Fókusz

„Ez egy sértés Budapestnek, de megalázó a magyaroknak is” – kitört a botrány Gábor Zsazsa szobra miatt

Virágh OrsolyaVirágh Orsolya

2024. január 30. 19:13

„Amikor megláttam a szobrot, sokkot kaptam” – mondta Gábor Zsazsa özvegye, aki felháborodott a világsztárról készült szobor láttán. Frederic von Anhalt szerint a mű egyáltalán nem hasonlít Zsazsára, félresikerült az egész. Ráadásul eddig hatmillió forintot kifizetett, és még ugyanennyit kérnek tőle. Csakhogy neki ez a szobor így nem kell, és többet fizetni sem akar. Mit szól mindehhez a szobrász?

Gábor Zsazsa özvegye, Frederic von Anhalt, a Magyar Hollywoodi Tanács elnöke, az Origó Filmstúdió igazgatója, a II. kerületi polgármester, Babusa János szobrászművész és Gábor Marcell is jelen volt azon a sajtótájékoztatón, ahol bejelentették: a legismertebb magyar díva szobrot kap. 

Az ünneplés nem tartott túl sokáig, másnap már állt a bál a szobor körül. Gábor Zsazsa özvegye 2023 őszén bízta meg Babusa Jánost, hogy készítsen szobrot szeretett feleségéről. Most viszont azt mondja, ez nem az a szobor, amit ő megrendelt.

Ez a szobor egy nagy semmi, egyáltalán nem hasonlít Zsazsa Gaborra, tetőtől talpig különbözik tőle. Soha ilyen ruhát nem viselt volna, vagy ilyen kesztyűt A gyönyörű gyűrűjét mindig mutatni akarta, ez a szobrász meg kesztyűt húzott a kezére. Ha megnézed az orrát, a felső ajkát, a szemét, minden hibás, a feje, a teste, semmi nem jó rajta, egy nagy tévedés 

– hangoztatta felháborodva az özvegy.

Mindenki azt gondolta, hogy a herceg elégedett, ugyanis az ellenkezőjét soha nem hangoztatta. Azt mondja, nem akarta tönkretenni a sajtótájékoztatót. Most viszont a rajongók a világ minden részéről bombázzák, hogy ez a szobor nem méltó Gábor Zsazsához. 

Hogy hogyan jutott idáig az ügy, mi lesz az alkotás sorsa, és mit szólt mindehhez a szobrász kiderül a fenti videóból.

#Fókusz#Videó#gábor zsazsa#szobor#botrány#Frederic Von Anhalt#Bulvár#rtl#babusa jános#gábor marcell

Címlapról ajánljuk