Választás 2022

Jakab és Gyurcsány is Márki-Zayt hibáztatja a vereségért

rtl.hurtl.hu

2022. április 4. 6:45

A Jobbik és a DK elnöke is az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét kritizálta a választás után. 

Márki-Zay Péter „megbuktatta az ellenzéket”– jelentette ki Jakab Péter a vasárnapi országgyűlési választások után. A Jobbik elnöke kijelentette:

Márki-Zay Péter hat ellenzéki párt hadseregét kapta meg októberben, és tetemes előnyt. Ebből már tetemes hátrány lett, hovatovább fideszes kétharmad. Talán a kevesebb, megfontoltabb, egyértelműbb beszéd most több szavazatot hozott volna.

Jakab közölte, hogy az ellenzéki összefogást meg kell őrizni, de annak vezetését nem Márki-Zay Péterre kell bízni. A Jobbik elnöke szerint az ellenzéknek készen kell állnia arra, hogy átvegyék az ország irányítását, mert „az Orbán-kormány jó eséllyel nem húzza ki az elkövetkező négy évet”, és „a népharag elsöpri”.

Erőtlen és gyáva

Gyurcsány Ferenc szintén Márki-Zay Pétert hibáztatta a vereségért. A DK elnöke a vereség utáni beszédében az ellenzéki miniszterelnök-jelölt nevének említése nélkül kijelentette:

Erőtlent meg gyávát nem bíznak meg, hogy vezessen bármit, különösképp nem a hazát.  

Gyurcsány hozzátette:

Kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják. Kapitány attól lesz valaki, hogy biztonsággal, biztonságos úton, biztonságos kikötő felé vezeti a hajót.

A DK-elnöke kijelentette, hibát követtek el azzal, hogy olyan vezetőt választottak, aki nem baloldali politikát folytat, és „sok tekintetben a kormányzó jobboldalt tekinti példának és mintának”.

Nyitókép: Jakab Péter, a Jobbik elnöke és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. Fotó: Facebook / Jakab Péter / Gyurcsány Ferenc

#Választás 2022#jakab péter#gyurcsány ferenc#márki-zay péter#országgyűlési választás 2022#fidesz#ellenzék

Címlapról ajánljuk