunrendszere nagyon gyenge, nem mehet közösségbe, hiszen könnyen elkaphatja a betegségeket, amelyek számára akár halálosak is lehetnek. Csak sötétedés után tudnak kimenni a lakásból, mert a kemoterápia miatt szemei nem bírják a napfényt.

Ancsa férje súlyos betegsége ellenére is pozitív tudott maradni!

Boross Dávid az első napon megismerkedett Ancsával, aki azzal a feladattal bízta meg őt, hogy az évelő növényeket tegye nagyság szerint sorba. A közös munka során kiderült, hogy az Oázis Kertészet dolgozójának férje daganatos betegséggel küzd és kemoterápiás kezelést kap. Ancsa ennek ellenére is igyekszik pozitív maradni! Kattints ide a teljes adásért!

Megdöbbent a család a diagnózison, de Kinga talpra tudott állni

Az erdélyi tizenéves lány iskolából hazafelé érezte először, hogy fáj a lába. Először nem gyanakodtak semmi rosszra, de a fájdalom nem csillapodott. Orvostól orvosig jártak, majd meglett a diagnózis, amire senki nem számított, rosszindulatú daganat. Budapesten kezelték, ezután került a Bátor táborba. A fiatal lány pozitív életszemlélete, küzdeni akarása és kitartására sokak számára lehet példa. Így lehet adományozni!

Rosszul beültetett orvosi kanül miatt halhatott meg

Egy rosszul beültetett orvosi kanül miatt halhatott meg a családja szerint egy 64 éves férfi két évvel ezelőtt az Országos Onkológiai Intézetben. A férfit fej-nyaki daganattal kezelték, és kanült ültettek a mellkasába, ami néhány nap után elgennyesedett - majd a férfi trombózist kapott és meghalt. A gyerekei hangfelvételt készítettek arról, ahogy az egyik orvos elismeri: az apjuknak még nem kellett volna meghalnia. A kórház szerint a hozzájuk nem érkezett hivatalos panasz. A Nemzeti Népegészségügyi Központtól azt írták, vizsgálják az ügyet.
Az elhunyt családjával készült interjút ide kattintva nézheti meg hosszabban.

Megható pillanat: a USNK egy súlyosan beteg kislány álmát váltotta valóra

A 2018-as X-Faktor győztes párosának felejthetetlen találkozásban volt része.

Szoptatás közben vette észre a daganatot a mellében

Felfoghatatlan hogyan képes uralni helyzetét az a háromgyermekes kismama, aki a Fókuszban mesélte el, hogy szoptatás közben vette észre a daganatot a mellében. Zsuzsa negyedik gyermekével várandósan kemoterápiás kezelést kap, miközben pici lányával van otthon.

SZŰCS ADRIÁNA: „Megjártam a poklot!”

Szűcs Adriána ugyanolyan életteli mosollyal beszél és dolgozik, mint előtte. A műtétek, a kemoterápia és a fájdalmai ellenére is elképesztő energia árad a modellből. Hogy, mi a titka? Kiderül az interjúból!

Műtétre vár Székhelyi József!

Székhelyi Józseffel pár hete tudatták orvosai: hamarosan meg kell műteni a gyógyulás érdekében. A színész tavaly év végén tudta meg, hogy tüdődaganata van, a kezelést azonnal meg is kezdte. Az első perctől kezdve nyíltan beszélt a sajtóban betegségéről.

 

Galla Miklós legyőzte a halálos kórt

Az ismert művész ritkán ad interjút, de tavaly ezen a napon adott. Visszahúzódó embernek mondható, de azon az interjún mégis élete legnehezebb időszakáról mesélt a Fókusz kamerájának Galla Miklós, aki daganatos betegségéből gyógyult meg.

Nem rettegünk többé a ráktól!


szerző:
2018.01.24. 07:35
Nem rettegünk többé a ráktól!

