Külföld

Katalin hercegné kemoterápiás kezelést kap

rtl.hurtl.hu

2024. március 22. 18:22

Katalin walesi hercegné szervezetében daganatos sejteket találtak.

Katalin walesi hercegné videóüzenetben jelentette be: daganatos megbetegedéssel kezelik. A BBC szerint a 42 éves Katalin hercegné arról beszélt, hogy kezelésének korai szakaszában van.

Jól vagyok, és minden nap erősebb leszek

– fogalmazott videóüzenetében.

A betegség részleteit nem hozták nyilvánosságra. Az hercegné elmondta, hogy amikor januárban hasi műtéten esett át, nem tudták, hogy rákos sejtek is jelen vannak szervezetében. A hasüregi műtét sikeres volt.

Azonban a műtét utáni tesztek kimutatták, hogy a rák jelen volt. Orvosi csapatom ezért azt tanácsolta, hogy menjek kockázatmegelőző kemoterápiás kezelésre, és most ezen kezelés korai szakaszában vagyok

– fogalmazott. Hozzátette: bárki, aki ezzel a betegséggel szembesül, bármilyen formában, ne veszítse el a hitét vagy a reményét. 

Nem vagy egyedül

– fogalmazott. 

Katalin hercegné arra is kitért, hogy a januári műtétje utáni felépülés időt vett igénybe, most a család megnyugtatása a prioritás. Férjével, Vilmos walesi herceggel mindent megtesznek, hogy privát módon kezelhessék ezt az időszakot. A hercegné hozzátette: 

Időbe telt, hogy mindent elmagyarázzunk Györgynek, Saroltának és Lajosnak olyan módon, amely megfelel számukra, és megnyugtassuk őket, hogy rendben leszek.

Azt mondta: a családnak most némi időre, térre és magánéletre van szüksége.


A BBC szerint a hercegi pár várhatóan nem jelenik meg a királyi családdal húsvét vasárnapján. 

A Kensington-palota Katalin hercegné diagnózisával magyarázta, hogy Vilmos herceg távol maradt egy február végi megemlékezésről. A házaspárnak a hercegné januári műtétje óta heves nyilvános találgatásokkal kellett szembenéznie. Olyan is előfordult, hogy valaki meg akarta szerezni Katalin hercegné orvosi leleteit:


A hercegné karácsony óta egyetlen hivatalos eseményen sem vett részt. 

Videós nyilatkozatában Katalin hercegné családja támogatásáról beszélt: 

Az, hogy Vilmos mellettem van, szintén nagy vigaszt és megnyugvást jelent. Csakúgy, mint az a szeretet, támogatás és kedvesség, amelyet oly sokan mutattatok. Ez mindkettőnknek nagyon sokat jelent.

A Kensington-palota közölte, hogy a hercegnéről készült videót szerdán vette fel a BBC produkciós részlege.

Bujáki Zsófi Londonban élő színésznő a Reggeliben mondta el, magyarként mennyire meglepő lehet, hogy Angliában mindenki szinte az első percben tudja, ha valami történik a királyi családdal:


Nyitókép: BBC

#Külföld#katalin hercegné#daganatos betegség#brit királyi család#daganat

Címlapról ajánljuk