Belföld

Félóránként váltották egymást a korrupcióval vádolt Boldog István irodájában a polgármesterek

rtl.hurtl.hu

2023. június 7. 16:42

Két polgármester is azt állította a bíróság előtt, hogy a korrupcióval vádolt Boldog István csak érdeklődött a települések pályázatairól. Egy hivatali dolgozó viszont arról beszélt, hogy pénzt kérnek vissza az elnyert pénzekből.

Félóránként váltották egymást a polgármesterek Boldog István kétpói irodájában, ahol a települések TOP-os pályázatairól beszéltek, de az egykori országgyűlési képviselő csak azt akarta tudni, ki mire akar pályázni, utasításba semmit sem adott – mondta két tanúként meghallgatott polgármester, Török Tamás (Örményes) és Rédai János (Kuncsorba) is szerdán a Fővárosi Törvényszéken a Telex szerint.

A bíróságon Boldog István és társai korrupciós ügyét tárgyalták. Őket hivatali vesztegetés elfogadásával és az uniós pályázatok befolyásolásával vádolják. A vád szerint előre lezsírozták a települések fejlesztési pályázatait, majd pénz is csorgott vissza pályázatnyertesektől Boldogékhoz.

A cikk szerint a per legutóbbi tárgyalásán erről is beszéltek helyi polgármesterek, akiknek azt mondták, hogy az elnyert pályázati pénzek 10 vagy akár 20 százalékát adják vissza. A volt fideszes képviselő tagadja a vádakat.

A szerdai napon meghallgattak egy harmadik tanút is, aki a martfűi polgármesteri hivatalban dolgozott a kérdéses időszakban. A Telex szerint a nő annyit mondott: a kétpói megbeszélés után a martfűi polgármester „felháborodva” érkezett vissza a hivatalba, és annyit mondott neki, hogy 

pénzt kérnek vissza a pályázatokból.


A per novemberben folytatódik.


Nyitókép: Boldog István fideszes országgyűlési képviselő beszédet mond a felújított mezőtúri II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola átadásán 2021. szeptember 1-jén. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt.

#Belföld#boldog istván#korrupció#bíróság#polgármester#top#pályázat#visszaosztás

Címlapról ajánljuk