Tavaly novemberben Dr. Peták István már beavatta a nézőket a modern gyógymód rejtelmeibe. Az Oncompass tudományos igazgatója Bernáth Gusztávné Katalinnal érkezett a stúdióba, akinél 2012-ben diagnosztizáltak tüdődaganatot, de azóta már makkegészséges!

Harc a daganat ellen


szerző:
2017.11.20. 07:55
Harc a daganat ellen

Olyan program indult, amelyben maguk a betegek is kezdeményezhetik a precíziós onkológiai ellátáshoz való csatlakozást. De mit jelent ez pontosan? Dr. Peták István, az Oncompass Medicine tudományos igazgatója avatta be a nézőket a modern gyógymód rejtelmeibe.

ESÉLY: Bécsben meggyógyulhat Kamilla

Egy bécsi gyógykezelés mentheti meg az életét annak a kislánynak, aki már másfél éve harcol betegségével. Kamillának a szervezete tele van áttétekkel. A szülők mindent megtesznek gyermekükért, de a kinti lakhatásra már nincs elég pénzük. A kislány családjának elmondása szerint leginkább most egy használt autóra lenne szükségük. Ha Ön is szeretne segíteni Kamillán, azt ezen a bankszámlaszámon teheti meg: 11773360-01773778-00000000. Minden segítség számít!

BŐRRÁK-VESZÉLY: Mire figyeljünk?!

Arra hívja fel a bőrgyógyász a figyelmet, hogy 30 év fölött érdemes mindenkinek ellenőriztetnie magát. Nem csak az anyagjegy rákosodhat el, egyéb bőrelváltozásokat is át kell nézetni.

Story Extra 2017-08-21


szerző:
2017.08.21. 17:25

Áttörés az orvostudományban!


szerző:
2017.06.09. 09:02
Áttörés az orvostudományban!

Előrelépés történt a gyermekkori daganat kezelésében. Dr. Mathiasz Dóra, klinikai igazgató árulta el a részleteket Annának és Mikinek a Reggeliben.

Fókusz 2017-05-19


szerző:
2017.05.19. 17:25
Tévhitek: sokan keverik a HPV-t a HIV-vel

Sok a tévhit a HPV-vel kapcsolatban. Csupán az emberek fele tudja pontosan, hogy mit jelent a rövidítés, többen keverik a hepatitisszel, a HIV-vel, sőt van, aki tüdőbetegségnek hiszi. Ez derül ki egy magyar kutatásból. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakorvos azt mondta, a vírus a férfiaknál is okozhat daganatot, és az óvszer sem jelent teljes védelmet. A HPV-ből alakulhat ki a nőknél a méhnyakrák, amibe évente 500-an halnak bele Magyarországon.

Elaltatták Nur-Nuru Bint

Elaltatták a budapesti állatkert koaláját - egy hete derült ki, hogy Nur-Nuru-Bin szervezetét daganatos betegség támadta meg. Azóta hiába próbálták gyógyszerekkel kezelni, az orvosok döntöttek úgy, hogy ne szenvedjen tovább. Az állatkert másik koalája, Vobara januárban pusztult el bélgyulladásban.

Tegyünk egészségünkért mielőtt túl késő lenne!

Az idei Rákellenes Bilágnapon a társadalmi- és az egyéni felelősség került fókuszba. Az egészségünk érdekében fontos az életmód és a rendszeres szűrővizsgálatok. Sajnos gyakran későn, az áttétek fázisában diagznosztizálják a daganatot a magyar orvosok. 

Újabb áttörés a daganatok kezelésében

Az utóbbi néhány évben lehetővé vált, hogy a daganatokat intelligens, célzottan ható készítményekkel kezeljék. Sajnos ezek még nem elérhetőek minden daganattípusnál, ahol azonban igen, ott gyakran nagyon gyors és jelentős a javulás.

Az ember legjobb gyógyszere a másik ember – Magyar Rákellenes Liga!

