KERESÉS search-close

stressz

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "stressz"

Dórinak már Balázs puszta látványától is gyomorgörcse van…

Tokár Tomi szerelmének éppen elég, hogy megpillantja a műsorvezetőt, és már meg is történik a baj...

Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

60 év felett jönnek a betegségek

A legtöbb magyar már nem egészséges a hatvanadik szülinapja után, az egészségesen eltöltött évek száma kevesebb az uniós átlagnál. Ez derül ki az Eurostat legfrissebb felmérésből, ami 31 európai országot hasonlított össze. A Híradónk által megkérdezett háziorvos szerint ennek főleg a stressz, az egészségtelen táplálkozás, a dohányzás, és a túlzott alkoholfogyasztás az oka.

 

Belső Nóra elmondta, hogyan lesz a stresszből betegség

Különbségek vannak abban, ahogyan az idősebbek és fiatalabbak, illetve ahogy a nők és a férfiak hozzáállnak a stresszes helyzetekhez, a lelki vívódásokhoz. Belső Nóra szerint a férfiak befelé fordulása is közrejátszik abban, hogy gyakrabban alakul ki náluk szív- és érrendszeri betegség.

Hogyan kerüljük el a stresszt karácsonykor?

Meglesz-e mindenkinek az ajándék, örülni fognak-e a meglepetésnek, sikerül-e a karácsonyi menü. Ezen stresszelnek, leginkább a Híradónk által megkérdezett emberek. Ma az egyik legnagyobb budapesti plázában jártunk, hétköznap ellenére rengetegen voltak az üzletekben. A híradónk által megkérdezett pszichológus szerint tudatosan kell örömet okozni saját magunknak is az ünnepi hajtásban, hogy bírjuk a stresszt.

Csocsesz számára nincs lehetetlen!

Az énekes annyira bele éli magát a versenybe, hogy egy alkalommal kis híján összerogyott a konyhában. Bár Csocseszt nem érte váratlanul a dolog, hiszen tudja jól: hatalmas a stresszforrás. A java pedig még csak ezután következik!

Tomán Szabina a főnök, a többiek pedig a rabszolgák?

A Survivor játékosa szerint a középdöntő egyre nagyobb kihívást tartogat számukra. Olyannyira, hogy még azt is elfelejtik, amiben ezidáig teljesen biztosan voltak… De ki náluk a főnök?

Óriási felelősséggel és stresszel jár az egyik legjobban fizetett szakma

Sok stressz, még több felelősség és rengeteg kávé. A légiforgalom irányítók mégis egy teljesen más szemszögből mutatják be az egyik legjobban fizetett szakmát. Munkájukon több millió utas élete múlik, és minden váratlan helyzetre fel kell készülniük.

Greg furcsa dolgokat művel a testével

A fiútól már többször is láthattuk, hogy a jóga pozitív hatásait kihasználva vezeti le a villában felgyülemlett feszültségét, azonban most egy idegen tárgyat is felhasznált a célja elérésnek érdekében. A látvány elég bizarra sikeredett.

Munka/magánélet: eltűnő határok?

Egyre több fiatal már nem csak arra kíváncsi, mennyit fizetnek neki egy munkahelyen, hanem az is érdekli, hogy – például – van-e lehetőség a rugalmas munkavégzésre, a távmunkára, s hogy a munkahelyi környezet csökkenti-e a stresszt? Hol tartunk és mi lesz?

Az X-Faktor: dráma, és ami mögötte van!

Az X-Faktor készítői egy évvel ezelőtt jelentették be, hogy Nagy Krisztián feladta a versenyt. Hogy miért érezte úgy a fiatal férfi, hogy túl nagy falat neki az X-Faktor, azt ő maga mondta el a Fókusz kamerájának.

Lelki oka lehet a bőrbetegségnek

Aki sokat stresszel, hamarabb kaphat valamilyen bőrbetegséget is, erre hívták fel a figyelmet a Semmelweis orvostudományi egyetem orvosai. A tartós szorongás legyengíti az immunrendszert, ami számos betegséghez vezethet. Azt azonban kevesebben tudják, hogy bizonyos bőrbetegségekért, mint amilyen az ekcéma vagy a herpesz, ugyancsak a stressz lehet a felelős.

