Választás 2022

Negyedszer is kétharmados győzelmet aratott a Fidesz – élőben tudósítottunk a választásról

rtl.hurtl.hu

2022. április 3. 18:50

Akkora győzelmet arattak, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből biztosan – ezt üzente Orbán Viktor győzelmi beszédében. Fidesz zsinórban negyedszer is kétharmados győzelmet aratott. Az ellenzéki pártok eredményváróját lefújták és azt közölték, senki sem nyilatkozik tőlük. Márki-Zay Péter nem sokkal éjfél előtt arról beszélt, Hitler is nyert volna 1945-ben, amikor Berlint körbe vették az oroszok. Később azt mondta: végre ki fogja aludni magát. A választási éjszakáról szóló tudósításunkat itt olvashatja vissza.

Kora reggel óta beszámoltunk a választás minden fontos és érdekes rezdüléséről, napközbeni percről percre tudósításunkat itt tudja átböngészni

  • Orbán Viktor győzelmi beszédében elmondta, soha ennyi ellenfél ellen nem sikerült még nyerniük.
  • A Fidesz egy újabb kétharmados győzelem kapujában.
  • Az ellenzéki eredményvárót lefújták.
  • Hadházy Ákos tragédiának nevezte az eredményeket. 
  • Márki-Zay Péter nem sokkal éjfél előtt arról beszélt, végre ki fogja aludni magát.
  • Budapesten kívül alig van olyan választókerület, ahol vezet az ellenzék.
  • Az egyéni eredményeket itt nézheti meg részletesen is
6 hónappal ezelőttrtl.hu2022. április 4. - 0:36

Novák Katalin is gratulált

„Nagy győzelem: nagy felelősség” – írta Facebook-bejegyzésében Novák Katalin. A megválasztott köztársasági elnök mindenkinek megköszönte, aki részt vett a választáson, majd gratulált a mandátumot nyert országgyűlési képviselőknek.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2022. április 4. - 0:24

A Mi Hazánk bejutott a parlamentbe, a kétfarkúak nem

Toroczkai Lászlóéknak 7 mandátumuk lesz.

A szavazatok több mint 90 százalékos feldolgozottságánál három párt(szövetség) jut be a parlamentbe, ezek lépték át ugyanis az ötszázalékos küszöböt.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2022. április 4. - 0:20

Várhatóan nem lesz érvényes a gyerekvédelminek nevezett népszavazás

Bár a népszavazásra leadott érvényes szavazatok közt túlnyomó többségben van a nemek aránya, a szavazatok csaknem 75 százalékos feldolgozottságánál az látszik, hogy nem lesz érvényes a referendum.

Az eddig feldolgozott szavazókörökben mind a négy kérdésre valamivel több, mint 43 százaléknyi érvényes szavazat érkezett. Az érvényesség feltétele, hogy az összes választópolgár fele adjon le érvényes szavazatot.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2022. április 4. - 0:17

„Bravó, Viktor!” – Matteo Salvini már gratulált is a Fidesz győzelméhez

Orbán Viktornak és a magyar népnek gratulált az országgyűlési választás eredményéhez Matteo Salvini, az olasz jobboldali kormánypárt Liga elnöke, aki elsőként üzent közösségi oldalán vasárnap késő este.

Matteo Salvini bejegyzése úgy kezdődött: „Bravó, Viktor!” 

A Liga vezetője azt írta, „egyedül mindenki ellen, miközben az egyengondolkodás baloldali fanatikusai támadtak, fenyegettek azok, akik el akarnák törölni Európa zsidó-keresztény gyökereit, lenéztek azok, akik meg akarják szüntetni a család, biztonság, érdem, fejlődés, szolidaritás, szuverenitás és szabadság értékeit, 

most is győztél annak köszönhetően, ami a többiekből hiányzik: az emberek szeretete és támogatása.

Matteo Salvini üzenetét úgy fejezte be, hogy "Hajrá, Viktor, tisztelet a szabad magyar népnek!". A Liga párt közölte, hogy Matteo Salvini külön üzenetet is küldött Orbán Viktornak, melyben szintén gratulált győzelméhez.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2022. április 4. - 0:11

Donáth Anna: Előbb-utóbb minden rendszer összeomlik

„Túlságosan fiatalok vagyunk, hogy hagyjuk, hogy kilopják a jövőnket” – fogalmazott beszédében Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője az ellenzék rendezvényén.

