Belföld

A Város Királynője, aki szerződésben tiltotta meg, hogy kritizálják a külsejét, és a nagymama, aki saját unokáját szülte meg

rtl.hurtl.hu

2023. december 9. 18:51

Megérkezett a Mikulás, és vele együtt az igazi tél is. A hó viszont nemcsak örömöt hozott, hanem áramkimaradást, tanítási szünetet és vaskos késéseket is. Kiderült, hogy a KSH kreatív módszerrel számolja az inflációt, a nehéz sorsú gyerekek közül pedig egyre többen ételt kérnek karácsonyra. Megszólalt a hatvanéves nagymama, aki saját unokáját szülte meg, és megtudhattuk, hogy a város egyik királynője szerződésben kötötte ki, hogy nem tehetnek megjegyzést a külsejére. De megmutattuk azt is, hogyan készülnek a Sztárbox döntős hírességei az utolsó meccsükre. Ezek a hét videói.

December 6-án a Mikulás mellett az igazi tél és a havazás is megérkezett. Volt, ahol áramkimaradásokat és rendkívüli tanítási szünetet is magával hozott. A magasabb hegyekben már a 40 centimétert is meghaladja a hó vastagsága.


Persze volt, akinek sok munkát adott a havazás. Országszerte 400 helyre riasztották a tűzoltókat, többnyire kidőlt fákhoz. A vasútvonalakon is óriási késések voltak.

Télapó itt van

A Fókusz riportere lappföldi otthonában látogatta meg az igazi Mikulást. Megmutattuk, hova érkeznek a levelek, és a Mikulás azt is elárulta, hány éves. Aki szemfüles, egy kulcslyukon át meglesheti, hogyan szorgoskodnak a Mikulás manói.


Gödöllőre tényleg repülő szánnal érkezett a Mikulás! Tardy Tamás a világon egyedülálló módon köszönti december 6-át, már hatodik éve, hóban és fagyban is (idén éppen latyakban). Gödöllő felett ugyanis évek óta felbukkan a Mikulás és a szánja, ebben pedig Tamásnak is nagy szerepe van. A Fókusznak elárulta, hogyan lepte meg a település óvodásait idén, sőt azt is elmesélte, hogyan vitt kerekesszékes embereket a felhők fölé.

Nehéz sorsú gyerekek

Az adventi időszakban sokan adományoznak, egy szegedi alapítvány arra kérte a gyerekeket, rajzolják le, mire vágynak karácsonyra. Volt, aki a torta és a fülhallgató mellé kolbászt, testvére a bakancson kívül kenyeret kért karácsonyra. A Fatima Ház Alapítvány vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy egyre több gyerek kér tőlük ételt karácsonyra.


Valóra vált a Borsod megyei Hernádnémetiben élő Galamb Alex álma – megnyitott az adományokból készült sütőüzem. A roma származású pék helyi gyermekeknek tanítja játékos formában a mesterséget. Műhelye felajánlásokból, mintegy kétmillió forintból épülhetett meg. A szakember célja, hogy életpályamodellt nyújtson a szegény családból származó tanulóknak.

A KSH „kreatívan számol”

Rossz módszerrel számolja az infláció mértékét a Központi Statisztikai Hivatal, legutóbb ezért mehetett 10 százalék alá a mutató – állítja Mellár Tamás ellenzéki politikus, a KSH korábbi elnöke egy napokban megjelent cikkében. A szerinte helyes számítás alapján még októberben is 10 százalék felett volt az infláció Magyarországon. A statisztikai hivatal szerdán azt közölte, hogy az adataik helytállóak, és az európai sztenderdeknek megfelelően dolgoznak a számokkal.


Az infláció a vendéglátóhelyeket sem kímélte, naponta 5 vendéglátóhely zárt be Magyarországon az idei első félévben. Megugrottak a költségeik, miközben visszaesett a kereslet az Európa-rekorder drágulás miatt. 2019-hez képest 6500 vendéglátóhely szűnt meg az országban, ám a Szállodák és Éttermek Szövetsége szerint országos átlagban a koronavírus-járvány előtti szintet is elérheti év végéig a vendégforgalom. 

Volt, nincs Országos Meteorológiai Szolgálat

Megszünteti a kormány az Országos Meteorológiai Szolgálatot. Az erről szóló rendelet-tervezetet a Portfolio vette észre először. Az OMSZ feladatait egy állami tulajdonban lévő nonprofit szervezet veszi át január elsejétől, a kormányzati köztisztviselők jogviszonya pedig munkaviszonnyá alakul. A Momentumnál bosszút sejtenek a háttérben.

