Őszi gesztenyés ízek: 5 egyszerű és ínycsiklandó gesztenyés recept
2025. október 13. 8:30
Ahogy beköszönt az ősz, a gesztenye újra a konyhák sztárja lesz. Összegyűjtöttünk 5 gyors és ínycsiklandó gesztenyés receptet, amelyekkel garantáltan elvarázsolhatod családodat és barátaidat.
1. Gesztenyés pite fahéjjal
Hozzávalók: gesztenyepüré, omlós tészta, tojás, tejszín, fahéj, cukor
Elkészítés:
- Készítsd elő az omlós tésztát, majd béleld ki a pite formát.
- A gesztenyepürét keverd össze a tejszínnel, cukorral és fahéjjal.
- Az elkészült krémet rakd a tésztára, majd 180°C-on süsd 25-30 percig.
2. Csokoládés gesztenyegolyók
Hozzávalók: gesztenyepüré, kakaópor, porcukor, étcsokoládé
Elkészítés:
- A gesztenyepürét keverd össze porcukorral és kakaóporral.
- Formázz belőle kis golyókat, majd mártsd meg olvasztott csokoládéban.
- Hűtsd legalább 1 órát, majd tálald.
3. Gesztenyekrémleves
Hozzávalók: gesztenyepüré, tejszín, húsleves alaplé, só, bors
Elkészítés:
- A gesztenyepürét keverd össze az alaplével, majd forrald fel.
- Add hozzá a tejszínt, sót és borsot ízlés szerint.
- Turmixold simára és tálald melegen, egy csipet szerecsendióval.
4. Gesztenyés muffin
Hozzávalók: liszt, gesztenyepüré, tojás, vaj, cukor, sütőpor
Elkészítés:
- A lisztet keverd össze sütőporral és cukorral.
- Add hozzá a gesztenyepürét, tojást és olvasztott vajat.
- Töltsd a masszát muffin formákba és süsd 20-25 percig 180°C-on.
5. Gesztenyével töltött csirke
Hozzávalók: gesztenyepüré, csirkemell, hagyma, vaj, fűszerek
Elkészítés:
- A csirkemellet vágd félbe és töltsd meg a gesztenyés krémmel.
- Süsd vajban aranybarnára, ízesítsd sóval, borssal és rozmaringgal.
- Tálald zöldségekkel vagy salátával.
A gesztenye sokoldalúságának köszönhetően akár desszertként, akár főételként is csodásan érvényesülhet. Próbáld ki a fent bemutatott recepteket, és hozd el az őszi gasztronómia varázsát otthonodba!
Fotók: Freepik