Sokkal nagyobb a felelősségünk most, mint akár tegnap vagy egy hónappal ezelőtt. Most nem szabad feladnotok. Az biztos, hogy holnap hideg fejjel át fogjuk gondolni, én át fogom és újra neki fogok ennek indulni

– fogalmazott és arra kérte hallgatóságát: tartsanak vele. Úgy látja:

Olyan dolgok jönnek most, amit senki nem fog tudni se egyedül, se talán közösségileg elviselni. Bármit hazudnak, elviselhetetlen időszakok jönnek és nekünk ez a jövőnk. hagyjuk, hogy tovább kilopják a jövőnket vagy tovább küzdünk azért, hogy mentsük, ami még menthető belőle? Mert előbb-utóbb minden rendszer összeomlik.

 

6 hónappal ezelőttrtl.hu2022. április 4. - 0:10

Nézze meg Márki-Zay Péter beszédét

Nem sokkal éjfél előtt szólalt fel Márki-Zay Péter, aki elmondta, ebben a rendszerben elismerik a Fidesz győzelmét, azonban annak demokratikusságát vitatta. Szerinte a Fidesz hazugsággal, elhallgattatással nyert, és úgy vélte, csalások is voltak.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2022. április 4. - 0:03

Karácsony: Én sem ezt az eredményt reméltem

Karácsony Gergely főpolgármester elmondta: ő sem ezt az eredményt remélte.

Amit elkezdtünk együtt csinálni, azt végig kell csinálnunk. Küzdenünk kell, tudva azt, hogy a magyar történelemben mindig voltak zsákutcák, amikor valójában hátrafelé mentünk. Úgy tűnik, hogy ma nem tudtuk meggyőzni a honfitársaink többségét, hogy nem arra van az előre, ahová mutogat a kormányoldal

– fogalmazott, majd hozzátette: nincs más utuk, mint amit elkezdtek. Nincs más teendőjük, mint amit elkezdtek, csak be kell fejezniük, meg kell őrizniük azt az országból, ami megmaradt. Ilyen az ország fővárosa, ami még mindig a szabadság szigete, tette hozzá.

A teljes beszédet itt nézheti meg:

6 hónappal ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 23:58

Gattyán György: Nem aktuális, hogy együttműködjünk a kormánnyal

Egy száznapos pártnak, mozgalomnak ez szép eredmény, bár egy kicsit többre számítottunk – mondta Gattyán György üzletember a Megoldás Mozgalom eredményváró rendezvényén, Budapesten. Pártja 90 százalékos feldolgozottságnál 1 százalék feletti eredményt ért el, így várhatóan állami támogatást is kap majd

Kérdésre válaszolva közölte, folytatják a munkát. A kampányhajrát értékelve azt mondta: Budapest közelebb áll hozzájuk, a fővárosi kerületekben jobban állnak, a vidéki régiókban még van feladatuk.

Arra a kérdésre, hogy el tud-e képzelni együttműködést akár a kormánnyal is, hogy a digitalizációs céljaikat elérjék, azt mondta: ez egyelőre nem aktuális, de ha bárki kéri tőlük, hogy adják át a tapasztalataikat, tudásukat, vagy nyújtsanak segítséget, nyitottak erre.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 23:55

A Kétfarkú Kutya Párt elnöke reméli, hogy elfelejtik Márki-Zay Pétert

Ez egy tök jó ország, ahol akárhová megyek, mindig normális emberekkel találkozom, és mi a vége? Megszavazzuk ezt a totális bullshitet

idézi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét a hvg.hu. Kovács Gergely a párt eredményváró rendezvényének végén azt mondta: reménykedtek az öt százalékban és abban is, hogy népszerűbbek lesznek a Mi Hazánknál, „a párt jellegénél fogva”. Azt reméli, hogy „az ellenzék elfelejti egy időre Márki-Zay Pétert”.

