Választás 2022

Negyedszer is kétharmados győzelmet aratott a Fidesz – élőben tudósítottunk a választásról

rtl.hurtl.hu

2022. április 3. 18:50

Akkora győzelmet arattak, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből biztosan – ezt üzente Orbán Viktor győzelmi beszédében. Fidesz zsinórban negyedszer is kétharmados győzelmet aratott. Az ellenzéki pártok eredményváróját lefújták és azt közölték, senki sem nyilatkozik tőlük. Márki-Zay Péter nem sokkal éjfél előtt arról beszélt, Hitler is nyert volna 1945-ben, amikor Berlint körbe vették az oroszok. Később azt mondta: végre ki fogja aludni magát. A választási éjszakáról szóló tudósításunkat itt olvashatja vissza.

Kora reggel óta beszámoltunk a választás minden fontos és érdekes rezdüléséről, napközbeni percről percre tudósításunkat itt tudja átböngészni

  • Orbán Viktor győzelmi beszédében elmondta, soha ennyi ellenfél ellen nem sikerült még nyerniük.
  • A Fidesz egy újabb kétharmados győzelem kapujában.
  • Az ellenzéki eredményvárót lefújták.
  • Hadházy Ákos tragédiának nevezte az eredményeket. 
  • Márki-Zay Péter nem sokkal éjfél előtt arról beszélt, végre ki fogja aludni magát.
  • Budapesten kívül alig van olyan választókerület, ahol vezet az ellenzék.
  • Az egyéni eredményeket itt nézheti meg részletesen is
körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 4. - 0:24

A Mi Hazánk bejutott a parlamentbe, a kétfarkúak nem

Toroczkai Lászlóéknak 7 mandátumuk lesz.

A szavazatok több mint 90 százalékos feldolgozottságánál három párt(szövetség) jut be a parlamentbe, ezek lépték át ugyanis az ötszázalékos küszöböt.

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 4. - 0:20

Várhatóan nem lesz érvényes a gyerekvédelminek nevezett népszavazás

Bár a népszavazásra leadott érvényes szavazatok közt túlnyomó többségben van a nemek aránya, a szavazatok csaknem 75 százalékos feldolgozottságánál az látszik, hogy nem lesz érvényes a referendum.

Az eddig feldolgozott szavazókörökben mind a négy kérdésre valamivel több, mint 43 százaléknyi érvényes szavazat érkezett. Az érvényesség feltétele, hogy az összes választópolgár fele adjon le érvényes szavazatot.

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 23:52

Hitlert és Milosevicet emlegette Márki-Zay Péter

Nem sokkal éjszaka fél 12 előtt szólalt meg az ellenzéki összefogás vereségéről Márki-Zay Péter. Elmondta: ebben a rendszerben elismerik a Fidesz győzelmét, azonban a rendszer demokratikusságát vitatta, szerinte a Fidesz hazugsággal, elhallgattatással nyert, és csalások is voltak. 

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott: ugyanúgy le van taglózva, mint mindenki más.

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 23:40

Toroczkai László: Ez még csak a kezdet

Megtörtént a csoda – mondta a Mi Hazánk elnöke, amely a szavazatok 83,6 százalékos feldolgozottsága alapján 6,32 százalékos eredménnyel bejuthat a parlamentbe.

Szerinte ezt a „csodát” sem a közvéleménykutatók, sem a hatalmat gyakorló, „politikai váltógazdaságot működtető Fidesz vagy balliberális oldal sem” hitte el, ők viszont igen, miközben „olyan túlerővel szemben” dolgoztak, amire „nem volt példa”. Szerinte a Facebook, mint az EP-választásokkor, úgy most is beavatkozott a választásba azzal, hogy letörölte a Mi Hazánk Mozgalom oldalát, és „beavatkozott a Fidesz és a balliberális tömb is, hiszen a médiájukon keresztül próbáltak minket elhallgattatni”. Megemlítette azt is, hogy Marosvásárhelyre is el kellett menniük a kidobott levélszavazatok miatt.

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 23:14

Akár állami támogatást is kaphat Gattyán György pártja

Jelenleg ugyanis 1 százalék fölött áll az egyik leggazdagabb magyar által alapított politikai szervezet.

A választási törvény szerint az egy százalék felett teljesítő pártok négy évig minden évben jogosultak állami támogatásra, és 74 százalékos feldolgozottságnál úgy tűnik, ezt a szintet átlépi

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 23:07

Orbán Viktor: Hatalmas győzelmet arattunk!

Olyan nagyot, hogy a Holdról is látszik, de Brüsszelből biztosan – mondta diadalittasan a miniszterelnök.

Vasárnap késő este szólalt meg Orbán Viktor, aki szerint talán még soha nem néztek ki ilyen jól. 

körülbelül 2 évvel ezelőttMedvegy Gábor2022. április 3. - 22:49

Hadházy Ákos: Tragédia

Egyértelműen tragikus fejleménynek tartja Hadházy Ákos, hogy a szavazatok jelenlegi feldolgozottsága alapján Orbán Viktor újabb kormányalakítása tűnik valószínűnek. 

