KERESÉS search-close

hitel

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hitel"

Magasabb a THM a kamatnál?

Rekordszinten a hitelezés, miközben a magyarok nagy része képtelen felmérni a kockázatokat. A többség azt sem tudja például, hogy a THM, vagyis a Teljes Hiteldíjmutató magasabb, mint a kamat - a jegybank friss kutatása alapján. Sokan kedvezőbbre cserélhetnék meglévő kölcsönüket, de az emberek fele tévesen úgy gondolja, hogy nagyobbak a kamatok, mint 5 éve.

Nem módosítják a családvédelmi akciótervet

Hiába a többezer érintett család, nem módosítja a kormány a családvédelmi akciótervet - közölte Híradónkkal az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az Mfor.hu írt arról, hogy több felháborodott család azt kérte a kormánytól: minden 2017 után született harmadik gyermek után egymillió helyett 4 millió forintot engedjenek el a hitelükből. A kormány viszont azt írta: csak a július 1-je után születendő harmadik gyerekek után jár a négymilliós támogatás.

CSOK-hitel: nem kell majd önerő

Önerő nélkül otthonhoz juthatnak a fiatalok az új támogatásokkal - ezt ígéri a családügyi államtitkár.  Novák Katalin az RTL Híradónak azt mondta, a babaváró hitelből vagy magából a CSOK-ból pótolható majd az önerő, ami eddig hiányzott az akár 15 milliós CSOK-hitel felvételéhez. A Duna House szerint viszont havi nettó 250 ezres összjövedelmet kell felmutatniuk azoknak, akik felvennék mindkét új hitel maximális összegét.

Elfogadta a parlament a családvédelmi akcióterv két pontját

Július elsejétől 10 millió forint kamatmentes babaváró hitelt igényelhetnek a párok, és 2 és fél millió forintos támogatás jár a háromgyermekeseknek, ha hétszemélyes autót vásárolnak. A DK szerint csak a jómódúakat támogatja a kormány, a kormánypártok viszont úgy látják: ez a legnagyvonalúbb családtámogatási csomag.

Bizonyos esetekben megsemmisíthetőek a devizahiteles szerződések

Meg lehet semmisíteni a devizahiteles szerződéseket, ha tisztességtelen feltételeket tartalmaznak - így döntött az Európai Bíróság. A testület szerint uniós jogot sért a magyar szabályozás, amely szerint az árfolyamkockázat egyoldalú áthárítása miatt nem érvényteleníthetők a szerződések.

Olcsóbb lehet a hitelkiváltás

Jelentős kedvezménnyel, várhatóan néhány 10 ezer forintos költségen biztonságos, fix törlesztőkre válthatnak a változó kamatozású lakáshitelesek százezrei - ezt Kovács Levente a Bankszövetség főtitkára árulta el a Híradónak adott interjújában. A rekord alacsony kamatok emelkedésnek indulhatnak, a pénzintézetek már több mint egy hónapja tárgyalnak a jegybankkal. A főtitkár azt is mondta, a bankolás 25%-kal lehet olcsóbb a tranzakciós illeték csökkentése után.

8% a kamat, ha nem jön a gyerek

8 százalékos kamatra számíthatnak a házaspárok, ha nem teljesítik a 10 milliós ingyen kölcsön feltételeit, ezt a családügyi államtitkár árulta el Híradónknak. Végül három és fél évig, legkésőbb 2022. december 31-ig igényelhetik majd a családok a gyerekvállalási hitelt.

Egyszerűbb és olcsóbb lehet a hitelkiváltás

Faragna a hitelkiváltás költségein és a mostani felére, átlagosan két hétre csökkentené az ügyintézési időt a jegybank. A lakáshitelesek több mint a fele még változó kamatozású kölcsönt fizet, vagyis jelentősen drágulhat a törlesztője, ha a rekordalacsony kamatok emelkedésnek indulnak. A Nemzeti Bank csaknem egy hónapja a kereskedelmi bankok szövetségével tárgyal a fix törlesztőkre váltás ösztönzéséről, a díjcsökkentést a tegnap bejelentett reformcsomagjukban kezdeményezték.

Milyen házra elég a falusi CSOK?

Jobbára felújításra szoruló ingatlant vásárolhatnak a családok az új falusi CSOK-kal. Leromlott és korszerűtlen a községi házak általános állapota a statisztikai hivatal adatai alapján. A 3 gyereket vállalók sok felé használt otthonhoz juthatnak a 10 milliós támogatással, de több milliót kell majd felújításra költeniük - a Híradónk által megkérdezett szakértők szerint. A Miniszterelnökség államtitkára ma azt mondta, a falusi élet nem járhat az életminőség romlásával.

 

Drágulást hozhat az akcióterv

Drágulhatnak az ingatlanok és a 7 személyes autók a családvédelmi akcióterv miatt - a friss piaci elemzések szerint. A Duna House úgy számol, csak az új támogatások hatására egymillió forinttal emelkedhet év végéig egy átlagos, most 30 milliós budapesti lakás ára. A pénzügyminiszter szerint viszont nem okoznak majd drágulást a múlt vasárnap bejelentett intézkedések.

