Választás 2022

201 ezer levélszavazatot gyűjtött össze két erdélyi szervezet

rtl.hurtl.hu

2022. április 3. 21:07

A voksokat a főkonzulátusokra továbbítják.

A Transtelexnek az RMDSZ szóvivője azt mondta, több mint 132 ezer levélszavazatot gyűjtöttek össze az Eurotrans Alapítvánnyal. Ez ugyan 35 ezerrel több, mint amennyit 2018-ban gyűjtöttek, de korábban az alapítvány alelnöke azt mondta, hogy 160-180 ezer levélszavazatot szeretnének összegyűjteni.

Az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke közölte, hogy Demokrácia-központjaik aktivistái közel 69 ezer levélszavazatot gyűjtöttek össze. Így a gyűjtést vállaló két nagy szervezet összesen több mint 201 ezer levélszavazatot juttatott el a kolozsvári, illetve a csíkszeredai főkonzulátusra.

A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint közel 292 ezer levélcsomagot küldtek Romániába. A levélszavazatokat a választók postai úton is elküldhették, vagy személyesen eljuttathatták a Nemzeti Választási Irodának.

A héten az erdélyi Maros megyében kidobott, félig elégetett szavazólapokat találtak, amelyeken látszott, hogy az ellenzéki pártokra, illetve a Mi Hazánkra húzták be rajtuk az x-et. Az RTL Klub vasárnap esti választási műsorában Hadházy Ákos ellenzéki képviselő azt mondta, hogy az eset súlyos bizonyítékot jelent arra, hogy ebben a rendszerben visszaélésekre van lehetőség, szerinte politikai és alkotmányos válsághoz is vezethet, ha a levélszavazatokon múlik a választás kimenetele.

Nyitókép: MTI/Veres Nándor

#Választás 2022#erdély#levélszavazat#választás

Címlapról ajánljuk