Ryan Reynolds őszinte vallomása

„Szorongok és mindig is szorongtam” - ezt az egyik leghíresebb, legsikeresebb és legjóképűbb hollywoodi sztár, Ryan Reynolds vallotta be a New York Times újságírójának egy interjúban…

Zsófi túlpörögte magát a stressz miatt

Zsófi a hétfői nap kudarca után még inkább bestresszelt, ez pedig maga után vonta, hogy figyelmetlenebb lett. Kapkodott, és a végső tányérok se igazán jelentek meg a fejében...

Máté:

Az összeomlás szélére kerültek A Konyhafőnök versenyzői. Az óriási nyomás, a feszültség, az egyre keményebb feladatok, na és persze a karnyújtásnyira lévő döntő mindenki idegrendszerét megviseli. Mátéét is.

Miért fogtak padlót a Konyhafőnök versenyzői?

Az összeomlás szélére kerültek A Konyhafőnök versenyzői. Az óriási nyomás, a feszültség, az egyre keményebb feladatok, na és persze a karnyújtásnyira lévő döntő mindenki idegrendszerét megviseli. A mai adásban többen is padlót fognak.

AVICII: 2013-ban itt járt Magyarországon

2012-ben még így beszélt egy interjúban nekünk Avicii az őt érő folyamatos terhelésről...

KARÁCSONYI STRESSZ: Így oldjuk a feszültséget!

A pszichológus szerint érdemes előre tervezni.és akár már november közepén elkezdeni a készülődést az ünnepekre. Az is fontos, hogy az emberi kapcsolatainkra összpontosítsunk, és ne az olyan apróságokra, hogy valami éppen rossz szögben áll az asztalnál.

Az énekes úgy döntött, kiszáll az X-Faktorból!

Négy évvel ezelőtt olyan dolog történt a tehetségkutató színpadán, amire még egyáltalán nem volt példa. Bozsek Márk, akit a közönség a Barátok köztből ismerhetett az X-Faktor előtt, az egyik pillanatban úgy döntött, nem szeretné tovább folytatni a versenyt, és kiszállt a 2013-as X-Faktorból. A Fókusz annak járt utána, hogy a fiatal énekes miért is döntött így.

Áron: „Nem jó, hogy ha stresszelsz minket Anna!”

A sárgáknál is akadt egy kis feszültség, hiszen Anna annyira aggódott, hogy folyamatosan Zalut és Áront sürgette. A fiúknak végül a sarkukra kellett állniuk.

Úristen! Mi történt Vili bácsival?

Valószínű nagyon nagy a baj…

Első nap az iskolában: így segítsük át a kicsiket a stresszen!

Az első nap az iskolában nem csak a gyermek számára stresszes, a szülőt is megviseli, hogy kirepül a gyermek a családi fészekből. A szakemberek szerint, nem gond, ha fél a gyerkőc. De hogy mikor kezdjünk aggódni a csemeténkkért, mikortól válik szorongássá az izgatottság? Makai Gábor pszichológus kérdeztük.

Story Extra 2017-08-07


szerző:
2017.08.07. 17:25

Fókusz Plusz 2017-05-20


szerző:
2017.05.20. 18:50
Mi az a stressz látás?

Napjainkban egyre több stressz hatás éri szervezetünket, mely különböző tüneteket produkálhat. Valkó Eszter Szegeden ismerkedett meg egy új alternatív gyógyítási móddal.

Legjobb stresszoldó technikák


szerző:
2017.04.21. 08:46
Legjobb stresszoldó technikák

Manapság egyre több embert érint a stressz problémája. A témával kapcsolatban Tivadar Krisztina, természetgyógyász volt Peller Anna és Lukács Miki vendége.

Szabó Győzőék nemcsak az idővel, de egymással is versenyt futottak!

Győző az ismeretlenbe ugrott, amikor Winkler Robit választotta csapattársnak. A közös munka pedig nagyon döcögősen indult: inkább a stressz pumpált bennük, mint az összhang.

Kitörölhetők a fájó emlékek

Kitörölhetőek a fájó emlékek - állítják kanadai kutatók, akik ezt egereken végzett kísérletekkel be is bizonyították. Eljárásuk új gyógymódot teremthet olyan betegségek kezelésében, amelyeket valamilyen súlyos megrázkódtatás vagy stresszhelyzet vált ki.