Kamatmentes lesz a hitel, de nem mindenkinek

Kamatmentesen kapnak legfeljebb 10 milliós hitelt a 40 év alatti nők, ha házasok júliustól. A családügyi államtitkár ismertette a részleteket az Orbán Viktor által tegnap bejelentett intézkedéscsomagról. Szintén nyár közepétől ugyanannyi CSOK-hitel jár majd használt ingatlan vásárlásához, mint az újakhoz.  Az intézkedés legfontosabb pontjait megnézhetik ITT.

 7 PONT A CSALÁDOKÉRT: összefoglaltuk a legfontosabbakat

Novák Katalin, családügyi államtitkár ismertette a részleteket a kormány vasárnap bejelentett intézkedéscsomagjáról. A sajtótájékoztatón például az is kiderült, hogy csak a következő 3 évben igényelhető majd a 40 év alatti nőknek a szabad felhasználású kölcsön, legkorábban idén július elsejétől.

Több százezer család veri magát adósságba karácsonyra

Több százezer család veri magát adósságba idén karácsonyra, minden korábbinál többen - a jegybank szerint. Pedig egyre jobban terjednek a kockázatosabb, változó kamatozású áruhitelek, és megjelentek az akár 7 évig törleszthető konstrukciók is. A Nemzeti Bank figyelmeztetést adott ki, 45 ezer forintot bukhat egy 200 ezer forintos tévén, aki rosszul választ kölcsönt.

Csak január végén juthat pénzhez, aki most kéri az új CSOK-hitelt

Csak január végén juthat pénzhez, aki ma kéri az új CSOK-hitelt - a Bankráció szerint. Elnyúlik az ügyintézés a fokozott érdeklődés miatt. Néhány napja igényelhető a kibővített kölcsön, mára pedig a bankok szinte mindegyike meghirdette saját konstrukcióját. A törlesztő mindenhol azonos, de a kezdeti költségeken akár 160 ezer forintot spórolhat, aki körültekintő döntést hoz.

Jól járhatnak a bedőlt hitelesek

Az általunk megkérdezett elemzők szerint jól járhatnak azok a bedőlt hitelesek, akik az Eszközkezelőtől bérlik korábbi saját ingatlanukat. 7 millióért juthatnának a ma már 40 milliót érő otthonukhoz - így számol a Bankmonitor, miután újabb részletek derültek ki a kedvezményes visszavásárlásról. Nem piaci értéken kellene megvenniük egykori lakásukat, hanem a korábbi vételáron, amennyit az állam fizetett a bankoknak. Ebből kapnának 15-35 százalék engedményt - ha egy összegben rendezik az adásvételt. A tervezet szerint viszont 5 évig nem adhatnák el az ingatlant.

Mindent a hitelekről - hitelesen!


szerző:
2018.11.26. 07:47
Mindent a hitelekről - hitelesen!

Fülöp Zsuzsanna, az MNB felügyeleti szóvivője avat be minket a hitelekkel kapcsolatos tudnivalókba!

16 év börtön a Szeviép vezéreinek!

2010-ben ment csődbe Csongrád megye egyik legnagyobb építőipari vállalkozása, amely egyebek között részt vett a Makóra vezető M43-as építésében, valamint a szegedi villamospálya felújításában. Több milliárd forint adósságot hagyott maga után, alvállalkozók százai mentek tönkre a csődje miatt. Az ügyészség szerint a vezetők felelőtlenül hitelezték saját cégeiket, még akkor is, amikor látták, hogy jön a válság.

Egyre többen adósodnak el

A jegybank friss adatai alapján harmadával több lakáshitelt és csaknem másfélszer annyi személyi kölcsönt vesznek fel a magyarok, mint egy éve. A Nemzeti Bank igazgatója Híradónknak azt mondta, nincs miért aggódni, mert sokkal kevesebb az eladósodott család nálunk, mint az Európai Unió többi tagállamában átlagosan.

CSOK: gyorsan elfogyhat az előny

Gyorsan dönteniük kell a lakásvásárlásra készülőknek, ha ki akarják használni az új, kibővített CSOK-hitel előnyét - a Portfólió szerint. Úgy számolnak, hamarosan teljesen felemésztheti a most bejelentett többlettámogatás értékét a kedvezményes lakásáfa megszüntetése.

A legtöbb kamasz nem tudja, hogy mi a hitel, a kamat vagy a megtakarítás

Hitel, kamat, megtakarítás. A legtöbb kamasznak fogalma sincs arról, hogy mit is jelentenek ezek a szavak, pedig egyszer ők is felnőttek lesznek és nekik is nagy szükségük lesz a pénzügyi ismeretekre.

Devizahitel: „Elegendő tájékoztatás kell!”

Bírósági felülvizsgálatot kérhetnek azok a devizahitelesek, akik nem kaptak megfelelő tájékoztatást az árfolyamkockázatról - ezt mondta ki az Európai Bíróság. A testület egy 2013-ban indult devizahiteles perben hozott ítéletet. Ebben az áll, a bankok kötelesek elegendő tájékoztatást adni ahhoz, hogy az ügyfeleik megalapozott döntést hozhassanak.

MNB: Aki nem lép, rosszul járhat

Rosszul járhat, aki nem lép, és nem cseréli biztonságosabb fix törlesztésűre a lakáshitelét - az általunk megkérdezett elemzők szerint. A Nemzeti Bank is elégedetlen, szerintük az emberek nem érzik a kockázatot a jelenlegi, rekord alacsony kamatok miatt.

