Külföld

Öngyilkos lett az egyik thai fiú, aki öt éve egy barlangban rekedt a társaival

rtl.hurtl.hu

2023. október 28. 15:07

Duangphet Phromthep még februárban halt meg, de a halottkém csak most hozta nyilvánosságra az okokat.

Öngyilkos lett a 2018-ban több napra egy barlangban rekedt thaiföldi labdarúgócsapat kapitánya, miközben az Egyesült Királyságban járt iskolába – írja a halottkém jelentésére hivatkozva a Guardian.

Duangphet Phromthep február 14-én halt meg a Kettering Kórházban, két nappal azután, hogy eszméletlenül találtak rá a Leicestershire állambeli Market Harborough-ban található Brooke House College-ban.

A Leicester-i halottkémi bíróságon október 4-én a 17 éves fiú halálának kivizsgálása után Catherine Mason öngyilkosságot állapított meg. Mason szerint Duangphet „nem volt ismert a mentális egészségügyi szolgálatok előtt, így nem tudni, miért döntött úgy, ahogy. Ezt nem lehetett előre látni vagy megakadályozni” – fogalmazott. 

A Dom néven ismert Duangphet tavaly év végén iratkozott be a Brooke House College futballakadémiájára. Ian Smith, az iskola igazgatója pénteken közleményben közölte, hogy az iskola közössége egyesült a gyászban Dom halála miatt, és hogy „nagyon fog hiányozni”.

Dom a Wild Boars focicsapat kapitányaként szerzett világhírnevet, amely 2018-ban csapdába esett a Tham Luang barlangrendszerben, miután egy hirtelen vihar áradást okozott, amely elzárta a kijáratot.

Az akkor 11 és 16 év közötti fiúk és 25 éves edzőjük kilenc napot töltöttek sötétségben, élelem nélkül, mielőtt a mintegy 10 000 ember részvételével zajló nemzetközi kereső- és mentőcsapat. A történetükről ebben a cikkünkben írtunk bővebben. 

Dom a barlangban rekedve töltötte be 13. életévét, a fiúkról készült képeket pedig az egész világ látta. A mentés pedig egyáltalán nem úgy történt, ahogyan a világ tudta:

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: Royal Thai Navy / Facebook 

#Külföld#duangphet phromthep#thai focicsapat#thai#barlang#mentőakció#csapatkapitány#egyesült királyság#halottkém#öngyilkosság

Címlapról ajánljuk