Belföld

Sulyok Tamás lemondását követeli a Mi Hazánk is

rtl.hurtl.hu

2024. május 30. 18:43

A Mi Hazánk szerint Sulyok Tamás köztársasági elnök korábban „a magyar föld osztrákoknak való kijátszásában vett részt”.

„Erkölcsileg méltatlanná vált” a köztársasági elnöki poszt betöltésére Sulyok Tamás a Mi Hazánk szerint, mviel az államfő korábban, még szegedi ügyvédként részt vett zsebszerződéses földügyletekben, azaz abban, hogy 1990 után külföldi állampolgárok a törvényi tiltás ellenére magyarországi termőföldet szerezhessenek, írja a 444.

Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője a múlt héten jelentette be, hogy feljelentést tesz a földek külföldre játszásának ügyében. Az elnök hivatala minden törvénytelenséget tagadott. Dócs Dávid, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának tagja, a Mi Hazánk alelnöke most pedig azt közölte:

Egy ilyen botrányos eset kiderülése után Sulyok Tamásnak az egyetlen elfogadható döntése a köztársasági elnöki címről való azonnali lemondás!

Emellett még azt is írták: „Novák Katalin kegyelmi botránya után most a Fidesz által kinevezett Sulyok Tamásról láttak napvilágot olyan bizonyítékok, amelyek egyértelműen alátámasztják, hogy a magyar föld osztrákoknak való kijátszásában vett részt, Ausztria tiszteletbeli konzuljaként. Ez a tevékenysége erkölcsileg vállalhatatlan!”

A párt szerint a „kormány által a nemzeti egység megteremtésére kinevezett államfő az eredeti feladatával szemben ezzel ismét morális válságot okoz, hiszen részt vett a haza kincseinek korlátozott mennyiségben rendelkezésünkre álló erőforrásának, a magyar földnek az idegeneknek történő kiárusításában”.

Dobrev feljelentésével korábban az RTL Híradó is foglalkozott. A politikus csalás és hivatali visszaélés gyanúja miatt tette meg a lépést – már nem először. A Demokratikus Koalíció EP-listavezetője szerint Sulyok Tamás alkotmánybírává választása után is évekig folytatta ügyvédi tevékenységét, pedig ezt a törvény tiltja. Dobrev Klára az Alkotmánybíróságnál is vizsgálatot kezdeményezett:


Nyitókép: MTI / Illyés Tibor / Hegedüs Róbert

#Belföld#mi hazánk#sulyok tamás#lemondás#köztársasági elnök#ügyvéd#föld#bűncselekmény#dobrev klára#feljelentés

Címlapról ajánljuk