Újra csúcson a lakáshitelezés

Megközelítőleg annyi lakáshitelt vesznek fel a magyarok, mint 10 éve a devizahitelezés csúcsidőszakában - a legfrissebb adatok alapján. A Nemzeti Bank szerint nincs ok aggodalomra, mert a családok forintban adósodnak el, és egyre többen legalább 5 évre fixált kamatozású kölcsönt választanak.

Hajléktalanná válhat Bíró Ica?

Adósságai miatt akár az otthonát is elveszítheti az egykori modell-énekesnő.

Minden, amit az ingatlanpiacról tudni kell!

Kiadó egy-másfél szobás lakás 80-150 ezer forintért. Ugyanekkora lakás eladó 30-37 millióért. Gomba mód szaporodó újépítésű lakások, magas ingatlan árak és munkaerőhiány. Kedvezményes áfakulcs, jó hitel konstrukciók, vagyis minden, amit az ingatlanpiacról tudni kell. Albérlet vagy saját lakás? Érdemes-e hitelt felvenni? És ha igen, mikor kell lakást venni?

Nagy bajban van a Neoton egykori énekesnője

Pál Éva 2 napja tudta meg, hogy az utcára kerülhet. A ház felújítására 13 évvel ezelőtt vett fel hiteleket, amelyek mind bedőltek. Hiába szorítja az idő, még mindig reménykedik, hogy maradhat.

Kisebb volt a hitele a cégnek

Mégsem volt több mint 100 millió forintos hitele annak a cégnek, amelyet Kósa Lajos felesége vett meg 6 millió forintért tavaly márciusban. Ez derül ki a cég friss pénzügyi beszámolójából - ezt a Népszava szúrta ki.

Szigorodhat a hitelfelvétel

Szigorítják a hitelfelvételt szeptember elsejétől - a Bankmonitor piaci információi szerint. Csak az eddig elvihető kölcsön felét kaphatná meg, aki változó kamatozású hitelt akar, és kevesebbet keres, mint havi nettó 500 ezer forint.

MNB: több fix kamatozású hitelt!

Új intézkedésekről egyeztet a Jegybank, hogy minél többen fix kamatozással vegyenek fel kölcsönt - ezt szóvivőjük árulta el az RTL Híradónak. A rekord alacsony kamatszint nem tart örökké, pedig a lakáshitelek csaknem kétharmada változó kamatozású Magyarországon.

 

Drága lehet a folyószámlahitel

Több százezren nem törlesztik rendesen a folyószámlahitelüket, minden ötödik ügyfél - a jegybank friss összesítése szerint. Sokan úgy mennek mínuszba, hogy nem ismerik a következményeket.

 

Egyre drágább az építkezés

Egy év alatt átlagosan több mint 8 százalékkal drágultak az építkezések az országban. Budapest környékén ennek a háromszorosával emelkedtek az árak. A hitel olcsóbb lett, de egyre többet kell belőle felvenni. A GKI szerint nehezebb ma az otthonteremtés CSOK-kal, mint korábban nélküle volt.

RTLII Híradó 2018-02-01


szerző:
2018.02.01. 21:30
Kinek segíthet az elsétálási jog?

Lehet itt az új menekülési út a devizahiteleseknek: az elsátálási jog. Ez segítséget nyújthat a jelzáloghiteleseknek, viszont súlyos terheket róna a bankredszerre. De hogy pontosan mit jelent ez, és kik vehetnék igénybe, erről beszélgetett Anna és Miki Bódizs Kornéllal, az InHold Zrt. vezérigazgatójával és Dr. Nemes Ákossal, a MAKISZ főtitkárával.

Csak a tervezés 30 milliárd

Csak a Paksi Atomerőmű tervezési munkáira 30 milliárd forintot fizet ki a kormány a következő hónapokban az orosz fővállalkozónak. Ehhez 24 milliárd forint hitelt vesznek fel Oroszországtól, ez a paksi bővítésre adott orosz kölcsön első részlete.

Újra több a hitelből vett lakás

Csaknem 30 százalékkal többen vettek fel kölcsönt egyetlen év alatt a rekord alacsony kamatok miatt. Az RTL Híradó által megkérdezett szakemberek a kockázatokra figyelmeztetnek: az adósok többségének 8-9 százalékkal drágulhat a törlesztője, ha akár csak 1 százalékkal emelkedik a kamat.

Rossz feltételek autóvásárlásra

Csak akkor ad a kormány állami támogatást mozgáskorlátozottaknak autóvásárlásra, ha hitelt vesznek fel egy Garancsi István érdekeltségébe tartozó lízingcégtől. Mindezt ráadásul tizenhét és fél százalékos kamatra, miközben a piacon ennek töredékéért lehet autót hitelre vásárolni. Az LMP szerint ez uzsorakamat, és a konstrukcióval az állami támogatás tulajdonképpen átfolyik Garancsi lízingcégébe. A kormány azt ígéri: jövőre felülvizsgálják a rendszert.

 

30 ezer család kerülhet utcára!

Több mint 30 ezer család kerülne utcára a jelenleg árverésre meghirdetett ingatlanokból - az Igazságügyi Minisztérium adatai szerint. A Széchenyi Hitelszövetség azt mondja, a többség bedőlt jelzáloghiteles, akik közül még soha ennyien nem kényszerültek az otthonuk elhagyására. Az MSZP a kilakoltatási moratórium azonnali bevezetését követeli. A Fidesz kommunikációs igazgatója nem zárta ki, hogy új mentőintézkedést hoznak.

