Halloween édesség: Rémisztően élethű Zombie-ujjak receptje

rtl.hurtl.hu

2025. október 31. 10:00

Ha idén Halloweenre igazán borzongató, mégis finom süteményt szeretnél készíteni, próbáld ki a Zombie-ujjakat! Könnyen elkészíthető, látványos édesség, ami garantáltan elvarázsolja a vendégeket.

Halloween közeledtével mindenki izgatottan keresi a legkülönlegesebb édességeket. Ha valami igazán látványos és kicsit rémisztő finomságra vágysz, a Zombie-ujjak tökéletes választás: egyszerűen elkészíthetők, látványosak, és garantáltan elvarázsolják a családot vagy a vendégeket.

Hozzávalók (kb. 20 darabhoz):

  • 10 egész mandula (héj nélkül)
  • 1 tojás 
  • 250 g marcipánmassza
  • 60 g porcukor
  • 30 g liszt
  • 1 csipet sütőpor
  • 1 evőkanál tejszín vagy tej

Elkészítés:

  1. A mandulákat hosszában félbevágjuk, ezek lesznek az ujjbegyek.
  2. A tojást szétválasztjuk. A tojásfehérjét, marcipánt, porcukrot, lisztet és sütőport robotgéppel sima tésztává keverjük.
  3. Ujjformázás: A sütőt előmelegítjük 175°C-ra (légkeverés: 150°C). Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit. Nedves kézzel kb. 20 különböző hosszúságú (6–8 cm) ujjat formázunk, és a tepsire helyezzük.
  4. Minden „ujj” végére egy mandalfélét nyomunk a körömnek. Az egész tojássárgáját a tejszínnel/tejjel elkeverjük, majd a ujjakat ezzel megkenjük.
  5. A marcipánujjakat 15–20 percig sütjük a sütőben, majd hagyjuk kihűlni.

Tipp: Ha még ijesztőbb hatást szeretnél, egy kevés piros szirupot (pl. málna- vagy eperlekvár) cseppenthetsz a mandulák tövéhez, hogy a „vér” látványa is meglegyen!

Tápérték egy darabra: kb. 80 kcal, 2 g fehérje, 4 g zsír, 8 g szénhidrát.

Fotó: Pexels