Választás 2022

Soros deportálásával viccelődik egy Orbánnak gratuláló republikánus, Trump volt tanácsadója Zelenszkij befolyásáról beszél

rtl.hurtl.hu

2022. április 4. 7:29

A tengerentúlról is érkeznek a gratulációk.

Amerikai republikánusok is gratulációjukat fejezték ki Orbán Viktornak választási győzelméhez. Steve King volt képviselő azt írta Geert Wildersről és Orbánról: „íme a nyugati civilizáció két dicsőséges horgonya”. Hozzátette: az utolsó dolog, amit Soros György akar az USA-tól, hogy Magyarországra deportálják. Lavern Spicer jelölt is gratulált.

Steve Cortes, Donald Trump volt elnök tanácsadója pedig azt írta: 

Gratulálok a magyar népnek! Büszke nacionalisták, akik a Fideszt és Orbánt választották, és elutasították a globalisták, Soros, Biden külügyminisztériuma, a multinacionális üzletek, Zelenszkij és a korrupt nyugati média befolyásolási kísérleteit.

Trump még a választások előtt biztosította Orbán Viktort a támogatásáról. Szerinte a magyar népnek nagy szüksége van rá. A volt elnök az eredeti tervek szerint jött is volna kampányolni Magyarországra, ám ezt az eseményt lefújták.

A miniszterelnök vasárnap késő este úgy fogalmazott: hatalmas győzelmet arattak, akkorát, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan. Szerinte megvédték Magyarország függetlenségét, szabadságát, békéjét és biztonságát, valamint a gyerekeket és a családokat is. Az RTL Híradó riportját alább nézhetik meg:

Nyitókép: Thierry Monasse / Getty Images

 

#Választás 2022#orbán viktor#republikánus#usa#soros#zelenszkij#gratuláció#trump

Címlapról ajánljuk