Belföld

Magyar Péter petíciót indít, feljelent, hogy a Fidesz ne kelthessen félelmet a gyerekekben a háborús kampánnyal

rtl.hurtl.hu

2024. június 1. 17:04

Magyar Péter azután hívott össze sajtótájékoztatót, hogy Orbán Viktor miniszterelnök megtartotta beszédét a Békemeneten.

„Igazából nem egy bejelentéssel készültem, hanem sok mindenről szeretnék beszélni” – mondta Magyar Péter sajtótájékoztatóján, amelyet közvetlenül a Békemenet utánra hívott össze. Szerinte Orbán Viktor szavaival ellentétben „aki a Fideszre szavaz, az a háborús uszításra szavaz”.

Megismételte, hogy Magyarországon minden józan eszű ember békepárti, ő és a Tisza Párt biztosan. Ezután felidézte a csádi operációt, valamint a kirúgott honvédeket is. A hadkötelezettséggel kapcsolatban emlékeztetett, hogy azt nálunk korábban Kövér László és a KDNP kezdeményezték.

Ezután arról beszélt, mekkora félelmet kelt a magyar gyerekekben a Fidesz háborúról szóló kampánya. „Elég volt abból, miniszterelnök úr, hogy elhitetik a gyerekekkel, hogy háború lesz, ha nem a Fidesz nyer”. Szerinte „a háború szó nem játék, a gyerekeknek nem szabadna félni semmitől”.

Ezért petíciót indít, amelyben követelik a Fidesz kampányának leállítását a magyar gyerekek érdekében. Emellett a médiahatóságnál is feljelentést tesz „a gyermekekre súlyosan ártalmas” kampány miatt.

Korábban ezzel a jelenséggel kapcsolatban mi is beszámoltunk egy esetről: Kiakadtak a piliscsabai szülők, mert az iskola bejárata mellé tették a kormány háborús plakátját. Piliscsaba polgármestere és a KDNP országos elnökségének tagja, Farkas András több szülői megkeresése után áttette a hirdetést. A sajtótájékoztató során Magyar ezt az esetet is felhozta.

A petícióról újságírói kérdésre elmondta: az aláírásokat biztos, hogy legalább addig gyűjtik, amíg kint vannak a plakátok. A petíciót a Tisza Párt honlapján lehet aláírni, akár többszázezer magyar szignójára is számít.

Felidézte Orbán mai szavait, mely szerint „a Fidesz-KDNP-re adott szavazat életet ment”. Ő nem tudja, mit értett ezalatt Orbán Viktor: ezért áttér az egészségügyre, amelnyek fejlesztése valóban életeket mentene. Sorolta a magyar halálozási statisztikákat, amelyek szerinte lényegesen rosszabbak, mint az uniós átlag a Fidesz kormányzása miatt.

Egy magyar ember egészségére évi 600 ezer forinttal költenek kevesebbet, mint a cseh emberére.

Azt is elmondta, hogy hazánk a GDP 4,9 százalékát költi csak egészségügyre, amely szintén alacsonyabb az EU-s átlagnál. Az ápolók számának csökkenését is felhozza, valamint a lehetetlenül hosszú várólistákat a kórházakban, illetve az alacsony fizetéseket. 

Szerinte több közpénzt lehetne az egészségügyre költeni, ha a Fidesz rendesen gazdálkodna, és „a korrupció miatt nem tartanák vissza az EU-s pénzeket”. Szerinte aki a Fideszre szavaz, az arra szavaz, hogy a helyzet tovább romoljon. 

Azt mondta, hogy Magyarországon jelenleg minden harmadik ember a létminimum alatt él, köztük többszáz ezer gyermek – bármit is mondjanak a Megafon influenszerei. Azt ígérte, hogy számára az egészégügy és az oktatás lesz a prioritás kormányra kerülve. Megígérte, hogy felszámolják a „propagandaminisztériumot”, amelyet Rogán Antal vezet. Ezután tovább sorolta a párt választási ígéreteit.

Az újságírói kérdésekre válaszolva a következőket mondta el:

  • Nem akarja elemezni saját teljesítményét a közmédia vitáján, de azt elmondja: annak örül, hogy a Tisza Pártnak sikerült összehoznia ezt a „Tónika Show”-szerű showműsort – mondta a Telex kérdésére válaszolva. Deutsch Tamás ellene felhozott vádjait „gusztustalannak” nevezte.
  • Nem akarja Sulyok Tamás lemondását követelni, mert nehéz megállapítani, hogy elévült-e a bűncselekmény, amivel vádolja őt a DK és a Mi Hazánk. „Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, még egy köztársasági elnököt is” – mondta.
  • Valljon színt Varga Mihály pénzügyminiszter, hogy a választások után milyen megszorításokra készül a kormány – mondta a Gulyáságyúnak. Szerinte a FIdesz azért tervezi ezt, hogy helyrerázzák a magyar költségvetést. Szerinte Gyurcsányék is hasonlót csináltak 2006-ban.
  • Magyarországon is működött korábban jól, pártparitás alapján a közmédia, ezt kell visszahozni – válaszolta a Magyar Hangnak arra a kérdésre, hogy a gyakorlatban hogyan reformálná meg a közmédiát, amely most „naponta bűncselekmények sorát követik el”, ráadásul a műsor minősége is silány.
  • Mi az átfogó koncepciója a sport területén? Természetesen büszkék vagyunk a sikerekre, „sportnemzet vagyunk”. Szerinte viszont probléma, hogy napi szinten ilyen kevés magyar sportol, „szeretnénk, ha valódi grundokra is költene a kormány” a látványsportok mellett. A TAO-támogatások rendszerét szerinte mindenképp át kell alakítani.
  • Az egyetemeken megszüntetné az alaptványi struktúrát, amely „egy teljesen felesleges lépés volt, amit a kormány csinált”. Szerinte az alapítványok arra szolgálnak, hogy a Fidesz ezekbe tudja kijátszani a közvagyont.
  • Mit vár Orbán Viktor feljelentésétől? – kérdezte az Index. Szerinte a rágalmazás magánvádas eljárás, így ha Polt Péter nem akadályozza meg, akkor találkozhat Orbánnal a bíróságon is.
  • Azt üzente az Indexnek, akik szerinte sok törpepártot is akár egyórás interjúkban kérdezgetnek, hogy őt is hívják már meg, hiszen a közösségi médiás elemzésükből is kihagyták a Tisza Pártot, amely mostanra a legnépszerűbb ellenzéki párt. „Azt üzenem az Index főszerkesztőjének, hogy ne váljanak Origóvá”.
  • Mikor hallhatjuk a Tisza Párt fővárosi jelöltjeit nyilatkozni? Magyar szerint nyilatkoztak korábban, ugyan nem tudnak minden megkeresésnek megfelelni, mert „garázscég vagyunk”. De a hátterük, az önéletrajzuk elérhető az interneten.

Az rtl.hu több cikkben is foglalkozott a Békemenettel. Orbán Viktor beszédéről és kedvenc Tankcsapda-idézeteiről írott cikkünket itt tudja elolvasni. Beszámoltunk arról is, hogy egy békepárti vonuló erőszakkal fenyegette az rtl.hu munkatársát. Menczer Tamás nyilatkozatát Magyar Péterről itt dolgoztuk fel. A teljes tudósításunkat itt lehet elolvasni, képgalériánkat pedig alább lehet megnézni:

Nyitókép: Facebook / Magyar Péter

#Belföld#magyar péter#sajtótájékoztató#békemenet#választás 2024#orbán viktor#ellenzék#ep#önkormányzat#gyerek

Címlapról ajánljuk