Belföld

„Heresimogatásra kijelölt hely” táblát raktak a kétfarkúak a Hadik-lovasszoborra

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 24. 19:40

„Lázár miniszter úrnak speciálba” felkiáltással ajánlja a heresimogató helyet az MKKP. 

„Heresimogatásra kijelölt hely” táblát helyezett el a Magyar kétfarkú Kutya párt a Hadik András lovasszoborra, válaszul Lázár János minisztériumának felháborodására.


A Budavári Önkormányzattól Vukoszávlyev Zorán műemlékvédelemért felelős helyettes államtitkár kérte szeptember közepén, hogy akadályozzák meg a heresimogatást. Az önkormányzat a Facebook-oldalán közölte, hogy az államtitkár levélben kérte tőlük a „frivol viselkedés moderálását”, amire szerinte „társadalmi igény” van.

Kifogásolta azt is, hogy a heresimogató hagyományról az idegenvezetők is említést tesznek a szobor bemutatásakor a turistáknak.

Az önkormányzat egyébként nem volt vevő a minisztériumi ötletre és ezt levélben közölték is az államtitkárral, amiben ismertették a lovasszoborhoz kapcsolódó hiedelem hátterét. A szokás az ötvenes években kezdődött, mikor a Műegyetem hallgatói a vizsgájuk sikerességét akarták biztosítani a ló heréjének kifényesítésével, ez mára azonban átalakult, így mostanában inkább az eredményes érettségi miatt érkeznek oda a diákok.

Nyitókép: Facebook / MKKP

#Belföld#here#budavár#hadik andrás#szobor#lovasszobor#simogatás#mkkp#magyar kétfarkú kutya párt#lázár jános

Címlapról ajánljuk