Választás 2022

Ujhelyi: Ha Orbán marad, erős ellenzéke lesz

rtl.hurtl.hu

2022. április 3. 21:04

Arra a kérdésre, hogy ebben az ellenzéki tömbben erős párt lesz-e az MSZP, azt mondta, hogy igen. 

Ma több európai parlamenti képviselő is felhívott és mindenki azon csodálkozott, hogy egyáltalán el tudtunk ide jutni: egy fej fej melletti küzdelemhez – mondta az RTL Híradónak Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. 

Magyarországon ugyanis nem tisztességes, nem demokratikus körülmények között született meg a mai választási eredmény, akkor is, ha nyerünk és akkor is, ha veszítünk

 – fogalmazott. Szerinte ezt bizonyítja az is, hogy az adóhatóság korábban gyurcsányozott az egyik hivatalos dokumentumban és az is, hogy szerinte visszaéltek a levélszavazatokkal a kormánypártok. Ugyanakkor úgy vélte, a két nagy tömb között zárul az olló.

Ha Orbán marad is, akkor roppant nehéz körülményekre számíthat, mert lesz egy erős, összeszokott ellenzéki tömb vele szemben

– mondta Ujhelyi István, aki szerint a magyar miniszterelnöknek a nemzetközi elszigetelődéssel is meg kell majd küzdenie. 

Ez nem tesz Magyaroszágnak, de különösen Orbán hátralévő politikai pályafutásának  – mondta tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy ebben az ellenzéki tömbben erős párt lesz-e az MSZP, azt mondta, hogy igen. 

Nyitókép: Kovács Attila/MTI

 

#Választás 2022#ujhelyi istván#eredmény#parlamenti választás

Címlapról ajánljuk