Külföld

Videó: az ajkát harapdálta és furcsán mocorgott Putyin, ismét azt találgatják, hogy milyen betegsége lehet

rtl.hurtl.hu

2022. április 25. 9:54

Egy héten belül ez a második nagyon furcsa videó.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az ortodox húsvét alkalmából bemutatott éjféli misén vett részt a moszkvai Megváltó Krisztus Székesegyházban, viselkedése miatt pedig ismét többen megkérdőjelezték egészséges állapotát. A Sun szerint Putyin a száját harapdálta, furcsán mocorgott, és összességében nyugtalanul viselkedett.

A Daily Mail is összeszedte, hogy milyen jelek utalhatnak arra, hogy a 69 éves politikus egészsége megrendült. A lap árulkodónak tartja, hogy Putyin a mise alatt gyakran nyalogatta száját, billegett és gyakran helyezte át egyensúlyát. Óvatosan azt is megjegyezték, hogy a leginkább feltűnő szájnyalogatás, illetve a szájszárazság a Parkinson-kór jele is lehet. Ez a betegség egyebek mellett remegéssel, idegrendszeri leépüléssel és a mozgás megváltozásával jár. 

Nem ez az első alkalom, hogy az orosz elnök viselkedése miatt az egészségét illető feltételezések látnak napvilágot. Az elnök csütörtökön találkozott védelmi miniszterével, Szergej Sojguval, az erről készült videók és képek pedig gyorsan terjedni kezdtek a közösségi médiában, mivel Putyin furcsa benyomást keltett testtartásával, illetve azzal, hogy görcsösen kapaszkodott egy asztal szélébe. Korábban már röppentek fel hírek az orosz elnök megrendült egészségi állapotával kapcsolatban. A Kreml azonban cáfolta, hogy Putyin pajzsmirigyrák miatt műtéten esett volna át.

Nyitókép: NiCoLeEliSei / Twitter

 

#Külföld#oroszország#vlagyimir putyin#húsvét#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk