KERESÉS search-close

szobor

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szobor"

Hulladékszobor az újrahasznosítás népszerűsítésére

Szemétből épít szobrot egy Angliában élő magyar újságíró. Belicza Bea a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál egyik kísérőrendezvényére készül, amelyen a hulladékok művészeti alkotásként élednek újjá. Ezzel pedig az újrahasznosításra hívják fel a figyelmet.

PET PALACK: Szemétből épít szobrot egy Angliában élő magyar újságíró

Belicza Bea a Trash Art-ra készül, ami már két éve a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál egyik kísérőrendezvénye. Az újságíró Nigériában volt önkéntes, ott találkozott azzal a német mérnökkel, aki PET palackokból épített házakat és ezt tanította a helybelieknek.

Bíró Icának mégis megmaradhat a háza?

Egy új bírósági döntés miatt lehet, hogy mégsem veszik el az egykori Metal Lady házát devizahitele miatt? Bíró Ica már az egészségét is veszélyben érzi a sok idegeskedés miatt. Meddig tart még a harc a hitellel? Ha kíváncsi, Bíró Ica hogy segítene devizahiteles sorstársain,  kattintson IDE!

JÓTÉKONYSÁG: Licitáljon Bíró Ica szobrára!

Az egykori Metal Lady jótékony célra ajánlja fel azt a szobrot, amit a Kossuth-díjas szobrászművész, Pauer Gyula készített róla. A befolyó összeg felét olyan devizahitelesek megsegítésére szánja, akiknek nincs már reményük kiszabadulni az adósságcsapdából.

A villalakók a nézők szobraihoz fohászkodtak

Mindenki a szobrokhoz léphetett, hogy imádkozzanak és elmondják, mit is szeretnének a tévénézők istenétől és istennőjétől.

Greg: „Azt hittem, a Zsút felrúgom!”

Greg Zsuzsu felsőtestéből, Hunor pedig Roliéból készített gipsz szobrot, amiből felépítették egy-egy néző alakját. Alkotás közben azonban megint kitört a pánik: most viszont Greg akadt ki...

Magyar szobor a Super Bowl-on

A New England Patriots nyerte a Super Bowl-t! Soha ilyen kevés pont nem született döntő meccsen, 13-3-ra győzték le a Los Angeles Rams csapatát. A világ egyik legnézettebb sporteseménye idén a sportkommentátorok szerint is az eddigi legunalmasabb volt. Egy magyar szobrász, Szőke Gábor Miklós 33 tonnás sasszobrát viszont évente ezentúl milliók látják majd, hiszen az alkotás mostantól az idei Super Bowl helyszíne, a vadonatúj Mercedes Benz Arena előtt áll. 

Nagy Imre unokája is megdöbbent a szobor áthelyezésén

Nem lesz ott Nagy Imre szobrának avatásán unokája. Jánosi Katalin szerint méltatlan helyszínen, a volt ÁVH székház közelében állítják fel újra a kivégzett miniszterelnök emlékművét, amit tegnap hajnalban szállítottak el a parlament mellől. Nagy Imre unokája azt mondja: szimbolikus jelentősége van a szobor áthelyezésének.

EMLÉKMŰ: Így távolították el Nagy Imre emlékművét

Még sötétben, éjszaka, titokban emelték le Nagy Imre szobrát, a hidat pedig, amelyen állt, hajnalban szállították el. Erről egy nézőnktől kaptunk felvételeket. A szobrot restaurálják, majd a Jászai Mari téren állítják fel újra.

Elvitték Nagy Imre szobrát


szerző:
2018.12.28. 15:31
Elvitték Nagy Imre szobrát

Az éjjel, titokban vitték el Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről. A helyére a vörös terror áldozatainak emlékműve kerül, amely 1945 szeptemberéig állt itt. A szobor eltávolítása ellen a kivégzett miniszterelnök unokája, a Nagy Imre társaság és ellenzéki pártok is tiltakoztak. Nézőnk felvételét ITT is megnézheti!

Őskori művészeti alkotásokra bukkantunk a Villában!

