Belföld

Gulyás Gergely az eutanáziáról: Ez egy veszélyes ajtó

rtl.hurtl.hu

2023. november 30. 12:00

Április elsejéig meghosszabbítják a 30 ezer kis- és középvállalkozást érintő kamatstopot, valamint július 1-jéig a lakossági kamatstopot is. Új napelemes pályázat is indul. Az állam nem szól bele, kit küld el egy munkaadó, ha jogszerűen cselekszik – reagált Gulyás Gergely az RTL Híradó által felvetett ügyre. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő válaszolt az újságírók kérdéseire. 

6 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 12:56

Qualitas: Megpróbálnak minden diáknak segíteni

Mi lesz a diákokkal a Qualitas Gimnáziumban – kérdezték Gulyás Gergelyt, aki azt mondta, hogy mindenkinek igyekeznek segíteni. Azt is megjegyezte ugyanakkor, hogy itt egy szélhámosságról van szó, amihez a kormánynak semmi köze sincsen. 

Csak az együttérzés hangján tudunk beszélni azokról, akik emiatt év közben iskolaváltásra kényszerülnek – fogalmazott, hozzátéve: minden tankötelezettség alatt álló diáknak ajánlottak már másik intézményt, de azoknak is megpróbálnak segíteni, akik már nem tankötelesek.  

6 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 12:52

Lázár János hétfőn beszél majd az új felhőkarcolóról

Valóban léteznek olyan tervek, amelyek alapján a Hősök tere mögé felhőkarcolót építenének arab pénzből – ismerte el Gulyás Gergely. Többet azonban nem mondott, azt ígérte Lázár János hétfőn bővebben beszél majd a témáról.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 12:47

Magyarországnak sok minden sikerült, másoknak kevés

A párizsi klímacélokból nekünk sokat sikerült teljesíteni – jelentette ki Gulyás Gergely, aki szerint a többi aláíró viszont keveset tett a célok eléréséért. Magyarország úgy tudta növelni a gazdasági teljesítményét, hogy a károsanyag-kibocsátását csökkentette – tett hozzá.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 12:43

Elégedetlen a kormány az ukrán lépésekkel

A törvény elfogadása után sem tartunk majd ott, hogy ugyanabba a helyzetbe kerüljenek a kisebbségek, mint amiben 2017 előtt voltak – fogalmazott Gulyás Gergely az ukrán nyelvtörvény visszás pontjainak visszavonásával kapcsolatban. Szerinte javul majd a helyzet, de további intézkedések kellenek majd.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 12:41

Újabb termékek kerülhetnek bele a termékfigyelőbe

Várhatóan még karácsony előtt bővül azoknak a termékkategóriáknak a száma, amelyek elérhetők lesznek a kötelező akciózást összehasonlító oldalon, de erről még egyeztetni kell a boltokkal is – mondta Szentkirályi Alexandra.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 12:39

Nem tudni egyelőre, mennyi pénzt költenek a szuverenitásvédelmi hatóságra

Gulyás Gergely viszont azt ígéri, mindenki megtudja majd fillérre pontosan a költségvetésből.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 12:38

Hamarosan felszámolják a kémbankot

A felszámolás során vagyonra is érvényesíthető az állam 70 milliárdos követelése a Nemzetközi Beruházási Bankkal szemben, azaz akár a Lánchíd palotát is megkaphatja a magyar állam – közölte Gulyás Gergely. (Az orosz kémbankként ismertté vált pénzintézet már kivonult Magyarországról.)

6 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 12:36

A kormány kifizeti a kórházak adósságait, a tankerületekét megvizsgálja

Gulyás Gergely azt mondta, hogy az év végéig rendezik a kórházi tartozásokat. A tankerületi adósságokkal kapcsolatban viszont nem ennyire egyértelmű a helyzet: előbb megvizsgálják hogyan keletkeztek a tartozások, majd annak alapján döntenek. 

Az uniós szabályok alapján kisebb benzinemelésre lenne szükség, mint a korábban bejelentett, januártól élő 41 forintos növekedés. A kormány viszont még nem döntött erről.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 12:31

A kormány még nem tárgyalta Lázár János javaslatát

Lázár János azt szeretné, ha 14 év alatt ingyenes lenne a tömegközlekedés, Gulyás Gergely szerint ez jót tenne a családoknak, de a téma még nem szerepelt a kormány napirendjén.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 12:30

Rejtély, mikor szavaznak a svéd NATO-csatlakozásról

Továbbra sem árulta el Gulyás Gergely, hogy pontosan mikor fogadja el a Fidesz-frakció a svéd NATO-csatlakozásról szóló előterjesztést. Mindannyian a parlament kezében vagyunk – fogalmazott.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 12:28

Majd a Fidesz-frakció eldönti, támogatják-e a választási törvény módosítását

Azt várom, hogy a Fidesz-frakció döntsön ebben a témában, és én ennek alapján fogok szavazni – mondta Gulyás Gergely. Szerinte alaptalan az ellenzék bírálata, amely szerint hét hónappal a választás előtt módosítják a választási törvényt, Gulyás szerint ugyanis az ellenzék ezt két hónappal a voksolás előtt tette meg korábban. Szerinte ráadásul az ellenzék mindig is listás választás akart.

Azt nem árulta el, hogy a Fidesz-frakció hogyan fog szavazni.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 12:23

Gulyás: Jót nevethettünk Donáth Annán

A miniszter szerint a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök, ezért mindenki jót nevethetett Donáth Annán, aki a napokban arról beszélt, nem indul közös listán a Demokratikus Koalícióval, miközben a jelöltjeiket a DK is támogatja.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 12:20

Szuverenitásvédelmi törvény: amíg nincs jogszabály, nem lehet az Unióhoz fordulni

Gulyás Gergely szerint az Európai Unió nem tud kötelezettségszegési eljárást indítani a szuverenitásvédelmi törvény miatt, mert még el sem fogadták a jogszabályt. (Korábban Donáth Anna jelezte, hogy az Unióhoz fordul az ügyben). A miniszter szerint amúgy is először a magyar jogszabályi lehetőségeket kellene kimeríteni, ha valaki meg akarja támadni a törvényt.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 12:13

Új napelemes pályázat indul

Lakossági pályázatot írt ki a kormány napelemre és tárolásra is, ezt kiterjesztik a vállalkozásokra is. A pályázat határideje február negyedike lesz.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 12:09

Meghosszabbítják a kamatstopot

Április eljsejéig meghosszabbítják a 30 ezer kis- és középvállalkozást érintő kamatstopot, valamint július 1-jéig a lakossági kamatstopot is, utóbbi 300 ezer családot érint – mondta Gulyás Gergely. Azt is bejelentette, hogy a diákhitelek kamatstopját is meghosszabbítják július 1-jéig. 

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#gulyás gergely#kormányinfó#infláció#választási törvény#háború

Címlapról ajánljuk