Az országgyűlési képviselő, aki a vasárnapi választáson a budapesti 8. választókerületben indult, az rtl.hu-nak azt mondta: az, hogy ez végzetes tragédia lesz-e, az attól függ, hogy az ellenzék a következő napokban, hetekben mit tesz és mit mond.

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 22:38

Jelen állás szerint a Mi Hazánk bejut a parlamentbe, a kétfarkúak nem

Toroczkai Lászlóék 6 százalék felett állnak. 

A szavazatok 63,21 százalékos feldolgozottságánál három párt vagy szövetség juthat be a parlamentbe, ezek lépték át ugyanis az ötszázalékos küszöböt. 

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 22:08

Demszky Gábor nem elégedett Márki-Zay Péterrel

Szerinte a kormányfőjelöltnek kutya kötelessége lenne megnyernie a saját körzetét.

Demszky Gábor, Budapest korábbi SZDSZ-es polgármestere a 24.hu-nak azt mondta, nem lepi meg, amit most lát, nagyjából erre számított.

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 21:07

201 ezer levélszavazatot gyűjtött össze két erdélyi szervezet

A voksokat a főkonzulátusokra továbbítják.

A Transtelexnek az RMDSZ szóvivője azt mondta, több mint 132 ezer levélszavazatot gyűjtöttek össze az Eurotrans Alapítvánnyal. Ez ugyan 35 ezerrel több, mint amennyit 2018-ban gyűjtöttek, de korábban az alapítvány alelnöke azt mondta, hogy 160-180 ezer levélszavazatot szeretnének összegyűjteni.

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 21:06

Kovács Zoltán reagált a Medián felmérésének eredményeire

A választások előtt végzett utolsó kutatást az RTL megbízásából készítette el a Medián, eredményeik szerint a kormánypártok 121 mandátumra számíthatnak.

„A Medián mandátumbecslése az egyetlen olyan adat, ami szerintem elérhető. Én azt gondolom, hogy a Medián mandátumbecslésével rendkívül elégedettek lennénk” -mondta a 444-nek a Fidesz eredményváróján Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 21:04

Ujhelyi: Ha Orbán marad, erős ellenzéke lesz

Arra a kérdésre, hogy ebben az ellenzéki tömbben erős párt lesz-e az MSZP, azt mondta, hogy igen. 

Ma több európai parlamenti képviselő is felhívott és mindenki azon csodálkozott, hogy egyáltalán el tudtunk ide jutni: egy fej fej melletti küzdelemhez – mondta az RTL Híradónak Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. 

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 20:33

Fürjes Balázs és Hajnal Miklós körzetében mentek el a legtöbben szavazni eddig

A legkisebb szavazati arány Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as körzetében volt, a kormánypárti Riz Gábor és Kiss Sándor körzetében ugyanis csak 56 százalék voksolt. 

Vas megyében volt a legmagasabb részvételi arány, a 72,49 százalékos részeredmény (18:30-as adatok) ugyanis még a budapesti 72,35 százaléknál is magasabb volt. A legkevesebben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében (62,19 százalék) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (62,89 százalék) mentek el szavazni. 

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 20:25

500 ezerről 20 ezerre mérsékelte az NVB a fideszes Hoppál Péter bírságát

Kihúzta az ellenzéki kivetítőt Pécs főterén, amivel megsértette a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét.

Nemzeti Választási Bizottság húszezer forintra mérsékelte Hoppál Péter, Baranya megye 2-es választókerületének Fidesz-KDNP színekben újrainduló országgyűlési képviselőjelöltjének bírságát – közölte az MTI. A Baranya megyei 1. számú országgyűlési választási bizottság csütörtökön eredetileg ötszázezer forint bírságot szabott ki rá, mert kihúzta a kábelt az ellenzéket népszerűsító LED-falból Pécs főterén hétfőn. Hoppál azzal indokolt a tettét, hogy „propaganda ment a kivetítőn”.

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 20:09

Majdnem annyian vettek részt a népszavazáson, mint a választáson

A választásra jogosultak 67,06 százaléka vett részt a kormány által gyermekvédelminek nevezett népszavazáson este fél hétig, ami alig marad el az országgyűlési választás 67,8 százalékos részvételétől.

A fővárosban 71,75 százalék volt a népszavazás részvételi aránya, a megyék közül Vasban vettek részt a legtöbben (71,62 százalék), és Borsod-Abaúj-Zemplénben a legkevesebben (61,35 százalék). Ez ugyancsak összhangban van a választás részvételi arányával.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Választás 2022#választás#Belföld#országgyűlési választás 2022#fidesz#ellenzék#orbán viktor#márki-zay péter#percről percre#tudósítás

Címlapról ajánljuk