Kezdetét vette az első tematikus hét, a Civilizáció Hete a Villában! A villalakókra egy időutazás várt: az Őskorba csöppentek és ezzel egyidőben ősemberekké váltak.

Meztelen királylány: egy műalkotás, ami még ma is számtalan kérdést vet fel

Molnár Csilla az első magyar, modern szépségkirálynő volt, akire csupán 16 évesen szakadt rá az óriási ismertség és ezzel együtt rengeteg olyan lelki teher, amelyekkel nem tudott megbirkózni és végül fiatalon öngyilkos lett. A verseny után meztelenül készült róla egy szobor, amit szinte sosem látni, most viszont megmutatták és ezzel új értelmet nyert a fiatal lány tragédiája.

Felavatták Göncz Árpád szobrát a XIII. kerületben

Felavatták Göncz Árpád néhai köztársasági elnök szobrát a XIII. kerületben, a róla elnevezett városközpontban.

Új helyre kerül Nagy Imre szobra

Elviszik Nagy Imre szobrát a fővárosi Vértanúk teréről – ezt a Kossuth Tér átépítéséért felelős kormánybiztos erősítette meg a Magyar Narancsnak. A szobor helyén újra felállítják az 1919-es vörösterror áldozatainak emléket állító Vértanúk Emlékművét, az Alkotmány utcában pedig Trianon emlékhely is lesz.

Félmeztelen Jeff Goldblum szobor bukkant fel Londonban

Emlékeztek még arra a jelenetre a Jurassic Parkból, amikor Jeff Goldblum kigombolt ingben fekszik? Na erről készült most hatalmas szobor!

37 milliós szobrot tört össze az 5 éves gyerekük

Elképesztő nagyságú kiállítási belépő díjat fizethet egy amerikai család utólag, ha nem sikerül elfogadható mentséget találniuk gyerekük tettére. 5 éves fiuk ugyanis egy tárlaton összetört egy különleges szobrot, és a biztosító társaság 132 ezer dollárt akar bevasalni rajtuk. Az átszámítva több mint 37 millió forintos károkozást egy biztonsági kamera felvette.

Már a helyén Bud Spencer szobra

Megérkezett a Corvin-sétányra Bud Spencer szobra. A Carlo Pedersoli néven született olasz színész szobrát pénteken állították fel végleges helyére. A Piedonét megformázó színészlegenda szobrának ünnepélyes avatóját szombat délelőtt tartják. Az RTL MOST-on pedig januárig minden hétvégén látható egy-egy Bud Spencer film!

Szobor a szemétben – vizsgálatot indítanak

Meg kell vizsgálni a Vilt szobor tárolási gyakorlatát - ezt reagálta a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára az RTL Híradó szombati riportjára, melyben megmutattuk, hogy a Kossuth díjas Vilt Tibor szobrát, a Doktor Sándort egy pécsi szeméttelep konténerében tárolja a pécsi városvezetés.

Fókusz 2017-10-17


szerző:
2017.10.17. 17:20
12 méteres Miskahuszárt avattak

Felavatták Pákozdon a legnagyobb magyar szabadtéri szobrot, Miskahuszárt. A tizenkét méteres betonmonstrumot egy vállalkozó finanszírozta. A szobor egy gyalogos huszárt ábrázol - a polgármester szerint ezzel akarnak emléket állítani a pákozdi csatának. A helyiek körében azonban egyelőre nem osztatlan az emlékmű sikere.

 

Szobor készült Bud Spencerről

Elkészült és már csak a bronzba öntésre vár az első magyar Bud Spencer szobor. Alkotója több hónapon át faragta, a tavaly elhunyt színészlegenda egyik leghíresebb filmje alapján. Bud Spencer születésnapjára, október végén avatják fel a Józsefvárosban, valószínűleg a Corvin sétányon. Az ünnepségre meghívták fiát és unokáját is.

 

ÍGY KÉSZÜLT: Az első magyar Bud Spencer szobor

Elkészült és már csak a bronzba öntésre vár az első magyar Bud Spencer szobor. Alkotója több hónapon át faragta, a tavaly elhunyt színészlegenda egyik leghíresebb filmje alapján. Bud Spencer születésnapjára, október végén avatják fel a Józsefvárosban.

RAJONGÁS: mutatjuk a készülő Elvis szobrot

2017. augusztus 16-án pont 40 éve, hogy Elvis Presley meghalt. Az évforduló alkalmából a Fókusz stábja felkereste Kutas László, szobrászmestert, aki éppen a Király szobrán ügyködik, amit nem máshol, mint a a budapesti Elvis Parkban helyeznek majd el.

A teljes adást ITT nézheti meg!

 

Hugh Jackman dalra fakadt


szerző:
2017.07.13. 17:55
Hugh Jackman dalra fakadt

Hugh Jackman feleségével Európában nyaral, uticélul pedig mediterrán országokat választottak. Görögország után Olaszország felé vették az irányt. A Farkas karakterét játszó színész rengeteg fotót készített a varázslatos tájról, egy helyen pedig még dalra is fakadt.

Magyarok készítették el Amerika új csodáját

A világ legnagyobb madárszobrán már az utolsó simításokat végzi Szőke Gábor Miklós szobrászművész, aki az atlantai helyszínről jelentkezve, videotelefonon mesélt nekünk a két éve tartó projektről.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

 

A vérfürdő ellen tiltakoznak

Leöntötték piros festékkel a dán főváros jelképét, A kis hableány szobrot. A festék színe a vért jelképezi, amire a járdára írt, angol nyelvű szövegből lehet következtetni. E szerint "Dánia megvédi a Feröer-szigetek delfinjeit". Mindez arra utal, hogy állatvédők tiltakoznak. Az Atlanti-óceán északi részén lévő szigetcsoporton ugyanis, amely Dánia része, évente egyszer példátlan vérfürdőt tartanak a helyiek az öbölbe terelt gömbölyűfejű delfinek között. Az állatok húsát feldolgozzák és megeszik, de csak az ott élők. Nemzetközi állatvédő szervezetek állandóan követelik, hogy Dánia tiltsa be a mészárlást.

 

Letörték egy Hofi Géza szobor fejét

Letörték a fejét a legismertebb Hofi Géza-szoborként ismert műalkotásnak – az eset pár napja történt. Stremeny Géza, Színház című alkotását 2004ben állították fel a Nagymező utcában: A halál tartja kezében a mosolygós humorista fejét – az alkotás az évek alatt teljesen egybenőtt a Pesti Broadway-jel. A helyi vendéglátósok szerint azért történt rongálás, mert az éjszakában mulatozó fiatalok gyakran csimpaszkodtak bele teljes súllyal a koponyába.

Az óriási csoki szobor láttán majdnem kapituláltak a csapatok

Mindenki sokkot kapott, amikor meglátták az előttük lévő pluton pihenő csokoládé szobrot: azt hitték, másolás lesz a feladat. A Séf viszont megnyugtatott: a feladat egy éttermi tányér desszert!

Mi várt a versenyzőkre? Megkérdeztük, a csokimestereket!

Különbözőféle csokoládék, csokikrémek tornyosultak a zsűri előtti pulton, aminek egy csodás csokoládé szobor volt a legfőbb éke. Kolonics Zoltánt és Domonkos Dávidot kérdeztük a feladat nehézségéről és a csoki versenyek világáról.

Fókusz 2017-03-31


szerző:
2017.03.31. 17:25
Ronaldo szobrán nevet a világ

Bizarr szobor árnyékolta be Christiano Ronaldo ünnepét. A négyszer a világ legjobbjának választott portugál focistáról szerdán repülőteret neveztek el szülővárosában a Madeira szigetén található Funchalon. Csakhogy a 32 éves világsztárra a félresikerült mellszobor leleplezése után már nem nagyon figyeltek.

Már fényesítik az Oscar szobrokat!

Vasárnap este rendezik a 89. Oscar-gálát, a filmvilág és a rajongók egyformán izgatottan várják a nagy eseményt. Kisütött a Nap, a vörös szőnyeget is leterítették, az Oscar szobrokat is a szabadban tisztítják.

 

A mi kis sza... kakaós briósunk leleplezése

Erika nagy örömére átadásra kerül az Európai Unió Regionális Specifikumok alapból támogatott emlékmű, azonban a lakosokból inkább nevetés tör ki, mint büszkeség...

Mutatjuk, hogy milyen a valódi Jégvarázs!

Kiss Péter Balázs utánajárt, hogyan készülnek a jégszobrok, majd szánkóval távozott a helyszínről a Havazin egyik műsorvezetőjével, Debreczeni Zitával.

Művészek a szabadságról

Szabadság és remény - főként ezt jelentette 1956 azoknak a művészeknek, akik a forradalom után elhagyták az országot. Sokukat a mai napig felzaklatják az akkor történtek. Az Abigail galériában a forradalom évfordulóján 15 olyan művész képeiből nyílt kiállítás, akik az emigrációban készítették legjelentősebb alkotásaikat.

Szobrot kapott egy cica Isztambulban

Tomboli, a házimacska, azzal vált az internetezők és a járókelők kedvencévé, hogy furcsa pózokban szeretett heverészni. A macska halála után több mint tizenkétezer rajongója követelte, hogy állítsanak egy szobrot a négylábú emlékére. Egy helyi szobrász végül vállalta is a feladatot és elkészítette Tomboli bronzmását, amit a macska kedvenc járdaszegélyén helyeztek el.

Összecsapott Lóri és Viki, and the WINNER is...

A két párbajozónak sorversenyeken kellett bizonyítania. A játékok után Vivien alig várta, hogy kihirdethesse a győztes nevét.

Óriás Kossuth szobor homokból

55 köbméter homokból készült Kossuth Lajos mellszobra, amit Tinnyén láthatnak az arra járók. Monostori Ferenc két hétig dolgozott a 80 tonnás szobron. A tegnapi vihar megtépázta a Kossuth homokfrizuráját, de a monumentális alkotást nem fújta el a szél.

Biztonsági őrök tartóztatták fel Mark Ruffalot

Hulk feltalálta magát: méreteinek megfelelő Oscar-díjat választott. Nem kellett megkapnia, elvette, ami jár – hacsak nem lépett volna közbe a személyzet!

Magyarok, akiknek már a polcán díszeleg Oscar

Goldie Hawn majdnem kiugrott a bőréből, amikor 1977-ben felolvasta Zsigmond Vilmos nevét. Nem véletlenül, hiszen a másik díjátadóval, John Voight-tal együtt már dolgoztak korábban a magyar operatőrrel. A Harmadik típusú találkozások című film operatőri munkájáért kapta a díjat, amelyet Steven Spielberg rendezett. Bemutatjuk azokat a magyarokat, akiknek már ott díszeleg a polcán az arany szobrocska.

Egy éven át restaurálták a szobrot

Borzalmas állapotban került elő Jankovits Gyula Libatolvaj című szobra, ami még a második világháborúban rongálódott meg. Letörött a szobor feje és egyik lába, illetve a libák is súlyosan sérültek. Egy végzős restaurátor hallgató dolgozott rajta majd egy évig, így a márványszobrot hetven év után újra kiállították a budai palotában.

Jégből épült mesevilág


szerző:
2016.01.07. 18:50
Jégből épült mesevilág

Jégből és hóból épített paloták, szobrok, hidak, csúszdák és labirintusok – idén 31. alkalommal rendezik meg Kínában a Nemzetközi Hó-és jégfesztivált. A jégből épült mesevilágot Harbinban, Kína egyik leghidegebb településén építették fel, melyet gyakran neveznek a jég városának.

