KERESÉS search-close

barlang

42 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "barlang"

Maratonnal emlékeztek az egy évvel ezelőtti mentőexpedícióra

Futó-, és bicikliversenyt tartottak Thaiföldön: így emlékeztek az egy évvel ezelőtti barlangi mentőakcióra. Tavaly június 23-án ereszkedett le egy barlangrendszerbe a mentőcsapat, amely a mélyben rekedt 12 tagú focicsapatot és edzőjüket hozta ki. A futók között most ott volt a futballcsapat néhány tagja és az edzőjük is.

Kiszabadították a barlang labirintusából

Több órára a hideg, szűk barlangi járatban rekedt egy eltévedt turista a Pest megyei Pilisborosjenőnél. Szombat este a barátnőjével kirándult, majd bemászott a fokozottan védett Papp Ferenc-barlangba. Bent azonban eltévedt, és már nem talált vissza. Barátnője hívott segítséget. Végül a barlangi mentők segítettek neki kijutni. A túrázó nem sérült meg.

Magyar nő zuhant le az erdélyi barlangban

Négy métert zuhant, combnyaktörést szenvedett egy magyar nő Erdélyben, a szolcsvai Búvópatak barlangban. Hegyi és barlangi mentők indultak a segítségére, ők mentették meg. Az eddigi információk szerint a nő ismerőseivel engedély nélkül akart végigmenni a barlangon. Úgy tudjuk, egy barlangász feleségéről van szó, aki tudta, milyen kockázatot vállalt, amikor túrázni indult. A szakértő szerint a terep veszélyes, így tragédia is történhetett volna.

 

Fördős Zé újra próbára tette bátorságát!

A Konyhafőnök VIP műsorvezetője mindig képes meglepni minket, hol a magasban repked, hol magányos vándorutakról jelentkezik be, most pedig a mélybe ereszkedett.

Több túlélési stratégiát is alkalmaztak a barlangban rekedt gyerekek

Mit érezhet egy gyerek, aki egyszer csak egy sötét, nedves lyukban találja magát a föld mélyén, ahonnan nincs menekvés, nincs élelem, s ki tudja, mikor érkezik a segítség?

BARLANGBAN REKEDT GYEREKEK: Jókedvűek, és jól vannak

Jókedvűek, és jól vannak a thaiföldi barlangban rekedt gyerekek. Ez derül ki az újabb videóból, amit a mentést irányító thai haditengerészet hozott nyilvánosságra. Az ifjúsági focicsapat tagjai 11. napja vannak a föld alatt, miután a barlang járatait elöntötte a víz. A mentőbúvárok hétfőn találták meg őket, de még mindig nem tudni, hogy mikor és hogyan hozzák őket a felszínre.

Nem tudni, mikor hozzák ki őket

Akár hónapokig is lent lehetnek még a barlangban rekedt gyerekek Thaiföldön. A 12 ifjúsági focistát és edzőjüket hétfőn találták meg. Tíz napja vannak a mélyben, miután a monszuneső elárasztotta a járatokat. Brit mentőbúvárok videót készítettek róluk. A gyerekeket leginkább az érdekelte, hogy milyen nap van, illetve, hogy mikor mehetnek ki.

 

BARLANGBAN REKEDTEK: Nem tudni, mikor jöhetnek ki

Egyelőre nem tudják megmondani, mikor hozzák felszínre a barlangban rekedt gyerekeket Thaiföldön. Akár hónapokig is lent lehetnek. A 12 fiút, egy ifjúsági focicsapat tagjait, és edzőjüket tegnap találták meg. Tíz napja vannak a barlangban, miután egy hirtelen jött monszuneső elárasztotta a járatokat. Az őket megtaláló brit mentőbúvárok videót készítettek róluk. A gyerekeket leginkább az érdekelte, hogy milyen nap van, illetve, hogy mikor mehetnek ki.

Nem adják fel a keresést

Továbbra sem találják azokat a gyerekeket és kísérőjüket, akik egy thaiföldi barlangban tűntek el egy héttel ezelőtt. A mentőcsapatok nem adják fel a keresést, amelybe már amerikai katonák is bekapcsolódtak.

Fókusz 2016-09-15


szerző:
2016.09.15. 17:25
EXPEDÍCIÓ: Magyarok hódították meg a világ legmélyebb barlangját

Ambrus Gergely, ifjabb Adamkó Péter, Jager Attila és Tóth Attila augusztus 1-jén indultak Grúzián keresztül Abháziába, a Krubera-Voronya-barlangba, amely -2197 méteres mélységével Földünk legmélyebb barlangja. A hozzájuk csatlakozó Fábián Botonddal együtt azzal a céllal szálltak le a barlangba, hogy filmet és fényképeket készítsenek a Föld legmélyebb pontjáig vezető kalandos – és cseppet sem veszélytelen –útjukról.