Tragikus

Lakásától 25 kilométerre, egy másik településen hagytak a betegszállítók egy férfit, aki később meghalt. Az áldozat holttestét egy erdőben találták meg. A betegszállítók a tatabányai kórházból indultak el a férfival november 18-án. Később a férfi párjának azt állították, hogy Oroszlányban kiszállt cigarettázni, és azt mondta, onnan már hazamegy. A nő feljelentést tett, a rendőrség egyelőre nem nyomoz. Úgy tudjuk, a betegszállítók a rendőrségen azt mondták: ők szabályosan jártak el, mert a férfi nem akart tovább utazni velük, és ők nem kényszeríthették erre.

Aki nemet mert mondani Kádárnak

A XXI. század legutóbbi adása annak járt utána, hogy hogyan szerezte mesés vagyonát Demján Sándor. A Skála megálmodója régi vágású üzletember, olyan férfi, aki még Kádár Jánosra is rászólt. Határozott volt, kőkemény, kissé mogorva és szűkszavú. De hogyan lett a szegénységbe született gyerekből az ország egyik leggazdagabb embere? A rövid válasz erre az, hogy mindig tudta, mire van szükség, és miből lehet üzletet csinálni, és sohasem félt kockáztatni. Ahogy mondják, nagy játékos volt, aki az orosz Kamaz vállalat privatizálásával teremtette meg hatalmas vagyonát. Mint a XXI. Század filmje felidézi, halála után így emlékeztek Demján Sándorra egy nekrológban: ő még csapatot épített, nem bandát, ő még a haza javát akarta, nem a haza javait.

Egy evangélikus püspök imádkozik Karsai Dánielért

Karsai Dániel az ALS nevű gyógyíthatatlan idegrendszeri betegségben szenved. Az alkotmányjogász két hónappal ezelőtt egy közösségi médiás poszttal számolt be a saját helyzetéről a nyilvánosságnak, előtte csak a családja és a szűk baráti köre ismerte a diagnózist. Nekik is meg kellett tanulni együtt élni Karsai Dániel betegségével, erről hosszan beszéltek a Fókusznak.  


Az alkotmányjogász a héten a Reggeliben vendégeskedett, ahol azt mondta, bizakodó a kétnapos strasbourgi tárgyalása után. A parlamentben a kormánypárt részéről egyedül Kósa Lajos nem sétált el mellette, meg is állapodtak egy találkozóban. Karsai Dániel azt is elmondta: senkit sem fog arra kérni a környezetében, hogy hozzásegítse a halálhoz, amíg ez illegális.


Fabiny Tamás evangélikus püspök volt az első egyházi vezető, aki személyesen írt Karsai Dánielnek. Fabiny az RTL Híradónak arról beszélt, hogy vállalja a levél tartalmát, egyházának pedig nincs ezzel kapcsolatban szigorúan követendő álláspontja. Hangsúlyozta, hogy az evangélikus teológiai, etikai gondolkodás lehetővé teszi, hogy „az egyes helyzetekre alkalmazzuk az Isten igéjét”. Mint mondta, nagyon komolyan írta, hogy imádkozik Karsai Dánielért, és minden nap meg is teszi.

A nagymama, aki megszülte a saját unokáját

Exkluzív interjút adott a Fókusznak Ilona, aki csaknem 60 évesen megszülte a saját unokáját. Dani még csak két és fél hónapos, érkezesére szülei több mint 6 évig vártak. Anyukája sokáig természetes úton szeretett volna teherbe esni, később pedig többször is mesterséges megtermékenyítéssel próbálkoztak párjával. De azt nem gondolták, hogy a gyermekáldás így fog bekövetkezni.

Sztárbox

A múlt heti Sztárbox egyik legjobban várt meccse volt Árpa Attila és Pintér Tenya összecsapása, benne volt a kiütés levegőben, de végigment a mérkőzés.


Pintér Tenya a veresége után elárulta, azt hitte, hogy erősebb Árpa Attilánál, és amiatt is úgy gondolta, hogy ő kerül majd a Sztárbox döntőjébe, hogy 3 évvel fiatalabb ellenfelénél. A meccs közben többször is úgy érezte, hogy itt vége. A meccs után azt mondta, nincs még egy olyan 52 éves ember, mint Árpa Attila, és még egy szerepet is ajánlott neki a lovasszínházban.