 

6 hónappal ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 23:52

Hitlert és Milosevicet emlegette Márki-Zay Péter

Nem sokkal éjszaka fél 12 előtt szólalt meg az ellenzéki összefogás vereségéről Márki-Zay Péter. Elmondta: ebben a rendszerben elismerik a Fidesz győzelmét, azonban a rendszer demokratikusságát vitatta, szerinte a Fidesz hazugsággal, elhallgattatással nyert, és csalások is voltak. 

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott: ugyanúgy le van taglózva, mint mindenki más.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 23:40

Toroczkai László: Ez még csak a kezdet

Megtörtént a csoda – mondta a Mi Hazánk elnöke, amely a szavazatok 83,6 százalékos feldolgozottsága alapján 6,32 százalékos eredménnyel bejuthat a parlamentbe.

Szerinte ezt a „csodát” sem a közvéleménykutatók, sem a hatalmat gyakorló, „politikai váltógazdaságot működtető Fidesz vagy balliberális oldal sem” hitte el, ők viszont igen, miközben „olyan túlerővel szemben” dolgoztak, amire „nem volt példa”. Szerinte a Facebook, mint az EP-választásokkor, úgy most is beavatkozott a választásba azzal, hogy letörölte a Mi Hazánk Mozgalom oldalát, és „beavatkozott a Fidesz és a balliberális tömb is, hiszen a médiájukon keresztül próbáltak minket elhallgattatni”. Megemlítette azt is, hogy Marosvásárhelyre is el kellett menniük a kidobott levélszavazatok miatt.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 23:36

Nézze meg Orbán Viktor győzelmi beszédét

A miniszterelnök szerint akkor győzelmet arattak, hogy az még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 23:34

A fideszes Dunai Mónika pesti körzetben nyerhet

A választások előtt mind a 18 budapesti körzetet az ellenzéknek adták a közvélemény-kutatók, de most úgy tűnik, kettőt mégis a Fidesz vihet majd el. Az egyik a XVII. és X. kerületre kiterjedő 14-es körzet, amelyben Dunai Mónika vezet 700 szavazattal a jobbikos Szilágyi György előtt csaknem 97 százalékos feldolgozottság mellett.

A XIV.-XVI. kerületre kiterjedő 13-as körzetben Szatmáry Kristóf vezet a DK-s Vajda Zoltán előtt 305 szavazattal. Itt a feldolgozottsági arány csaknem 92 százalékos.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 23:20

Lázár János: Legyen tanulság, hogy negatív kampánnyal nem lehet nyerni

Bebizonyosodott Hódmezővásárhelyen, ami tanulság minden magyar településnek, hogy negatív kampánnyal, lejáratással nem lehet eredményt elérni – mondta a fideszes Lázár János, aki legyőzte Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert a választókerületében.

Lázár szerint megdolgoztak a választók bizalmáért, az ellenzék határtalan gyűlöletkampánya pedig nem vezetett eredményre. Ezért kérte az ellenzéket, hogy ezt hagyják abba.

A győztes fideszes politikus viszont arra kért minden hódmezővásárhelyit, hogy zárják le „a polgárháború éveit, a sötét időszakot”, ezért ne érje támadás az ellenfele, azaz Márki-Zay Péter családját és támogatóit.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2022. április 3. - 23:20

Menczer Tamás vezet Szél Bernadettel szemben

Budapest 2-es választókerületében szorosabb az eredmény: a fideszes Menczer Tamás 46,80 százalékon áll Szél Bernadettel szemben. Az Egységben Magyarországért jelöltje 44,84 százalékot szerzett a szavazatok 75,82 százalékos feldolgozottsága mellett.

A harmadik helyen áll György József (3,72 százalék), a Mi Hazánk jelöltje, a negyedik pedig 3,10 százalékkal a Magyar Kétfarkú Kutyapárt politikusa, Jakab Edina. A választókerület székhelye Budakeszi. 

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Választás 2022#választás#Belföld#országgyűlési választás 2022#fidesz#ellenzék#orbán viktor#márki-zay péter#percről percre#tudósítás

Címlapról ajánljuk