Külföld

Putyin a végét járja? – Megszólalt az orosz külügyminiszter

rtl.hurtl.hu

2022. május 30. 7:27

Szergej Lavrov kijelentette, mindenki a saját szemével láthatja, hogy milyen állapotban van az orosz elnök. 

Vlagyimir Putyin egyre rosszabbá váló egészségügyi állapotáról kérdezték vasárnap Szergej Lavrov orosz külügyminisztert, aki tagadta, hogy az idén hetvenéves orosz elnök beteg lenne – írta az AFP és a TASZSZ orosz hírügynökség.  A francia hírügynökség megjegyezte, hogy Putyin egészsége és magánélete tabutémának számít Oroszországban, és szinte soha nem beszélnek róla nyilvánosan.

Lavrov a TF1 francia adó kérdésére válaszolva kijelentette:

Vlagyimir Putyin orosz elnök napi rendszerességgel jelenik meg a nyilvánosság előtt. Látható a tévéképernyőkön, el lehet olvasni és meg lehet hallgatni beszédeit. Nem hiszem, hogy egy értelmes ember bármilyen betegségre utaló jelet felfedezne rajta.

Az orosz elnök egészségéről évek óta terjednek pletykák, ami az Ukrajna ellen indított háború óta egyre gyakoribbá vált. Felmerült, hogy „őrült viselkedése” Ukrajnával kapcsolatban azt mutatja, hogy nagymértékben leépült az elméje, majd róla készült videók alapján merültek fel kétségek egészségügyi állapotával kapcsolatban: az egyiken az asztal szélébe kapaszkodik, és testtartása is furcsa, a másikon pedig gyakran nyalogatta száját, billegett, és gyakran helyezte át egyensúlyát.

A Reggeliben Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész arról beszélt, hogy Putyinnak egyértelműen megváltozott a külseje, de hogy ezt egyszerű hízás, szteroidos kezelés – ha valóban súlyos betegségben szenved – vagy szépészeti beavatkozás okozta, nehéz megmondani.


Egy orosz tényfeltáró lap arra utalt, hogy pajzsmirigyrákban szenvedhet, amire egyebek mellett abból következtettek, hogy az orosz elnököt egyre több orvos kíséri mindenhova, köztük rákspecialisták. Egyesek szerint vérrákja van, és műtét vár rá. Mások Parkinson-kórt emlegettek vele kapcsolatban.


Egy orosz kémre hivatkozva a brit bulvársajtó a hétvégén arról írt, hogy Putyin egy gyorsan előrehaladó daganatos betegség súlyos formájában szenved, egészségi állapota rohamosan romlik, kezdi elveszíteni a látását, és az orvosok 2-3 évet adtak neki.

A hétvégén a brit bulvársajtónak egy brit titkosszolgálati forrás egyenesen azt is kijelentette, hogy „az is lehet, hogy már nem is él, nem lehet tudni”, hozzátéve, hogy hetekig vagy akár hónapokig is dublőrrel helyettesítenék Vlagyimir Putyint, ha az orosz elnök meghalna.

Nyitókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök, egy 2022. május 16-án készült fényképen. Fotó: Contributor/Getty Images

 

#Külföld#vlagyimir putyin#betegség#orosz külügyminiszter#szergej lavrov

Címlapról ajánljuk