Belföld

Kiakadtak a szülők, mert az iskola bejárata mellé tették a kormány háborús plakátját

rtl.hurtl.hu

2024. május 25. 19:39

A piliscsabai szülők elérték, hogy távolítsák el a plakátokat az iskola melletti buszmegállóból.

Piliscsaba polgármestere és a KDNP országos elnökségének tagja, Farkas András szombaton a közösségi oldalán számolt be arról, hogy bár jogszabályoknak megfelelően helyezték el, most mégis áthelyezik a kormány háborús témájú, „Stop háború” feliratú választási plakátját, amely jelenleg a Jókai Mór Általános Iskola kapuja közelében, egy buszmegálló oldalán található, írta a Telex.

A polgármester hozzátette: több szülői megkeresés is érkezett hozzá a plakáttal kapcsolatban. „Miután a képviselő-testület tagjainak véleménye egyezett a kérdésben, ma egyeztettem a plakáthelyeket kezelő céggel. Bár jogszabályt nem sért a plakát ezen a helyszínen, jövő hét folyamán áthelyezik a hirdetést” – idézte fel az egyeztetés eredményét.

Korábban beszámoltunk a Mexikói úti háborús installációról is, amelyet később leragasztottak. A plakátok miatt Magyar Péter feljelentette Orbán Viktort, mert szerinte azok rágalmazók. Az RTL Híradóban az hangzott el: fájóan hiányzik Putyin a Fidesz háborúellenes plakátjairól. A választási háborús pszichózis hátteréről és valóságtartalmáról pedig hosszabb cikket is írtunk.

Nyitókép: Facebook / Farkas András

#Belföld#választás 2024#piliscsaba#fidesz#kdnp#plakát#háború#iskola#buszmegálló

Címlapról ajánljuk