Fókusz Plusz 2017-01-21


szerző:
2017.01.21. 18:50
Ünnepekkor több a szívprobléma

Több a szívprobléma karácsonykor. Az Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója azt mondta az RTL Híradónak, hogy az ünnepek alatt az év többi időszakához képest jóval többen kerülnek kórházba szívpanaszokkal. A kardiológus szerint sok betegnél a nagyobb mennyiségű alkohol miatt alakul ki szívritmuszavar, de a túl sok étel és az ünnep körüli stressz is előhozhat rejtett szívbetegségeket.

Opitz Barbi majdnem feladta? – Dráma és könnyek az X-Faktor színfalai mögött

A 2016-os X-Faktor döntője a vártnál is izgalmasabbra sikerült, ugyanis az óriási stressztől nemcsak a versenyzők rogytak meg, hanem a mentorok is. A nézők nem sejthették, de Tóth Gabi mentoráltja az első dala után majdnem feladta a versenyt, miközben az énekesnő is összeomlott szinte. Aztán minden jó, ha a vége jó…

Frusztráló a karácsonyi roham

Frusztráló a karácsonyi roham - legalább is így gondolja az általunk megkérdezett vásárlók többsége. Több helyen tele volt a parkoló és a pénztár is, a legtöbben ajándékokat vásároltak. Az ünnep közeledtével több a postások munkája is, sokan panaszkodnak arról, hogy késnek a csomagok. A Magyar Postánál viszont azt mondják, felkészültek a karácsonyi forgalomra.
 

Szükségünk lenne a meditációra

Az alaptanterv részévé kellene tenni a rendszeres testnevelés órai meditációt. Ezt mondja dr. Bagdy Emőke pszichológus, aki szerint javítana a diákok teljesítményén, ha kezelni tudnák a fáradtság és izgalom miatti belső feszültségüket. Már van olyan iskola, ahol testnevelés órán meditálnak a diákok. Az államtitkárság szerint, bár ez nem része az alaptantervnek, az iskoláknak van lehetőségük arra, hogy beépítsék az órarendbe.

Vivi elárulta, miért ő a legstresszesebb villalakó!

Gina és Soma azt a feladatot adták a játékosoknak, hogy szavazzanak nyíltan arról, hogy ki a legstresszesebb villalakó! Vivien elmondta, hogy ő azért stresszes, mert: le van nőve a haja, tele van pattanással, és összeér a popsija, pontosabban csattan, amikor leül.

Stresszes élet? Van megoldás! – Aloe Vera!

Néha lehetetlen megoldanunk, hogy ne stresszljünk a hétköznapokban. A jó hír viszont az, hogy fel tudjuk készíteni a szervezetünket a nehezebb időszakokra. Van egy gyógynövény, melynek természetes összetevői csodákra képes.

Hogyan élhetünk stressz nélkül?

Sokan szeretnék kevesebb feszültséggel élni az életüket. A stressz egy külső inger, amire a szervezetnek válaszolnia kell, de van egy jó hírünk!

Scherer, Stohl és Geszti megmondják, mitől stresszesek a férfiak

A férfiakat tönkreteszi a tudat, hogy el kell tartaniuk a családot? Sherer Péter, Stohl András és Geszti Péter is beszél arról, hogy mit kezd ezzel a felelősséggel és nyomasztja -e őket a pénzkeresés kötelessége.

FÉRFISTERSSZ: Mekkora teher családfenntartónak lenni?

Geszti Péter szerint Magyarországon még mindig a hagyományos leosztás dívik a férfi női szerepeket illetően. A zenész szerint a legnagyobb baj az, amikor valaki túlságosan rástresszel a rá nehezedő elvárások miatt. És amikor valaki boldogtalankodik, akkor bizony megoldást is nehezebb találni. Stohl Andrást viszont nem a pénz, sokkal inkább az idő hiánya nyomasztja.

Stresszes az iskolakezdés

Már egy hét sincs az iskolakezdésig, jövő csütörtökön mindenhol becsengetnek. Nehéz lehet az átállás a gyerekeknek, akár testi tüneteket, hányingert, hasfájást is produkálhatnak az izgalomtól. Ezért a pszichológus azt tanácsolja, hogy a szülők vonják be a gyerekeket a készülődésbe, így könnyebb lesz az átmenet.

Story Extra 2016-08-24


szerző:
2016.08.24. 17:25
Kelly Osbourne így küzdötte le a stresszt

Kelly Osbourne az édesapja árnyékában nőtt fel. Apja, Ozzy Osbourne nem csak világhírű zenész, életéről és családjáról reality műsor is született. A tinédzser Kelly-nek ezt nem volt könnyű feldolgozni: csak fiatal felnőttként birkózott meg a stresszel, hogy őket mindenki ismeri. Könyvet is írt a nehéz időszakról: az első vázlat lapjait Instagram-videójában boldogan hajítja az égbe.