Gyermekvállalásra ösztönöznek

A jövő évtől születő gyerekekre jár hitelcsökkentés a nagycsaládosoknak. A harmadik, és minden további gyerek után vállal majd át fejenként 1 millió forint tőketartozást az állam. A részleteket csütörtökön ismertette a kormány. Szerintük több mint 200 ezer család lehet érintett. Az ő törlesztőjük legalább tizedével csökkenhet majd meglévő kölcsön esetén - az RTL Híradónak nyilatkozó szakértők szerint. Új hitelnél viszont nem biztos, hogy érezhető lesz az előny, az ingatlanok drágulása miatt.

Előző rész (2017. augusztus 29.)

Bandi perében ítélet születik. Vajon Péter és Natasa felvállalják, hogy járnak? Aliz és Kristóf megoldást találnak a hitel-problémára. Vajon Ágnesék megtalálják Lizát?

A CSOK-os hitel kizáró ok


szerző:
2017.05.26. 18:29
A CSOK-os hitel kizáró ok

Nem vehetnék igénybe az új jelzálogkedvezményeket, akik korábban CSOK-os hitelt kaptak. Erről Novák Katalin államtitkár beszélt délelőtti sajtótájékoztatóján. Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy 2018. a családok éve lesz Magyarországon, és a kormány számos intézkedéssel szeretné ösztönözni a gyermekvállalást. A harmadik gyerektől például egy-egy millió forintot elengednek a meglévő, ingatlanra felvett jelzáloghitelből. Most kiderült az is, a kedvezményekkel nem kell megvárni a gyermek születését, már a terhesség harmadik hónapjától igényelhetők.

Olcsóbb lehet a lakáshitel

Átlagosan egy millió forinttal olcsóbb lehet a lakáshitel, és fele annyi ideig tarthat a kérelem elbírálása - a Bankmonitor szerint ezt eredményezheti a jegybank frissen bejelentett minősítő rendszere. A Nemzeti Bank két hónapig tárgyalt a pénzintézetekkel, mire meghatározták a fogyasztóbarát minősítés feltételeit. Egyik ilyen a legfeljebb 3 és fél százalékos kamatfelár. Jelenleg a lakáshitelek kétharmada sem felel meg a kritériumoknak.

Budapest-Belgrád vasútvonal: Kinek az érdeke a felújítás?

Több száz milliárd forintos kínai kölcsönt vesz fel a kormány a Budapest és Belgrád közötti vasútvonal magyar szakaszának átépítésére. A részletekről Orbán Viktor a pekingi tárgyalásai alatt állapodott meg a kínai vezetőkkel. A hitelt húsz év alatt kell visszafizetni, a Fidesz frakcióvezetője szerint a beruházás extrabevételeket jelenthet a magyar költségvetésnek. Az Együtt szerint a felújítás nem Magyarország, hanem Kína érdeke - ezért inkább vissza nem térítendő támogatást kellene adniuk.

A lakóknak kell fizetniük a vállalkozó helyett

Nem a lakók vették fel a hitelt, mégis nekik kell kifizetni a majdnem 190 milliós kölcsönt. Jogerősen a bank nyert egy szegedi társasház perében. A lakásokat építő vállalkozó vett fel hitelt, de nem fizetett, ezért perelt a bank. A bíróság most azt mondta ki, a lakóknak kell fizetniük annak ellenére, hogy ők a vállalkozónak már kifizették az ingatlan árát. Közben a vállalkozót csődbűntettel vádolják, mert százmilliókat tüntetett el.

Árfolyamgát után drágulás jöhet

Akár 15 %-kal drágulhat a volt devizahitelesek egy részének törlesztője. Ha ennél többel emelkedik, meghosszabbítják a futamidőt, így lehet, aki 75 éves koráig fizeti majd a részleteket. Most járnak le az első, 5 évre kötött árfolyamgátas szerződések, az adósoknak pedig kamatostul kell visszafizetniük a felhalmozott tartozásukat, ez 100 ezer családot érinthet. A kormány szerint ők még így is jobban járnak, mint a többi devizahiteles.

Mindenét elveszítette, csak a hite maradt! – RIPORT!

Két évvel ezelőtt a Fókusz Plusz egyik riportjában ismerhettük meg Józsefet, akinek története igencsak szívfacsaró. Kiderült, hogy akik már ismerték az akkor  52 éves pilótát, tudták róla, hogy hadnagyként szerelt le a seregből. Később elhunyt szülei devizahitele miatt mindenét elvesztette. Kertész és gyógymasszőr a szakmája, de ha úgy adódott, elvégzett szobafestő, burkoló munkát is. Igazából bármit, mert például a riport napján sem evett semmit.

Kedvezőbb hitelből lakást venni

Történelmi fordulópont: érdemesebb lehet kölcsönből lakást vásárolni, mint megtakarításból - a Bankmonitor szerint. Jelenleg 1 százalékkal alacsonyabb kamatra adják a legkedvezőbb jelzáloghiteleket, mint amennyi pénzt a legnépszerűbb befektetések, az állampapírok hoznak. A Nemzeti Bank ugyanakkor a szokottnál is nagyobb körültekintésre figyelmezteti a családokat, óriási eltéréseket mutattak ki ugyanis az egyes lakáshitelek kamatai között.  

