Választás 2022

Hitlert és Milosevicet emlegette Márki-Zay Péter

rtl.hurtl.hu

2022. április 3. 23:52

Nem sokkal éjszaka fél 12 előtt szólalt meg az ellenzéki összefogás vereségéről Márki-Zay Péter. Elmondta: ebben a rendszerben elismerik a Fidesz győzelmét, azonban a rendszer demokratikusságát vitatta, szerinte a Fidesz hazugsággal, elhallgattatással nyert, és csalások is voltak. 

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott: ugyanúgy le van taglózva, mint mindenki más.

Kijelentette: Hadházy Ákosnak volt igaza. „Ezen nincs mit szépíteni, tudjuk, hogy egyenlőtlen küzdelem lesz, csaltak is, tudjuk, hogy nincs demokrácia, Hadházy Ákosnak lett igaza: amennyiben a tömegtájékoztatáson nem tudunk változtatni, az agymosás fog nyerni.  

Márki-Zay párhuzamot vont Milosevic és Hitler korábbi megválasztásával: szerinte nemcsak Milosevic volt mindenki másnál népszerűbb, Hitler is kétharmados többséget kapott volna az oroszok által körbekerített Berlinben 1945 áprilisában.

„Bíztunk benne, hogy egy négyéves küzdelem most győzelmet fog érni, összekötött lábbal, lándzsával a hátunkban” – fogalmazott. Úgy látja, hogy Orbán Viktornak a propaganda nyerte meg a választást.

Azt mondta: négy éve az életét tette arra, hogy a rendszert lebontsák. 

Volt összefogás, volt egy kiváló program. Most mégis mindenkit arra biztatok, hogy nyugodjon meg. Most én is hazamegyek, kialszom magam, megcsókolászom a gyerekeimet, találkozom a barátaimmal, esetleg iszom egy-két pohár bort. A legfontosabb, hogy tiszta lelkiismerettel állok a Jóisten előtt.

Márki-Zay Péter mögött a színpadon ott álltak gyermekei, rájuk mutatva azt mondta: maradnak és folytatják a harcot, és mindenkinek megköszönte, aki részt vett az elmúlt négy év küzdelmében.

Imádkozunk azokért, akik nem tudják, mit cselekszenek

– zárta beszédét Márki-Zay Péter.

 

 

#Választás 2022#márki-zay péter#egységben magyarországért#beszéd#választás#Belföld

Címlapról ajánljuk