Választás 2022

Márki-Zay szerint mindent jól csináltak, Orbánnak üzent a lengyel miniszterelnök – élőben az újabb Fidesz-kétharmad első napjáról

rtl.hurtl.hu

2022. április 4. 6:47

Az újra kétharmaddal megválasztott Fidesz a legszegényebb településeken, míg az egyesült ellenzék a budai kerületekben tarolt. A nemzetközi sajtó szerint Orbán Viktor Putyin iránti barátsága tüske lesz a Nyugat oldalában. Csaknem 1,6 millióan szavaztak érvénytelenül a kormány gyermekvédelminek nevezett népszavazásán, de ez nem szerepel a kormánypárti média híradásaiban. 

  • 2022. április 3-án negyedszer is kétharmados győzelmet aratott Orbán Viktor pártja. 98 százalékos feldolgozottság mellett a Fidesznek 135, az egyesült ellenzéknek 56, a Mi Hazánk Mozgalomnak pedig 7 mandátum jut a Parlamentben.
  • Orbán Viktornak európai szélsőjobbos politikusok gratuláltak, és exkluzív interjút adott pártalapító társának, Bayer Zsoltnak.
  • Mint a részletes választási térkép mutatja, Budapesten csak két választókerületet nyert el a Fidesz, a vidék azonban narancssárga színbe öltözött, leszámítva a Pécset és Szegedet magába foglaló választókerületeket.
  • A hétfői nap az ellenzék részéről a számvetésé: a DK és a Jobbik elnöke vasárnap éjjeli nyilatkozataik alapján Márki-Zay Pétert hibáztatják azért, hogy az ellenzék mindössze a szavazatok 35,04 százalékát szerezte meg. 
  • Kovács Gergely, a Parlamentbe be nem jutott Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke is azt mondta, Márki-Zay Pétert el lehet felejteni. A jelölt hódmezővásárhelyi ellenfele, Lázár János is hasonlóan fogalmazott.
  • A gyerekvédelminek nevezett népszavazás érvénytelen lett.

Az április 3-i országgyűlési választás éjszakájáról szóló élő közvetítésünket itt olvashatja.

Nyitókép: A Fidesz eredményváróján vasárnap este. Kummer János / Getty Images

körülbelül 2 évvel ezelőttMohos Máté2022. április 4. - 8:54

Novák Katalin gratulált az újraválasztott szerb elnöknek, együttműködésre számít

Orbánhoz hasonlóan Aleksandar Vucic elnök is győzelmet aratott az előrehozott szerbiai választáson.

„Gratulálok Vucic elnöknek az újraválasztásához. Szerbia számíthat Magyarországra. Várom az együttműködésünket” – üzente Twitteren Novák Katalin leendő köztársasági elnök déli kollégájának.

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 4. - 8:41

Orbán Viktor Bayer Zsoltnak: El kell gondolkodnom, mi a következő teendő

A HírTV-nek adott exkluzív interjút győzelme után Orbán Viktor. 

Egykori pártalapító társának, Bayer Zsoltnak adott exkluzív interjút a vasárnapi országgyűlési választásokon aratott győzelme után Orbán Viktor. A kormányfő kijelentette, hogy „úgy nyertünk, ahogy senki sem gondolta, hogy képesek lehetünk nyerni.”, és elmondta, hogy mit fog csinálni másnap reggel:

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 4. - 8:28

Budán taroltak az ellenzéki jelöltek

Több kerületet is az ellenzék vitt, ahol 2018-ban még a fideszes jelölt nyert. Fürjes Balázs azt írta: oda Buda!

A 2022-es országgyűlési választáson minden budai mandátumot az ellenzék szerzett meg, több jelöltnek sikerült fordítania a 2018-as eredményhez képest, vagy növelni az ellenzék előnyét – mutatott rá a 444.

körülbelül 2 évvel ezelőttMohos Máté2022. április 4. - 8:09

Tóth Gabi reagált a Fidesz győzelmére: Meg volt írva

A kereszténység felé forduló énekesnő pénteken a Fidesz kampányzáróján énekelte a Himnuszt. 

Reagált az Instagramon Tóth Gabi énekesnő is a vasárnapi választások eredményére, amit kétharmaddal nyert a Fidesz-KDNP. Mindössze annyit fűzött hozzá a dologhoz:

körülbelül 2 évvel ezelőttMohos Máté2022. április 4. - 7:54

BBC: Orbán „kiszámíthatatlan tüske” a Nyugat oldalában, Magyarország még elszigeteltebb lesz

A brit közszolgálati csatorna elemzésében arról írnak: fájhat az EU feje Orbán miatt.

Elemzést közölt a BBC a magyarországi választásokról, amit Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP toronymagasan nyert. Azt írják: Orbán győzelme „fejfájást okoz” az EU számára.

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 4. - 7:32

Lázár: Márki-Zay Péter „politikai hulla” lett, vége van

Visszatért az országos politikába Lázár János, de kormányzati szerepvállalásról nem nyilatkozott. „Fogok beszélni Orbán Viktorral, ha majd hív” – mondta.