Mégis szobrot állítanának Hómannak

Mégiscsak szobrot állíthatnak Hóman Bálintnak. Az egykori antiszemita politikusról elnevezett alapítvány elnöke kedden jelentette be, hogy a nemzetközi és hazai tiltakozások ellenére is felállítják a zsidótörvények kidolgozásában résztvevő politikus szobrát, és közadakozásból visszafizetik az állami támogatást. A miniszterelnök azonban ma a parlamentben azt mondta: nem támogatja a szobor felállítását.

Most már csokiputyin is van


szerző:
2015.12.06. 18:43
Most már csokiputyin is van

Életnagyságú csokoládészobor készült az orosz elnökről, a szentpétervári csokifesztiválon. Vlagyimir Putyint azonban nem lehet megenni, bár néhány néző próbálta kóstolgatni. Amint vége a fesztiválnak, a szobrot visszaviszik abba a cukrászatba, ahol készült, és ott marad, amíg megmarad.

Liza mániás jókedvében kidekorál egy szobrot, de lebuknak Péterrel.

Barátok közt bármi megtörténhet és meg is történik! Ha újra meg akarod nézni, hogy mi történt a kedvenceddel, vagy milyen fordulatot vett a történet, akkor ne hagyd ki ezt az emlékezetes jelenetet se a Barátok közt 2015. november 2-i epizódjaiból!

Itt a Halloween, nézegessen félelmetes sütőtököket!

Ha Halloween, akkor sütőtök. Ha sütőtök, akkor művészet.

Ön szerint Robert Capának tetszene ez a szobor? Mert nekünk nem!

A képen látható vizuális gyomros fogadja a Budáról Pest felé sétáló turistákat a Széchenyi térnél. Az alkotók szándékuk szerint a szoborral a magyar származású fotográfus előtt akartak tisztelegni. A hungarocellből és betonacélból készült alkotás a fotóművész A milicista halála című világhírű fényképének három dimenziós megformálása. Másik szerint inkább egy testet öltött művészeti merénylet.

Szokatlan látvány a Lánchíd budai hídfőjénél

Két nap alatt egy hét és fél méter magas szobrot építettek fel a főváros legfrekventáltabb helyén. Az alkotás a magyar származású fotóművész, Robert Capa leghíresebb fotója alapján készült egy nemzetközi kortárs művészeti kiállítás részeként. A négy tonnás óriás egy hónapig készült és október végéig lehet megnézni.

SZEMKÁPRÁZTATÓ: Pislogó és lélegző szobrok

Türelem, és kitartás. Ahhoz, hogy valaki jó élőszobor legyen, ezekre a tulajdonságokra mindenképp szükség van - mondták az idei világbajnokság résztvevői. De a nézőket el is kell kápráztatni. Ezért egy-egy produkciót hosszas készülődés előz meg. 

Következő rész (2015. szeptember 24.)

Megtalálják-e Zsolték Alizt? Elkészültek a Magdi szobor tervei Hogy alakul Liza zenei karrierje?

Kísérteties Krisztus-szobrok pusztulnak egy kaliforniai sivatagban

Egy amerikai szobrászművész negyvennél is több újszövetségi jelenetet öntött vasbetonba az 1940-es években. A fehérre festett, kísérteties szoboróriások ma a kaliforniai Yucca-völgyben pihennek és próbálnak dacolni az elemekkel.

Előző rész (2015. szeptember 17.)

Képes lesz Ádám legyőzni Zsoltot? Gizella szentet akar faragni Magdi anyusból. Képes lesz Miklós leállítani Nóra és Róbert házasságát?

Következő rész (2015. szeptember 17.)

Képes lesz Ádám legyőzni Zsoltot? Gizella szentet akar faragni Magdi anyusból. Képes lesz Miklós leállítani Nóra és Róbert házasságát?

