Külföld

Mégsem tartják meg a magyarországi választás előtt az amerikai jobboldal budapesti rendezvényét

rtl.hurtl.hu

2022. március 4. 15:48

Ahová Donald Trumpot is meghívták.

Az ukrajnai háború miatt nem tartják meg a magyarországi választás előtt az amerikai jobboldal szuperkonferenciájának budapesti eseményét, a CPACHungary-t – írja a Telex. Korábbi információk szerint Donald Trumpot is meghívták az eseményre, de azóta sem tudni, hogy a volt elnök elfogadta-e a meghívást.

Az esemény hazai szervezője, a kormánypárti Alapjogokért Központ Facebook oldalán közölte, hogy a társszervező American Conservative Union-nal közösen úgy döntöttek, hogy március 25. és 26. helyett május 18. és 20. között tartják meg az eseményt.

Úgy gondoljuk, hogy most valamennyi politikusnak, állami és pártvezetőnek a saját országában kell minden erejével arra koncentrálnia, hogy népe és a nyugati civilizáció biztonságát, a konfliktus mielőbbi békés lezárását elősegítse

– írták. Azt nem tudni, hogy az időpont változása miatt a résztvevők névsora is változni fog-e: az eredeti tervek szerint a brazil elnök fia, Eduardo Bolsonaro és a spanyol szélsőjobboldali VOX párt elnöke, Santiago Abascal Conde is elfogadta a meghívást, a főszónok pedig Orbán Viktor. Más résztvevőket név szerint nem jelentettek be.

Nyitókép: Tristan Wheelock/Bloomberg via Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#cpac#donald trump

Címlapról ajánljuk