Kristen Stewart belebetegedett a hírnévbe

Az Alkonyat című filmsorozat sztárja a napokban megrázó interjút adott egy amerikai lapnak. A színésznő arról is beszélt -többek között-, hogy miután egyik napról a másikra híres lett, naponta hányt a stressztől és az idegességtől.

Story Extra 2016-07-20


szerző:
2016.07.20. 17:25
Hogyan pihennek a sztárfocisták?

A focisták vállára az Eb alatt hatalmas súly kerül. De, hogyan pihenik ki az óriási nyomás okozta stresszt a bajnokság után? Megengedhetik maguknak, hogy dorbézoljanak és önfeledten bulizzanak? Megmutatjuk Önöknek, hol nyaral Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám, Cristiano Ronaldo vagy épp Piqué? Pszichológussal elemeztük, mennyire kell fegyelmezetten viselkedniük a sztárfocistáknak!

Steven Spielberg-et kikészítette a saját filmje

Hiába hoznak sikert és elismertséget egy-egy rendező életében az alkotásai, nem biztos, hogy a filmek forgatása életük kedvenc időszakaként ivódik be az életükbe. Spielberg sem volt ezzel másképp.

Ne stresszeljünk, inkább együnk!

No, de mit? Ha csökkenteni szeretnénk a stressz ártalmas hatásait, fontos, hogy figyeljünk az étkezésre, és az emésztésre. Napi fél kiló zöldség és gyümölcs már hasznos lehet.

Figyelem! A fehérje fogyasztás nem tréfa

Hogy miért fontos erről beszélni? Nem is gondolnánk, de a sejtjeink építő kövei a fehérjék, azoké pedig az aminósavak. Legyünk résen, és figyeljünk a táplálkozásunkra!

Vezess jobban, gyakorolj többet, életeket menthetsz vele

Évente több mint 15 ezer személyautós baleset történik Magyarországon. Ennek nagy része kiküszöbölhető lenne, ha javulna a vezetési morál, és az autóvezetők tudása. Erre jelenthet megoldást a zártpályás autóvezetés.

Aludnál egy jót? Megmondjuk, mi a titka!

Az alváshiány nem csak az életminőséget rontja, de komoly betegségek kialakulásához is vezethet. Fontos, hogy gondoskodjuk a megfelelő háló- és fekvőhelyről, és a fényviszonyokról is.

Jáksó elkussoltatta a Heti Hetes asztaltársaságát

Az egészségügyi világszervezet szerint a zajszennyezés a mai kor modern pestise. A csend azonban jótékony hatással van szervezetünkre, csökkenti a stresszt, és agysejtjeink is képesek regenerálódni. Ezt hallva Jáksó mindenkit csöndre intett.

Megduplázódott a rákbeteg magyarok száma

Rák - Magyarországon betegszenek és halnak meg a legtöbben Európában, tavaly harminc ezren. Az elmúlt tizenöt évben megduplázódott az ismert rákbeteg magyarok száma, ma háromszázezren vannak, Budapesten minden századik ember daganatos beteg. Kövérek vagyunk, stresszesek, rosszul táplálkozunk, nem mozgunk és nem járunk szűrésekre, akkor min csodálkozunk?

Balzsay kiütéssel győzött!


szerző:
2016.01.28. 19:20
Balzsay kiütéssel győzött!

Sokat tanult a betegségéből a nagyközépsúlyú boksz világbajnok. Mesélt, és nem titkolta: lelkesedése megvan, de a kondíciója romlott. 2013 januárjában fejezte be sportpályafutását és egy sokkal stresszesebb életre váltott és megbetegedett.

Megvívta élete legnehezebb meccsét Balzsay

Sokat tanult a betegségéből a nagyközépsúlyú boksz világbajnok. Mesélt, és nem titkolta: lelkesedése megvan, de a kondíciója romlott. 2013 januárjában fejezte be sportpályafutását és egy sokkal stresszesebb életre váltott és megbetegedett.
 