Ez történt a 37. héten


szerző:
2015.09.11. 22:00
Ez történt a 37. héten

Zsolték csapdába csalják Nikolt és Fasírtot, és remélik, hogy végre megszabadulnak tőlük. Vajon így lesz? Miklós zongorát vásárol a Svájcból hazatérő Lizának, de meglepetése eléggé furcsán hat Ágnesre. Ágnes szembesül Liza terveivel, aki zongorát szeretne tanulni itthon egy neves konzervatóriumban. A terveket ellenzi, mert Liza igazi apja is zongorista szeretett volna lenni, de Lizának erről nem beszél. Hanna rájön, hogy az anyja megint átverte őt. Miklós megpróbálja leállítani a Ritát zsaroló Róbertet. Zsófi és Tóbiás a fitnesz videójuk forgatásával foglalatoskodik. A lakógyűlésen megszavazzák, hogy kinek a szobra kerüljön az udvarra.

Magyarország a legjobb hely a homokozásra

Homokból készült, embermagasságú Szent István szobor áll a falu szélén. Tinnyén a focipálya mellé készült szobor híre gyorsan terjedt a közösségi oldalakon. Egy világrekorder művész faragta, aki külföldön híres, itthon viszont még alig hallottunk róla. Monostori Ferenc augusztus 20-a alkalmából készítette el Szent István szobrát.

Ez történt a 32. héten


szerző:
2015.08.07. 21:15
Ez történt a 32. héten

Zsófi attól fél, valaki közé és Tóbiás közé állhat. Róbert attól fél, kitudódik a titka. Nórának feltűnik, hogy Róbert mennyire retteg az apjától. Zsolt régi üzlettársa vissza akar kerülni a körforgásba. Vajon Zsolt hagyja ezt neki? Az asszonyok mindent bevetnek, hogy férjeik azon szobor megépítésére szavazzanak, amit ők akarnak. Péter igyekszik ott betartani Hannának és Ádámnak, ahol tud. Hanna ezért úgy dönt, nem falaz tovább Péternek a korábbi támadás ügyében. Júlia megfenyegeti Attilát, hogy nyilvánosságra hozza a titokzatos levél tartalmát. Sikerül-e Péternek módot találnia arra, hogy leszerelje Hanna fenyegetőzését?

Ez történt a 31.héten


szerző:
2015.07.31. 21:15
Ez történt a 31.héten

Ádám Ágnestől kap pénzt a fotós workshopra, amiért ő is megtesz egy szívességet Ágnesnek. Vajon mi lesz az? Péter aljas húzással akarja megnyerni a pert Hanna ellen. Gizella kampányba kezd azért, hogy szobrot állítsanak az udvaron a ház egy néhai lakójának. Zsófi hatalmas hírt közöl Tóbiással. Zsolt és Mónika egyre közelebb kerülnek egymáshoz, Zsolt ráadásul megígéri neki, hogy felhagy az illegális tevékenységeivel. Luca apja ismét megjelenik, de a kislány nem bízik benne. Zsolt múltja újra kísért, ami komoly veszélyt jelent Mónikára és gyermekére is.

Előző rész (2015. július 29.)

Sikerül-e Zsófinak titokban tartania terhességét? Talál-e Gizella forrást a szoborra? Vilmos meglepő ötlettel áll elő Mónikának.

Következő rész (2015. július 29.)

Sikerül-e Zsófinak titokban tartania terhességét? Talál-e Gizella forrást a szoborra? Vilmos meglepő ötlettel áll elő Mónikának.
 

Következő rész (2015. július 28.)

Ádám sikerrel jár a zsarolófelvétel megszerzésével. A könyvklub tagjai úgy döntenek, szobrot állítanak Magdinak. Zsófi és Miklós csörtéje békekötéssel zárul.
 

Most megtudhatják, mi a frissen felállított Andrássy szobor titka

1956-ban, mikor ledöntötték Sztálin szobrát, az alkotónak, 16 éves kisfiúként sikerült egy darabot lefűrészelnie belőle, amit máig őrzött, így ezt a kis darabot beöntötték a készülő új emlékműbe.

Mi a közös Sztálinban és Andrássy Gyula szobrában?

70 év után újra a helyén áll Andrássy Gyula bronzból öntött, korábbi lovas szobrának mása a Kossuth téren. A kétszeres életnagyságú szobrot hétfőről keddre virradóra, a Kincsem Parkból fektetve, rendőri kísérettel szállították a Kossuth térre, a Parlament déli oldalához. Ujvári Mihály riportja.

