Választás 2022

Negyedszer is kétharmados győzelmet aratott a Fidesz – élőben tudósítottunk a választásról

rtl.hurtl.hu

2022. április 3. 19:50

Akkora győzelmet arattak, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből biztosan – ezt üzente Orbán Viktor győzelmi beszédében. Fidesz zsinórban negyedszer is kétharmados győzelmet aratott. Az ellenzéki pártok eredményváróját lefújták és azt közölték, senki sem nyilatkozik tőlük. Márki-Zay Péter nem sokkal éjfél előtt arról beszélt, Hitler is nyert volna 1945-ben, amikor Berlint körbe vették az oroszok. Később azt mondta: végre ki fogja aludni magát. A választási éjszakáról szóló tudósításunkat itt olvashatja vissza.

Kora reggel óta beszámoltunk a választás minden fontos és érdekes rezdüléséről, napközbeni percről percre tudósításunkat itt tudja átböngészni

  • Orbán Viktor győzelmi beszédében elmondta, soha ennyi ellenfél ellen nem sikerült még nyerniük.
  • A Fidesz egy újabb kétharmados győzelem kapujában.
  • Az ellenzéki eredményvárót lefújták.
  • Hadházy Ákos tragédiának nevezte az eredményeket. 
  • Márki-Zay Péter nem sokkal éjfél előtt arról beszélt, végre ki fogja aludni magát.
  • Budapesten kívül alig van olyan választókerület, ahol vezet az ellenzék.
  • Az egyéni eredményeket itt nézheti meg részletesen is
majdnem 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 21:05

Öt százalék körüli előnyre számít a Fidesz

A Mi Hazánk bejutásán nem lepődne meg sem az ellenzék, sem a Fidesz-KDNP, de a kétfarkúaknak várhatóan nem lesz meg az 5 százalék.

A Fideszben biztos országos előnyt látnak, az ellenzék budapesti és városi tarolásban bízik – írta a Telex a pártok adataira hivatkozva. A lap szerint a Fideszben 5 százalék körüli listás előnnyel és biztos mandátumtöbbséggel számolnak.

majdnem 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 20:49

Exit poll: öt külképviselet szavazóinak többsége az ellenzéket támogatta

 A Nyugat-Európában élők harminc százaléka a Momentum támogatója.

Öt nyugati külképviseleten, Bécsben, Berlinben, Brüsszelben, Londonban és Münchenben több mint 2500 szavazó megkérdezésével készített exit pollt a Magyar Demokrácia Alap, írta meg a 444.hu. Felmérésük alapján ezeken a külképviseleteken a választók nagyon nagy többsége az ellenzéki összefogás listáját támogatta. 

majdnem 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 20:31

Hadházy Ákos szerint politikai válság is lehet a kidobott levélszavazatokból

A Nemzeti Választási Bizottság lényegében azt mondta ki, hogy nem tudja garantálni az egész választás tisztaságát – erről beszélt az RTL Klub választási műsorában Hadházy Ákos, miután az NVB hatáskör hiányában elutasította beadványát az Erdélyben megtalált, kidobott levélszavazatok miatt.

Az ellenzéki képviselő azt szerette volna elérni, hogy semmisítsék meg a külföldi levélszavazatokat és ismételjék meg a szavazást, mert az eset magában is súlyos bizonyítékot jelent arra, hogy ebben a rendszerben visszaélésekre van lehetőség.

majdnem 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 20:03

Magabiztosan nyer a Fidesz a Medián felmérése szerint

A választások előtt végzett utolsó kutatás alapján ugyan az látszik, hogy zárult a Fidesz és az ellenzék közötti olló, de a lehetséges kimenetek közül még mindig a Fidesz-KDNP győzelmének van a legnagyobb esélye. 

A kétharmad azonban nem lesz meg az RTL megbízásából készült felmérés szerint. A végleges részvétel viszont magas lehet, a 2002-es rekordot is elérheti, sőt, még meg is haladhatja azt. Akkor a választók 73,51 százaléka ment el szavazni, és egyetlen megyében sem volt 70 százalék alatti a részvételi arány. A legtöbben akkor Győr-Moson-Sopron megyében és Budapesten mentek el voksolni.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Választás 2022#választás#Belföld#országgyűlési választás 2022#fidesz#ellenzék#orbán viktor#márki-zay péter#percről percre#tudósítás

Címlapról ajánljuk