Egyre több a terméketlen férfi


szerző:
2016.01.23. 18:35
Egyre több a terméketlen férfi

Minden ötödik pár meddő Magyarországon, és egyre gyakrabban a férfi terméketlensége miatt nem lehet természetes úton gyerekük. Megkérdeztünk egy szakorvost, aki szerint ez az arány már eléri az 50 százalékot. Szabó Ferenc azt mondja, a megnövekedett stressz, a terhelés és az egészségtelen életmód okozhatja a sokkoló adatokat.

Kinél legyünk Karácsonykor? Párkapcsolati stressz az ünnepek alatt

A Karácsonyt a szeretet ünnepeként emlegetjük, ám a legtöbb konfliktus és stressz ilyenkor éri az embert, legyen szó a családi viszonyokról, vagy a párkapcsolatról. Sok párnál okoz problémát, hogy ilyenkor hol töltsék a karácsonyt, melyik nap kinek a családjához menjenek, vegyenek-e ajándékot, vagy ne. Hogyan kell ezt a helyzetet helyesen kezelni? Párkapcsolati tanácsadónk, Orbán Nóra segített a megoldásban, Lola pedig arról mesélt, idén ők hogyan ünneplik a karácsonyt.

Aranyvasárnap: tömeg és stressz


szerző:
2015.12.20. 18:15
Aranyvasárnap: tömeg és stressz

Tömeg és vásárlási láz aranyvasánap. Tele voltak a bevásárlóközpontok az országban, sokan hagyják az utolsó pillanatokra az ajándékok beszerzését. A legtöbben stresszelnek az előkészületek miatt, ami a hangulatukra is kihat.

Sokaknak stresszes a karácsonyi bevásárlás

Dugig vannak a plázák, de nem mindenki örömmel vásárol. Az általunk megkérdezett vásárlók közül sokakat idegesít a tumultus, a hajsza az ajándékok után. Az RTL Híradónak nyilatkozó pszichológus szerint, nemcsak a pénztárcának lehet megterhelő ez az időszak; sokan úgy érzik, hogy kötelező örülni az ünnepnek, és ez nyomasztó lehet. A szakember azt mondja, el lehet kerülni a fölösleges stresszt.

Hogyan stresszmentesítsük a gyereket?

Talán furcsán hangzik, de a rohanó világban már a gyerekeket is utolérte a stressz és különböző pozitív és negatív hatásai. Dr. Bagdy Emőkével arról beszélgettünk, hogyan taníthatjuk meg a gyerekeket kezelni az őket érő stresszt és hogyan fordíthatják a javukra az ún. pozitív stressz hatásokat.

Napi Doktor: népbetegség - a gyomorfekély

Rengetegszer beszéltünk már a stressz okozta betegségekről, ezúttal egy rendkívül sokakat érintő problémáról, a gyomorfekélyről szerettünk volna megtudni többet Dr. Bene László gasztroenterológustól.

Napi Doktor: a leggyakoribb bőrproblémák

Egy friss szépségápolási felmérés szerint a magyar nők kétharmada már 30 éves kora előtt találkozik apró szarkalábakkal, de az orr és a száj környékén megjelenő mimikai ráncok is sokaknak problémát jelentenek. a szem környéke az egyik legérzékenyebb terület, ahol azonnal megmutatkoznak a kor, a fáradtság, a stressz és a kialvatlanság tünetei. vajon lassítható-e ezek kialakulása? Arról Dr. Kriston Renáta, bőrgyógyász-kozmetológust kérdeztük.

Ada megérkezett Mátéhoz, azonban nem érzi magát felhőtlenül, mert egyfolytában azon kattog, hogyan kéne szóba hozni a kapcsolatukat és a gyerekeket. Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

Nádas György két nappal az utazás előtt már bepakol

Egész évben talán ezt várjuk a leginkább: egy hét vagy csak pár nap, amikor minden a pihenésről szól. De számos konfliktus és feszültség előzheti meg a hőn áhított családi vakációt. Vajon miért van ez így? Páli Patrícia párkapcsolati coachot és Nádas Györgyöt kérdeztük.

Danics Dóra felpörgött életéről mesél

Az énekesnő Párizsban nyaralt, új klipet forgat és bandát alapít, mindenről kikérdezzük. De érkezik hozzánk Nyáry Krisztián, aki 30 napos fogadalmat tett, hogy mi is ez, elmondja. Továbbá megfejtjük a stresszmentes nyaralás titkát és egészséges nyalókát is készítünk a gyerekeknek holnap reggel.