Tízezrek kerülhetnek utcára

Mindössze 2700 bedőlt hitelessel tudtak egyezséget kötni a bankok a 66 ezer érintettből - a Nemzeti Bank közlése szerint. Az adósok egy része túl nagy kedvezményt akart, másoknál a futamidőt nem lehetett tovább hosszabbítani. Pedig az átütemezést az utolsó esélynek szánta a jegybank. Most több tízezer családot fenyeget árverés, akik legalább fél éve képtelenek fizetni a hitelüket. 

Karácsonyi költekezés: milyen mélyen nyúlunk a zsebünkbe?

Fantasztikus időszak ez. Csodásan feldíszített fák, gőzölgő ételek, karácsonyi vásárok, meghittség, meglepetések készítése. De ugye önöknek is ismerős a roham, amikor bankkártyával, spórolt pénzzel, netán hitellel a zsebben igyekeznek az emberek gyorsan valami karácsonyi ajándékot vásárolni. Na de: mégis mennyit költünk ilyenkor? Kapaszkodjanak meg, idén 1000 milliárd forint fölé is ugorhat a decemberi bolti költekezés.

Bajban lehet a Paksot finanszírozó orosz bank

Veszélybe kerülhet a paksi atomerőmű bővítése. A világ vezető gazdasági hírügynöksége szerint ugyanis komoly bajban van az orosz bank, amely nagyjából 3 ezer milliárd forint hitelt adna a beruházáshoz. A Bloomberg szerint a Vnyesekonombank már nem folyósít új kölcsönöket és a meglévőket sem fizeti. Lázár János miniszter azt mondja, nem lesz gond a hitel felvételével. Az MSZP szerint a kormánynak vissza kellene mondania a beruházást.

Évi több tízezer forintot lehet megspórolni

25-30 százalékot, évi több tízezer forintot spórolhatna egy átlagos magyar a banki kiadásokon, ha körültekintőbb lenne - a Bankmonitor friss kutatása szerint. Az ügyfelek döntő többsége ugyanis kedvezőbbre cserélhetné a hitelét, és sürgősen bankszámlacsomagot is kellene váltania. Az emberek több mint negyede azt sem tudja, hogy a kölcsöne után mekkora kamatot fizet.

Saját cégétől kapott hitelt Matolcsy rokona

Szemerey Tamás saját cége is hitelt kapott saját bankjától - erről elsőként a 444.hu írt. A szocialisták törvénytelennek tartják. A portál összesítése alapján több milliárd forint értékben kaptak kölcsönt a banktól olyan cégek, amelyek egykor Matolcsy György unokatestvérének érdekeltségébe tartoztak. Szemerey Tamás pénzintézete viszont azt közölte, az úgynevezett belső hitelek folyósítását semmi sem tiltja.

CSOK: Ki húz hasznot az egészből?

Boldog boldogtalan a Családi Otthonteremtési Kedvezmény igénylésén töri a fejét. A feltételek részben változtak. Akár palotákra is jár állami támogatás, de akinek nem születnek meg vállalt gyerekei, nagyon eladósodhat. Mit gondolnak a pártok? Mennyibe fog kerülni az államnak, tehát az adófizetőknek a CSOK? És ki húz hasznot az egészből? Politikai vita és szakmai elemzés.

Sokan lecsúszhatnak a kedvezményről

Az érdeklődők nagy része lecsúszhat a sokszorosára bővített CSOK-ról a Bankmonitor szerint, amiért a negatív adóslistán szerepelőket kizárták a kedvezményből. Jelenleg több mint 1 millió 800 ezer bedőlt hitelt tartanak nyilván, sokan azt sem tudják, hogy szerepelnek a rendszerben.

Miért kell plusz pénz az Eximbanknak?

Az Andy Vajnának adott hitel miatt kell újabb állami milliárdokat adni az Eximbanknak. Ezt gyanítja a Jobbik és az MSZP. A kormány nemrég döntött arról, hogy húszmilliárd forinttal feltőkésíti az Eximbankot. Ez az állami pénzintézet adott több mint 6 és fél milliárd forint hitelt a filmügyi kormánybiztos cégének a TV2 megvásárlásához. Kerestük a kormányt, az Eximbanktól jött válasz. Azt írták, a nagyobb hitelezés miatt kell a tőkeemelés, de az Andy Vajna cégének adott kölcsönről szóló kérdésünkre nem válaszoltak.

Még egy állami bank ad hitelt Vajnának?

Az állami tulajdonú MKB Bank is hitelt ad Andy Vajnának, hogy megvásárolhassa a TV2-t. Erről a Világgazdaság írt a filmügyi kormánybiztos ügyeit közelről ismerő forrásokra hivatkozva.

TV2: Három ellenzéki párt feljelentést tett

Három ellenzéki párt is feljelentést tett a TV2 eladása miatt. A csatornát részben az állami tulajdonban lévő Eximbank hiteléből vásárolta meg Andy Vajna filmügyi kormánybiztos. A DK, az LMP és az Együtt szerint viszont az Eximbanknak a gazdaságélénkítés a feladata, nem pedig, idézem, kormányközeli oligarchák magánbefektetéseinek a finanszírozása. A kormány nem reagált megkeresésünkre. Az Eximbank azt közölte: nem pártok véleménye alapján döntenek a hiteleikről.