Az egészségünk a legdrágább kincsünk, és erre általában akkor ébredünk rá, mikor már nagy a baj. Viszont ilyenkor jó, ha tudjuk, nem vagyunk egyedül. A Magyar Rákellenes Liga fontosnak tartja, hogy a betegek tudjanak informálódni, kérdezni, és egymással tapasztalatokat megosztani. A klubok pont ezért jöttek létre. Ne félj, nem vagy egyedül!

A hatásos gyógyszereket kérik a rákbetegek

Közvetlenül szeretnék megkapni a legújabb gyógyszereket a rákbetegek - erről írt nyílt levelet Lázár János miniszternek a Betegszervezetek Szövetsége. Azt mondják, az áttétes daganatokra van már 15 új és hatásos gyógyszer, de ezeket csak hosszú, akár hónapokig tartó eljárás után kaphatják meg. A szövetség elnöke azt állítja: a korábbi tervek szerint a gyógyszereket novembertől már receptre kaphatnák a betegek, az ehhez szükséges rendelet azonban még most sem készült el.

Mikortól ajánlott a szűrővizsgálat vastagbél daganat ellen?

Magyarországon 50 évvel ezelőtt 15 vastagbélrákos megbetegedés jutott százezer lakosra - napjainkban ez a szám 59. A betegség fiatalkorban ritka, az esetek döntő többsége 50 éves kor fölött jelentkezik, azonban ha az egyéni rizikófaktorokat tekintjük, a szűrővizsgálat indokolt lehet fiatalabb életkorban is.

Ezzel a teszttel kimutatható a daganat esélye!

Az emlő- és a petefészekrák az egyik legelterjedtebb daganattípus Európában, ráadásul örökletes. Szerencsére ma már van olyan eljárás, melynek segítségével kimutatható, hogy hajlamosak vagyunk-e rá.

Peller Mariann a HPV veszélyeire hívta fel a figyelmet!

A méhnyakrák a második legelterjedtebb betegség a nőknél, és sajnos ha későn kezdik el a kezelését, nagy százalékban halálos kimenetelű. Ezért is fontos a védőoltás!

Bátor Tábor: Élményterápiával a beteg gyerekekért

A Bátor Táborba daganatos, cukorbeteg és más krónikus betegségekkel küzdő gyerekek és szüleik kerülhetnek. Ezek a családok nem ritkán egy, vagy akár több évnyi kórházi kezelés, elszigeteltség, sok fájdalom, meg félelem után jutnak el a hatvani táborba.

A menopauza veszélyei


szerző:
2016.05.22. 10:05
A menopauza veszélyei

A változókorban rengeteg problémát okozhat a hormonháztartás felborulása. Szerencsére vannak gyógynövények, amik segíthetnek.

Egyre több betegséget okoz a HPV

Csaknem húsz százalékkal nőtt a HPV vírus miatt rákossá vált nők száma Magyarországon. Ez látszik a statisztikai hivatal 2009 és 2013 közötti adataiból. A HPV, azaz humán papillómavírusból alakul ki például a méhnyakrák, de a szájüregi daganatok egy részét is ez a vírus okozza, vagyis nem csak a nőkre veszélyes.

Rákkeltő lehet a vörös hús?

Manapság egyre többet hallani arról, hogy nem egészséges szervezetünk számára a túlzott vörös hús bevitel. A problémát az ipari húsok töménytelen fogyasztása jelenti, a hozzájuk adott adalékanyagok ugyanis vastagbélrákot okozhatnak.

Rák: korai felismerés, több esély?

Félünk a ráktól. Érthető. Magyarországon minden negyedik ember rákban hal meg, s ha azt nézzük, hogy összesen hányan, kiderül, hogy arányosan a legtöbben Európában. Miért? Milyen esélyei vannak egy magyar rákbetegnek – európai, és ez legalább ennyire fontos, Magyarországon belüli területi összehasonlításban?

Megduplázódott a rákbeteg magyarok száma

Rák - Magyarországon betegszenek és halnak meg a legtöbben Európában, tavaly harminc ezren. Az elmúlt tizenöt évben megduplázódott az ismert rákbeteg magyarok száma, ma háromszázezren vannak, Budapesten minden századik ember daganatos beteg. Kövérek vagyunk, stresszesek, rosszul táplálkozunk, nem mozgunk és nem járunk szűrésekre, akkor min csodálkozunk?