Vasárnap este véget ér a Sztárbox, Rácz Jenő és Molnár Áron már nagyon készül a döntő meccsre. A Fókusznak azt is elárulták, milyen tapasztalatokkal és érzésekkel teszik majd le a kesztyűt a vasárnapi döntő után.


A nehézsúlyban Árpa Attila és Brasch Bence száll ringbe egymás ellen, a bokszolók a Fókuszon keresztül üzentek egymásnak.

Egy rossz döntésen csúsztak el Az Árulók

Nádai Anikó és Törőcsik Dani karnyújtásnyira voltak a győzelemtől, amikor egymás után leleplezték őket Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban végjátékában. Míg Anikó ügyes nyomozásaival vívta ki a nézők elismerését, és sokkal nagyobb önbecsüléssel távozott a műsorból, Dani gyilkosként volt megingathatatlan. Az rtl.hu-nak elárulták, hol követték a végzetes hibát, ami miatt végül az ártatlanok nyertek.

A Város Királynői

Hétfőn startolt el A Város Királynői, a műsor máris óriási érzelmeket váltott ki. Kiderült, hogy a reality egyik szereplője, a sikeres üzletasszony Solomon Zsuzsanna szerződést íratott édesanyjával: nem kritizálhatja külsejét a gyerekei és mások előtt.


Az egyik vacsoránál parázs vita alakult ki Violetta és Anna között. Violetta szerint Apró Anna senkinek sem kell, és azt vágta Apró Anna arcába, hogy maximum spermabankból lesz gyereke.


De A Város Királynői az ételről is tudnak ordítva vitatkozni.  


Solomon Zsuzsi gyerekeire csak olyan ember vigyázhat, aki minden szigorú elvárásának megfelel. Játszótér-fertőtlenítés, a játékok rendezése szín és funkció szerint, sőt a 24 órás szolgálatot még kamerán keresztül is ellenőrzi a ház asszonya. A gyermekeit egyedül nevelő Zsuzsi szerint hiába lepődnek meg a kérésein a jelöltek, ő csak annyit vár el mindenkitől, amire ő maga is képes.


Zsuzsinak elege lett Paulina egész nap érkező megjegyzéseiből, amelyek londoni szállásuk minőségére vonatkoztak, ezért számonkérte Paulina viselkedését a vacsoraasztalnál. A parázs vita nem tett jót a társaságnak, megosztotta őket.

Éden Hotel

Közben a világ másik felén, Mexikóban is zajlanak az események. Kiderült, Szani benne lenne egy hármasban Arnival és Zsófival.


Miközben a csalódott Szani Viktor szívét mosta le az arcáról a mosdóban, hirtelen megjelent Arni, aki őszintén vallott érzelmeiről a lánynak. Kiderült, hogy bár eddig szabadultak volna egymástól, mostanra egyre nehezebben viselik a másik hiányát.


Nagy vihart kavart, hogy az Éden Hotel egyik játékosa feladta a küzdelmet. Tomi sokkoló videóüzenetben búcsúzott a többiektől. Miután elhagyta az Éden Hotel kapuját, a videóban köntörfalazás nélkül elárulta, mit gondol a többiekről. „Lovi, te voltál a legirritálóbb a játékban” – mondta a srác, aki óva intette a többieket a „gerinctelen” Zsófitól, majd azt is elárulta, hogy szerinte Csenge lesz az, akit a legközelebb hátba fognak szúrni.


Tomi úgy érzi, 100 százalékig jó döntést hozott, amikor feladta az Éden Hotel játékát, és bízik benne, hogy a későbbiekben sem bánja meg. Rendkívül büszke magára, hiszen 8 évvel ezelőtt otthonról nézte a korábbi évadot, és már akkor arról álmodozott, hogy egyszer ő is ott lesz a luxushotelben.


A lányok egy szál bikiniben, erotikus tánccal pezsdítették fel a hangulatot, és persze a srácokat is. Fanni a melleit tolta Lovi arcába, Csenge a súlyzókkal lejtett szexi táncot, viszont amikor Zsófi beleült Lovi ölébe, történt egy kis baleset.

 

#Belföld#havazás#rácz jenő#nádai anikó#mikulás#A Város Királynői#árulók#rtl#Sztárbox#molnár áron#karsai dániel#szegénység#infláció#a hét videói#ma

Címlapról ajánljuk