A Mátyás király tér egyik lakója szorult helyzetbe került

Az eset már régebben történt, öt éve, mikor Gizi az állatkertben véletlenül rossza ajtón ment be. Ha épp nincs az egyik gondozó, borzasztó nagy bajba került volna a nő. A medve barlangja nem játék.

40 métert zuhant, szörnyethalt a barlangban

Negyven métert zuhant, és szörnyethalt egy ipari alpinista az aggteleki barlangrendszer szlovákiai szakaszán egy száz méter mély barlangban pénteken. Hajnalra sikerült a holttestét a felszínre hozni a szlovák barlangi mentőknek. Úgy tudjuk, a férfi két társával ereszkedett a mélybe. A baleset akkor történt, amikor félúton megpihent, eközben valószínűleg lecsatolta magát a kötélről, megcsúszott, és a mélybe zuhant.
 

Órákig tartott a barlangi mentés

Három órán át mentették a barlangi mentők azt a fiatalembert, aki kedd éjjel balesetet szenvedett a Ferenc-hegyi barlangban. A szerencsétlenül járt férfi egy csoporttal ereszkedett le a barlangba, de az egyik járatban megcsúszott, és kificamodott a válla. A barlangi mentők egy speciális hordágy segítségével, kötélpályán hozták a felszínre a sérültet, akit a mentők kórházba vittek. A mentésben csaknem harmincan vettek részt, éjfélre sikerült kimenteni a sérültet.

BARLANGI MENTÉS: Szűk betonaknán keresztül hozták fel a sérültet

A Ferenc-hegyi barlangba kora este indult el egy szervezett csoport, akiket egy tapasztalt kutató vezetett. A társaság egyik tagja a bejárattól mintegy 30 méter mélyen került bajba. A mentők egymás után másztak le a bejáraton, két csoportban indultak a férfiért. A mentés nem volt egyszerű, mivel a Ferenc-hegyi barlangban sok a szűk járat.

Előzetes: Három órán át mentették a barlangi mentők a fiatalembert

A szerencsétlenül járt férfi egy tapasztalt barlangász vezette csoporttal indult túrázni, de az egyik járatban megcsúszott, és kificamodott a válla, nem tudott lábra állni. A barlangi mentők egy speciális hordágy segítségével, kötélpályán hozták a felszínre a sérültet. Este hatkor megnézhetik a mentés legizgalmasabb pillanatait az RTL Híradóban.

Magyar barlangászok térképezték fel a Gortani-barlangot

Magyar barlangászok térképezték fel az olaszországi Gortani-barlang jelentős részét. Az erről készült lélegzetelállító, háromdimenziós felvételeket ma, egy kutatóexpedíciókról szóló fesztiválon mutatták be a nyilvánosságnak. A magyar szakemberek a barlangban sokszor csak rendkívül szűk helyeken, például hason feküdve tudtak haladni, de az is előfordult, hogy több száz méteres mélységgel kellett megküzdeniük.

Megsérült és pánikba esett a barlangban

Barlangi mentők hoztak ki egy bajba került amerikai turistát a Mátyás-hegyi barlangból. A nő egy fizetett túrán vett részt, amikor pár száz méterre a kijárattól aláfordult a bokája.  Nagy fájdalmai voltak, és pánikba is esett, a barlangi mentők szerint egyedül biztos, hogy nem tudott volna a felszínre jönni.

Előzetes: Barlangi mentők hoztak ki egy bajba került amerikai turistát a Mátyás hegyi barlangból

A nő egy szervezett túrán vett részt, amikor pár száz méterre a kijárattól kifordult a bokája. Nagy fájdalmai voltak, és pánikba is esett, a barlangi mentők szerint egyedül biztos, hogy nem tudott volna a felszínre jönni.  Nyugtatót kapott és speciális hordágyra rakták, így hozták ki a barlangból. A mentés képei este hatkor a Híradóban.

Utazás a Föld középpontja felé


szerző:
2014.04.10. 17:00
Utazás a Föld középpontja felé

Magyar rekord dőlt meg április elején, amikor a Bükki-karszt gyomrában fürkésző barlangászok 275 méterig mélyítették, tágították az úgynevezett Bányász-barlangot, ami nem más, mint a Szinva-forrást tápláló egyik vízgyűjtő akna.