Daganatos betegség elleni küzdelem

A prevenció az új lételem, vagyis ami problémát csak lehet, előzzük meg! Egészséges életmóddal, rendszeres sportolással, és immunerősítéssel sokat tehetünk egészségünkért.

Hugh Jackman újra és újra leküzdi a rákot

Ironikus, de az X-Men farkasa megint kés alá feküdt. A színésznek kiújult orrán lévő bőrdaganata, ezért ismét műtéti beavatkozásra volt szüksége. Hugh Jackman egyáltalán nem rejtegeti kötését, sőt megosztott fotójához jó tanácsot is mellékelt rajongóinak.

Méltósággal küzdeni az utolsó pillanatig

Ezt mondta Híradónknak az a 42 éves szegedi asszony, aki öklömnyi daganattal a mellében éli mindennapjait hajléktalanként. A műtétre azért nem mer vállalkozni, mert attól tart, nem tud a gyógykezelésekre bejárni. A kemo- és a sugárterápia mellékhatásait pedig - az utcán élve - egyedül, segítség nélkül, nem bírná ki. Jelenleg alig több mint 20 ezer forintból él.

Helyes életmóddal a daganatok ellen

Minden harmadik daganatos betegséget meg lehetne előzni helyes életmóddal ausztrál kutatók szerint. Egy friss vizsgálat azt mutatta, hogy a genetika mellett 13 életmódbeli tényező okozza a daganatokat.

Napi Doktor: a legalattomosabb daganatos betegség - a hasnyálmirigyrák

Eszterházy Péter, a kortárs magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja, múlt héten a göteborgi könyvvásárra írt levelében maga jelentette be, hogy hasnyálmirigyrákja van. A betegség előfordulása az elmúlt években sajnos a fejlett nyugati országokban egyre gyakoribbá vált. Hogy mi lehet ennek az oka, arról beszélgettünk Dr. Borbényi Erika, onkológussal.

Napi Doktor: hazánkban minden nyolcadik nő érintett lehet az emlőrákban

Az Amerikai Ráktársaság egy nagy gyógyszergyártó céggel együttműködve 1985-ben javasolták, hogy októbert nyilvánítsák a mellrák elleni küzdelem nemzetközi hónapjává. Nem véletlenül. Ugyanis az emlőrák a nők leggyakoribb rosszindulatú daganata, ráadásul sajnos megjelenése az elmúlt évtizedekben növekedést mutat. Vendégünk volt Dr. Forrai Gábor radiológus főorvos, akivel a szűrés fontosságáról beszélgettünk.

Meghalt a 9 hónapig nem kezelt tüdőrákos férfi

A 62 éves Németh Józsefnél tavaly szeptemberben diagnosztizálták a rákot, de kezelése csak azután kezdődött, hogy esetét június elején bemutattuk a Házon kívülben.

Madár bármit megtenne édesanyja gyógyulásáért

Erdei Zsolt nemcsak a ringben küzd a végsőkig, hanem ha édesanyjáról van szó, akkor is. Pláne az utóbbi pár évben amikoris édesanyjánál rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak, négy éven belül már harmadjára. Madár azt is elmesélte, hogy gyermekei hogyan viselik ezt a helyzetet.

Összefogás a daganatos kislányért

A 7 éves Zoénál egy hónapja állapították meg, hogy 11 centiméteres daganat van a veséjén. Kemoterápiát kap és hamarosan megműtik. A család viszont csak nehezen tudja kifizetni a kislány gyógyszereit. Most kupakokat, palackokat és alumínium dobozokat gyűjtenek a családnak a faluban.

Rák: fontos, hogy hamar legyen diagnózis

Az RTL Híradónak nyilatkozó professzor szerint, ha valóban kivizsgálnák a daganatgyanús betegeket két héten belül, ahogy azt a kormány júliustól tervezi, összesen 4-5 hét alatt meg lehetne a teljes diagnózis és elkezdődhetne a kezelés.