A vizsgadrukk legyőzhető – a szülő szerepe az érettségin

Idén is több ezer diák bizonyíthatja be, mit is tanult az elmúlt években. Mi van azokkal, akik nem bírják a stresszt és már az első napon rossz élményekkel térnek haza? Egy kommunikációs szakértővel arra keressük a választ, hogy ilyenkor miben és hogyan tud segíteni egy szülő gyermekének. Barkó Judit kommunikációs mentorral beszélgettünk. 

Stresszmentesítsük a gyereket!

Talán furcsán hangzik, de a rohanó világban már a gyerekeket is utolérte a stressz és különböző pozitív és negatív hatásai. Dr. Bagdy Emőkével arról beszélgettünk, hogyan taníthatjuk meg a gyerekeket kezelni az őket érő stresszt, és hogyan fordíthatják a javukra az ún. pozitív stressz hatásokat.

A stressz is felelős a migrénért

A genetika és a  stessz az egyik legfőbb kiváltó oka a migrénes fejfájásnak. Ezt már tudják az orvosok, most arra kiáncsiak mennyire működik másként egy migrénes beteg agya az egészséges emberhez képest. Egy magyar orvoscsoport kutatja a betegség okát, a Semmelweis Egyetemen 3 éven át. A migrén egy millió embert érint csak Magyarországon, főként a fiatal nőket.

A nagy házassági stressz-teszt


szerző:
2015.01.23. 18:00
A nagy házassági stressz-teszt

Nyilvánvalóan minden házasságban vannak nézeteltérések, amik következtében olykor stresszesek vagyunk. De vajon mennyi az egészséges vita, és mennyi a kóros, ami már testi tünetekhez is vezethet?
 

Stressz a párkapcsolatban az ünnepek alatt

A karácsonyt a szeretet ünnepeként emlegetjük, ám a legtöbb konfliktus és stressz ilyenkor éri az embert, legyen szó a családi viszonyokról vagy a párkapcsolatról. Sok párnál okoz problémát, hogy ilyenkor hol töltsék a karácsonyt, melyik nap kinek a családjához menjenek, vegyenek-e ajándékot vagy ne. Hogyan kell ezt a helyzetet kezelni? Párkapcsolati tanácsadónk segít a megoldásban, Csobot Adél pedig arról mesél, idén ők hogyan ünneplik a karácsonyt.

Hogyan kerüljük el a karácsonyi stresszt?

A karácsony sokak számára az év legstresszesebb időszaka, egyesek szerint a válásnál vagy rablótámadásnál is félelmetesebb. Ha idén nem csak megélni, hanem túlélni is szeretnénk az ünnepeket, akkor nem árt betartani pár alapszabályt. Hogy mik ezek, Ungár Anikóval és Gönczi Dorka mediátorral beszéltük át.

Az éhező celebek lassan egymást falják fel?

Bunyós Pityu hatalmas testével állt az egymásra kígyót-békát üvöltő Pákó és Éva közé. A Celeb vagyok, ments ki innen történetének legdurvább vitája a műsort néző pszichológus szerint nem véletlenül robbant ki ekkora erővel. Az éhség, a nomád körülmények és a szeretetteli család nélkülözése komoly stresszállapot, és ebben bárki képes kifordulni önmagából.
 

Az éhező celebek lassan egymást falják fel?

Bunyós Pityu hatalmas testével állt az egymásra kígyót-békát üvöltő Pákó és Éva közé. A Celeb vagyok, ments ki innen történetének legdurvább vitája a műsort néző pszichológus szerint nem véletlenül robbant ki ekkora erővel. Az éhség, a nomád körülmények és a szeretetteli család nélkülözése komoly stresszállapot, és ebben bárki képes kifordulni önmagából.
 

Stresszlevezetés – másképp


szerző:
2014.10.14. 18:45
Stresszlevezetés – másképp

Az új módszer lényege, hogy akik dühösnek vagy stresszesnek érzik magukat, addig vagdosnak például a falhoz valamilyen tárgyat, amíg elszáll a feszültségük. Persze mindezt egy erre a célra kiépített helyiségben.
 

Hogyan hat a családra a stressz?

Gyakran hazavisszük a munkahelyünkről a stresszt és előfordulhat, hogy a családunk nem tud segítséget nyújtani a levezetésében, sőt csak fokozza tovább. Adával és Rókusfalvy Pállal kerestük a feszültségoldás hatékony módszereit a családon belül.

