Választás 2022

Lázár: Márki-Zay Péter „politikai hulla” lett, vége van

rtl.hurtl.hu

2022. április 4. 7:32

Visszatért az országos politikába Lázár János, de kormányzati szerepvállalásról nem nyilatkozott. „Fogok beszélni Orbán Viktorral, ha majd hív” – mondta.

Visszatértem az országos politikába – jelentette ki sajtótájékoztatóján Lázár János, miután nagyon megverte Márki-Zay Pétert Csongrád-Csanád megye 4-es választókerületében. A fideszes politikus azonban a 24.hu-nak adott rövid interjújában már nem akart válaszolni az esetleges kormányzati szerepvállalását firtató kérdésekre.

A felvetésre, hogy „mindjárt kormányalakítás”, Lázár kijelentette:

Nem, nem. Erre a kérdésre nem fogok válaszolni.

Arra a kijelentésre, hogy „komoly kormányzati pozíció nélkül nem vehet részt a vágyott jövő felépítésében”, Lázár közölte, hogy előbb győzelmének súlyát kell mérlegelni, és hozzátette:

Aztán fogok beszélni Orbán Viktorral arról, ha majd hív, hogy hogyan képzeljük a közös munkát.

Lázár egy kérdésre válaszolva kijelentette, hogy „kizárja” annak lehetőségét, hogy két éven belül előrehozott választásokat fognak tartani, de hozzátette, biztos abban, hogy „emberpróbáló kormányzás jön”.

A fideszes politikus hétközben azt jósolta, hogy Márki-Zay Péter vasárnap este tíz órára politikai hulla lesz, és erre reagálva kijelentette:

És ez így is történt. Óra, percre stimmelt. Vége van.

Nyitókép: Lázár János, a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőjelöltje sajtótájékoztatót tart Hódmezővásárhelyen. Fotó: MTI/Rosta Tibor

#Választás 2022#lázár jános#márki-zay péter#országgyűlési választás 2022#kormány#fidesz#orbán viktor#előrehozott választás

Címlapról ajánljuk