Állami bank adott hitelt a TV2-re


szerző:
2015.12.15. 18:40
Állami bank adott hitelt a TV2-re

Majdnem 7 milliárd forint hitelt kapott Andy Vajna az állami Eximbanktól a TV2 megvásárlására – derítette ki a Heti Válasz. Szijjártó Péter külügyminiszter korábban azt mondta, a bank közpénzből semmilyen médiavásárlást nem finanszírozott. Az Együtt felszólítja a kormányt, hogy mondja fel a hitelszerződést.

Felfoghatatlan: SMS-t kapott róla, hogy elviszik az autóját

Önök mit szólnának hozzá, ha egyszercsak kapnának egy sms-t, hogy a távollétükben az autójukat lefoglalták és elszállították? Ez történt Attilával, akit ráadásul külföldön ért a váratlan hír. Azóta nemcsak a tulajdonát, de a beletett több, mint másfél millió forintját sem látta viszont.

Elvették az autóját, nem tud dolgozni

Mészáros Attila taxival, busszal, villamossal, vagy gyalog közlekedik. De nem önszántából. A 44 éves férfi azt mondja, ellopták az autóját. Egy cég embere állítólag jogerős bírósági vagy közjegyzői határozat nélkül odament Attila lakásához, és elszállíttatta a kocsiját, amíg ő külföldön tartózkodott.

Kétszer kellene kifizetni a házuk árát

Harminc szegedi és makói család kerülhet az utcára, ha nem fizetik ki lakásukra a jelzálogot, amit tudtukon kívül a házak építője tett az ingatlanokra. A vállalkozó hitelből építkezett, de a törlesztést nem fizeti, a bank pedig így a lakókon hajtaná be a tartozást. Az ott élők állítják, lakásmaffiával állnak háborúban.

A drága albérletek miatt érdemes lakást venni

Jobban járhat az, aki hitelt vesz fel, és úgy vág bele egy lakásvásárlásba, mint aki az egyre dráguló albérleti díjakat fizeti. Az ingatlanszakértő szerint ráadásul pár év múlva a lakások is drágábbak lesznek. Az általunk megkérdezett albérlők viszont inkább maradnak, nem mernek belevágni egy hitelbe.

Házon kívül 2015-12-02


szerző:
2015.12.02. 22:30
Házon kívül 2015-12-02

Trendi politikusok. Divatmárkák és drága holmik nyomában. Kukában végezte a drága zakó, elárverezték a méregdrága hátizsákot.
 

Mire várnak a végtörlesztő devizahitelesek?

A kedvezményes végtörlesztéssel megszűnt hitelnél – ha a fogyasztó kérte – a pénzügyi intézmények november végéig küldik meg az elszámolási értesítőket. A törvény szerint ugyanakkor a visszajáró összegből levonják a korábban igénybe vett kedvezményt, vagyis a piaci és a kedvezményes árfolyam különbözetét. Így sokaknak nem jár visszatérítés. Hogy is van ez? Erről kérdeztük Dr. Fülöp Zsuzsannát, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivő-helyettesét.

Örültek a vásárlók a nyitott üzleteknek

Bár még nincs advent, tele voltak a nyitva tartó üzletek. Jövő vasárnaptól pedig mindenki kinyithat. Sokan már az ajándékokat is elkezdték beszerezni, idén is sokan keresnek okostelefont és a tévét. A boltok külön karácsonyi akciókat és kedvezményes hiteleket hirdetnek, az állami hírügynökség szerint az ünnepek előtt személyi kölcsönt is többen vesznek fel.

Többen fordulnak az eszközkezelőhöz

Háromszor annyian akarnak szerződést kötni a Nemzeti Eszközkezelővel, mint egy hónappal ezelőtt. Sokan azért adnák el és bérelnék vissza az államtól otthonukat, mert lecsúsztak a családi csődvédelemről a vártnál szigorúbb szabályok miatt - a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete szerint. Az Eszközkezelőnél viszont azt mondják, azért nagy az érdeklődés, mert a feltételeken könnyített a kormány. Magyarországon jelenleg több százezer embert fenyeget végrehajtás a 90 napon túli tartozás miatt.

Házon kívül 2015-09-23


szerző:
2015.09.23. 23:40
Házon kívül 2015-09-23

Szennyezés az Illatos úton, élet a veszélyes anyagok között. Pletykák, félelmek és információhiány. Két lakópark bedőlt hiteleseknek. Van, ahol sikerült, van ahol kevésbé sikerült. Vaskályhás házak az államtól és termálvízzel fűtött bérlakások az önkormányzattól.

Magyarul Balóval 2015-09-22

A devizahitelek forintosítása ellenére forintban is egyre többen képtelenek fizetni hitelüket. A nemfizetők  száma heteken belül tízezrekkel nőhet. Elveszíthetik otthonukat? A kormány a devizaalapú autóhiteleseket menti, holott a forintban felvett autóhitelek felét már nem fizetik. Mit mond az illetékes államtitkár és mit a szakértő?

Újságíró hitelét emlegeti a jegybank

A jegybank szerint a Magyar Nemzet újságírója saját hitele miatt írt bíráló cikket a Nemzeti Bankról, ezt egy hétfői közleményükben írták. A Magyar Nemzet a Nemzeti Adatvédelmi hatósághoz fordult, ahol kivizsgálják az ügyet.

Mennyit spórolhatunk, ha most váltjuk ki a hitelünket?