Napi Doktor: Szájüregi betegségek tünetei és kezelése

Az ajkak, a fogíny és a száj nyálkahártyája igen érzékeny terület, a legkisebb sérülés vagy fertőzés okozta sebesedés is rendkívül kellemetlen. Egy fogszakorvost faggattunk a genetikailag is örökölhető szájbetegségekről.

Csak külföldön tudják gyógyítani a kisfiút

Nagyon ritka betegségben szenved egy 11 éves veszprémi kisfiú. Kiss Bálintnak 1,5 éves kora óta egy daganat növekszik az arcán. Családjával már szinte az egész országot bejárták, de mindenhol azt mondták nekik, nem tudnak segíteni. Hosszú évek óta most először esélye van a gyógyulásra, ugyanis egy izraeli klinikán vállalták, hogy megvizsgálják. A család csütörtökön utazik, a kezelések 8 millió forintba kerülnek. Azzal viszont nem számoltak, hogy a szállás naponta 42 ezer forintba kerül.

Autót kapott a beteg kisfiú családja

Egy álom vált valóra – ezt mondta Pintér Zalán anyukája. A két éves kisfiút és családját többször bemutattuk már az RTL Híradóban. Zalánnak eddig 27 műtétje volt, korábban öt daganatot találtak a szemeiben. Három hetente járnak ellenőrzésre Budapestre, de eddig nem volt autójuk, mindig ismerősök segítségét kérték. Most egy győri vállalkozó a saját kocsiját adta oda nekik, hogy többé ne maradjanak le kezelésről.

Napi Doktor: Mi okozza a bőr alatti csomókat?

A bőr alatt kitapintható csomók szinte a test bármely részén kialakulhatnak, ám legtöbbször a nyakon, mellen és a lágyrészek környékén jelentkeznek. Általában nagy riadalmat keltenek, hiszen sokan egyből rosszindulatú daganatot sejtenek mögötte. Ezekről beszélgettünk Dr. Molnár Béla, sebész-plasztikai sebésszel.

Az akaraterő és a bátorság igaz története

Egy 26 éves dunaújvárosi lány, aki példátlan akaraterejével mindenre rácáfolt és a legnagyobb tragédiák ellenére is bebizonyította, hogy van helye a világban. Kilyén Tamás riportja.

Mellrák: van esély a gyógyulásra

Ahogyan Tímea és Katalin a rákkal megküzdöttek, az talán felér egy világbajnoki győzelemmel is. Történetük nem csak azoknak adhat erőt, akik szintén farkasszemet néznek a betegséggel, hanem azoknak is tanulságos lehet, akik egészségesek ugyan, de súlyos lelki terheket cipelnek. Temesvári Csilla riportja.

Napi Doktor: Mit kell tudni a szájüregi daganatokról?

A szájüregi daganatok gyakoriságáról, kialakulásukról, az előjelekről és a megelőzésről beszélgettünk.

15 kilós daganatot távolítottak el egy férfi hasából

Óriási daganatot operáltak ki egy 57 éves férfi hasából egy vidéki városban múlt héten. Egy onkológussal, dr. Borbély Erikával általánosságban beszélgettünk arról, hogy miként nőhet ekkorára egy tumor, mekkora veszéllyel jár egyéb szerveinkre nézve és miként távolítható el egy több kilós daganat.

Élni és nem félni


szerző:
2014.12.12. 17:40
Élni és nem félni

Gabriella 40 éves, könyvelő. Ma már túl van a mellrákon. Először 2012-ben érzett egy csomót a mellében, elment orvoshoz, akkor még jóindulatú daganatot diagnosztizáltak nála. A csomó azonban időközben rosszindulatúvá vált, ez 2012-ben derült ki.

