Választás 2022

Hadházy Ákos: Tragédia

Medvegy GáborMedvegy Gábor

2022. április 3. 22:49

Egyértelműen tragikus fejleménynek tartja Hadházy Ákos, hogy a szavazatok jelenlegi feldolgozottsága alapján Orbán Viktor újabb kormányalakítása tűnik valószínűnek. 

Az országgyűlési képviselő, aki a vasárnapi választáson a budapesti 8. választókerületben indult, az rtl.hu-nak azt mondta: az, hogy ez végzetes tragédia lesz-e, az attól függ, hogy az ellenzék a következő napokban, hetekben mit tesz és mit mond.

Hadházy Ákos szerint az ellenzéki képviselők és az ellenzéki pártok közös felelőssége, hogy az Országgyűlés alakuló ülése előtt közös választ adjanak erre a helyzetre.

Nyilvánvaló, hogy nem volt demokratikus és fair a választás, erre a megfelelő választ kell adni

– közölte, hozzátéve, hogy helytelen lenne, ha bűnbakkeresés indulna.

Mindannyian hibásak vagyunk abban, hogy az elmúlt években nem tudtuk a tisztességes választások feltételeit kivívni

– mondta. Szerinte ideje egy ellenzéki fordulatnak, fel kell építeni a „közösen cselekvő ellenállást”.

A saját választókerületében ugyanakkor toronymagasan, 53,21 százalékkal vezet a szavazatok 56,92 százalékos feldolgozottságánál, mögötte 37,28 százalékkal jóval elmaradt a fideszes Borbély Ádám. Erről azt mondta: megtisztelőnek tartja, hogy jobb eredményt ért el, mint korábban Zuglóban az ellenzék.

A zuglóiak megüzenték, hogy akarták a gyökeres változást, szerették volna az elszámoltatást, és hogy csökkenjen a korrupció

– vélekedett Hadházy Ákos. A zuglóiak támogatása fontos a politikusnak, hogy a következő időszakban legyen ereje folytatni a munkáját, de szerinte ennek akkor van értelme, ha az ellenzék gyökeresen megújítja a munkáját.

Nyitókép (archív): MTI / Varga György

#Választás 2022#hadházy ákos#választás#ellenzék

Címlapról ajánljuk