Kínából lophatták a különleges Buddhát

Holland tulajdonosa váratlanul összecsomagoltatta és elvitette a budapesti Természettudományi Múzeumból a világhírű vált ereklyét. A műalkotás egy 900 éve mumifikálódott szerzetes testét rejtette. A múzeum értetlenül áll az eset előtt.

Akár börtönbe is kerülhet Dopeman

Akár három évre is börtönbe kerülhet az ismert rapper, Pityinger László, azaz Dopeman, amiért egy 2013-as tüntetésen belerúgott az Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló szobor fejébe. Az ügyészség most vádat emelt az ügyben, arra hivatkoznak, hogy ez a viselkedés megriaszthatta a tüntetésen résztvevőket és a tévénézőket. A rapper az RTL Híradónak úgy reagált, viselkedése ugyan harsány volt, de helyénvaló.

Rengeteg jelölés, nulla bezsebelt díj - People's Choice Awards 2015

Az RTL Klub sorozatsztárjai több kategóriában is jelöltek voltak, azonban egyikőjüknek sem sikerült nyerni.

Házon kívül 13-10-16


szerző:
2013.10.16. 23:25
Házon kívül 13-10-16

Házon kívül: Egy lopási történet furcsa fordulata. Tavaszmező utca - a felvétel a támadásról, és ami mögötte van. Egy balos rúgás az alagút végén.

Egy balos rúgás az alagút végén

A ledőlő Orbán-szobor, az elguruló fej és az utána következő zavaradottság. Közös ünneplésre készülnek ellenzéki pártok október 23-án, de a szobordöntés, és ami utána következett, megmutatta, hogy törékeny a barátság.

Benkő Dániel az öröklét kapujában

A botrányos lantművész sok mindent letett már az asztalra azért, hogy ne merüljön feledésbe a neve, egy műkedvelő szobrásznak köszönhetően azonban már a megnyerő ábrázatát is csodálhatja majd az utókor.

Fókusz 11-11-03


szerző:
2011.11.03. 20:15
Fókusz 11-11-03

Fókusz: Mesés karrier - Interjút adott Dzsudzsák Balázs. Beszél az őt körülvevő hisztériáról és a milliárdjait firtató pletykákról is. Édes otthon - Hazavittük Baricz Gergőt szülőfalujába. Az X-Faktor ezerarcú döntőse otthon igazi ezermester. Égből pottyant jövedelem - Az elhunyt sztárok örökösei külföldön milliókat keresnek. Nálunk meg lehet élni az egykori slágerekből?

Benkő fogta a saját fejét és szembenézett önmagával

Az orrával kicsit hadakozott, de a füleit imádta. Benkő Dániel leleplezte saját mellszobrát, aztán táncra perdült annak szőke alkotójával.

Nem volt engedély a balesetveszélyes szoborra

A Széchenyiről készült elbontott alkotást egy kőbaányai iskola állította fel. Ők azt mondják, csak egy gipsz makettet tettek ki.

Banánszobrász hódít a világhálón

Banánból készít szobrokat egy japán férfi, és bár ezek nem tartósak, a róluk készült fotók igen, a világhálón pedig szép sikerük van.

Felavatták II. János Pál szobrát Moszkvában

II. János Pál állítólag nagyon szerette az oroszokat, és el is akart látogatni oda, de erre végül nem került sor.

„Hasonlítson II. János Pálra!”

Át kell alakítani a római pályaudvar előtt felállított pápaszobrot.

Csúszhat a Margit híd befejezése

Egy cég jóval olcsóbban vállalta a szobrok felújítását, a hoppon maradt cégek perelnek.

Liszt „királyi” helyet kap Varsóban

Csak a Liszt-szobor esetében engedik Varsóban, hogy a Chopin-emlékmű közelében egy másik alkotás is helyet kapjon.

Marilyn Monroe lábai közt fotózkodnak

Csábos mosoly, fellebbenő szoknya – Marilyn Monroe Chicagoban. Az amerikai színésznőről szobor készült.