Mostanában egyre népszerűbbek a hitelkiváltó kölcsönök, de nemcsak a lakáshiteleket keresik az ügyfelek, hanem a személyi kölcsönök népszerűsége is megugrott. Ráski Péter pénzügyi szakértővel arról beszélgettünk, hogy milyen konstrukcióval és miért pont most érdemes a hitelünket kiváltani.

Megszavazta a parlament a megállapodást

Elfogadta az athéni parlament a hitelezők feltételeit. A szavazást heves vita előzte meg. Már ekkor kiderült, hogy a kormányzó Szirizának sem minden képviselője ért egyet a megszorításokkal, ugyanakkor több ellenzéki képviselő is igennel szavazhatott.

Nemmel szavaztak a görögök: mi lesz az euróval?

András Bence makrogazdasági elemzővel próbáltuk feltérképezni a népszavazás várható gazdasági hatásait.

Vasárnap voksol Görögország


szerző:
2015.07.04. 18:30
Vasárnap voksol Görögország

Alig 12 óra múlva kezdődik a népszavazás Görögországban arról, hogy a kabinet elfogadja-e az ország hitelezőinek ajánlatát vagy sem. A dolog szépséghibája, hogy az EU visszavonta az ajánlatát, így már értelme sincs a voksolásnak.

Sok a kérdés a hitelkiváltással kapcsolatban

A devizahitelesek 10 százalékát érintheti a hitelkiváltás, rengeteg kérdés merül fel a tanácstalan ügyfelek részéről, hogy egyáltalán nekik van-e erre lehetőségük, és ha igen akkor hogyan válasszanak a bankok ajánlatai közül. Dr. Fülöp Zsuzsannával, a Magyar Nemzeti Bank felügyelei szóvivő-helyettesével jártuk körbe a témát.

Vendégünk lesz a Konyhafőnök győztese!

A forintosítás utáni hitelkiváltás nem megy zökkenőmentesen, így a Magyar Nemzeti Bank szóvivőjétől kérünk segítséget. Hol szeretünk nyaralni, mi magyarok? Milyen szezonra számíthatunk és mik a legkedveltebb úti célok? Erről is beszélgetünk majd. De hétfő reggel vendégünk lesz a Konyhafőnök győzetese is.

Ősztől lehet csődvédelmet kérni

Ősztől jön a családi csődvédelem, ami az adósságspirálba került emberek nagyjából felén segíthet az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint. A KDNP szerdán nyújtotta be azt a törvénytervezetet, ami végső mentsvára lehet azoknak, akik nem tudják fizetni a hiteleiket, közüzemi számláikat. Az önként vállalt törlesztési terv betartását csődbiztos ellenőrzi majd öt évig, ami után a tartozás egy részét elengedik.

Ezek a csődvédelem feltételei

Ősztől jön a családi csődvédelem, ami az adósságspirálba került emberek nagyjából felén segíthet az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint. A KDNP szerdán nyújtotta be azt a törvénytervezetet, ami végső mentsvára lehet azoknak, akik nem tudják fizetni a hiteleiket, közüzemi számláikat. Az önként vállalt törlesztési terv betartását csődbiztos ellenőrzi majd öt évig, ami után a tartozás egy részét elengedik.

Csalódott devizahitelesek panaszai

Eddig 137, az elszámolással és forintosítással kapcsolatos panaszos levél érkezett a Pénzügyi Békéltető Testülethez. Binder Istvánt hívtuk meg, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivőjét, hogy megtudjuk, mit kifogásolnak leginkább, illetve mit tehetnek az elégedetlen ügyfelek.

Segítene-e a forintosítás az autóhiteleseknek?

Megmentenék az autóhiteleseket is. Legalábbis a miniszterelnök azt mondta: ezen dolgozik a kormány. Hasonló megoldáson gondolkoznak, mint ahogy a lakáshiteleket forintosították. Csakhogy az autósok ebből nem kérnek.  Ezt mondták a Házon kívülnek, miután többüknek lakáshitele is van, és nagyon kiakadtak az elszámolás után. A legtöbben nem luxusautót vettek. Kálmánék például egy Suzukira kértek kölcsön 2 és fél millió forintot 7 évvel ezelőtt. Mire kifizetik, az autó 13 éves lesz, és a háromszorosába kerül majd. Moskovics Judit és Serdült Szilvia riportja.

Hitelt adnának a praxisvásárláshoz

Kedvező hitelt kapnának a fiatal háziorvosok a praxisvásárlásra, és szakorvosként is rendelhetnének ezután a háziorvosok a rendelőjükben, ha van képesítésük. Ezt is tartalmazza az új alapellátási törvény tervezete, amit a kormány már elfogadott. Az Együtt politikusa, aki háziorvos is, azt mondja, sok a meggondolatlanság a tervezetben.

Devizahitelesek, akik többet vártak az elszámolástól

Dühös, csalódott devizahitelesek írtak nekünk leveleket, a forintosítás miatt bosszankodnak. Úgy érzik, hogy amit az elmúlt években befizettek, milliókat, mintha egy feneketlen kútba dobták volna. Nem értik, miért nagyobb a tartozásuk most, mint a hitel, amit 7-8 évvel ezelőtt felvettek. És úgy számolnak, mire lejár a hitel, az eredeti összeg 3-4-szeresét fizetik vissza. És nem érzik azt, hogy a kormány megmentette volna őket.

