Halloween édesség: Rémisztően élethű Zombie-ujjak receptje
2025. október 31. 10:00
Ha idén Halloweenre igazán borzongató, mégis finom süteményt szeretnél készíteni, próbáld ki a Zombie-ujjakat! Könnyen elkészíthető, látványos édesség, ami garantáltan elvarázsolja a vendégeket.
Halloween közeledtével mindenki izgatottan keresi a legkülönlegesebb édességeket. Ha valami igazán látványos és kicsit rémisztő finomságra vágysz, a Zombie-ujjak tökéletes választás: egyszerűen elkészíthetők, látványosak, és garantáltan elvarázsolják a családot vagy a vendégeket.
Hozzávalók (kb. 20 darabhoz):
- 10 egész mandula (héj nélkül)
- 1 tojás
- 250 g marcipánmassza
- 60 g porcukor
- 30 g liszt
- 1 csipet sütőpor
- 1 evőkanál tejszín vagy tej
Elkészítés:
- A mandulákat hosszában félbevágjuk, ezek lesznek az ujjbegyek.
- A tojást szétválasztjuk. A tojásfehérjét, marcipánt, porcukrot, lisztet és sütőport robotgéppel sima tésztává keverjük.
- Ujjformázás: A sütőt előmelegítjük 175°C-ra (légkeverés: 150°C). Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit. Nedves kézzel kb. 20 különböző hosszúságú (6–8 cm) ujjat formázunk, és a tepsire helyezzük.
- Minden „ujj” végére egy mandalfélét nyomunk a körömnek. Az egész tojássárgáját a tejszínnel/tejjel elkeverjük, majd a ujjakat ezzel megkenjük.
- A marcipánujjakat 15–20 percig sütjük a sütőben, majd hagyjuk kihűlni.
Tipp: Ha még ijesztőbb hatást szeretnél, egy kevés piros szirupot (pl. málna- vagy eperlekvár) cseppenthetsz a mandulák tövéhez, hogy a „vér” látványa is meglegyen!
Tápérték egy darabra: kb. 80 kcal, 2 g fehérje, 4 g zsír, 8 g szénhidrát.
Fotó: Pexels
Kapcsolódó tartalom
- Erdélyi Mónika halloweeni lázban ég - ettől te is frászt kapsz
- Gyors és egészséges tízórai ötletek általános iskolásoknak
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
 Követem