Belföld

Fotók: elkezdték átragasztgatni az alig pár napja kitett kormányplakátokat

rtl.hurtl.hu

2023. november 22. 13:33

Valamiért el akarják tüntetni Alex Soros jobb kezét.

Furcsa dolog történt kedden délután Budapest utcáin: elkezdték átragasztani az alig néhány napja kihelyezett propagandaplakátokat, amelyeken Alex Soros, Soros György fia, valamint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke látható. Ám nem valamiféle ellenzéki akcióról volt szó, és első ránézésre az sem volt egyértelmű, miben különböznek az újonnan kihelyezett plakátok a felülragasztottakhoz képest.

Az esetről beszámoló 444 szerint az a különbség, hogy az új plakátokról hiányzik Alex Soros felemelt jobb keze. Több utcai plakátot nem is ragasztottak teljesen át, csak egy fekete papírlappal kitakarták az eltüntetni kívánt részt.

Elkezdték átragasztgatni az alig pár napja kitett kormányplakátokat
Fotó: rtl.hu / Nagy Attila Károly

Hogy miért volt erre szükség, arról több elképzelést is leírtak, az egyik szerint Alex Soros felemelt mutatóujját valamiféle kézjelként lehet értelmezni, a másik szerint úgy tűnhetett az eredeti plakáton, mintha Alex Soros mondaná azt, hogy „ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek”.

Elkezdték átragasztgatni az alig pár napja kitett kormányplakátokat
Fotó: rtl.hu / Nagy Attila Károly

A lap kereste az okokról érdeklődve a kampányt bonyolító céget, ami annak a Balásy Gyulának az érdekeltsége, akiknek vállalkozásai sok tízmilliárd forintot keresnek állami megbízásokból. Egyelőre nem kaptak választ.

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Belföld#propaganda#plakát#alex soros#ursula von der leyen#Balásy Gyula

Címlapról ajánljuk