Választás 2022

Hadházy Ákos szerint politikai válság is lehet a kidobott levélszavazatokból

rtl.hurtl.hu

2022. április 3. 19:31

A Nemzeti Választási Bizottság lényegében azt mondta ki, hogy nem tudja garantálni az egész választás tisztaságát – erről beszélt az RTL Klub választási műsorában Hadházy Ákos, miután az NVB hatáskör hiányában elutasította beadványát az Erdélyben megtalált, kidobott levélszavazatok miatt.

Az ellenzéki képviselő azt szerette volna elérni, hogy semmisítsék meg a külföldi levélszavazatokat és ismételjék meg a szavazást, mert az eset magában is súlyos bizonyítékot jelent arra, hogy ebben a rendszerben visszaélésekre van lehetőség.

 

 

Hadházy szerint „rendkívül súlyos helyzet”, hogy az NVB azt állítja, nem vizsgálhatja a határon túli szavazás esetleges visszaéléseit. Szerinte ugyanis „nincs két szavazás”, egyetlen választásról van szó, aminek egy része a határon túli szavazás. Azt mondta: ha az a néhány mandátum dönti el a választás kimenetelét, ami a határon túli szavazáson múlik, az nagyon súlyos politikai és alkotmányos válsághoz is vezethet. „Ez veszélyes” – fogalmazott, hozzátéve, hogy reméli, akár nagy többséggel is nyerhet az ellenzék, és ez a helyzet nem fog előállni.

Nyitókép (archív): MTI/Soós Lajos

#Választás 2022#hadházy ákos#nemzeti választási bizottság#levélszavazat#választási csalás

Címlapról ajánljuk