Reagan a „gonosz birodalmával” szemben áll

Felavatták Ronald Reagan volt amerikai elnök szobrát Budapesten, a Szabadság téren.

Szobrok lepik el a csónakázótavat

Már épül az Art on Lake - Művészet a Tavon című, május 22-én nyíló kiállítás a Városligeti Csónakázótavon.

Rossz arcát mutatja a Szabadság-szobor

A New York-i szobor helyett véletlenül a Las Vegas-i másolat arca került az amerikai posta bélyegére.

Rágja az enyészet az ’56-os emlékművet

Szemét és vizeletszag. Ez fogadja a látogatókat a helyszínen. Úgy tűnik, nincs gazdája a 2006-ban épült emlékműnek.

Botrányos emléket állítottak Jackónak

Szobrot készítettek Londonban a két éve meghalt Michael Jacksonról.

Jacko „énekel” a londoni Fulham stadionnál

Michael Jackson szobrot avattak Londonban Gera Zoltán futballcsapata a Fulham stadionja előtt.

Szoborrá varázsolhatjuk magunkat a neten

Az ólomkatonák, Miki Egér figurák, s más apró mesehősök közé egy új kerülhet a polcra: saját magunk kicsinyített mása.

Szoborért fociztak Újpesten


szerző:
2011.03.26. 19:20
Szoborért fociztak Újpesten

2-1-re nyert az Újpest a Szusza Ferenc emlékmeccsen. A Górnik Zabrze nevű lengyel klubot látták vendégül.

Víziszobrok a Városligeti tavon


szerző:
2011.03.24. 13:25
Víziszobrok a Városligeti tavon

Kortárs uniós művészek szobrait állítják majd ki a tavon a Szépművészeti Múzeum által rendezett tárlaton, május végétől szeptember elejéig.

Obeliszk őrzi Jelcin emlékét


szerző:
2011.02.01. 19:39
Obeliszk őrzi Jelcin emlékét

Szülővárosában, a szibériai Jekatyerinburgban kedden emlékművet állítottak Borisz Jelcinnek.

Temetőből loptak szobrot a fémtolvajok

Mivel a bronzszobor érteke 21 millió forint, a tolvajok akár nyolc éves börtönbüntetést is kaphatnak, ha elfogják őket.

Cenzúrázták a pisilő huszárt


szerző:
2011.01.03. 18:41
Cenzúrázták a pisilő huszárt

A huszárruhába öltöztetett brüsszeli pisilő kisfiú kardjára egy „cenzúrázva” feliratú táblát akasztottak.

Föl akarták robbantani Lenint


szerző:
2010.12.08. 10:09
Föl akarták robbantani Lenint

Robbanás történt egy szentpétervári Lenin-szobor mellett. A detonáció nem döntötte le a talapzatról az alkotást, de a közeli házak ablakai betörtek.

Kevés kép kelt el a jótékonységi árverésen

Nem volt túl nagy érdeklődés azon az árverésen, amelyet a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére tartottak.

Levehető péniszt kapott Berlusconi szobra

Új pénisz dukál a Mars-szobornak- így rendelkezett az olasz kormányfő. A hímtagot mágnessel illesztették szoborra.

Óriás Jézus magasodik Lengyelország felett

Befejezték szombaton a világ legmagasabb Jézus-szobrának építését a lengyel Swiebodzin város közelében.

Bárki megnézheti Sztálin bal fülét

Az 1956-ban ledöntött Sztálin-szobor újabb darabját állította ki az intézmény.

Készül a világ legnagyobb Jézus szobra

Az alkotás magasabb lesz, mint a Rio de Janeiró-i Krisztus-szobor.

Magyaroknak dedikál a festőmágus

Fernando Boteroval október 1-jén lehet találkozni a budapesti Szépművészeti Múzeumban.

Spirituális vezető magasodik a Gellért hegyen

Egy Magyarországon kevéssé ismert, indiai spirituális vezetőnek, Sri Chinmoy-nak állítanak szobrot Budapesten.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való