Belföld

Gulyás Gergely az eutanáziáról: Ez egy veszélyes ajtó

rtl.hurtl.hu

2023. november 30. 12:00

Április elsejéig meghosszabbítják a 30 ezer kis- és középvállalkozást érintő kamatstopot, valamint július 1-jéig a lakossági kamatstopot is. Új napelemes pályázat is indul. Az állam nem szól bele, kit küld el egy munkaadó, ha jogszerűen cselekszik – reagált Gulyás Gergely az RTL Híradó által felvetett ügyre. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő válaszolt az újságírók kérdéseire. 

5 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 14:09

Véget ért a kormányinfó

Gulyás Gergelytől zárásként még megkérdezték, mikor válaszol Orbán Viktor a kérdésekre. Azt mondta: évente egyszer vesz részt kormányinfón a miniszterelnök, ennek pontos dátumát azonban a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem jelölte meg.

5 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 14:00

Rendszeridegen a miniszter szerint, hogy a honvédségen belül szakszervezet működik

Gulyás Gergely szerint eddig is érthetetlen volt, hogy a honvédségen belül miért működött szakszervezet, ez ugyanis szerinte a hadsereg esetében rendszeridegen. Az érdekképviseletnek egyéb módjait kell megtalálni – tette hozzá. A Honvédszakszervezet megszüntetéséről itt írtunk.

5 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 13:57

A kormány szerint megtérül a reptér vételára

A reptér közvetett hatásai miatt sokszorosa térül majd meg a várható vételárnak – jelentette ki a miniszter. Azt továbbra sem tudni, mennyit fizet majd az állam.

5 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 13:54

A KDNP marad az Európai Néppártban

Szegények ott ülnek a Néppártban – mondta Gulyás Gergely a KDNP-s képviselőkről, akik az Európai Parlament néppárti frakciójának tagjai, és várhatóan ott is maradnak a következő választás után. 

5 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 13:51

Nem tudni, megszavazza-e a Fidesz a Mi Hazánk javaslatát

A politikai ellenfeleink, amikor kormányon voltak, két hónappal a választások előtt módosították a választási törvényt, ilyet mi nem követünk el – mondta Gulyás Gergely. Ismét nem válaszolta meg, hogy támogatja-e a Mi Hazánk javaslatát a választási törvényről a Fidesz-frakció. 

A Magyar Hang és a Szabad Európa továbbra sem vehet részt a kormányinfón, Gulyás Gergely szerint azért mert nem elég nagy a nézettségük. (A Magyar Hang egyébként az ország második legnagyobb közéleti hetilapja.)

5 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 13:48

Nincs kormánydöntés a lakásfelújítási programról

Egyelőre még nem döntött a kormány arról, hogy lesz-e lakásfelújítást célzó program a CSOK Plusz mellett – mondta a miniszter.

5 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 13:45

Gulyás: Jövőre 10-15 százalékkal emelkedhetnek a bérek

Jövőre legalább 3-4 százalékkal nő a gazdaság, a teljes foglalkoztatottság fennmarad, a keresetek pedig 10-15 százalékkal emelkedhetnek – mondta Gulyás Gergely.

5 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 13:42

A vártnál több ellátást számoltak el a kórházak

A kórházak a korábbi évekhez képest (a Covid-éveket nem számítva) több ellátást számoltak el, részben ez okozta az óriási adósságot. A kormány keresi a megoldást és igyekszik megállapítani, hol működik rosszul a rendszer a tervezhetőség szempontjából – mondta Gulyás Gergely. Azt is megjegyezte, hogy a kórházak menedzsmentje nem jelezte időben, hogy sokkal több a költség.

5 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 13:28

Nincs végleges döntés a fideszes főpolgármester-jelöltről

Gulyás Gergely márciusban még azt mondta, nem támogatja, hogy a választások előtt egy éven belül változtassanak a választási törvényen. Amikor ezzel szembesítették azt mondta: Ezért nem nyújtottam be ilyen javaslatot. (Technikailag a Mi Hazánk nyújtotta be, de fideszes többség kellett a tárgysorozatba vételhez, valamit ahhoz is, hogy elfogadják.)

Azt mondta: azért nincs még fideszes polgármester-jelölt, mert még nem döntöttek erről.

5 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 13:25

A szerkesztőségeknél is érdeklődhet a szuverenitásvédelmi hatóság

A szuverenitásvédelmi hatóság szerkesztőségektől is kérhet információkat külföldi finanszírozásról, de szankcionálási lehetősége nincs. 

A Soros-plakátokról pedig azt mondta: „Valószínűleg így sokkal jobban néz ki a kép”, ezért takarták le Alex Soros kezét a plakátokon. Azt nem árulta el, hogy mennyibe került az utólagos takarás, szerinte ez nem tartozik a kormányinfók témái közé.

5 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 13:22

Nem lesz minisztériumi vizsgálat Boldog István ügye miatt

Még mindig a Miniszterelnökségen dolgoznak azok a munkatársak, akik a megvádolt Boldog Istvánnal egyeztettek pályázatokról – mondta Gulyás Gergely. Szerinte a Magyar Falu-pályázatok elbírálásának világos szabályai vannak, több mint 400 esetben nyert fideszes politikus vezette település, de összesen 2870 település vett részt benne, azaz egyelőre semmi sem támasztja alá, hogy visszaélések történtek. Hozzátette: éppen ezért nem lesz vizsgálat az ügyben, mert nem tudni rendszerszintű problémákról

5 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 13:07

A kormány nem tárgyalta az Agrárminisztériumot érintő korrupciós ügyet

Gulyás Gergely szerint ez nem indokolt jelenleg, mert az ügyészségnek van meg minden eszköze arra, hogy feltárja az igazságot. Ugyanígy nem gondolja, hogy meg kell ítélnie azoknak a fidelitasosoknak az esetét, akik az első kerületi választás előtt bejelentkeztek, a voksolás után pedig kijelentkeztek a kerületből.

5 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 13:03

Gulyás Gergely az eutanáziáról: Ez egy veszélyes ajtó

Az aktív eutanázia ellentétes azzal a világszemlélettel, amelynek a pártján vagyunk – mondta Karsai Dániel ügyével kapcsolatban Gulyás Gergely. Szerinte ez egy veszélyes ajtó, amit nem érdemes kinyitni, mert nagyon sok idős beteg ember van Magyarországon, és meg kell akadályozni, hogy ők úgy érezzék, már feleslegesek. 

5 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 13:00

Az állam nem szól bele, kit küld el egy munkaadó, ha jogszerűen cselekszik

A magyar állam nem szól abba bele, hogy egy munkaadó kiket küld el jogszerűen – mondta a miniszter a Continental makói kirúgásaival kapcsolatban, ahol a magyarokat elküldték, de vendégmunkásokat felvettek. Hozzátette: ha igazolható, hogy ez tömegesen fordul elő, akkor ez akár indokolhatja a kormányzati közbelépést is.

5 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 12:57

Program a várólisták csökkentéséért

A Belügyminisztérium új programot dolgoz ki annak érdekében, hogy csökkenthető legyen a várólisták nagysága az 5 leginkább érintett területen.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#gulyás gergely#kormányinfó#infláció#választási törvény#háború

Címlapról ajánljuk