Túlélni a mellrákot


szerző:
2014.12.12. 17:00
Túlélni a mellrákot

Gabriella 40 éves, könyvelő. Ma már túl van a mellrákon. Először 2012-ben érzett egy csomót a mellében, elment orvoshoz, akkor még jóindulatú daganatot diagnosztizáltak nála. A csomó azonban időközben rosszindulatúvá vált, ez 2012-ben derült ki.

Előzetes: Túl van a 19. műtéten is a másfél éves Zalán

A kisfiú szemében 15 hónapja fedeztek fel egy rosszindulatú daganatot. Édesanyja sírva mesélte, annyira nincs pénzük, hogy a kisfiú három testvérének még karácsonyi ajándékot sem tudnak venni. Részletek hat órakor az RTL Híradóban.
 

Hónapokat várnak a daganatos betegek

Akár 7 hónapot is várnia kell Magyarországon egy daganatos betegnek az első tünetek észlelésétől a kezelése megkezdéséig. Valójában a szövettani vizsgálat után egy hónapon belül el kellene kezdeni a terápiát.
 

Pezsegj az életért a mellrák ellen

Pezsegj az életért a Mellrák ellen - ez az Egészség Hídja összefogás Egyesület idei jelszava. Most a tánccal szeretnék felhívni a figyelmet a rendszeres szűrés fontosságára és arra, hogy ha a daganatot időben észreveszik, az nagy eséllyel gyógyítható.

Fókusz 14-09-10


szerző:
2014.09.10. 18:00
Fókusz 14-09-10

Fókusz: Ámokfutás - Újabb tudathasadásos férfi vetkőzött meztelenre a nyílt utcán, Budapesten. Kiderült: ő is drogot használt. Meghalni a Marson - Krisztián jelentkezett a Mars expedícióra, pedig onnét nincs visszaút. Miért választja a biztos halált? Segélykiáltás - 7 éves, és már 25 sugárkezelésen van túl. A család úszik az adósságban, daganattal vívott harc mindenüket felemésztette!

Daganatot és cukorbetegséget is gyógyít a mágus?

Létezik egy kezelés, mely egy évvel ezelőtt kezdődött, és a páciens, József, már most hálás érte. Azt mondja, jó úton van afelé, hogy visszakapja a látását. Vajon mi a módszer titka?

Újabb E-betűs élelmiszeradalék kerül tiltólistára?

Kiderült a sós ízért felelős E621-ről, hogy daganatos betegségeket és depressziót okozhat. Mi több, az ízfokozó felerősíti a sós ízt, és a társadalmat az intenzívebb, sósabb ízekhez szoktatja. Emiatt sózzuk túl az ételeinket, és eszünk kevesebb természetes táplálékot, például salátát.

A lány, aki már gyerekként túlélővé vált

Szenvedélyes és őszinte. Romantikus, és idealista. Ő az Éjjel Nappal Budapest Ritája. A hozzá közel állók sem mind tudják, hogy Ritának sikerült legyőznie egy komoly betegséget még kislány korában. Hat éves volt, amikor nyirokmirigyrákot diagnosztizáltak nála.

Egy szívszorító történet az akarat elképesztő erejéről

Marika néhány hónapja tudta meg, hogy agydaganata van. Sugárkezelések között készült fel a vizsgáira, és miközben az életéért küzdött, sikeresen leérettségizett.

Szemdaganat: még az orvos is tévedhet

A statisztikák szerint jelenleg még mindig lehet legalább 4 olyan kisgyerek Magyarországon, akinek a szemidegén daganat növekszik, és fogalma sincs róla.

A „cicipótlók” Sehi életébe is kerülhettek volna

Seherezádé nem csak a műtét miatt aggódott: még a Villában volt, amikor kiderült, neki is olyan implantátuma van, amely rákkeltő lehet. Egyik barátnője is hasonló szilikonokat kapott annak idején, ő hamarabb került orvoshoz.