Devizahitelek: nagyüzem a postán


szerző:
2015.05.03. 18:40
Devizahitelek: nagyüzem a postán

A bankok után most a postán van nagyüzem a devizahiteles elszámolás miatt. Április 30-ig több mint 1,6 millió levelet adtak postára a pénzintézetek, 700 ezer küldemény feldolgozása és kézbesítése még most is tart. Szombaton több dolgozót hívott be a posta, hogy az ügyfelek a lehető leghamarabb kézhez kapják a leveleket. Van, aki elégedett az elszámolással, de olyan is, aki azt tudta meg, hogy az 52 négyzetméteres panellakásáért 29 milliót kell fizetnie.

Bíró Ica talán megmenekül az anyagi csődtől

Az elmúlt napokban szomorú hírek érkeztek a Metal Lady háza tájáról, ugyanis kiderült, súlyos anyagi gondokkal küzd. Ica ma már sokkal optimistábban tekint a jövőbe.

Hitelből adnak enni a bermendi gyerekeknek

Egyelőre hitelre esznek a gyerekek a beremendi iskolában, ugyanis a közétkezetést fizető önkormányzat pénze is a DRB bankban ragadt. A településnek csaknem 200 millió forintja van, ehhez nem jutnak most hozzá. A helyi boltok is konganak az ürességtől. Az egyik üzlettulajdonos szerint az embereknek a legalapvetőbb élelmiszerekre is alig futja. Közben a kormány 245 millió forintos rendkívüli támogatást nyújt, 67 érintett önkormányzatnak.

Változások a kamattámogatott hiteleknél

Számos változás lépett életbe az utóbbi időben a különböző hitelekkel kapcsolatban. Ezek közül az egyik és sokakat érintő módosulás, a kamattámogatott hitelek sorsa.

Orbán: Tárgyaljanak a bankok és a hitelesek

Nem segít az autóhiteleseken a kormány. A lízingszövetség elnöke szerint 250 ezer autós kerülhet bajba a svájci frank jelentős erősödése miatt, és ha nem tudják fizetni a törlesztést, akár a házuk is veszélybe kerülhet.

Bevezetnék a magáncsődöt


szerző:
2014.12.25. 18:45
Bevezetnék a magáncsődöt

Bevezetné a magáncsőd intézményét a KDNP. Ha egy család már nem tudja fizetni a hiteleket, csődbiztos segítene nekik. A szakember lenne az, aki a bankkal beszélne, de abba is beleszólna, hogy a család mire mennyit költhet.

Január


szerző:
2014.12.20. 18:50
 Január

Az év első hónapjában Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök 10 milliárd eurós hitel- és együttműködési megállapodást írt alá Moszkvában a paksi atomerőmű bővítéséről. A váratlan bejelentést hiába bírálták ellenzéki pártok és civil szervezetek is, a parlament áldását adta a megállapodásokra.


 

Bíróság előtt az uzsorás boltos

A Pándon élő boltosnál a vád szerint hitelre lehetett vásárolni, a következő hónapban azonban az élelmiszer értékének a többszörösét kellett visszafizetni. Volt olyan vevő, aki az évek alatt 200 ezer forintnyi áruért 800 ezret fizetett vissza. Az uzsorás akár 5 évet is kaphat.


 

Hitelt vehetnek fel a betétesek kártalanítására

Ha kell, hitelt vesz fel az Országos Betétbiztosítási Alap azért, hogy kártalanítsa a Széchenyi Bank és a vele egyidőben bezárt Tisza Takarékszövetkezet ügyfeleit. A kártalanítás legfeljebb 100 ezer euróig, vagyis nagyjából 30 millió forintig jár.
 

Karácsony hitelre?


szerző:
2014.12.04. 08:30

Karácsony hitelre?


szerző:
2014.12.04. 08:30
Karácsony hitelre?

A korábbi évek tapasztalatai szerint az év végi ünnepi kiadások fedezését sokan fogyasztási hitelek felvételével oldják meg, így november-decemberben megugrik az ilyen hiteltípusok iránti érdeklődés. Ilyenkor azonban "pénz nem számít" alapon, sokan felelőtlenül veszik fel ezeket és akár évekre is eladósodnak. Mire kell figyelni, mit kell mérlegelni, milyen buktatói lehetnek a kedvezőnek tűnő ajánlatoknak?

Üdülési joggal húzták csőbe az idős házaspárt

A zirci nyugdíjas házaspár betegség miatt akarta eladni üdülési jogát, de a cég olyan konstrukciót ajánlott, amit nem tudnak rendezni. A történtekről az érintetteket, míg az ilyen esetek elkerüléséről egy szakértőt kérdeztünk.

A késve fizetők hitelét is forintosítják

Minden ötödik hitelfelvevő legalább három hónapos késésben van a törlesztéssel. Ez derül ki a Nemzeti Bank Híradónkhoz eljuttatott adataiból. Az Országgyűlés kedden fogadta el a devizahitelek forintosításáról, és a Fair Bankokról szóló jogszabályt.

Többen maradhatnak devizahitelesek

Így módosították a forintosításról szóló törvényjavaslatot. Az igazságügyi miniszter elmondta, azok dönthetnek így, akiknek a kölcsönszerződése 2020 végéig jár le, a korábbi javaslat szerint ugyanis csak a 2015 végéig lejáró szerződések esetén engedélyezték, hogy ne forintosítsanak.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való