Belföld

Gulyás Gergely az eutanáziáról: Ez egy veszélyes ajtó

rtl.hurtl.hu

2023. november 30. 12:00

Április elsejéig meghosszabbítják a 30 ezer kis- és középvállalkozást érintő kamatstopot, valamint július 1-jéig a lakossági kamatstopot is. Új napelemes pályázat is indul. Az állam nem szól bele, kit küld el egy munkaadó, ha jogszerűen cselekszik – reagált Gulyás Gergely az RTL Híradó által felvetett ügyre. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő válaszolt az újságírók kérdéseire. 

6 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 12:06

Gulyás: Előkészítetlen az ukrán csatlakozásról szóló javaslat

Gulyás Gergely a tegnapi kormányülést ismertetve elmondta, hogy hosszan tárgyaltak a „brüsszeli helyzetről”. 

A legfőbb két kérdés az uniós költségvetés módosítása és Ukrajna esetleges csatlakozása volt – fogalmazott a miniszter, aki szerint mindkettő előkészítetlen állapotban van, valójában ugyanis nem lehet tudni, milyen hatással járnának ezek a lépések.

Az Európai Bizottság feladata nem a költségvetés módosítása, hanem annak a végrehajtása – mondta Gulyás Gergely arra utalva, hogy Magyarország nem kapta meg a szerinte neki járó uniós támogatásokat.

Ukrajna területéről és lakosságáról sem lehet biztosat mondani, így nem lehet tudni milyen hatással járna a csatlakozás – jegyezte meg a másik témában. Hozzátette: vannak olyan országok, amelyek sokkal többet tettek a csatlakozásért, mint Kijev. 

6 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 11:10

Az infláció már 10 százalék alatti, de a gazdasági gondok nem szűntek meg

A legutóbbi adatok alapján már 9,9 százalékra csökkent Magyarországon az infláció, azonban a beruházások volumene jelzi: uniós pénzek nélkül csak döcög a gazdaság. A beruházások egy év alatt több mint 12 százalékkal csökkentek, egyes szektorokban 20-30 százalékos a visszaesés.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 11:07

Néhány hónappal a választás előtt írhatja át a Fidesz a voksolás szabályait

Ha a parlament elfogadja az erről szóló javaslatot, akkor a Fővárosi Közgyűlésbe nem a kerületi polgármesterek kerülnének, hanem választók pártlistákra adhatnák le a voksaikat, és a megszerzett szavazatok arányában osztanák ki a mandátumokat.

A választási törvényt tehát ismét néhány hónappal a voksolás előtt írná át a Fidesz, pedig az Európa Tanács Velencei Bizottsága szerint legalább egy évnek el kellene telnie a módosítás és a voksolás között, hogy a résztvevők megfelelően fel tudjanak készülni.

6 hónappal ezelőttrtl.hu2023. november 30. - 11:07

Lehet, hogy csak az EP-választás után jön uniós pénz

„Akkor sincs baj, ha csak a júniusi EP-választás után jön meg az uniós pénz” – mondta a tárgyalásokért felelős Navracsics Tibor. A helyreállítási alap hitelrészéből kaphat Magyarország hamarosan mintegy 380 milliárd forintnyi előleget, de a többi résszel kapcsolatban nem ennyire optimista a miniszter.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#gulyás gergely#kormányinfó#infláció#választási törvény#háború

Címlapról ajánljuk