Visszatértem az országos politikába – jelentette ki sajtótájékoztatóján Lázár János, miután nagyon megverte Márki-Zay Pétert Csongrád-Csanád megye 4-es választókerületében. A fideszes politikus azonban a 24.hu-nak adott rövid interjújában már nem akart válaszolni az esetleges kormányzati szerepvállalását firtató kérdésekre.

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 4. - 7:29

Soros deportálásával viccelődik egy Orbánnak gratuláló republikánus, Trump volt tanácsadója Zelenszkij befolyásáról beszél

A tengerentúlról is érkeznek a gratulációk.

Amerikai republikánusok is gratulációjukat fejezték ki Orbán Viktornak választási győzelméhez. Steve King volt képviselő azt írta Geert Wildersről és Orbánról: „íme a nyugati civilizáció két dicsőséges horgonya”. Hozzátette: az utolsó dolog, amit Soros György akar az USA-tól, hogy Magyarországra deportálják. Lavern Spicer jelölt is gratulált.

körülbelül 2 évvel ezelőttMohos Máté2022. április 4. - 7:15

„Egyedül mindenki ellen” – Le Pen, Geert Wilders és Salvini is gratuláltak Orbán Viktornak

Az európai szélsőjobb örül a Fidesz sikerének.

Számos európai jobboldali politikus is gratulált Orbán Viktornak és a Fidesznek a kétharmados választási győzelemhez. Matteo Salvini, az olasz jobboldali kormánypárt, a Liga elnöke azt írta az MTI szerint:

körülbelül 2 évvel ezelőttKovács Kinga2022. április 4. - 7:00

Orbán Viktor szerint megvédték Magyarország függetlenségét, szabadságát, békéjét és biztonságát

A miniszterelnök vasárnap késő este úgy fogalmazott: hatalmas győzelmet arattak, akkorát, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan. Szerinte megvédték Magyarország függetlenségét, szabadságát, békéjét és biztonságát, valamint a gyerekeket és a családokat is.

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 4. - 6:54

Az ellenzéki pártszövetség vezetői közül senki sem állt ki Márki-Zay Péter mögé

Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott, elismeri a Fidesz győzelmét, de a választás demokratikus és szabad jellegét vitatja. Mint mondta: tiszta a lelkiismerete, mert mindent megtett, megtettek. Arra kér mindenkit, hogy nyugodjon meg, menjen haza, mert józan döntést kell hozni. Márki-Zay mögött a családja állt a színpadon, az ellenzéki pártszövetség közül senki sem állt ki mögé.

körülbelül 2 évvel ezelőttWagner Bea2022. április 4. - 6:51

Nagy győzelmet aratott a Fidesz-KDNP, Orbán Viktor marad Magyarország miniszterelnöke

Orbán Viktor marad Magyarország miniszterelnöke, mert a Fidesz-KDNP nagy győzelmet aratott és újabb kétharmados többséghez juthat az új Országgyűlésben. A Fidesz várhatóan 135 mandátumot szerez, így a Fidesz elnöke ötödszörre alakíthat kormányt. Az egységes ellenzék 56 képviselői helyet szerezhet, a Mi Hazánk a választás egyik nagy nyertese, mert bejutott a parlamentbe, valószínűleg hét mandátummal.

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 4. - 6:45

Jakab és Gyurcsány is Márki-Zayt hibáztatja a vereségért

A Jobbik és a DK elnöke is az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét kritizálta a választás után. 

Márki-Zay Péter „megbuktatta az ellenzéket”– jelentette ki Jakab Péter a vasárnapi országgyűlési választások után. A Jobbik elnöke kijelentette:

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 4. - 6:30

Kovács Gergely: Bocs mindenkitől, hogy nem lett meg az 5 százalék, elfelejthetjük Márki-Zayt

Az MKKP elnöke csalódott, és szomorúnak tartja, hogy „van egy ilyen oroszbarát kormányunk”.

Csalódottságát fejezte ki az országgyűlési választás eredményével kapcsolatban Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke, aki szerint a kormány az eddigi politikáját folytatja a következő négy évben is.

körülbelül 2 évvel ezelőttMohos Máté2022. április 4. - 6:27

Érvénytelen lett a gyermekvédelminek nevezett népszavazás

1,59 millió választó érvénytelenül szavazott, 3,25 millióan mondtak nemet a nemváltással kapcsolatos kérdésekre.

Olyan sokan szavaztak érvénytelenül, hogy nem haladta meg az érvényességi küszöböt a gyermekvédelminek nevezett, homofóbnak tartott népszavazáson voksolók száma. Ehhez az kellett volna, hogy az összes választópolgár fele, azaz 4 107 652 ember húzzon be érvényes ikszeket.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Választás 2022#választás#márki-zay péter#orbán viktor#kétharmad#fidesz#élő közvetítés#percről percre#mi hazánk#magyar kétfarkú kutya párt

Címlapról ajánljuk