Külföld

Egy medvével együtt esett csapdába három napra egy kutya

rtl.hurtl.hu

2023. október 15. 16:50

Úgy tűnik, jól elvoltak.

A Sevier megyei különleges mentőcsapat tette közzé, hogy néhány nappal ezelőtt riasztást kaptak, ugyanis egy Charlie nevű kutya mintegy 12 méter mélyen csapdába esett egy rendkívül szűk barlangaknában Tennesseeben. 

A mentőcsapat kiszállt a Nuns Cove Road mellett található barlanghoz, ahol Tori Downing tűzoltó és Jon Lanier százados leereszkedett, hogy megmentse a csapdába esett kutyát.

A mentés azonban nem várt fordulatot vett, amikor Downing tűzoltó befordult egy sarkon, és egy alvó medvét talált – a vadászkutya még beljebb, mintegy öt méterre volt tőle. 

A csapat elhagyta a barlangot, de nyomkövető kamerákat állított fel a barlang kijáratához, hogy lássák, mikor távozik a medve. Később, miután a medve jó darabig nem tért vissza, a tűzoltók újra leereszkedtek Charlie-ért, akit hám segítségével emeltek ki az aknából. 

Mindent összevetve Charlie három napig volt a barlangban, és ez idő alatt (akarva-akaratlanul), egy körülbelül 2 éves, 200 kilós medvével osztozott rajta. A kutyus kiszáradt és éhes volt, de egyébként semmi baja

– írta a mentőcsapat. 


Nyitókép: Waldens Creek Volunteer Fire Department

#Külföld#medve#barlang#kutya#barlangi mentés

Címlapról ajánljuk