Fókusz 11-11-23


szerző:
2011.11.23. 20:20
Fókusz 11-11-23

Fókusz: Diszkókirály - Várában fogadott minket Thomas Anders, a Modern Talking szépfiúja, aki tabuk nélkül mesélt életéről. Megszöktettük - Hazavittük az X-Faktoros Muri Enikőt Nyíregyházára, ahol még rögtönzött koncertet is adott. Élet-halál harc - Részt vett a szabadságharcban, börtönbe került. Egy félig magyar férfi vallomása a szíriai eseményekről.

Fresh Andi megjárta a poklok poklát

Egy téves, majd egy lesújtó diagnózis, egy műtét és végül sokkoló címlapok. Fresh Andi betegségének híre nemrég az egész sajtót bejárta, bár szerinte a lapok kicsit túllőttek a célon.

Segített az RTL Klub Híradója!


szerző:
2011.10.26. 18:25
Segített az RTL Klub Híradója!

Dorina koponyájából már több daganatot is kioperáltak. A gyereknek steril szobára volt szüksége.

Steril szobára vár az életéért küzdő rákos lány

Felnőtteket meghazudtoló bátorsággal küzd az életéért egy 13 éves lány, akinek nem tudták az összes daganatot kioperálni a fejéből.

Laurát legyőzte a leukémia


szerző:
2011.10.18. 17:10
Laurát legyőzte a leukémia

A 4 éves nyíregyházi kislány 2 évig harcolt a leukémiával, de néhány nappal ezelőtt, sok szenvedés után meghalt.

Hazaengedték az agydaganattal műtött babát

Az őssejt kezelés sikeres volt, és a steril szoba is elkészült Gyöngyvérnek. A tíz hónapos kislányt agydaganattal kezelték.

Agyunk a jó dolgokat kutatja


szerző:
2011.10.10. 13:29
Agyunk a jó dolgokat kutatja

Az emberi agy igen hatékony a jövőre vonatkozó jó hírek feldolgozásában - állapították meg brit kutatók.

Sztárok legbensőbb félelmei


szerző:
2011.09.19. 19:33
Sztárok legbensőbb félelmei

A mellrákszűrés fontosságára a szépségükről is híres magyar nők együtt hívják most fel a figyelmet. Dobó Kata, Udvaros Dorottya és Pálinger Kati tapasztalatait is megosztja.

Valóra váltották a beteg kislány álmát

Egy 15 éves, agydaganata miatt többször operált kislány kívánságát teljesítették, amikor bemehetett a Nyíregyházi Állatparkba.

Sportereklyékkel a rákbetegség ellen

A daganatos betegségen átesett játékvezető fejében lábadozása közben született meg az árverés ötlete.

Segítségben reménykedik a rákos kislány családja

A 8 hónapos Gyöngyvér gyógyulásához szükséges steril szobát családja önerőből nem tudja biztosítani.

Már az új házban gyógyulhat Zalánka

Minden esélye megvan a daganatos betegségből lábadozó kisfiúnak a gyógyulásra: már új otthonuk falait festi a családja.

Arattak a rákból meggyógyult magyar gyerekek

18 aranyérmet nyert a magyar csapat a rákbetegségből meggyógyult gyerekek világtalálkozóján.

Fellélegezhet a daganatos kisfiú családja

Egy alapítvány vállalta, hogy kifizetik a csontvelő átültetésen átesett Zalán és családja számára a steril szobával rendelkező albérletet.

Saláta figyelmeztetett a rákra


szerző:
2011.08.03. 14:21
Saláta figyelmeztetett a rákra

Csillapíthatatlan salátaéhség jelezte egy brit nő rákbetegségét, ezáltal sikerült a kórt korai stádiumban felismerni.

Steril szobájára vár a fél éves kislány

Kilátástalan helyzetbe került az a miskolci család, akiknek fél éves kislányát agydaganat miatt operálták meg áprilisban.

Rákkal küzd Chavez?


szerző:
2011.07.01. 11:46
Rákkal küzd Chavez?

Rákos daganatot műtöttek ki Hugo Chavez szervezetéből. Az operációról a venezuelai elnök tévébeszédben számolt be.

Kérdéses az életmentő gyógyszer támogatása?