X-Faktorosok stresszoldó praktikái

Az X-Faktor versenyzői hétről-hétre stresszes helyzetekbe kerülnek, amiket valahogyan le kell küzdeniük. Két korábbi győztes – Vastag Csaba és Oláh Gergő – elárulták, hogy ők milyen stresszoldó trükköket vetettek be, és kiktől kapták a legtöbb támogatást a verseny alatt.

Harc az alattomosan támadó betegségek ellen

A huszonegyedik század civilizációs betegségeinek okát és következményeit keressük. A népbetegségként emlegetett alattomos kórokat sokan sikerrel leküzdötték, az orvosok és kutatók mégis az idővel harcolnak, amikor például a rák, vagy a meddőség ellenszereit keresik.

Reggeli - Csak csajok 12-07-31

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Reggeli - Csak csajok 12-02-07

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Reggeli - Csak csajok 12-01-10

Reggeli - Csak csajok: A keddi Reggeli Csak csajokban Sütő Enikő kis titkára, a bosszúkapcsolatok komolyságára és az ezoterikus stresszoldásra is fényt derítettünk.

Stresszes nőnek nagyobb eséllyel születik lánya

A kutatók 338 gyerekvállalásra készülő nőt vontak be vizsgálatukba.

Rendőrök lőtték le a gázpisztolyos ámokfutót

A miskolci férfi féltékenységből bántalmazta élettársát, majd tűzpárbajba keveredett a kiérkező rendőrökkel.

Rontja a tanulási készséget a korai stressz

A stressz negatívan befolyásolhatja a szellemi teljesítményt, különösen, ha közvetlenül a születés után következik be.

A tömegközlekedés „idegbeteggé tehet”

Egy kutatás szerint a mindennapi ingázás negatívan befolyásolja a nők mentális egészségét.

Őszülünk és betegek leszünk a stressztől?

Kutatók szerint bebizonyítható, hogy stressz hatására valóban megőszülhetünk.

Az irodai munka árt az agynak


szerző:
2011.08.10. 07:11
Az irodai munka árt az agynak

Kutatók szerint rossz hatással van az agyműködésre az irodai munka.

Élvezték a közös fagyizást


szerző:
2011.08.02. 16:20
Élvezték a közös fagyizást

A kutató szerint a vakáció segít az embereknek abban, hogy újra megerősítsék kapcsolatukat

Szeretteik helyett a pohár alját nézik

Egy felmérés szerint brit felnőttek 61 százaléka az ivást jelölte meg első helyen, mint a lazításhoz szükséges „segítőtársat.”

Délután hatkor a legidegesebbek az anyák

Az anyák délután hat körül érzik magukat a leghajszoltabbnak - derítette ki egy brit felmérés.

A félelem rontja a szívroham kimenetelét

A szívrohamon átesett páciensek közül rosszabb kimenetelre számíthattak azok, akik erős halálfélelmet tapasztaltak közben.

A stresszes kismama árt magzatának

Egy kutatás szerint ha a negatív események száma három fölé emelkedik, a gyerekek viselkedésében változások következhetnek be.

Csak csajok 11-04-19


szerző:
2011.04.19. 09:05
Csak csajok 11-04-19

Csak csajok: A keddi Csak csajokban megmutattuk a legdivatosabb tavaszi kabátokat, sőt azt is elárultuk, hogy milyen alkathoz melyik fazon a legelőnyösebb.

Vizsgálják a reaktorok biztonságát

Az unióban minden atomreaktort tesztnek vetnének alá, hogy biztonságosak-e szélsőséges körülmények között.

A pesszimizmus velünk születik


szerző:
2011.02.17. 20:40
A pesszimizmus velünk születik

Kutatók szerint a neuropeptid Y (NPY) nevű molekula szintje a felelős azért, hogy félig üresnek vagy félig telinek látjuk-e azt a bizonyos poharat.

Infarktus végzett a repülő szamárral

Az Anapka nevű szamár esete hatalmas nemzetközi felháborodást váltott ki.

Kiborulás és pánik a Villában


szerző:
2011.01.25. 19:38
Kiborulás és pánik a Villában

Szandika váratlanul omlott össze, és percekig nem is sikerült őt megnyugtatni. Jelenlétében Évi is pánikba esett. Vajon a bezártság, vagy a napok óta tartó pszichológiai hadviselés az oka mindennek?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való