Keresztes Ildikó mentoráltjaitól zengett a barlang

Keresztes Ildikó gyerekkori álmát váltotta valóra X-Faktoros fiaival, ugyanis levitte őket a föld alá. A barlang falai között pedig adta magát a lehetőség: a fiúk összeálltak, és közös koncertet adtak mentorukkal.

Búvártragédia egy II. kerületi barlangban

Halálos balesetet szenvedett egy kutatóbúvár a Molnár János-barlangban szerdán.

Szenzációs barlangrajzokat fedeztek fel

14 darab, szénnel készült állatábrát találtak egy romániai barlangban.

Fókusz 11-08-15


szerző:
2011.08.15. 20:20
Fókusz 11-08-15

Fókusz: Bálványtalálkozó - Egyszerre, egy színpadon a tiniikonok! De mit csinál Fluor, Sp, Lola és Barbi fellépés előtt? A magyar buldózer - A 210 kilós Dezsőt világsztárként kezelik, filmjeit pedig habzsolják Indiában. Invázió - A hétvégén elleptek bennünket a világsztárok, akik a Fókusszal üzentek egymásnak!

Ismerje meg közelebbről a „kis Batmaneket”!

Denevérnapot tartanak a denevérek titokzatos világának megismerésére augusztus 27-én a baranyai Abaligeten.

Extrém sportok a föld mélyében


szerző:
2011.07.06. 17:48
Extrém sportok a föld mélyében

Elsüllyedt világok nyomába indultak sportolók a barlangrendszerben, ahol versenyeket rendeznek a legbátrabbaknak.

Humorizált a barlangbaleset áldozata

Jókedvűen, viccelődve mászott ki 200 méter mélyről az a barlangász, aki több mint egy nappal korábban mászás közben megcsúszott és a mélyben rekedt.

Épségben megúszta a balesetet a barlangász

Jól van, és már a kórházat is elhagyhatta az a magyar barlangász, akit pénteken baleset ért egy erdélyi barlangban.

Kötélpályás megmérettetés a Barlangnapon

A csütörtökön kezdődő programsorozatra nemcsak a profi barlangászokat várják, hanem azokat is, akik szeretnék felfedezni a mély kincseit.

Őskori gyermekkoponyát rejtett a barlang

A marokkói feltáráson talált, 108 ezer évesre becsült maradvány az eddigi legrégebbi ismert gyermekkoponya.

A megmentettekkel ünnepeltek a barlangi mentők

200 baleset, 300 megmentett ember. Ez az idén ötvenedik évfordulóját ünneplő Magyar Barlangi Mentőszolgálat mérlege.

Mackóék szerint közeleg a tél vége

A veszprémi állatkert medvéi, Kata és Bori is kijött a barlangjából, vagyis úgy tűnik, a tél már nem sokáig tart.

Gyönyörű világ tárult fel a Pilisben

Van olyan része, ahová csak négykézláb lehet eljutni. Van ahová még úgyse.

Tarlós a budapesti barlangok körül kutat

Felelősségre vonást ígért a fővárosi barlangokat ért károk kapcsán Tarlós István.

Pincebicaj teljes gőzzel!


szerző:
2010.05.27. 15:42
Pincebicaj teljes gőzzel!

Csak a pincepörkölt hiányzott. A jó hangulat, izgalom és szórakozás adott volt a kőbányai pincerendszerben. A bevállalós szervezők a föld alá vitték a bringaversenyt.

Életveszély a Mátyás templomnál!

A templom előtti térről elterelték a forgalmat, a műemléki épületre azonban nem jelent veszélyt a rossz állapotú barlang.

Barlangra leltek a Mátyás-templomnál

Éppen a gázcsöveken dolgoztak a munkások, amikor egy munkagép megsértette és betörte a barlang tetejét.

Kiszabadultak a barlangkutatók


szerző:
2009.12.27. 12:08
Kiszabadultak a barlangkutatók

A férfiak azért rekedtek a föld alatt, mert a gyors hóolvadás miatt víz tört be a barlangba.

40 év után keltek át a barlangon

Hárman úsztak át a Reménytelen szifonnak nevezett vízzel teli barlangon.

Menteni kellett a Mátyás-hegyi barlangban

Egy amerikai turista megcsúszott és kificamította a kezét a föld alatt.

16 évig rejtőzött barlangokban


szerző:
2009.07.30. 12:34
16 évig rejtőzött barlangokban

A portugál férfi börtönből szökött meg, ahova emberölés miatt került.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való