Az egészségbiztosító megtagadta a tüdődaganatos solti asszonytól a terápia támogatását.

A prosztatarák végzetesebb, mint gondolták

A rákos férfiak fele ebbe a betegségbe hal bele - mutatták ki brit kutatók egy új tanulmányban.

Az ókorban is szenvedtek a légszennytől

Már az ókori egyiptomiak is szenvedtek a légszennyezettségtől - derítette ki egy brit kutató.

Zöldségekkel kúrálnák a mellrákot

A vizsgálatok szerint az apigenin gátolja a rákos sejtek osztódását.

Kávéval az emlőrák ellen?


szerző:
2011.05.18. 14:54
Kávéval az emlőrák ellen?

A naponta elfogyasztott masszív mennyiségű kávé csökkenti egy bizonyos típusú emlőrák kialakulásának kockázatát.

Őssejtnyi reménysugár Pécsett


szerző:
2011.05.17. 07:58
Őssejtnyi reménysugár Pécsett

Őssejt-transzplantációval több kórházban egyre nagyobb sikerrel gyógyítják a nyirokrendszer egyes rosszindulatú megbetegedéseit.

Őssejtnyi reménysugár Pécsett


szerző:
2011.05.05. 19:47
Őssejtnyi reménysugár Pécsett

Vikinél és Dórinál nyirokcsomó daganatot diagnosztizáltak. Most mindkettőjüket saját őssejtjeikkel kezelik Magyarországon. Az orvosok szerint 10 éve még rosszak lettek volna a kilátásaik, de ma már 80 százalékos esélyük van a gyógyulásra.

A falu szeretete gyógyítja a beteg fiút

Az egész falu összefogott a Zala megyei Borsfán, hogy egy súlyosan beteg fiatalember mindennapjait megkönnyítsék.

Hónapok óta kétségek között egy rákbeteg

Több mint két hónapja vár hiába szövettani eredményére egy 63 éves prosztatarákos beteg.

Táborlakók, akik élet-halál harcot vívnak

Budapesttől 60 kilométerre, a fák árnyékában, a kistó partján fekszik a Bátor tábor. Ez az a hely, ahol rákbeteg gyerekek lelkét gyógyítják, élményterápiával.

Fókusz Plusz 11-03-26


szerző:
2011.03.26. 19:30
Fókusz Plusz 11-03-26

Fókusz Plusz: Atomhelyzet - Kirándulás Pakson és Budapest láthatatlan reaktorainál. Veszélyesek-e az erőművek? Tények és tévhitek. Van kiút - Hittek magukban és felépültek. Egykori és jelenlegi daganatos betegek meséltek arról, hogyan kell küzdeni a rák ellen.

Tejjel csökkenthető a daganatok kockázata

Háromból két magyar D-vitaminhiányban szenved, ami jelentősen növeli számos betegség, például a tumorok kialakulásának kockázatát.

Több százan megúszhatják a mellműtétet

Évente több száz nő kerülheti el a felesleges mellműtétet egy új vizsgálatnak köszönhetően.

Orvos és betegei rekedtek a kórházon kívül

Biztonsági őrök állták 20 daganatos beteg és orvosuk útját a debreceni Kenézy Gyula Kórházban az igazgatóság előtt.

Serkenti a mobil az agyműködést


szerző:
2011.02.23. 10:46
Serkenti a mobil az agyműködést

Egy nemrégiben végzett tanulmány szerint fokozza az agyi tevékenységet a kitartó mobiltelefonálás.

Egészségünkért kampányol a kormány

Hogy fog kinézni 60 évesen, aki sok sót és zsírt eszik, ezt is meg lehet majd nézni az új népegészségügyi kampányban.

Mellbevágó statisztika


szerző:
2011.02.17. 19:40
Mellbevágó statisztika

Egy amerikai kutatásban állítják, hogy több millió plasztikai műtéten átesett hölgy közül 34-nél ugyanazt a rosszindulatú sejtburjánzást tapasztalták.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való