Belföld

Orbán Viktor: A háború utolér, nem tudsz elbújni előle

rtl.hurtl.hu

2024. június 1. 15:21

Orbán Viktor emellett focis hasonlatokkal, őrült masinisztákkal és Tankcsapda-idézetekkel is támadt rekedt hangon elmondott beszédében.

„Két év után jó újralátni egymást” – köszönti a közönséget az észrevehetően rekedt hangú Orbán Viktor, aki felidézi a 2022-es, óriási választási győzelmet, és a baloldal vereségét. „Mekkora volt az arcuk. Úgy bömböltek, mint egy oroszlán, de kiderült, hogy papírból vannak a karmaik” – mondta.

Szerinte ez a győzelem minden európai fővárosból látszott, „nem csak a Holdról”. Az egész Európában „felhúzta Magyarország részvényeinek” árát, azonban az ország nem eladó, „se Brüsszelnek, se Washingtonnak, se Soros Györgynek”. Felhívja a figyelmet arra, hogy ilyen óriási tömegben sosem gyűltek össze EP-választás előtt.

„Ha ráfújnánk az ellenfeleinkre, Brüsszelig repülnének”, de ezt nem teszik, mert van ott elég háborúpárti politikus. Inkább saját jelöltjeiket küldik „Deutsch Tamással az élen, hogy elfoglaljuk Brüsszelt”. 

Ezután felidézte a tatárjárást a Margit-sziget kapcsán: szerinte Szent Margit azért vonult be ide, mert eljöhetett ekkor a béke. „Nagy, bátor tettre van szükségünk, meg kell nyerni a választást”, hogy „a brüsszeli bürokraták ijedtükben megnyissák nekünk a város kapuit, és sietősen eltávozzanak az irodáikból”.

Arról beszélt, hogy az utóbbi másfél évtizedben minden választást megnyertek, „K.O., kiütéses győzelem, nincs vita”. Szerinte az ellenzékkel nem kell foglalkozni, ők egymást akarják legyőzni, nem a háborút. Már csak a jövő hetet kel végigcsinálni, „az lesz az igazi kampány”.

Mindenkinek 24 órából áll a nap, de aki korábban kell, annak több ideje van, a Fidesz pedig „a korán kelő magyarok pártja”. Óriási gólhelyzetben van a Fidesz, már csak be kell „piszkálni, pöckölni, tuszkolni”. Azonban amilyen egyszerű, olyan könnyű elhibázni, erre oda kell figyelni. Ehhez közös akarat, szív, szenvedély kell. Papírforma-győzelem a politikában nem létezik, az olyan mint a házasság, szerelem is kell, a test kevés. 

A szenvedély a jobboldal üzemanyaga. Nekünk van egy nagy szerelmünk, úgy hívják, Magyarország, és azért vagyunk itt, hogy feltankoljunk.

Minden energiára szükség lesz, mert olyan nagy a feladat, mint még sosem: meg kell akadályozni, hogy Európa a saját vesztébe, a háborúba rohanjon. „Naponta öntik ránk, hogy euró-százmilliárdok Ukrajnának, európai katonai egységek Ukrajnába”. Hozzátette:

A háborúpárti vonaton nincsen fék, és megőrült a masiniszta.

Ezért meg kell húzni a vészféket, hogy legalább aki akar, leszállhasson, és kimaradhasson a háborúból. „A magyar kormány tudja, hogy kell ezt csinálni”. Azt mondja, hogy megmentették Magyarországot a migrációtól, a gyerekeket pedig a genderpropagandátó.

Stop háború, aki pokolra kíván jutni, annak balra a második ajtó.

Szerinte Magyarországon kívül csak a Vatikán békepárti Európában, de ők egyedül nem tudják megállítani a háborús készülődést. Szerinte a „Fidesz-KDNP-re leadott szavazat életet ment”. Szerinte az európai vezetők „le akarják győzni Oroszországot, és szembemenni az egész kelettel”. Azonban szerinte nem győzhetnek ők. Pszichózisban vannak, ezért átlépnek rajtunk, nem fontosak nekik az emberek.

„Ezért nekünk nem is meggyőzni, hanem legyőzni kell őket” – tette hozzá. Felidézte, hogy az EU alapítóinak igaza van abban, hogy „Európa nem bír ki még egy háborút”. Szerinte „most másodhegedűsök vagyunk. Egy újabb háború után Európa ott sem lesz a világ ritmusát adó zenekarban, ha lesz egyáltalán zenekar”. Azt mondta: a háborúban mi semmit nem nyerhetünk, viszont mindent elveszíthetünk. Az első két világháborús magyar veszteségeket sorolta ezután. 

„Mi nemet mondunk arra a haditervre, amelyet a pénz, az Ukrajnában megszerezhető vagyon, és a nagyhatalmak érdekében gondoltak ki”. Szerinte ez egy régi terv, „Soros György már harminc éve megírta a maga felforgatókönyvét” Oroszország legyőzéséről. Szerinte Soros pénzeli az ellenzék médiáját, az ő embereivel vannak tele a pártjaik is. Azonban a Fidesz inkább útilaput kötne a talpukra.

Még arról is szólt a miniszterelnök:

  • „Aki időt nyer, békét is nyer. A honfoglalás óta számos háborút kellett túlélnünk, de még mindig itt vagyunk”.
  • Ne engedjünk a gonosznak, aki a világháborúk mögött áll, „eljött az ördögűzés ideje”. Hozzátette: „Mutassuk meg Soroséknak, hol lakik a magyarok istene".
  • Szerinte ma Magyarország erősebb, mint az elmúlt száz évben bármikor.
  • Utalt a Fico elleni merényletre is, mint egy „baljós árnyra” körülöttünk, több másik között.
  • A háború borzalmairól is beszélt: menekültek megölése, megerőszakolások, rabszolgasors. „A háború utolér, nem tudsz elbújni előle” – mondta.
  • „Tűzszünet kell, tárgyalni kell, de legelőször is a választást kell megnyerni”. Megerősítést vár erre Európából, és belengeti egy „békepárti” pártcsalád alapítását.
  • Szerinte a hetedik napon se lehet megpihenni, „tövig nyomni a gázt”.

Hosszabb tudósításunkat a Békemenetről itt olvashatják.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

#Belföld#orbán viktor#békemenet#beszéd#választás 2024#brüsszel#eu

Címlapról ajánljuk